magdallenac 26.04.21, 03:13 Ogladam sobie Oskary- co za nudy... Nie znam nikogo, zadnych slaw jak na razie i nadal ani jednej zachwycajacej kreacji. I co ta Halle Berry zrobila z wlosami?? Tu nawet baobab nie pomoze🙃 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
januszekxxl Re: Oskary 26.04.21, 03:18 Przecież tam chodzi tylko o pieniądze. Tak w jak ostatniej aferze o piłce nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Oskary 26.04.21, 04:15 Mnie bardziej martwi, że nie widziałam praktycznie żadnego filmu oskarowego, oprócz Promising.Young.Woman, i to jest dopiero dramat. Bo normalnie o oskarowej porze znałam już je wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Oskary 26.04.21, 07:59 To ja akurat odwrotnie widziałam wszystkie poza Promising.Young.Woman. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Oskary 26.04.21, 11:11 Ja widzialam tylko "Elegie dla bidokow"- takie se filmidlo sympatyczne, dobrze, ze Glenn Close za nia nie dostala oscara, bo jak na jej mozliwosci slaba rola. A "Obiecujaca. Mloda. Kobieta" to bym chciala obejrzec, ale na razie nie mam gdzie. Jesli chodzi o wyglad, to tylko Zendaya naprawde pieknie- a w zoltej kiecce byla, ponizej standardow ematki Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Oskary 26.04.21, 11:31 Na CDA widziałam, że jest Sama jeszcze nie oglądałam, bo mam zajęte wieczory. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Oskary 26.04.21, 11:36 Ale cda premium? Bo szukalam i za darmoche nie bylo, ale to bylo jakis czas temu Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Oskary 26.04.21, 12:01 E, tam, premium www.cda.pl/video/729024148 Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Oskary 27.04.21, 11:28 Obejrzalam, jeszcze raz dzieki za link. Film naprawde ciekawy i mysle, ze "nielatwy" wcale nie ze wgledu na tematyke, tylko na nietypowa konwencje. Kobiece cierpienie opakowane w pastelowe kolory i opowiedziane z przewrotnym humorem. Taka troche straszna, troche smutna a troche smieszna bajka dla doroslych. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Oskary 26.04.21, 12:01 Tez mam ochotę obejrzeć Promising Young Woman, w Anglii reklamują ten film non stop, wydaje się, ze może mi się spodobać, trzeba będzie w końcu zapłacić i zobaczyć Widziałam Elegie i Manka wiec w sumie i tak dużo jak na mnie jeśli chodzi o Oscary. Kwestia Netflixa, w przeszłości filmy oscarowe dopiero po ceremonii trafiały zwłaszcza do polskich kin. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Oskary 26.04.21, 05:13 No ja wiedziałam od razu, ze Nomadland zgarnie wszystko. Ale chyba zasłużenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Oskary 26.04.21, 07:21 Jeżeli widziałaś wszystkie to powiedz czy w ,,Na Rauszu,, co$ si€ dzieje oprócz tego że facet. nawalony chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Oskary 26.04.21, 09:16 "Na rauszu" jest świetne i podobało mi się dużo bardziej niz Nomadland. Film ma głębokie przesłanie, choc początkowo wydaje się, ze będzie to komedia z rzyganiem w tle. Ostatnia scena jest bardzo znacząca. Widziałam zdjećia z Oskarów - Frances mnie powaliła swoją naturalnością, uwielbiam babkę za ten dystans i luz! Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Oskary 26.04.21, 10:43 Zgadzam się, "Na rauszu" jest świetne, też mi się bardzo podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Oskary 26.04.21, 09:28 Oskary już dawno utraciły swoją moc. To jest jakaś promocja czegoś czy kogośtam a nie konkurs na najlepszy film. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Oskary 26.04.21, 11:48 Czekam na otwarcie kin Choć co mogłam, to obejrzałam na Netfliksie. Na szczęście Emmerald Fennell dostała Oscara za najlepszy scenariusz, na tym mi zależało. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Oskary 26.04.21, 12:02 Emmerald Fennel to Camilla z The Crown, dobrze kojarzę? Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Oskary 26.04.21, 12:13 Tak. A 'Promising' jest swietne- szkoda,ze bez Oscara dla Carey i Emerald za rezyserie (ona sie pojawia w scenie jako jutuberka, ktora robi tutorial o ' best lips makeup for fellatio '. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Oskary 26.04.21, 13:09 Polecam choc jest ciezki. Nie w formie ale w tresci. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Oskary 26.04.21, 12:48 "Czekam na otwarcie kin" Ja bym nie otwierał, za duże ryzyko. Co więcej, same filmy demoralizują społeczeństwo, pokazując ludzi bez maseczek. Kiedy w końcu przemysł filmowy dostosuje się do nowej normalności? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Oskary 26.04.21, 13:35 Napiszesz, co mogę obejrzeć na netflixie? Proszę - Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Oskary 26.04.21, 13:58 Jest Mank, Cząstki kobiety, Elegia dla bidoków, Proces siódemki z Chicago, Ma Rainey: matka bluesa i ten dokument o ośmiornicy. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Oskary 26.04.21, 14:03 O, "Proces siodemki z Chicago" bardzo polecam! Nawet nie wiedzialam, ze on taki swiezy, myslalam, ze to starszy film. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Oskary 26.04.21, 14:37 Teraz dopiero doczytuje o oscarach i "Proces" nie dostal ani jednej statuetki No jak to tak Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Oskary 26.04.21, 15:37 Też nie pojmuję, był świetny i taki na czasie! Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Oskary 26.04.21, 12:24 Ja pierwsz co pomyślałam to ze połowa z tych aktorem ma dramat na głowie. Pasemka jak dawniej robione na czepek, włosy wyglądały jak nieumyte...tragedia. Taka moda na kiczowate pasemka i strąki?? Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Oskary 26.04.21, 12:34 Hej, fryzjerzy zamknięci, co się dziwisz Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Oskary 26.04.21, 13:01 Watpie aby Pani same sobie pasemka robiły...maja własnych fryzjerów. od jakiegos czasu chyba taka moda na "byle jak". Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Oskary 26.04.21, 14:12 tez mnie to zdziwilo...wszedzie odrosty, wlosy jakby tluste. Odpowiedz Link Zgłoś
leia33 Re: Oskary 26.04.21, 12:33 Też mi się Halle Berry rzuciła w oczy. Ona najlepiej wygląda w krótkich. Odpowiedz Link Zgłoś