26.04.21, 03:13
Ogladam sobie Oskary- co za nudy... Nie znam nikogo, zadnych slaw jak na razie i nadal ani jednej zachwycajacej kreacji. I co ta Halle Berry zrobila z wlosami?? Tu nawet baobab nie pomoze🙃
Obserwuj wątek
    • januszekxxl Re: Oskary 26.04.21, 03:18
      Przecież tam chodzi tylko o pieniądze.
      Tak w jak ostatniej aferze o piłce nożnej.
    • leanne_paul_piper Re: Oskary 26.04.21, 04:15
      Mnie bardziej martwi, że nie widziałam praktycznie żadnego filmu oskarowego, oprócz Promising.Young.Woman, i to jest dopiero dramat. Bo normalnie o oskarowej porze znałam już je wszystkie.
      • marianna1960 Re: Oskary 26.04.21, 07:59
        To ja akurat odwrotnie widziałam wszystkie poza Promising.Young.Woman.
      • fornita111 Re: Oskary 26.04.21, 11:11
        Ja widzialam tylko "Elegie dla bidokow"- takie se filmidlo sympatyczne, dobrze, ze Glenn Close za nia nie dostala oscara, bo jak na jej mozliwosci slaba rola. A "Obiecujaca. Mloda. Kobieta" to bym chciala obejrzec, ale na razie nie mam gdzie. Jesli chodzi o wyglad, to tylko Zendaya naprawde pieknie- a w zoltej kiecce byla, ponizej standardow ematki big_grin
        • lellapolella Re: Oskary 26.04.21, 11:31
          Na CDA widziałam, że jest wink Sama jeszcze nie oglądałam, bo mam zajęte wieczory.
          • fornita111 Re: Oskary 26.04.21, 11:36
            Ale cda premium? wink Bo szukalam i za darmoche nie bylo, ale to bylo jakis czas temu wink
            • lellapolella Re: Oskary 26.04.21, 12:01
              E, tam, premiumwink www.cda.pl/video/729024148
              • fornita111 Re: Oskary 26.04.21, 13:45
                Dzieeekiii! smile
                • fornita111 Re: Oskary 27.04.21, 11:28
                  Obejrzalam, jeszcze raz dzieki za link. Film naprawde ciekawy i mysle, ze "nielatwy" wcale nie ze wgledu na tematyke, tylko na nietypowa konwencje. Kobiece cierpienie opakowane w pastelowe kolory i opowiedziane z przewrotnym humorem. Taka troche straszna, troche smutna a troche smieszna bajka dla doroslych.
        • manon.lescaut4 Re: Oskary 26.04.21, 12:01
          Tez mam ochotę obejrzeć Promising Young Woman, w Anglii reklamują ten film non stop, wydaje się, ze może mi się spodobać, trzeba będzie w końcu zapłacić i zobaczyć smile
          Widziałam Elegie i Manka wiec w sumie i tak dużo jak na mnie jeśli chodzi o Oscary. Kwestia Netflixa, w przeszłości filmy oscarowe dopiero po ceremonii trafiały zwłaszcza do polskich kin.
    • leanne_paul_piper Re: Oskary 26.04.21, 05:13
      No ja wiedziałam od razu, ze Nomadland zgarnie wszystko. Ale chyba zasłużenie.
      • ajaksiowa Re: Oskary 26.04.21, 07:21
        Jeżeli widziałaś wszystkie to powiedz czy w ,,Na Rauszu,, co$ si€ dzieje oprócz tego że facet. nawalony chodzi?
        • 35wcieniu Re: Oskary 26.04.21, 08:30
          Toż napisała że nie widziała żadnego.
          • grey_delphinum Re: Oskary 26.04.21, 09:16
            "Na rauszu" jest świetne i podobało mi się dużo bardziej niz Nomadland. Film ma głębokie przesłanie, choc początkowo wydaje się, ze będzie to komedia z rzyganiem w tle. Ostatnia scena jest bardzo znacząca.
            Widziałam zdjećia z Oskarów - Frances mnie powaliła swoją naturalnością, uwielbiam babkę za ten dystans i luz!
            • lellapolella Re: Oskary 26.04.21, 10:43
              Zgadzam się, "Na rauszu" jest świetne, też mi się bardzo podobało.
    • bywalec.hoteli Re: Oskary 26.04.21, 09:28
      Oskary już dawno utraciły swoją moc. To jest jakaś promocja czegoś czy kogośtam a nie konkurs na najlepszy film. smile
    • angazetka Re: Oskary 26.04.21, 11:48
      Czekam na otwarcie kin smile Choć co mogłam, to obejrzałam na Netfliksie.
      Na szczęście Emmerald Fennell dostała Oscara za najlepszy scenariusz, na tym mi zależało.
      • manon.lescaut4 Re: Oskary 26.04.21, 12:02
        Emmerald Fennel to Camilla z The Crown, dobrze kojarzę?
        • melisananosferatu Re: Oskary 26.04.21, 12:13
          Tak. A 'Promising' jest swietne- szkoda,ze bez Oscara dla Carey i Emerald za rezyserie (ona sie pojawia w scenie jako jutuberka, ktora robi tutorial o ' best lips makeup for fellatio '.
          • manon.lescaut4 Re: Oskary 26.04.21, 12:18
            Kurczę, muszę to obejrzeć smile
            • melisananosferatu Re: Oskary 26.04.21, 13:09
              Polecam choc jest ciezki. Nie w formie ale w tresci.
      • tiszantul Re: Oskary 26.04.21, 12:48
        "Czekam na otwarcie kin"

Ja bym nie otwierał, za duże ryzyko. Co więcej, same filmy demoralizują społeczeństwo, pokazując ludzi bez maseczek. Kiedy w końcu przemysł filmowy dostosuje się do nowej normalności?
      • nangaparbat3 Re: Oskary 26.04.21, 13:35
        Napiszesz, co mogę obejrzeć na netflixie? Proszę -
        • angazetka Re: Oskary 26.04.21, 13:58
          Jest Mank, Cząstki kobiety, Elegia dla bidoków, Proces siódemki z Chicago, Ma Rainey: matka bluesa i ten dokument o ośmiornicy.
          • fornita111 Re: Oskary 26.04.21, 14:03
            O, "Proces siodemki z Chicago" bardzo polecam! Nawet nie wiedzialam, ze on taki swiezy, myslalam, ze to starszy film.
            • fornita111 Re: Oskary 26.04.21, 14:37
              Teraz dopiero doczytuje o oscarach i "Proces" nie dostal ani jednej statuetki sad No jak to tak uncertain
              • lellapolella Re: Oskary 26.04.21, 15:37
                Też nie pojmuję, był świetny i taki na czasie!
    • hanusinamama Re: Oskary 26.04.21, 12:24
      Ja pierwsz co pomyślałam to ze połowa z tych aktorem ma dramat na głowie. Pasemka jak dawniej robione na czepek, włosy wyglądały jak nieumyte...tragedia. Taka moda na kiczowate pasemka i strąki??
      • lellapolella Re: Oskary 26.04.21, 12:34
        Hej, fryzjerzy zamknięci, co się dziwiszbig_grin
        • hanusinamama Re: Oskary 26.04.21, 13:01
          Watpie aby Pani same sobie pasemka robiły...maja własnych fryzjerów. od jakiegos czasu chyba taka moda na "byle jak".
          • simply_z Re: Oskary 26.04.21, 14:12
            tez mnie to zdziwilo...wszedzie odrosty, wlosy jakby tluste.
    • leia33 Re: Oskary 26.04.21, 12:33
      Też mi się Halle Berry rzuciła w oczy. Ona najlepiej wygląda w krótkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka