Dodaj do ulubionych

Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś?

03.05.21, 22:12
Ja skorzystałam w Parku Śląskim.Stalam 3 godziny ale czas bardzo szybko zleciał na pogawędkach z ludźmi.Uczynny pan mi przyniósł gorącą czekoladę bo zmarzłam co nieco.Wszystko przebiegało bardzo sprawnie i nie stałam długo w jednym miejscu.Dużo ludzi miało ankiety wydrukowane i wypełnione w domu.Reszta otrzymała ankiety od żołnierzy i wypełniała je na tektórkach lub na plecach współstaczy(nie spokrewnionych i niekoniecznie zaprzyjaźnionych). Samopoczucie po szczepieniu jak narazie ok.
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 03.05.21, 22:15
      Fajnie, ja prawdopodobnie w czwartek.
      • alicia033 Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 03.05.21, 23:21
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,27045451,dania-rezygnuje-ze-szczepien-preparatem-johnson-amp-johnson.html#s=BoxOpImg4cóż...
        • lauren6 Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 03.05.21, 23:25
          "W Danii wciąż będzie jednak możliwość przyjęcia szczepionek Johnson&Johnson oraz AstraZeneki. Szczepione nimi będą osoby chętne poza ramami centralnego programu."

W Polsce też się szczepią osoby chętne. Niechętne jeżdżą na Podkarpacie szczepić się szczepionkami mrna.
        • ela.dzi Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 06:14
          I co w związku z tym ? Dania nie szczepi albo nie szczepiła również AZ, w żaden sposób mnie to nie wzrusza.
          • demono2004 Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 07:17
            No ale z jakichś powodów nie szczepi AZ i teraz nie będzie szczepić J&J. Tymczasem w PL ta drugą, zaszczepiły się tłumy.
            • ela.dzi Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 07:39
              "Podjęta przez nas decyzja nie oznacza, że nie zgadzamy się z Europejską Agencją Leków. Uważamy, że szczepionka AstraZeneki ma więcej zalet niż wad. Jednak biorąc pod uwagę sytuację epidemiczną w Danii, najlepiej jest zaprzestać stosowania tej szczepionki" - oświadczyła na konferencji prasowej Tanja Erichsen z Duńskiej Agencji Leków."

www.google.com/amp/s/businessinsider.com.pl/wiadomosci/dania-rezygnuje-ze-stosowania-szczepionki-firmy-astrazeneca/q6y9gh4.amp
            • little_fish Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 07:42
              Tą pierwszą również
            • pasquda77 Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 09:18
              demono2004 napisała:

> No ale z jakichś powodów nie szczepi AZ i teraz nie będzie szczepić J&J. Tymcza
              > sem w PL ta drugą, zaszczepiły się tłumy.
              Bo Dania ma po kilka (!!!) zgonów na dobę, a nie setki jak my i w związku z tym może sobie pozwolić na wybrzydzanie.
              • hanusinamama Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 09:26
                I tez nie wszyscy w Danii są zadowoleni z tego. Mam tam koleżanke i ona i znajomi są wkurwieni bo szczpienia nie idą tak szybko jakby mogły przy wiekszym dostępie do szczepionek.
                • annajustyna Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 09:48
                  Tempo szczepień to faktycznie skandal.
                  • mdro Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:09
                    W Danii podano więcej dawek w stosunku do liczby ludności niż w Polsce. Tylko że pewnie trudniej obrotnym wskoczyć w kolejkę...
                    • hanusinamama Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:43
                      No możliwe. Ja piszę z punktu widzenia kolezanki. Ja mam termin za kilka dni , ona starsza ode mnie jeszcze nie ma.
                      • mdro Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:56
                        Podejrzewam, że tam bardziej pilnują kolejności szczepień i jest więcej szczepionych ze starszych roczników. Byłam wczoraj w punkcie szczepień na Stadionie w W-wie i byłam zdumiona, jak wiele było tam osób 70+ i 80+, które teoretycznie już dawno powinny być zaszczepione. U nas, jak się nie jest dość obrotnym albo nie ma kogoś w rodzinie, kto przypilnuje, można było nawet całkiem wypaść z systemu.
          • saszanasza Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 17:28
            ela.dzi napisał(a):

> I co w związku z tym ? Dania nie szczepi albo nie szczepiła również AZ, w żaden
            > sposób mnie to nie wzrusza.

No to w związku z tym, że komuś bardzo zależy na tym, żebyś sie nie zaszczepiła, albo przynajmniej bała sie szczepionki. Nie wiem dlaczego i nie wiem jaki w tym cel, ale masz być pełna obaw.
        • tiszantul Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 12:52
          Jeszcze Cię nie zbanowali za Danię? Mój wątek wyleciał. A chętnie poczytałbym o tym, że decyzja duńskiego rządu jest całkowicie bezpodstawna
          • mdro Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:08
            Nie wiesz, załgany trolliku, dlaczego wyleciał? To ci powiem, kłamczuchu - za kłamstwa w tytule wątku.

PS. Dalej rozpaczasz, że PiS nie chce płacić za propagandę antyszczepionkową i musisz się zadowolić kopiejkami od Putina? Coś szybko ci ta miłość do PiS-u przeszła, już nie kochasz Jakiego i Sasina?
          • fraudes Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:14
            właśnie się zastawiam- dlaczego? Przeanalizowałam go i nie ma tam NIC naruszającego netykietę.
            • mdro Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:21
              Nałgał w tytule i treści.
        • saszanasza Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 19:03
          alicia033 napisała:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,27045451,dania-rezygnuje-ze-szczepien-preparatem-johnson-amp-johnson.html#s=BoxOpImg4cóż...
          >
          Angela Merkel całkiem niedawno zaszczepiła się wektorową Astrą😁
    • princy-mincy Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 07:11
      Chapeau bas.
      Widzieliśmy w TV te kolejki i naprawdę podziwiam wytrwałość.
      W Poznaniu jak się ma skierowanie, wystarczy dzwonić na Targi lub HCP i z dnia na dzień pojawiają się wolne terminy, bo w takich dużych punktach na bank ktoś się nie pojawi lub zostanie zdyskwalifikowany.
      • princy-mincy Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 07:15
        Ps rozumiem, że nie wszyscy mają taką możliwość, by się zaszczepić od ręki w dużym mieście.
        • czerwonylucjan Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 08:36
          Albo zalezy im na jednej dawce bo wyjezdzaja.
          • princy-mincy Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 08:39
            Oo, to też ważny argument, mogliby się nie zaszczepić przed wakacjami.
            • tiszantul Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 12:58
              Tak, nagroda w postaci wyjazdu na wakacje to kluczowa sprawa przy szczepieniach. No cóż, nie jest źle, mogli zaproponować zniżkę na sokowirówkę.
              Ekscytowanie się w 38-milionowym kraju 16 punktami o wydolności 800 szczepień na dobę każdy to czysta groteska
              • mdro Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:22
                A w zasadzie dlaczego, kłamczuszku, nie ekscytuje cię wielki sukces Dworczyka? Przecież tak kochasz PiS...
                • sumire Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:27
                  Tituszka już nie lubi PiS, dobre parę miesięcy temu tak mu się zrobiło.
                  Zakładam, że nie skomentuje również skutków sukcesu Dworczyka, czyli tysięcy terminów zablokowanych w systemie, których zaszczepieni J&J w majówkę nie mogą usunąć. Cóż mogło pójść nie tak.
                  • mdro Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:59
                    E, nie parę miesięcy, jeszcze niedługo przed banem ochoczo się produkował.
                  • lauren6 Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 15:43
                    Tituszka ma dokładnie takie poglądy, za które mu aktualnie płacą. Ja już dawno temu wygasiłam tego palanta. Polecam.
                    • saszanasza Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 17:21
                      lauren6 napisała:

> Tituszka ma dokładnie takie poglądy, za które mu aktualnie płacą. Ja już dawno
                      > temu wygasiłam tego palanta. Polecam.

ja też, a dzisiaj wygasiłam trasylię.
                  • panna.nasturcja Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 19:18
                    Sumire, napiszesz więcej?
                    O co chodzi z tymi terminami zablokowanymi przez szczepiońych w majówkę?
                    • ela.dzi Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 22:21
                      businessinsider.com.pl/wiadomosci/terminy-szczepien-na-covid-19-moga-sie-zmarnowac-po-szczepieniach-w-majowke/wfgcx21

'Jak opisuje RMF FM, jeśli ktoś zapisał się przed majówką na szczepienie, a potem w trakcie długiego weekendu poszedł zaszczepić się "z ulicy" w ramach masowej akcji, to powinien teraz... odblokować swój termin w punkcie szczepień. W innym wypadku termin się zmarnuje.

Takie osoby nie mogą zwolnić swoich terminów przez internet ani infolinię pod numerem 989 - jedyny sposób to zgłoszenie się bezpośrednio do punktu szczepień.

W ramach majówkowej akcji bowiem nie odblokowywano automatycznie terminów, jeśli szczepił się ktoś, kto taki termin miał wcześniej zarezerwowany. Przypomnijmy, że na szczepienie w majówkę mógł się wybrać każdy, kto już miał skierowanie - osoby te otrzymywały preparat firmy Johnson & Johnson.'
                      • panna.nasturcja Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 23:54
                        Dziękuję.
                        Choć przyznam, że nie rozumiem czemu te osoby nie mogą same zwolnić terminu na IKP lub infolinii skoro każda inna osoba może, a sysytem rzekomo "nie wie", że one nie są zaszczepione. To czym się niby różnią?
                        Albo to jest jakiś fake albo ktoś nie rozumie o czym pisze.
      • annajustyna Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 08:38
        Ja bym się bała, że w tej kolejce złapie covid.
        • 3fanta Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 08:50
          W nocy jednak mnie złapał jakiś NOP.Ręka i głowa bolały.Czułam, że mam coś takiego jak kości.Temperatura 38,1.Wzięłam 2 Apapy i teraz rano lepiej.Mam nadzieję, że to już koniec i wieczorem gorączki nie będzie.
    • rb_111222333 Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 09:06
      A kto jest zapisany na j&j? Właśnie przeczytałam, że te dodatkowe szczepionki, które dostarczono do punktów były zarezerwowane na planowe szczepienia, wobec czego ludziom zapisanym na ten preparat będą przesuwać termin albo proponować coś innego.
      • jaga34 Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 09:10
        Tylko na tym skorzystają bo prawdopodobnie dostaną fajzera.
      • wapaha Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 09:19
        rb_111222333 napisał(a):

> A kto jest zapisany na j&j? Właśnie przeczytałam, że te dodatkowe szczepionki,
        > które dostarczono do punktów były zarezerwowane na planowe szczepienia, wobec c
        > zego ludziom zapisanym na ten preparat będą przesuwać termin albo proponować co
        > ś innego.

Córka nie była zapisana
        Poszła pod punkt, odstała w kolejce, dostała skierowanie a potem dostała szczepienie
      • berdebul Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 10:27
        Jestem zapisana. Nie informowali o przesunięciu i niech tak zostanie, chociaz podejście „nie mamy pańskiego płaszcza...” jest niestety normą.
      • annajustyna Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 10:33
        Jeśli tak, to czyste chamstwo 😲
      • tiszantul Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:01
        "kto jest zapisany na j&j?"

Dania właśnie wycofała j+j z programu szczepień. Oczywiście BEZ POWODU
      • madzioreck Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 17:44
        rb_111222333 napisał(a):

> A kto jest zapisany na j&j? Właśnie przeczytałam, że te dodatkowe szczepionki,
        > które dostarczono do punktów były zarezerwowane na planowe szczepienia, wobec c
        > zego ludziom zapisanym na ten preparat będą przesuwać termin albo proponować co
        > ś innego.

Ja byłam zapisana na J&J na jutro. Właśnie zadzwonili z punktu poinformować, że jednak Pfizer. A przy okazji dowiedziałam się, ze mam się stawić w zupełnie innym miejscu, niż mam na e-skierowaniu... co za burdel.
    • jaga34 Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 09:11
      Tak się zastanawiam jaki jest sens czekania na drugą dawkę Astry 3 miesiące skoro można wziąć jednodawkową JJ?
      • wapaha Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 09:20
        jaga34 napisała:

> Tak się zastanawiam jaki jest sens czekania na drugą dawkę Astry 3 miesiące sko
        > ro można wziąć jednodawkową JJ?

2 dawki dają wyższą skuteczność niż 1
      • hanusinamama Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 09:25
        NO tez chyba dlatego Astra najgorzej wypada. Po pfizerze 2 dawka po 6 tygodniach.
      • tiszantul Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:02
        "Tak się zastanawiam jaki jest sens czekania na drugą dawkę Astry 3 miesiące skoro można wziąć jednodawkową JJ?"

Obie wycofane w Danii, na szczęście obie bez powodu
    • saszanasza Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 10:00
      Nie skorzystaliśmy, ale swojego 18 latka zapisałam właśnie na tę szczepionkę na 19 maja😍
      • lauren6 Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 10:17
        Może się okazać, że go zaszczepią inną szczepionką, bo właśnie cała rezerwa szczepionek J&J została zużyta.
        • berdebul Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 10:30
          Wiesz może kiedy będą kolejne dostawy?
        • wapaha Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 10:34
          lauren6 napisała:

> Może się okazać, że go zaszczepią inną szczepionką, bo właśnie cała rezerwa szc
          > zepionek J&J została zużyta.

co oznacza "właśnie" ?
          • saszanasza Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 10:49
            wapaha napisała:

> lauren6 napisała:
            >
            > > Może się okazać, że go zaszczepią inną szczepionką, bo właśnie cała rezer
            > wa szc
            > > zepionek J&J została zużyta.
            >
            >
            > co oznacza "właśnie" ?

no że przed chwilą dzisiaj.
          • lauren6 Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 10:51
            Właśnie, czyli na majówkową akcję propagandową rządu:
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,27045718,lekarz-rzad-zuzyl-zarezerwowane-szczepionki-j-amp-j-trzeba.html#s=BoxOpImg4
            • saszanasza Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 10:55
              lauren6 napisała:

> Właśnie, czyli na majówkową akcję propagandową rządu:
              > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,27045718,lekarz-rzad-zuzyl-zarezerwowane-szczepionki-j-amp-j-trzeba.html#s=BoxOpImg4

Bo to jest propaganda. Rząd „zabłysnął” inni niech się martwią.
              • wapaha Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 11:20
                dzieki
                pamiętna majówka wink
        • hanusinamama Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 10:38
          NO nie wiem kolezanka dzisiaj sie zapisała na J&J. Jak ja sie zapisywałam kilka dni temu u mnie w miescie nie było, teraz są
        • saszanasza Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 10:47
          lauren6 napisała:

> Może się okazać, że go zaszczepią inną szczepionką, bo właśnie cała rezerwa szc
          > zepionek J&J została zużyta.

On wskoczył w jakieś miejsce które się zwolniło, więc mam nadzieję, że ta szczepionka będzie.
    • fraudes Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:12
      W kwestii J&J to Dania właśnie zrezygnowała. Był tu wątek, ale powędrował na oślą, nie wiedzieć czemu.
      Ja myślę, że niektórzy bardzo się pospieszyli. I ulegli presji szczepieniowej pt. szybciej, wyżej, dalej. Jestem za szczepieniami, ale należy to robić z rozmysłem, a nie na zasadzie owczego pędu. Trzeba brać przykład z Niemiec - moim zdaniem tempo szczepień tam nie wzięło się z kosmosu, ani z braku możliwości technicznych, ale z rozsądku.
      A już szczepienie dzieci produktem warunkowo dopuszczonym do użytku uważam za mocno nie fair, delikatnie mówiąc..

• mdro Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:26
        Niemcy szczepią więcej niż Polska. A Dania wycofała J&J z państwowego programu, a nie "zabroniła szczepień" jak nałgał (były?) pistroll tiszantul.
        • annajustyna Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:40
          Niemcy dali ciała, gdy chodzi o szczepienia. Wstyd.
          • mdro Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:52
            W Niemczech podano więcej dawek w przeliczeniu na liczbę obywateli niż w Polsce.
            • annajustyna Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 14:37
              Ale i tak skandaliczne mało. Do końca marca praktycznie czekali, czy seniorzy łaskawie przyjdą na szczepienie.
        • tiszantul Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:43
          "Dania wycofała J&J z państwowego programu, a nie "zabroniła szczepień" jak nałgał (były?) pistroll tiszantul"

Dania zabroniła szczepień J+J w oficjalnym masowym programie szczepień - teraz lepiej? Oczywiście po to, żeby Duńczycy zamawiali sobie J+J indywidualnie, prawda?

Większa część ematki nagania na pisowski program szczepień, a jednak oskarżenia o pisowski trolling całkowicie zniknęły. Spójrzmy prawdzie w oczy: dzisiaj to Wy jesteście pistrollami. Co za czasy smile
          • mdro Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:51
            To nie przejdzie, załgany trolliku big_grinbig_grinbig_grin

Rządowy program szczepień jest żałosny. Niemniej nie ma to nic wspólnego z tym, że szczepienia są potrzebne. Nawet jeśli sprzedajne trolle będą dalej siały ruską propagandę na ematce (oj, boli, że się nie da od dwóch pracodawców za te same wpisy brać, co, tituszka?).

A tak btw., kiedy mi odpowiesz na pytanie, kreaturko?
        • alicia033 Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 05.05.21, 09:04
          mdro napisała:

> Niemcy szczepią więcej niż Polska. A Dania wycofała J&J z państwowego programu, a nie "zabroniła szczepień"

no a teraz proponuję zastanowić się, dlaczego Dania ją wycofała z "państwowego programu"...
          • iwles Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 05.05.21, 09:13

"no a teraz proponuję zastanowić się, dlaczego Dania ją wycofała z "państwowego programu"..."

profilaktycznie, żeby w razie czego nia płacić odszkodowań.
            A ty myślisz, że w trosce o obywateli?
      • tiszantul Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:50
        "Jestem za szczepieniami, ale należy to robić z rozmysłem, a nie na zasadzie owczego pędu. Trzeba brać przykład z Niemiec - moim zdaniem tempo szczepień tam nie wzięło się z kosmosu, ani z braku możliwości technicznych, ale z rozsądku."

Minimalizują straty na wypadek odwołania całego cyrku. I to Niemcy, o których powiedzieć, ze wiedzą co się dzieje, to mało powiedzieć...
        • mdro Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:57
          Za szczucie na Niemców płaci ci PiS czy Kreml?
          • fraudes Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 14:30
            ale ja nie szczują, ochłoń!
            • mdro Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 15:13
              ??? Przecież nie do Ciebie to było. Masz wygaszonego tiszantula? Chyba nie, skoro komentowałaś założony przez niego wątek.
    • tiszantul Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:31
      Jeśli Dania zrezygnowała z J+J, to moglibyśmy od nich odkupić. Nie wiedzą co dobre smilesmile
      • tiszantul Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:33
        Jak jeszcze parę krajów zrezygnuje z Johnsona, to będzie taka podaż, ze wystarczy na przymusowe szczepienie Johnsonem w Polsce
    • mum2004 Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:37
      Podziwiam zaparcie. Ja spokojnie czekam, zdecydowanie mi się nie pali.
      • asia-loi Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 13:52
        mum2004 napisała:

> Podziwiam zaparcie. Ja spokojnie czekam, zdecydowanie mi się nie pali.

Ja też. W życiu jeża bym nie stała w takich długich kolejkach na deszczu.
        Czekam spokojnie na swoją kolej na koniec maja (Astra).
    • mika71 Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 14:01
      Dzisiaj były terminy na J&J w EnelMedzie w W-wie na 15 maja (trzeba dzwonić bezpośrednio do nich) gdyby ktoś był zainteresowany tą szczepionką. Pewnie w innych miastach gdzie szczepią jest podobnie
      • saszanasza Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 14:19
        mika71 napisała:

> Dzisiaj były terminy na J&J w EnelMedzie w W-wie na 15 maja (trzeba dzwonić bez
        > pośrednio do nich) gdyby ktoś był zainteresowany tą szczepionką. Pewnie w innyc
        > h miastach gdzie szczepią jest podobnie

No właśnie my w enel-medzie mamy termin😁
    • silenta Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 16:53
      A osoby, które się zaszczepiły w weekend widziały, że muszą odwołać swoje wcześniej umówione szczepienia?

poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,27046223,wielki-balagan-po-akcji-zaszczep-sie-w-majowke-tysiace-polakow.html
      • tiszantul Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 04.05.21, 17:00
        Za blokowanie slotów miała być odpowiedzialność karna. Beztrosko blokują sloty, a ludzie umierają
      • alicia033 Re: Szczepienia majówkowe J&J.Skorzystał ktoś? 05.05.21, 09:03
        dworczykowi nieustająco gratuluję utrzymywania burdelu w burdelu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka