Dodaj do ulubionych

Zachowanie faceta

09.05.21, 18:57
Na portalu randkowym napisał do mnie 54 letni facet, (ja mam 37) bardzo inteligentny, wykształcony, kulturalny. Rozmowa toczyła się w luźnym klimacie z dużą dawką poczucia humoru z obu stron. Pan zainteresowany, zadawał pytania o hobby, prace, czas wolny itp., oznajmił, że świetnie mu się pisze (rozmawia) i prawił komplementy. Po 3 dniach napisał, że niebawem się zwija (jego słowa) z portalu i jeśli jestem zainteresowana aby kontynuować, to poda swój adres mailowy.  Odpowiedziałam, że pewnie, niech poda, pan napisał swojego maila, po czym ja jeszcze na portalu poprosiłam o  jego zdjęcie, bo chciałabym widzieć z kim rozmawiam. Dodam, że moje zdjecie na portalu jest widoczne, on zdjęcia nie miał zadnego. Pan moją wiadomość odczytał, po czym usunął konto na portalu, nie wysyłając zdjęcia. Jak oceniacie zachowanie pana?
Obserwuj wątek
    • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 18:59
      P.s ja swojego adresu email nie podałam, zresztą pan nie prosił o niego, podał tylko swój i usunął konto.
    • ludzikmichelin4245 Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:00
      Nijak. Podobno na portalach ghostowanie to norma.
    • tanebo001 Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:00
      Widocznie uznał że ocenisz go po wyglądzie i nie chciał narazić się na odrzucenie. Nie zrobiłaś nic złego, nawet jeśli oceniałabyś po wyglądzie.
      • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:07
        Nie robił wrażenia zakompleksionego nastolatka.
    • kosmos_pierzasty Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:00
      Ale tu nie ma nic do oceniania. Napisał, ale bez zdjęcia czy znikł? Jak napisał bez zdjęcia, to z jakichś powodów, nie chce się pochwalić wyglądem. Pytanie, czy dopuszczasz niespodzianki w tej kwestii. A jak znikł, to znikł. Cóż to znaczy kilka wiadomości...
      • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:04
        Poprosiłam o zdjęcie, a on wiadomość przeczytał, nic na nią nie odpowiedział i usunął konto. Czyli zlekcewazyl moją prośbę.
        • kosmos_pierzasty Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:31
          Owszem. Nadal: Co tu komentować. Taki jest internet. Oczywiście, że to nieuprzejme, ale co z tej konstatacji ma wyniknąć?
    • angazetka Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:08
      Olać. Co tu rozkminiać?
    • lumeria Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:15
      Ze pan trochę się pobawił pisząc z dużo młodszymi kobietami na portalu, ale mu się to znudziło. Znajomości pogłębiać nie miał zamiaru.

• bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:21
        To po co podał swojego maila ze swojej inicjatywy?
        • lumeria Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:35
          Bo ewentualnie mógł sobie z tobą jeszcze trochę popisać.

Po co jesteś na tym portalu - by poznać kogoś i założyć związek, czy fajnie pisać z nie wiadomo kim?
          • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:44
            No to znudziło mu się, czy chciał jeszcze troche popisać? Jeżeli ktoś podaje swojego prywatnego maila, to nie po to, żeby przestać pisać.
            • lumeria Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:01
              Z swojego doświadczenia napisze tak - starsi panowie lubią sobie popisać z młodymi kobietami. I niektórzy naprawdę mają dużo wprawy. Ale tez po jakimś czasie jest to nużące, bo ileż można pisać, i ile razy być odrzucanym. Jak załapie sie jakaś, która chce dalej prowadzić korespondencje, to czemu nie. Także wolą zniknąć niz naprawdę wyjawić ile naprawdę mają lat i jak wyglądają. Bo wtedy on kończy kontakt, a nie dostaje bolesnego kosza od młodej kobiety.

Ludzie, którzy dążą do związku - maja swoje zdjęcie w ogłoszeniu albo dosyć szybko je wysyłają i po paru mailach przechodzą na telefon a potem chcą sie spotkać. Reszta to time-wasters.

• bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:05
                Wszystko się zgadza, tylko nie podają wtedy swojego prywatnego adresu mailowego.
                • tt-tka Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:13
                  bluebirdkiss napisała:

> Wszystko się zgadza, tylko nie podają wtedy swojego prywatnego adresu mailowego
                  > .

A czemu nie ? to moze byc adres tylko do tego rodzaju korespondencji, albo stworzony ad hoc tylko dla ciebie.
                • lumeria Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:14
                  Ten to jakiś grafoman-onanista. A tobie widocznie bardzo się to spodobało. Nie angażuj się tak emocjonalnie zanim z facetem nie spotkasz sie na zywo.
                  • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:19
                    Nie angażuje się, po usunięciu przez niego konta, cała historie rozmowy skasowalam. Nie mam jego adresu mailowego.
                    • lumeria Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:24
                      Z tych superlatywów, które o nim napisałaś, oraz z założenia wątku tutaj wynika cos innego. smile

• bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:30
                        Pan mnie zaintrygował, do zaangażowania daleka jeszcze droga wink
                        • lumeria Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:35
                          I o to chodziło smile
            • m_incubo Re: Zachowanie faceta 12.05.21, 09:20
              😂
              Co to znaczy "prywatnego maila"?
              Adresów mailowych możesz mieć więcej, niż dni w roku, który z nich będzie tym "prywatnym"?
              Nie bardzo umiesz w portale randkowe, prawda?
              Lepiej bądź ostrożna, bo z twoją naiwnością za chwilę będziesz wymieniać "prywatne wiadomości" z jakimś znudzonym żonkosiem. Właściwie już to robiłaś.
        • beata985 Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:46
          bluebirdkiss napisała:

> To po co podał swojego maila ze swojej inicjatywy?

No to napisz na tego maila, poproś ponownie o zdjęcia i się przekonasz o co kaman...
          • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:59
            Nie będę pisać na maila, mógł jakkolwiek odpowiedzieć na prośbę zdjecia, nawet jakoś obrócić w żart, a on zlekcewazyl i usunał konto.
        • aqua48 Re: Zachowanie faceta 12.05.21, 10:16
          bluebirdkiss napisała:

Bo chce jeszcze ewentualnie popisać z Tobą ale swoich zdjęć nie ma zamiaru udostępniać. Proste.
        • fifiriffi Re: Zachowanie faceta 12.05.21, 17:52
          bluebirdkiss napisała:

Będzie mu łatwiej swirowac pawiana... nie będzie musiał się logować na konto a po prostu odczytywać maile. Będzie czysty... Po co wciąż usuwać z historii , ze się było na portalu randkowym.
          Zdj nie dodał, żeby go nikt nie rozpoznał.
    • alpepe Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:22
      A dej spokój, po co ci stary chłop?
      • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:29
        Miał świetne poczucie humoru i niebywałą inteligencję, do miłego spędzenia czasu w sam raz.
      • bistian Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:32
        alpepe napisała:

> A dej spokój, po co ci stary chłop?

Pan pewno to samo pomyślał i się nie odważył big_grin
        • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:39
          Może i tak, ale skoro wyraził chęć kontynuacji podając swojego maila, to chyba liczył się z tym, że prędzej czy później poproszę o zdjęcie.
          • lumeria Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:40
            Możliwe, ze jedynie liczył na kontynuowanie korespondencji.

Rozmawiałaś z nim przez telefon?
            • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:46
              Nie, nie podałam swojego numeru telefonu, on też nie.
              • znowu.to.samo Re: Zachowanie faceta 12.05.21, 09:12
                Bo to brzydal i do tego 54 lat
                A dajże spokój
                • m_incubo Re: Zachowanie faceta 12.05.21, 09:25
                  Niekoniecznie brzydal. Często w profilu nie umieszczają zdjęć żonaci faceci, którzy lubią sobie urozmaicić czas rozmowami online/flirtem z innymi paniami, niekoniecznie dążąc do spotkań.
                  Uważałabym wtedy z prośbami o zdjęcie na "prywatnego maila", bo owszem, możesz je dostać, ale niekoniecznie będzie to zdjęcie buzi 🤪
    • tt-tka Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:28
      Jako przezorne oceniam. Nie-wiadomo-kto prosi mnie o zamieszczenie zdjecia na portalu, na ktorym nie zamierzalam swiecic swoja fotka tongue_out
      • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:31
        Jest możliwość udostępniania zdjęcia tak, aby tylko osoba zainteresowana zobaczyła.
        • kosmos_pierzasty Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:33
          Może ma jakąś fobię, a może jest żonaty i stąd ostrożność. Albo brzydal.
        • tt-tka Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:39
          bluebirdkiss napisała:

> Jest możliwość udostępniania zdjęcia tak, aby tylko osoba zainteresowana zobacz
          > yła.

Nadal nie zmienia to faktu, ze nie-wiadomo-kto prosi o moja fotke. Gdybysmy popisali dluzej na priva... nie, tez nie.
          Ewentualnie wyslalabym mordke slicznej swinki morskiej na ciele zyrafy.
          • lumeria Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:42
            Ttko - czy kiedykolwiek korzystałaś z portali randkowych?
            • tt-tka Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:18
              lumeria napisała:

> Ttko - czy kiedykolwiek korzystałaś z portali randkowych?

Nie. Ale zasady nieumieszczania wlasnych fotek w sieci/niewysylania nieznajmym przestrzegam. Chyba jedyne, jakie zamiescilam, to legitymacyjne na NK, lata temu.
              • lumeria Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:21
                Acha. Czyli nie wiesz jak portale dzialaja tak naprawdę.
                • tt-tka Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:25
                  A musze wiedziec, by nie zamieszczac zdjec ? ten pan, jak widac, rozmowczynie znajduje.
                  • lumeria Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:34
                    Racja - każdy znajduje to, czego szuka. Pan traktuje portal, jak my ematke - żeby sobie popisać big_grin

Tylko jeśli kobieta chce znaleźć faceta do zwiazku, to szkoda czasu na grafomanów.

• lumeria Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:38
                      I frustracji.
          • marusia_ogoniok_102 Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:47
            Ja też bym miała obiekcje. Tyle się mówi o bezpieczeństwie w sieci, żeby najlepiej nic nie wrzucać nawet na fejsa, że jeśli ktoś ma twoje zdjęcie to może je dowolnie wykorzystać przeciwko tobie, zwłaszcza w epoce deep fejków...
            Jednocześnie mówią, że niepokazywanie zdjęć jest podejrzane, więc mamy tu impas.
            • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:56
              Mozesz wstawić takie zdjęcie, że nie widać każdego szczegółu twarzy. Ja mam zdjęcie z daleka, widać sylwetkę, kolor włosów, ale twarzy dobrze nie widać.
              • marusia_ogoniok_102 Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:08
                Tak, ale pamiętajmy że jak trafimy na wariata, to on może nawet z niewinnego zdjęcia sczytać sobie metadane i, jeśli nie mamy odpowiednich środków bezpieczeństwa - dowiedzieć się, gdzie zdjęcia było robione. Czyli - na przykład - mogą mieć na tacy nasz adres domowy.
                • lumeria Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:18
                  Jesli ktoś az tak bardzo sie boi załączyć zdjęcia, to naprawdę nie powinien/a uczestniczyć w portalach randkowych.
    • irma223 Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:33
      Bo może jest niewyględny, albo - dla odmiany - jego wygląd jest dość znany. Ci od naciągania pań na telefony, auta i kredyty już swoje odsiedzieli?
      • m_incubo Re: Zachowanie faceta 12.05.21, 09:29
        Eee tam, zwyczajnie jest żonaty.
        Może to nawet jakiś emąż, skoro taki inteligentny, wykształcony, zabawny.
        Zamiast prosić o zdjęcia, mogła zapytać, czy żonę wciąż proszą o dowód 🤪
    • mamtrzykotyidwa Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:51
      Nijak, przecież uprzedził cię, że likwiduje konto. Podał adres możesz napisać. Może wtedy ci zdjęcie wyśle.
      Może pomyślał, że od jego wyglądu chcesz uzależnić dalsze pisanie i się wystraszył?
    • ella_z_gor Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 19:58
      Jak dla mnie narcyz. Facet zarzucił wędkę i obserwuje. Jeśli odezwiesz się, znaczy, że Ci zależy. Będzie miło i fajnie do następnego numeru. Manipulant.
      • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:03
        Dokładnie mam takie same odczucia. Już informacja, że po 3 dniach rozmowy chce usunąć konto była dla mnie dziwna. Co za różnica, czy piszemy przez portal, czy przez maile?
    • kermicia Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:04
      No przecież wyśle ci to zdjęcie, jak do niego napiszesz maila. On twojego adresu nie ma.
      A w ogóle to nie rozumiem, po co kobiety gadają z facetami bez zdjęcia, przecież z nimi zawsze coś jest nie tak. Albo brzydcy, albo żonaci.
      • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:11
        Ale ja nie napisze maila. Facet zachował się nieuprzejmie. Przeszacował myśląc, że zniknie sobie bez odpowiedzi, a ja napisze.
        • kermicia Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:41
          A może jakiś błąd techniczny? Może nie doczytał, ze chcesz fotę, a ponieważ dał ci maila, to uznał, ze może kasować, ruch jest po twojej stronie. Nie wiem, zgaduję. Ja bym z takim bez foty nawet nie gadała, a już proszenie się o zdjęcie to.. no nie.
          • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:52
            Ale on nawet nie napisał, że to usuwanie nastąpi tego i tego dnia. Wieczorem podał swój adres mailowy, rano napisałam wiadomość z prośbą o zdjęcie, a po południu konto usunął bez zadnego słowa.
            • beneficia Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 22:32
              No to jak sie miło gadało, to pewnie uznał, że przeniesiecie się na maile, gdzie problem?
              Adres podał, napisz, że chcesz zdjęcie, zobaczysz co sie stanie.
              • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 22:43
                Zanim usunął konto, widział moją prośbę o zdjęcie, mógł cokolwiek odpisać  np.ze prześle zdjęcia jak juz bedziemy na mailu, cokolwiek, a on przeczytał i bez słowa usunął. Troche chamskie.
                • kermicia Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 23:27
                  A skąd wiesz, że odczytał? Jeśli to tinder, to tam tego nie widać. Chyba że jakieś płatne konta mają taką opcję, ja nie miałam.
                  • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 10.05.21, 06:37
                    Nie, nie tinder
                • beneficia Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 23:57
                  Usunął konto na T a Tobie podał prywatnego maila, to raczej wygląda na próbę przejścia na bardziej osobisty kontakt. Nie twórz problemów, same i tak się znajdą big_grin
      • evolventa Re: Zachowanie faceta 10.05.21, 07:41
        100/100
    • feniks_4 Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:10
      Może w rzeczywistości ma 74 lata, co nie da się ukryć na zdjęciu?
      • lumeria Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 20:19
        Zawsze można wysłać zdjęcie z młodości, albo dowolne zdjęcie z netu. smile
    • szara.myszka.555 Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 22:39
      Żeby mnie 54-latek zainteresował (ja mam 34 lat), to musiałby wyglądać jak Brad Pitt 😄
      • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 09.05.21, 22:44
        Może wygląda, ale się z tym ukrywa 😄
        • nigdynigdynigdy84 Re: Zachowanie faceta 10.05.21, 00:06
          Albo się okaże, że się znacie osobiście 🙃
          • znowu.to.samo Re: Zachowanie faceta 12.05.21, 09:24
            No niestety nawed Brad Pitt przetrącony przez rydwan czasu to już nie to.
    • nigdynigdynigdy84 Re: Zachowanie faceta 10.05.21, 00:02
      Myślę, że chciał po prostu sobie pogadać w internecie z obcą kobieta, podbudować ego, i tyle.
      Tacy zdjęć nie wysyłają, ewentualnie nieswoje.
    • mid.week Re: Zachowanie faceta 10.05.21, 06:44
      Nie wiem po co 37 latce zdjęcie 54 letniego dziadka. Ciesz się że zniknął, znajdź sobie kogoś z kim się równocześnie zestarzejesz.
      • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 10.05.21, 08:08
        Myślałam, że facet po 50 tce będzie troche bardziej dojrzały.
        • hanusinamama Re: Zachowanie faceta 10.05.21, 11:23
          Od facetów 35+??
          • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 10.05.21, 12:05
            Tak, od facetów w moim wieku, ale jak widać wiek nie gwarantuje dojrzałości.
    • kachaa17 Re: Zachowanie faceta 10.05.21, 07:22
      Nie rozkminiaj. Takich ludzi na portalach jest mnóstwo. Zapytasz o coś i Cię usuwają albo sami znikają. Trzeba się przyzwyczaić. Ja to nawet nie zaczynam rozmowy jak ktoś nie ma zdjęcia. Wygląd też jest ważny bo częściowo widać po nim jaki to jest człowiek. Wg mnie jeśli ktoś nie zamieszcza zdjęcia to znaczy, że am coś do ukrycia.
    • znowu.to.samo Re: Zachowanie faceta 10.05.21, 08:21
      Panu wiatru w garbate plecy
    • 71tosia Re: Zachowanie faceta 10.05.21, 08:21
      Masz adres jak ci zależy to napisz. Pan mógł nie zamieścić zdjęcia z tego samego powodu z jakiego panie na tym portalu nie piszą pod swoimi nazwiskami smile zdjęcie może wyślę w prywatnej korespondencji lub się nie wyślę a może nawet się nie odezwie, wiele nie ryzykujesz pisząc.
      • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 10.05.21, 08:29
        Na portalu jest możliwość udostępniania zdjęcia tak, aby tylko osoba zainteresowana zobaczyła.
        • ritual2019 Re: Zachowanie faceta 10.05.21, 09:20
          bluebirdkiss napisała:

> Na portalu jest możliwość udostępniania zdjęcia tak, aby tylko osoba zaintereso
          > wana zobaczyła.

Jest mozliwosc ale w jakim celu to rozkminiasz? Facet nie mial zdjecia bo:

- jest nieatrakcyjny fizycznie
          - jest w zwiazku i nie chce zostac rozpoznany
          -nie udostepnil ci zdjecia a zlikwidowal konto bo kogos znalazl.
          - moze przeniosl sie na inny portal
          - moze tylko chcial sprobowac doswiadczyc a jest w zwiazku

A tak w ogole to po co ci facet w tym wieku? 17 lat starszy, moglby byc twoim ojcem.
          • tt-tka Re: Zachowanie faceta 12.05.21, 18:51

> > Na portalu jest możliwość udostępniania zdjęcia tak, aby tylko osoba zain
            > tereso
            > > wana zobaczyła.
            >
            > Jest mozliwosc ale w jakim celu to rozkminiasz? Facet nie mial zdjecia bo:

/ciach/

...bo nie chcial trafic na znajoma tongue_out
            Juz ci ktosia napisala, moze to sasiad, kolega z pracy, szef albo maz przyjaciolki.
        • alpepe Re: Zachowanie faceta 10.05.21, 10:42
          Miałam podobny przypadek. Po jakimś czasie wyszło, że facet bucowaty i myślał chyba, że będę za nim latać. Nieważne, ale na fochy i manipulacje mam wysypkę i dobrze się stało. Życie jest za krótkie, by tracić je na ludzi ciężkich, kiedy można żyć z kimś bez wysiłku i bez łez.
          • bluebirdkiss Re: Zachowanie faceta 10.05.21, 11:09
            Jestem dokładnie tego samego zdania. Zainteresował mnie, bo miał fajne, radosne usposobienie, ale jak zaczynają się gierki i manipulacje, to ja pasuje.
            • gryzelda71 Re: Zachowanie faceta 12.05.21, 18:44
              Nie napiszesz, pasujesz bo jakieś gierki to na czorta ten wątek? Było minęło następny....
        • m_incubo Re: Zachowanie faceta 12.05.21, 09:33
          Jest możliwość, ale nie ma chęci, czego nie rozumiesz?
      • tanebo001 Re: Zachowanie faceta 10.05.21, 08:41
        Poza tym pan powiedział że z forum odchodzi i odszedł.
    • mikams75 Re: Zachowanie faceta 12.05.21, 10:48
      uprzedzil, ze sie zwija i sie zwinal; moze wcale nie chcial utrzymywac kontaktu a podany mail jest nieprawdziwy. Tym sposobem nigdy sie nie dowiesz z kim pisalas, moze z sasiadem, szefem, kuzynem czy jakims erotomanem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka