diksi1234 29.05.21, 22:16 Niedługo odbieramy psa z domu tymczasowego, zastanawiam się, czy przywiezienie w ramach prezentu np. karmy dla psów czy coś w tym stylu jest dobrym pomysłem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katie3001 Re: DT odbiór psa 29.05.21, 22:23 Tak. Chociaz ja nigdy czegos takiego nie dostalam. A bylam dt kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
diksi1234 Re: DT odbiór psa 29.05.21, 22:33 Trochę zdziwiło mnie, że oni chcą mi dać na start karmę. Dostanę tez kocyk z dt, w celach lepszej aklimatyzacji pieska u mnie, jeśli przywiozę nowe kocyki to też będzie ok? Kompletnie nie wiem jak się zachować, żeby nie zrobić jakiegoś fo pa Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: DT odbiór psa 29.05.21, 22:37 Tak. Kocyki i dobra karma to zawsze dobry pomysł. Albo paka podkładów dla szczeniąt. Odpowiedz Link Zgłoś
piesfafik Re: DT odbiór psa 29.05.21, 22:46 Jestem ostatnio bardzo czesto DT I najwieksza przyjemnosc mi sprawia jak ludzie pytaja mnie duzo o psa - jak sie zachowuje, co lubi a czego nie, czego sie nauczyl. I jak doceniaja wysilek jaki ja I moja rodzina wkladamy w opieke . Wielkiej torby zarcia bym nie chciala bo nie mam gdzie tego trzymac. Mozesz sie zapytac czy czegos nie potrzebuja. Odpowiedz Link Zgłoś
diksi1234 Re: DT odbiór psa 29.05.21, 22:59 Dzięki za odpowiedzi, wiem ze dt używa jednego typu podkładów, które uważa za najlepsze. A czy z dostania polarowych kocykow byłabyś zadowolona? Oni mają teraz 11 psów. Albo może podpowieszcoś innego? Nie chciałabym jechać z pustymi rękami Odpowiedz Link Zgłoś
piesfafik Re: DT odbiór psa 29.05.21, 23:16 11 to zupelnie Inna skala operacji niz moja Ja mam zazwyczaj jednego chyba ze zupelne maluchy. Jak maja tyle to im sie moze zarcie przydac, tylko musisz wiedziec jakie. Mnie sie zawsze zabawki przydaja - piszczace pilki albo zabawki do ktorych mozna wlozyc troche jedzenia zeby pies musial kombinowac jak sie do tego dobrac. Ale moze po prostu zapytaj ? Odpowiedz Link Zgłoś
diksi1234 Re: DT odbiór psa 29.05.21, 23:24 Normalnie to bym zapytala, zastopowalo mnie to, że to dt chce mnie zaopatrzyć w karmę na początek i jakieś dodatkowe rzeczy, typu lepsze, nieprzeciekajace podkłady Odpowiedz Link Zgłoś
piesfafik Re: DT odbiór psa 29.05.21, 23:29 Jakbym miala 11 psow to b chciala zeby mi ktos posprzatal ogrodek . Kiedys mialam 4 maluchy I mi sie potem po nocach snilo ze zbieram kupy . I czyszcze brudne lapki. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: DT odbiór psa 30.05.21, 02:26 Dobry dt zawsze wyda z karmą, lub uprzedzi co kupić, żeby nie zmienić psu diety. Nie zaleca się zmiany od razu, nawet jak karmią najgorszą suchą, bo to dodatkowy stres. Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: DT odbiór psa 30.05.21, 06:17 Ja uzywalam dla psow z dt i dla wlasnych podkładow dla dzieci. Są tansze niz te dla szczeniąt. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: DT odbiór psa 30.05.21, 07:50 Kupozbieracz to dobry pomysł o ile już nie mają Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: DT odbiór psa 30.05.21, 07:56 Oczywiście że tak tylko warto zapytać jaka to ma być karma. Na pewno przydadzą się podkłady, smaczki, zabawki, kocyk też. Przy 11 psach przyda się wszystko, jeżeli nie im bezpośrednio to na pewno fundacji, schronisku czy miejscu skąd tymczasują te psy. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: DT odbiór psa 30.05.21, 08:10 Pomysł jest bardzo dobry-wiem że chcesz zrobić niespodziankę-ale zapytaj. Czasami jest coś czego DT potrzebuje najbardziej. Miałam 2 psy z DT-pierwszy dom potrzebował kasy na leczenie psów, które akurat mieli(moją też brałam chorą), drugi karmy-ale dokładnie jednej firmy. Kocyki/podkłady przydają się zawsze, ale zabawki niekoniecznie u każdego-chyba, że DT ma same szczeniaki, albo dobrze zintegrowane stado. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: DT odbiór psa 30.05.21, 08:12 Z polarów kiepsko zbiera się kudły ja bym zapytała o ręczniki kąpielowe Odpowiedz Link Zgłoś