Dodaj do ulubionych

ematka u masażysty

04.06.21, 11:16
Czy widzicie różnice pomiędzy masażem wykonywanym np przez fizjoterapeutę, a masażem wykonywanym przez np kosmetyczkę?
Obserwuj wątek
    • fil.lo Re: ematka u masażysty 04.06.21, 11:39
      No pewnie, że widzimy.
    • abecadlowa1 Re: ematka u masażysty 04.06.21, 11:55
      Oczywiście, że tak. Przecież to są zupełnie różne zabiegi. Do kosmetyczki nie pójdziesz z ograniczoną ruchomością, bólem lub kontuzją narządu ruchu. Do kosmetyczki idziesz na zabiegi poprawiające kondycję skóry.
    • kalafiorowa.es Re: ematka u masażysty 04.06.21, 12:15
      Tak. Pierwszy bardzo chętnie, drugi - za żadne skarby. Więc różnica jest znaczna wink
      • magdallenac Re: ematka u masażysty 04.06.21, 19:23
        A ja na odwrot😂Pomiziac sie dam, ale bez sciskania, naciskania i meczenia.
        • fil.lo Re: ematka u masażysty 04.06.21, 20:56
          Bo Cię nie bolą plecy
          • magdallenac Re: ematka u masażysty 04.06.21, 21:10
            No wlasnie bola, kiedy ktos mi wciska kciuki pod kregoslup.
            • fil.lo Re: ematka u masażysty 04.06.21, 21:16
              smile
    • kaki11 Re: ematka u masażysty 04.06.21, 18:00
      Tak, dlatego, że to różne rodzaje masażu.
      Masaże wykonywane przez kosmetyczki/masażystów w salonach spa etc to zabiegi bardziej relaksacyjne, to na które chodzę do fizjoterapeuty, to masarze bardziej lecznicze, które pomagają na dolegliwości zdrowotne.
    • molik28 Re: ematka u masażysty 04.06.21, 18:28
      Są to dwie zupełnie różne rzeczy. Jak chodziłam do fizjoterapeuty to zabiegi nawet nie nazywało się masażem tylko terapią manualną. Masaż to rzeczywiście może zrobić kosmetyczka albo masażysta. Masażysta to jest pokrewny, ale nieco inny zawód.
    • primula.alpicola Re: ematka u masażysty 04.06.21, 18:49
      Tak, widzimy.
    • lumeria Re: ematka u masażysty 04.06.21, 19:07
      Pierwsze to masaż - mocne ugniatanie, bądź wręcz wbijanie się w ciało w konkretnym celu, a drugie to takie mizianie - głaski, które mają być przyjemne (dla mnie nie są, raczej irytują).
    • buldog2 Re: ematka u masażysty 04.06.21, 19:16
      Kwalifikowany masaż, zabiegi medycyny manualnej, to co innego, niż standardowy masaż u kosmetyczki.

msp-pakt.pl/wielospecjalistyczny-kurs-medycyny-manualnej-2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka