jaga34 04.06.21, 11:16 Czy widzicie różnice pomiędzy masażem wykonywanym np przez fizjoterapeutę, a masażem wykonywanym przez np kosmetyczkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abecadlowa1 Re: ematka u masażysty 04.06.21, 11:55 Oczywiście, że tak. Przecież to są zupełnie różne zabiegi. Do kosmetyczki nie pójdziesz z ograniczoną ruchomością, bólem lub kontuzją narządu ruchu. Do kosmetyczki idziesz na zabiegi poprawiające kondycję skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: ematka u masażysty 04.06.21, 12:15 Tak. Pierwszy bardzo chętnie, drugi - za żadne skarby. Więc różnica jest znaczna Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: ematka u masażysty 04.06.21, 19:23 A ja na odwrot😂Pomiziac sie dam, ale bez sciskania, naciskania i meczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: ematka u masażysty 04.06.21, 21:10 No wlasnie bola, kiedy ktos mi wciska kciuki pod kregoslup. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: ematka u masażysty 04.06.21, 18:00 Tak, dlatego, że to różne rodzaje masażu. Masaże wykonywane przez kosmetyczki/masażystów w salonach spa etc to zabiegi bardziej relaksacyjne, to na które chodzę do fizjoterapeuty, to masarze bardziej lecznicze, które pomagają na dolegliwości zdrowotne. Odpowiedz Link Zgłoś
molik28 Re: ematka u masażysty 04.06.21, 18:28 Są to dwie zupełnie różne rzeczy. Jak chodziłam do fizjoterapeuty to zabiegi nawet nie nazywało się masażem tylko terapią manualną. Masaż to rzeczywiście może zrobić kosmetyczka albo masażysta. Masażysta to jest pokrewny, ale nieco inny zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: ematka u masażysty 04.06.21, 19:07 Pierwsze to masaż - mocne ugniatanie, bądź wręcz wbijanie się w ciało w konkretnym celu, a drugie to takie mizianie - głaski, które mają być przyjemne (dla mnie nie są, raczej irytują). Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: ematka u masażysty 04.06.21, 19:16 Kwalifikowany masaż, zabiegi medycyny manualnej, to co innego, niż standardowy masaż u kosmetyczki. msp-pakt.pl/wielospecjalistyczny-kurs-medycyny-manualnej-2 Odpowiedz Link Zgłoś