k1234561
08.06.21, 07:42
Dzięki uprzejmości znajomych,którzy rok temu zostali właścicielami apartamentu w Estepona,możemy sobie tam pojechać na tydzień.Sami znajomi byli tam może raptem 2 razy ,generalnie z powodu wirusa,nie mogli być częściej.I teraz moje pytanie,co naprawdę godnego polecenia można zobaczyć tam w okolicy.Do dyspozycji mamy samochód,więc możemy wybrać się gdzieś dalej poza tą miejscowość.My raczej plażowi nie jesteśmy,zatem smażing od rana do wieczora z przerwą na posiłki odpada.Chcielibyśmy coś fajnego zobaczyć,miło ,ciekawie spędzić ten tydzień.Sami znajomi też jeszcze mało co wiedzą co tam warto zobaczyć i gdzie pójśc zjeść.Mówili nam tylko ,że sama Estepona to dziura,natomiast można pojechać do Marbelli czy Malagi ale też nie wiedzieli do końca co tam zwiedzać.Ja wiem ,że są przewodniki i można sobie poczytać ale już wielokrotnie się nacięłam na tego typu radach.W przewodniku jakaś atrakcja super hiper a w rzeczywistości takie przereklamowane 3 na 5.Dlatego chciałąm zapytać kogoś kto tam mieszka,a może nawet w okolicy i wie gdzie warto co zobaczyć,gdzie warto zjeść i co.Dodam,że to nasza pierwsza wycieczka do Hiszpanii.Nie znam kompletnie zwyczajów tam panujących.Więc nawet rady pod tym kątem będą bardzo przydatne dla mnie.Na co uważać,na co zwracać uwagę,co trzeba wiedzieć,jakie zachowania i zwyczaje mogą być dla nas jako Polaków dziwne i na co warto się przygotować,żeby urlop się udał a nie chodzić wiecznie rozczarowanym i zdziwionym.