atanazja0 01.07.21, 22:36 Próbuję aktywować bon. Postępuję zgodnie z filmem instruktażowym. Po wejściu w panel ogólny powinna pojawić się zakładka bon turystyczny, jednak nie ma tam żadnej zakładki z bonem turystycznym. Co robię nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: bon turystyczny-pytanie 01.07.21, 22:44 Specjalnie dla Ciebie zalogowałam się na PUE ZUS, bon wisi po lewej. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: bon turystyczny-pytanie 01.07.21, 22:50 A na kogo przychodzi 500+? Na ciebie? Bo bon turystyczny na swoim koncie ma ta osoba na którą przychodzi 500+. Odpowiedz Link Zgłoś
mandziola Re: bon turystyczny-pytanie 01.07.21, 22:52 O dokładnie..Musisz zalogować się na osobę, która pobiera 500+ Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: bon turystyczny-pytanie 02.07.21, 14:03 Nie. Musisz zalogować się na konto tego rodzica, który zgłosił dzieci do ubezpieczenia zdrowotnego. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: bon turystyczny-pytanie 02.07.21, 14:15 swinka-morska napisała: > Nie. Musisz zalogować się na konto tego rodzica, który zgłosił dzieci do ubezpi > eczenia zdrowotnego. Nieprawda. U nas mąż zgłosił dzieci do ubezpieczenia zdrowotnego. Natomiast 500+ jest na mnie i to u mnie jest bon turystyczny, u męża na profilu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: bon turystyczny-pytanie 01.07.21, 22:54 Po zalogowaniu się jesteś domyślnie w panelu ogólnym. Po lewej stronie jest widoczna zakładka z bonem. W panelu ubezpieczonego i świadczeniobiorcy bon nie jest widoczny. Może to? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: bon turystyczny-pytanie 01.07.21, 23:10 Musisz zjechać niżej klikając na trójkącik w menu Odpowiedz Link Zgłoś
tzn.aga Re: bon turystyczny-pytanie 02.07.21, 13:19 saszanasza napisała: > Musisz zjechać niżej klikając na trójkącik w menu Nie mam tego bonu. Pobieram 500+ Odpowiedz Link Zgłoś
jakis_wolny Re: bon turystyczny-pytanie 02.07.21, 13:51 tzn.aga napisała: > saszanasza napisała: > > > Musisz zjechać niżej klikając na trójkącik w menu > > Nie mam tego bonu. > Pobieram 500+ Więc jesteś jedną z tych "szczęśliwych" osób, które muszą pisać wniosek do POT. Do wniosku trzeba załączyć decyzję o pobieraniu 500+ Jak POT ci przyzna, pojawi się na PUE. Burdel nie z tej ziemi. Część osób ma, część nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: bon turystyczny-pytanie 02.07.21, 14:04 tzn.aga napisała: > saszanasza napisała: > > > Musisz zjechać niżej klikając na trójkącik w menu > > Nie mam tego bonu. > Pobieram 500+ A kto zgłaszał dzieci do ubezpieczenia? Ja pobieram 500plus, ale dzieci zgłaszał mąż i to u niego widać było bon turystyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
tzn.aga Re: bon turystyczny-pytanie 02.07.21, 16:25 Okazuje się że bon przyznano byłemu mężowi. Chyba na zasadzie tego samego nazwiska co córka. Wrrr Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: bon turystyczny-pytanie 01.07.21, 23:18 Ja miałam tak: papiery na 500+ składałam ja (stacjonarnie do tej pory), konto miał mąż i u niego nie było bonu. Musiałam założyć konto, żeby móc odebrać bon. Bez sensu, przecież mąż jest ojcem dzieci, więc czemu nie mógł mieć bonu? Więc sprawdź, które z Was się podpisuje/wysyła papiery na 500+ i na tym koncie szukaj bonu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: bon turystyczny-pytanie 02.07.21, 13:58 Też mam problem z bonem. Na stronie ZUS-u loguję się przez profil zaufany, ale to dla nich za mało - każą mi się zalogować na ZUS. Zarejestrowałam się tam, ale "profil nie został zaufany" - w tym celu mam się udać do ZUS-u osobiście. No nie chce mi się nigdzie łazić po urzędach. Da się to jakoś obejść? A takiego zielonego menu jak pokazujecie w ogóle na stronie ZUS-u nie widzę. U mnie wygląda to tak i kliknięcie w "bon turystyczny" niczego nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: bon turystyczny-pytanie 02.07.21, 14:02 Po logowaniu profilem zaufanym widzę to okno poniżej. A po zarejestrowaniu się na stronie ZUS-u każą mi przyjść do urzędu potwierdzić. Też tak musiałyście - osobiście iść potwierdzać? Odpowiedz Link Zgłoś
cku1 Re: bon turystyczny-pytanie 02.07.21, 14:05 Nie, nigdzie nie chodzilam. Logowałam się przez login. gov tak jak na wszelakie IKP, pity i epuapy. Odpowiedz Link Zgłoś
muminkowa Re: bon turystyczny-pytanie 02.07.21, 14:04 można się zalogować używając bankowości elektronicznej Odpowiedz Link Zgłoś
xantostrephomonas Re: bon turystyczny-pytanie 02.07.21, 14:06 U mnie też nie było widać. Napisałam maila przez platformę z zapytaniem czemu i bon po kilku godzinach się pojawił. Odpowiedz Link Zgłoś