Dodaj do ulubionych

Wątek ciuchowy

06.07.21, 08:57
Luźny wątek, zamiast wirusa, polityki i problemów dzieciowych.
Pochwalcie się swoimi nowymi zakupami ciuchowymi. 😀
Ja zamówiłam swój pierwszy kombinezon za oszałamiającą cenę 49,90. Nie mogę się doczekać, tylko muszę się uzbroić w cierpliwość, bo paczki z Mango idą bardzo długo.
www.mangooutlet.com/pl/kobieta/sukienki-i-kombinezony/d%C5%82ugi-wzorzysty-kombinezon_67084429.html?c=99&n=1
Obserwuj wątek
    • mashcaron Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 09:01
      Nic, obraziłam się na zakupy netowe bo mi zgubili paczkę z sukienkami które sobie zamówiłam w celu ładnego wyglądania na skałach nad brzegiem morza.
    • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 09:02
      Może się zgubi po drodze i zwrócą Ci kasęwink
      To mój ostatni zakup:

muuv.pl/sukienka-surfgirl

Doskonale się nosi, tylko straszliwe obłazi każdym kłaczkiem, pyłkiem, włoskiem. Bez rolki ani rusz i wkurza mnie to okropnie, dlaczegoooo??? Prałam czarne ubrania, dużo bawełny i tylko ona to robi.
      • thank_you Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 09:23
        Jedna z moich ulubionych firm. ❤️
        • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 09:29
          To gdzie byłaś, jak 2 miesiące próbowałam sobie przypomnieć, skąd ta kiecka? big_grin
          forum.gazeta.pl/forum/w,567,171570213,171570213,Sukienka_nie_moge_znalezc_.html
          • thank_you Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 09:37
            Ups, kiedyś pokazywałam ich sukienki, bo mam ich dużo, nawet teraz jestem. 😅
            • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 09:40
              Zatem dobrze przeczuwałam w wątku poszukiwawczymwink
      • aguha Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 09:30
        Bardzo ładna sukienka 😊
      • lot_w_kosmos Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:17
        DDLA MNIE ta sukienka jest nie warta swojej ceny.
        Taki fifrok do ogródka.
        Ale każdy nosi co chce oczywiście.
        • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:49
          Dla mnie wartasmile
          Żebym jeszcze nie musiała jej odkłaczać, to byłaby idealna. Nie noszę ubrań z kłaczkami. I pogniecionych. I zmechaconych. I poplamionych.
      • djhenne Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:25
        super, ale ja nie mogę bez stanika sad
      • iksa.78 Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:27
        Ta czarna, krótka sukienka? Nosisz ją po mieście? Czy raczej tylko na wakacyjne wyjazdy? Sukienka ok ale trzeba mieć szczuplutką figurę.
        • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:47
          Typowo wakacyjna, na plażę z bikini pod spodem, do baru po plaży już bez bikini.
          Figura jestsmile
      • alpepe Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:28
        Mam podobną z lnu za śmieszne pieniądze, zamówiłam ze trzy numery za duże, bo było napisane, że wypada za mała, chodzę w niej podlewać wspólnotowy ogródek i po domu, bo na wyjście się średnio nadaje.
        • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:53
          Moja się nadajesmile
        • azja_pl2 Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 14:18
          Alpepe, gdzie taka lniana znalazlas?
          • alpepe Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:05
            Na amazonie niemieckim, sprzedawca chiński, szła z miesiąc, ale to już chyba ze dwa lata temu. W każdym razie uznałam, że będzie po domu, bardzo mnie pogrubia, ale trudno.
      • magdallenac Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 15:16
        Kupiłam tę samą sukienkę, jeszcze nie widziałam jej na żywo. Jeśli rzeczywiście obłazi, to muszę zamówić tonę rolek- sukienka + biały kot 😳
        • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 16:39
          Zamów taką wielorazową, genialny wynalazek i nie generuje śmieci.
          • magdallenac Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 17:35
            Nie słyszałam o takich! Idę szukać.
            • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:25
              Mam taką:
              www.bonami.pl/p/rolka-do-ubran-wenko-easy?gclid=EAIaIQobChMIiZe96O3O8QIVEEaRBR3oiwapEAQYAyABEgKlDfD_BwE

Pierwszą zniszczyła moja matka; próbowała z niej zedrzeć te niebieską warstwę...
      • panna_lila Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 22:53
        a jak w tej sukience wypadają pachy, w sensie to wycięcie nie jest za szerokie?
        • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 07.07.21, 06:29
          W tej surfgirl? Owszem mocno wycięte, ale zgodnie z obietnicą producenta, ramiączka nie spadają.
    • daniela34 Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 09:03
      Kompletnie nie mam się czym chwalić. Byłam w sobotę na zakupach i jedyne co mi się udało dorwać, to czarne klasyczne szpilki, w miejsce moich już przyniszczonych. Nic mi się nie podoba sad
    • extereso Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 09:06
      No z wczorajszych zakupów to tylko okularami mogę się pochwalić, w tych mi naprawdę dobrze. A kombinezon bardzo fajny.
      • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 09:09
        Oklulary też kupiłam, tylko nie uznałam za ubranie😉
        • extereso Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 09:12
          Też fajne!
        • alpepe Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:30
          Zazdroszczę wam płaskich twarzy, ja muszę mieć okulary po łuku, cała reszta wygląda źle, a większość okularów jest właśnie prosta.
          • mikams75 Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:41
            popros optyka, to Ci troche nagnie.
            Ja mam niby plaska twarz ale szeroka, na takie jak ja nie robia okularow.
            Znalazlam cos wzglednie do zalozenia i wlasnie polamalam sad
            • alpepe Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:42
              No ja mam małą głowę, więc też ciężko, a optyk może nagiąć, ale właśnie, tylko trochę. Kiszka jak nie wiem. Za duże i za płaskie wszystkie.
              • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:51
                Jestem wąska w skroniach, nie jest łatwo dobrać mi okulary. Mała głowa też ( 53 cm) i weź kup kapelusz, który nie będzie spadał.
              • mikams75 Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 13:28
                ja mam wrazenie, ze na waska twarz jest wybor ogromny, moja nastolatka ma mala glowe i cale mnostwo jej pasuje.
                • alpepe Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:10
                  Widzisz, moja starsza córka niby bardzo do mnie podobna, a jednak ona ze dwadzieścia par, w sumie co chwila się jakiejś pozbywa, bo jej wszystko pasuje. Ja przymierzam, no i i nie, za płaskie.
    • thank_you Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 09:25
      Mąż przytargał mi pomarańczowa koszule i białe prawie szwedy. Bardzo ładne. smile
    • ela.dzi Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 09:35
      Takie coś zafundowałam sobie smile
      • simply_z Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:55
        o jaki muchomorekbig_grin
      • aniani7 Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 17:39
        Mam wrecz obledna slabosc do grochow. Tez bym taka chciala.
      • zla.m Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 17:55
        Moja córka, lat 7, taką ma big_grin
        • ela.dzi Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:22
          zla.m napisała:

> Moja córka, lat 7, taką ma big_grin
          >
          Czyli będę młodo wyglądać wink
          • aniani7 Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 20:36
            I dokladnie. Nie wiem skad ten smialy wniosek, ze grochy tylko dla dzieci.
    • ms.piggy Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 09:53
      kombinezony sa super! mam ich sporo, choc juz szał na nie mija, nadal noszę
      to mój ost, co prawda nie kupiony, ale uszyty przez moja kochaną i zdolna mamę (nie krawcową)
      • klaramara33 Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:15
        Piękny ten.
      • lot_w_kosmos Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:16
        Kombinezon rewelacja.
        I twoja figura i wyglad też.
      • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:17
        Naprawdę zdolna mama, świetny ten kombinezon i ma piękny kolor.
      • alpepe Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:31
        Kupiłam sobie sandały w niemalże takim samym kolorze, pięny kolor, bo kombinezony ogólnie nie moja bajka.
      • aguha Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:36
        ms.piggy, masz super figurę i bardzo zdolną mamę! Ja zawsze miałam opory przed zakupem kombinezonu. Wydawało mi się, że jest trudny w noszeniu.
        Przekonam się, jak dotrze paczka. Mam nadzieję, że mnie te groszki nie przytłoczą. W razie czego kosztował tak niewiele, że nie stracę za dużo.
        • ms.piggy Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:43
          dzieki za komplementy smile to wygrana na loterii genowej, jedynie wzrost mikry...ale tak jak kiedys nie miałam płaskich butów, to teraz bez problemu noszę, jeżeli kogos straszę karlim wzrostem, to niech na mnie nie patrzy smile..albo niech patrzy i cierpi, i mdleje smile
          • mashcaron Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:44
            Na zdjęciu wcale nie wyglądasz na karzełka :p
            Ps. Fajne buty smile
          • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:52
            Brednie z tym wzrostem, przy takich proporcjach to nie jest żaden problem. Świetnie wyglądasz.
          • aguha Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 11:15
            Oj, to nie wzrost się liczy, ale proporcje. Masz naprawdę super figurę.
            • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 11:25
              I umie się ubrać. A nie że rybaczki i tunika na wierzch.
            • ms.piggy Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 12:40
              eee.....miło mi to czytać, ale tutaj to magia obcasów, koloru i dobrego dopasowania kombinezonu, zdecydowanie twarz mam lepszą
              • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 13:04
                Ale to dokładnie na tym polega...oszukać mózg, stworzyć wrażenie optyczne, zrobić proporcje. To jest ta "magia"🙃
        • ms.piggy Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 12:36
          zwęziłabym jedynie nogawki i skróciła na takie do kostek, chyba, że jestes wysoka, to i w takich bedziesz dobrze wyglądać
          • aguha Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 12:48
            Mam 168 cm (rozmiar s/m).
            Dzięki. Skorzystam z rady, tylko muszę znaleźć dobrą krawcową.
            • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 14:23
              Aguha, zapłacisz krawcowej więcej, niż kosztował ten kombinezon, a i tak nie będziesz zadowolona.
              • aguha Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 17:34
                Przyjdzie kombinezon, to rzucę zdjęcie do oceny😀
                • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:27
                  Dobrasmile
                  Ale kurde, nie mam dobrych przeczućwink
                  • aguha Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 22:57
                    Ja też nie. Chyba ta przecena na mózg mi się rzuciła 😉
      • extereso Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 14:28
        Suuuper
      • magdallenac Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 15:31
        Ja też uwielbiam kombinezony i patrząc na Twój nie mogę uwierzyć, że nie szyła go profesjonalna krawcowa- jest idealny i świetnie w nim wyglądasz.
        • kira02 Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:44
          To prawda, jest fantastyczny!
      • ela.dzi Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:45
        Wyglądasz przepięknie.
    • alpepe Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 10:44
      Popatrzyłam na tę piżamę i jest ok, ale nie wiem jak tu w tym iść na ulicę.
      • aguha Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 12:46
        teraz nie będę widziała kombinezon, tylko piżamę 😢😰😉
    • iksa.78 Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 11:26
      Kombinezon podoba mi się. Ciekawe jaka tkanina, wiskoza?
    • ga-ti Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 12:56
      Hm, jakiś taki dziwny wink ale ja się nie znam.
      Sobie to kupiłam adidasy i nie mam siły na zakupy. Za to córkę obkupiłam na wakacyjny wyjazd, klapki, kaloszki, czarne dżinsy, a najlepszy zakup to bluzka z hm, jakaś taka dziwaczna, biała, króciutka, bufiasta, z rękawkami opadającymi na ramiona. Młoda fajnie w niej wygląda.
      A ja znów stwierdziłam, że hm wyciąga ciuchy sprzed 25 lat wink
    • extereso Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 15:15
      Właśnie odkupiłam od córki www.reserved.com/pl/pl/1448c-99x/kombinezon-k-re bo dla niej S za duży a dla mnie w sam raz. Nie chciałam kombinezonu, nie na ramiączkach- a już mam. Po prostu jeleń jakich mało. ALe z drugiej strony- b dużo jeżdżę na rowerze, to będzie w sam raz. Może dokupię (smile) sweterek z krórkim rękawkiem to i do pracy się nada, bo z ramiączkami niezbyt.
      • magdallenac Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 15:34
        Mam bardzo podobny i nosze cały czas- świetnie się sprawdza w te upały. Ostatnio kupiłam też idealne ogrodniczki (pamiętam, że szukałaś) nie byłam pewna czy będę nosić, okazały się strzałem w 10. Ogrodniczki to był ciuch, o którym myślałam- po moim trupie, a tu taka niespodzianka.
        • extereso Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 15:40
          😅😅😅
        • wapaha Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:39
          magdallenac napisała:

> Mam bardzo podobny i nosze cały czas- świetnie się sprawdza w te upały. Ostatni
          > o kupiłam też idealne ogrodniczki (pamiętam, że szukałaś) nie byłam pewna czy b
          > ędę nosić, okazały się strzałem w 10. Ogrodniczki to był ciuch, o którym myślał
          > am- po moim trupie, a tu taka niespodzianka.

mam trzy kombinezony ( krótkie ) i nakładam tylko wtedy gdy wiem, że to to na max 1-2 godz. Latem szczególnie dużo pije a toto w toalecie tylko przeszkadza wink
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:18
        Jaki ładny!
    • kropkacom Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 15:26
      Czekam na dwie bluzki:

www.aboutyou.cz/p/esprit/tricko-6624824

www.aboutyou.cz/p/ichi/tricko-5622080
      • alpepe Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:15
        Chyba tego nie zrozumiem, coś, co na modelce wygląda kiepsko, w naturze nie może wyglądać dobrze. Desenie i barwy na plus.
        • kropkacom Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:18
          Mam inne proporcje, ale czemu uważasz, że wygląda źle? Właśnie desenie i barwy mnie skusiły.
    • magdallenac Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 15:28
      Kupiłam zegarek, kombinezon z krótkimi nogawkami (nie jestem pewna czy zatrzymać, bo trochę dziwnie wygląda) i Nike Air Force 1 na grubszej podeszwie- wyglądają bosko do letnich sukienek i dżinsowych szortów. Po kilku miesiącach szukania udało mi się (a w zasadzie mojemu chłopu) w końcu upolować bransoletkę, którą nosiła Faith w Californication- nie mogę się nią nacieszyć, tak a jest piękna.
      • extereso Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 15:41
        Mega. bransoletka jest cudowna.
    • doubledoublejoyandtrouble Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 17:23
      Kupiłam sobie rzecz kompletnie, jak teraz mi się wydaje, niepraktyczną, bo się zakochałam w obrazku. Stara, a głupia wink Sukienka bardzo mi się podoba, ale na żywo wygląda trochę mniej niezobowiązująco, a dużo bardziej hm, ślubnie. I tak sobie wisi, a ja koło niej chodzę, jak lisek koło drogi wink
      • extereso Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 17:33
        Dla mnie fajna.
      • magdallenac Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 17:37
        Świetna! Do niej torba z jakiejś plecionki boho, tenisówki, wiatr we włosach i już się robi niezobowiązująco.
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 17:45
          dziewczyny, mnie się ona też bardzo podoba, ale póki co - kojarzy mi się wyłącznie ze ślubem w plenerze wink
          Magdaleno - może masz rację, tylko raczej bym w jakiś miły sandałek poszła.
          No i raczej nie zjem i nie wypiję w niej nic kolorowego wink
          • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:28
            Piękna, noś spokojnie, te białe kiecki są teraz super hot.
            • doubledoublejoyandtrouble Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:31
              primula.alpicola napisała:

> Piękna, noś spokojnie, te białe kiecki są teraz super hot.

A, pierona, przekonałyście mnie, idę wykopać dodatki do niej i mówcie mi Miss Havisham!
              • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:35
                Wariatkobig_grin
                • doubledoublejoyandtrouble Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:43

> Wariatkobig_grin

No, była obłąkana, fakt big_grin
                  • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:46
                    Tyle kiecek, tak mało czasu, kto by w jednej chodził do śmierciwink
                    • doubledoublejoyandtrouble Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:51

> Tyle kiecek, tak mało czasu, kto by w jednej chodził do śmierciwink

W zasadzie to ja popieram to podejście!
                      • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 19:07
                        Bardzo ekologiczne i ekonomiczne, chwali się.
                        Ja się staram znaleźć złoty środekwink
        • ursula.iguaran Re: Wątek ciuchowy 07.07.21, 06:57
          Dżinsową kurtkę na wierzch narzuć.
          Do tych sandałków..
          Plecionka boho też pasuje.
    • petronella Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:00
      Gratuluję, ale nie mogę się powstrzymać: jak będziesz sikać?
      • magdallenac Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:09
        Ktos, kto uwielbia kombinezony ma to obcykane. Przy zdejmowaniu musisz sie kilkukrotnie wygiac niezgodnie z prawami natury i gotowe. Odkad cwicze joge idzie mi znacznie sprawniej.
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:18
          magdallenac napisała:

> Ktos, kto uwielbia kombinezony ma to obcykane. Przy zdejmowaniu musisz sie kilk
          > ukrotnie wygiac niezgodnie z prawami natury i gotowe. Odkad cwicze joge idzie m
          > i znacznie sprawniej.

Coś w tym jest, co piszesz, na moich oczach przyjaciółka będąca w stanie letalnego niemal nadużycia proseczko - zaprowadzona do toalety przez troskliwy damski skład - nagle, acz chwilowo otrzeźwiała i badzo sprawnie wysmyknęła się z jedwabnego kombinezonu zanim skończyłyśmy mówić: "Trzeba ją chyba z tego rozebrać.". Joga od dwudziestu lat. Dodam, że po zakończeniu czynności fizjologicznych i wsmyknięciu się w kombinezon z powrotem - gwałtownie wróciła do stanu nietrzeźwości i pożytku z niej już nie miałyśmy wcale ;smile
          • primula.alpicola Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:29
            big_grin
    • wapaha Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:33
      Zgrzeszyłam myślą mową i uczynkiem. Ostatni raz kupiłam sukienki 2 tyg temu. Popełniłam kilka grzechów wśród nich te
    • leanne_paul_piper Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:36
      Ja też kombinezon, za 3000 szylingow kenijskich🙃. Jest cudny, w bialo- czerwone pasy. Niestety nie mogę pokazać, bo wszystkie zdjęcia mam jak na złość od przodu. Nie wiem, co się stało koledze małżonkowi - zwykle końcentruje się na mojej pupie😉
      • magdallenac Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 19:25
        Jedziesz ze zdjęciem, zamaluj twarz!
    • kira02 Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 18:49
      Dwie sukienki od Garczynskiej. Zobaczymy, czy będą pasować 😎
    • conena Re: Wątek ciuchowy 06.07.21, 23:16
      Ostatni nabytek to lniana kiecka, bardzo fajna i w dobrej cenie była.
      Przedostatni to spódnicospodnie.
      Szukam jeszcze jakiejś fajnej sukienki takiej totalnie na luzie, żeby mi pasowała nad morze i na lody z dzieciakami, ale jakoś nic mi nie pasuje. Mogłaby to być np. jakaś panterka z jajem, ale w sumie to z panterkami zaczyna się starość, więc sama nie wiem co bym chciała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka