Dodaj do ulubionych

Biustonosz sportowy

12.07.21, 14:11
Doradzicie?Chodzi mi o biustonosz!nie top, koszulke czy pseudo sportowe bawelniane szmatki . O taki, który podczas biegania lub jazdy na rowerze po wertepach bedzie trzymal cycki w ryzach. Kupilam pare lat temu dwa takie \cuda w Kappoahl i do tej pory nie znalazlam godnego następcy. Musi miec szerokie ramiączka, i na plecach najlepiej podwojne zapięcie- takie jakby miedzy łopatkami i drugie poniżej. w Kazdym, który kupuje, cycki wyskakują podczas jazdy na rowerze.nie cierpie tego.
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 14:46
      Panache sport i niepotrzebne jest podwójne zapięcie. Albo shock absorber
      • primula.alpicola Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 18:29
        Również polecam, dodam tylko że SA spłaszcza biust, a Panache nie.
        • kk345 Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 18:54
          Przy uprawianiu sportu kształt biustu ma dla mnie znaczenie drugorzędne, szczerze mówiąc. Ma trzymać na mur.
          • primula.alpicola Re: Biustonosz sportowy 16.07.21, 08:41
            Zatem celuj w Shock Absorber, najwyższy poziom podtrzymania, i faktycznie, obwód większy niż zwykle.
    • saszanasza Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 14:50
      Zależy jakie masz te cycki. Na moje wystarczy „szmatka”🙈
      • primula.alpicola Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 18:29
        Napisała wyraźnie, że mają być trzymane w ryzach i nie skakać.
    • abecadlowa1 Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 15:07
      Shock absorber. Tylko trzeba uważać na rozmiar. Bardzo ciasny obwód, dlatego biorę rozmiar większy niż noszę normalnie.
    • martishia7 Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 15:09
      Podwójne zapięcie ma Shock absorber. Ja używam Panache sportsbra, na rower i do biegania.
    • celandine Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 15:27
      Używam shock absorbera, trochę ciasny w obwodzie i warto mierzyć, ale trzyma super.
    • mikams75 Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 15:32
      mam shock absober - jeden zwykly i jeden z podwojnym zapieciem, oba polecam, ten z jednym zapieciem tez dobrze trzyma i nic sie nie przesuwa. Sa ciasne w obwodzie, lepiej wziac wiekszy.
    • januszekxxl Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 15:43
      babsee napisała:
      w Kazdym, który kupuje, cycki wyskakują podczas jazdy na rowerze.
      >

To jest bardzo niebezpieczne. Kierowcy mogą powodować wypadki przez ciebie!
    • savignonblanc Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 16:05
      Ja lubię z nike
    • figa_z_makiem99 Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 16:38
      Panache, shock absorber.
    • cosmetic.wipes Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 17:17
      Shock absorber. Nie ma lepszych.
      • tairo Re: Biustonosz sportowy 16.07.21, 22:31
        Jest, Panache Sport.
    • kurt.wallander Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 17:29
      Biustonosze juz doradzono, ale mnie nurtuje pytanie, jak/gdzie jeździsz, że ci podczas jazdy na rowerze wyskakuje biust ze zwykłego biustonosza? Czy może wina biustonosza (bo np. nosisz tylko bardotki ze zbyt małymi miskami)? Bo ja dużo jeżdżę na rowerze, i nic mi nie wyskakuje w normalnym, zabudowanym biustonoszu. Ale gakt, po strasznych wertepach nie jeżdżę, co najwyżej telepie mnie na korzeniach w lesie.
      • tairo Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 18:19
        Jeżeli na co dzień nosi nisko zabudowane staniki, to nawet z takiego w dobrym rozmiarze przy pochylonej pozycji na rowerze większy biust może uciekać górą.
      • babsee Re: Biustonosz sportowy 16.07.21, 10:09
        No nie wyskakuje dosłowsnie ale skacze jak oszalały, a tuż przed menstruacją, kiedy piersi sa wrażliwe, nie ma w ogóle szans na rower.,Jak jade trasą rowerową to luz ale bardzo często jeżdze po lesie i wtedy jest dramat. Albo polnymi drogami. Na jogging też nie ma szans. Do szału mnie to doprowadza. Widzę biagające laski, jak im cycki lecą po szyję i nadół i przyseigam nie wiem, jak im to nieprzeszkadza.
        Moj biust ma być absolutnie nie do ruszenia.
        • mikams75 Re: Biustonosz sportowy 16.07.21, 10:28
          ja tez nie wiem, mam nieduze piersi i nie ciepie jak mi drgaja a za mlodu to nawet nie mialo co drgac a jednak mi przeszkadzalo. Jak widze kobiete i z podskakujacym biustem to az mnie boli wink
          • kurt.wallander Re: Biustonosz sportowy 16.07.21, 22:20
            Z mojego doświadczenia, na rower wystarcza zwykły, ale bardziej zabudowany biustonosz. Bieganie to co innego, tu faktycznie sportowy wydaje mi się niezbędny.
            • tairo Re: Biustonosz sportowy 16.07.21, 22:31
              Jeżeli rower to holender, a ty na nim majestatycznie się toczysz po asfalcie, owszem.
              Jak jedziesz w pochylonej pozycji, to biust zaczyna górą się wyrywać na wolność, zwłaszcza jak zjedziesz z asfaltu na chociażby kostkę brukową albo w teren.
              • kurt.wallander Re: Biustonosz sportowy 16.07.21, 22:34
                Faktycznie, nie jeżdżę w pozycji mocno pochylonej. Może na tym polega różnica w doświadczeniach. Jesli chodzi o nawierzchnię, to lubię drogi rowerowe, ale jeżdżę też po lesie.
                • tairo Re: Biustonosz sportowy 16.07.21, 23:17
                  No to na próbę przycupnij sobie na stołku barowym albo skraju stołu tak, żeby podpierać się nogami, pochyl się do pozycji gdzie łokcie będziesz mieć na wysokości bioder, zajrzyj w dekolt i wyciągnij wnioski.
                  • kurt.wallander Re: Biustonosz sportowy 16.07.21, 23:22
                    Nie no nie muszę. Potrafię sobie to wyobrazić.
    • ida_listopadowa Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 17:32
      Tylko i wylacznie shock absorber bez fiszbin i bez usztywnienia. Wez wiekszy rozmiar w obwodzie
    • tairo Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 18:16
      Panache Sport z fiszbinami. Ma zapięcie w obwodzie i haczyk do spinania ramiączek na łopatkach. Jest też bezfiszbinowy, moim zdaniem mniej wygodny.
      Ewentualnie Shock Absorber, najlepiej jakiś Max Support, bo te są bardziej zabudowane, ale ja nie przepadam, bo nie mają fiszbinów.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 18:18
        Potwierdzam.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 18:18
      Ja mam z panache. Mega.
    • melisananosferatu Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 18:19
      Dzis kupilam panache , musze wyprobowac.
    • tola1990 Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 18:32
      Ja polecam, takie co mają krzyż na plecach (są przekładane jak koszulka) bez dodatkowych gąbek itp. - krój piersi spłaszcza, ale za to jaki komfort jest w trakcie uprawiania sportu 👍 nic nie podskakuje, nic się nie trzęsie, można bez ograniczeń robić wszystko, no i szybko schną, co też jest wielkim plusem
      • kurt.wallander Re: Biustonosz sportowy 12.07.21, 19:00
        Piszesz o nierozpinanych? Nie umiem takich założyć wink
        • tola1990 Re: Biustonosz sportowy 16.07.21, 05:25
          Ubierasz jak koszulkę
          • mikams75 Re: Biustonosz sportowy 16.07.21, 10:25
            ja zaloze ale moge sobie wyobrazic, ze jak ktos ma duze piersi, to moze miec problem, zeby to przeciagnac pod biust bez zapiecia.
          • kurt.wallander Re: Biustonosz sportowy 16.07.21, 10:31
            Koszulek nie ubieram wink

Przecież biustonosz ma zupełnie inny krój i tkaninę niż koszulka. Jeśli dobiorę taki, który będzie ciasny pod biustem, to bez rozpinania nie przecisnę go przez biust, ani przez ramiona. To się może sprawdzić chyba tylko, jesli obwód w biuście jest niemal taki sam jak pod biustem. Ewentualnie - biustonosz luźny pod biustem, co mija się z celem.
            • tola1990 Re: Biustonosz sportowy 21.07.21, 17:39
              Możliwe ja mam zwykła najzwyklejszą miseczkę b 🤷‍♀️ przy tym jestem szeroką w klacie przez sport właśnie. Ja bym tam na Waszym miejscu przymierzyła w sklepie sportowym - bo komfort jest dużo większy jak przy biustonoszu z zapięciem
              • tairo Re: Biustonosz sportowy 21.07.21, 18:23
                Jakim cudem coś, co jest tak elastyczne, że można to przeciągnąć przez biust, miałoby skutecznie podtrzymywać średni/większy biust przy uprawianiu sportu i zapewniać większy komfort niż dopasowany do ciała stanik?
                • tola1990 Re: Biustonosz sportowy 21.07.21, 18:53
                  Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz, żaden biustonosz nie daje mi tyle podtrzymywania co sportowy dobrze dopasowany biustonosz bez zapięcia z grubymi ramiączkami w krzyż 🤷‍♀️

• tairo Re: Biustonosz sportowy 21.07.21, 19:32
                    Albo dobrze dopasowany, albo bez zapięcia, który można przeciągnąć przez biust.
                    • tola1990 Re: Biustonosz sportowy 21.07.21, 19:47
                      Dobrze dopasowany i bez zapięcia, nie może być ani za małe ani za duże 🤷‍♀️
                      • tairo Re: Biustonosz sportowy 21.07.21, 21:19
                        Jak ma być bez zapięcia, to albo w biuście będzie za ciasny, albo pod biustem za luźny. Fizyki nie oszukasz.
                        Ty sobie noś na swojej "zwykłej najzwyklejszej miseczce b" cokolwiek chcesz, ale nie udawaj, że cokolwiek wiesz o większych biustach, bo bardzo dobitnie demonstrujesz, że nie masz o tym zielonego pojęcia.
                        • tola1990 Re: Biustonosz sportowy 01.08.21, 15:54
                          Gdyby to nie działało lekkoatletki nie dostawały by tego typu biustonoszy do uprawiania lekkoatletyki, no fakt, nie znam się na misce e i dalej i nie znam żadnego zawodowego sportowca w sumie kz tak dużym biustem 🤷‍♀️
                          • tairo Re: Biustonosz sportowy 01.08.21, 17:09
                            Weź się już nie pogrążaj.
    • zielonyjeziorak Re: Biustonosz sportowy 16.07.21, 08:46
      Również team panache z fiszbinami - jestem wierna od kilkunastu lat.
    • babsee Re: Biustonosz sportowy 16.07.21, 10:15
      No dobra, to zamówie ten Shock Absorber. Normalnie noszę 70 F. j Jaki mam zamówić?Bo piszecie ,że on wąziutki?
      • mikams75 Re: Biustonosz sportowy 16.07.21, 10:23
        75F
        • babsee Re: Biustonosz sportowy 16.07.21, 13:03
          Dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka