Dodaj do ulubionych

Half Price vs. TKmaxx

19.07.21, 18:34
Kupujecie w w/w sklepach ? Jeśli tak, to jakiego rodzaju towary?

TKmaxxa lubię, bywam, kupuję. Najczęściej akcesoria kuchenne, rzadziej odzież czy inne drobiazgi.

W Half Price jeszcze nie byłam, ale się wybieram. Byłyście? Warto? Jaki asortyment ? (ceny, jakość)
Co kupiłyście?
Obserwuj wątek
    • januszekxxl Re: Half Price vs. TKmaxx 19.07.21, 18:39
      alterego72 napisała:
      > Kupujecie w w/w sklepach ? Jeśli tak, to jakiego rodzaju towary?

Nie znam tych sklepów, więc nic w nich nie kupuję.
      • zuzanna_a Re: Half Price vs. TKmaxx 20.07.21, 21:53
        To ważna informacja.
        Jak ktoraś spyta jak długie i czy bolesne miesiączki mają forumki, koniecznie odpisz, że nie wiesz, bo nie masz miesiączek.
        • nowaktola78 Re: Half Price vs. TKmaxx 21.07.21, 00:43
          10/10
    • bye-bye Re: Half Price vs. TKmaxx 19.07.21, 19:23
      Byłam raz w half price i raczej więcej się nie wybiorę. Mniejszy wybór, praktycznie brak luksusowych marek.

Być może za jakiś czas się wybiorę, żeby sprawdzić czy stan się utrzymuje😉

• alterego72 Re: Half Price vs. TKmaxx 19.07.21, 19:35
        A ja właśnie słyszałam, że ceny wyższe od TK maxxowych i chciałam zweryfikować tę informację...
      • alterego72 Re: Half Price vs. TKmaxx 20.07.21, 20:00
        Masz rację.
    • borsuczyca.klusek Re: Half Price vs. TKmaxx 19.07.21, 19:28
      W TKMaxx bardzo lubię kupować, zarówno buty i torebki jak i ciuchy. Akcesoria kuchenne i inne pierdoły lubię oglądać rzadziej zdarza mi się coś kupić.

Drugiego sklepu nie znam.
    • ophelia78 Re: Half Price vs. TKmaxx 19.07.21, 19:32
      Oba bardzo lubię ze względu na buty poustawiane rozmiarami - noszę 41 wiec czesto jest tak że but ki się podoba a mojego rozmiaru nie ma. Tutaj idę do półki z moim rozmiarem i nie ma problemu. W TKmaxx butow mniejszy wybór i jakieś takie fikuśne... A w halfprixe bardzo fajne, normalne buty.
      Ostatnio kupilam mokasyny crocs za 72 zł, skórzane jazzowi Lasocki za 50 zł i trampki Big Star tez ze 50 zł.

W TKMaxd kupuje czasem staniki i torebki. Na przewalanie stert ciuchów nie mam tam cierpliwości.
      • kolibeer2 Re: Half Price vs. TKmaxx 19.07.21, 20:30
        w halfprice obkupiłam się na lato w lniane ciuchy olsena, ciekawych i luksusowych marek ciuchowych tam nie ma, więcej butów niż w tk maxx,
        do domu w half-price to tak średni wybór, takie pepco trochę
    • szmytka1 Re: Half Price vs. TKmaxx 19.07.21, 21:20
      tego pierwszego nie znam, w tk kupuję buty sobie i dzieciom, zabawki, torebki bardzo udane mi się zdarzały. Czasem jakieś gadżety. Jak mam czas to ubrania przeglądam.
    • alterego72 Re: Half Price vs. TKmaxx 20.07.21, 15:49
      Byłam.

Konkluzja:
      - dobrze wyeksponowane ciuchy (i to niestety jedyny plus)
      - bardzo ograniczona sfera dom/agd (dla mnie duuuży minus), zero znanych marek
      - wydaje się być drogo
      - TKmaxx o wiele lepszy

Czyli - jak dla mnie - nie warto, odradzam.
    • wapaha Re: Half Price vs. TKmaxx 20.07.21, 19:21
      Wg mnie ceny niższe niż TK Max -z tk maxa mam jedne buty. Miałam, bo juz umarły. Z HP dwie bluzy
    • loginwieczniezajety Re: Half Price vs. TKmaxx 20.07.21, 21:34
      W kwestii butów - nie sądzę, by w HP było ich więcej niż w TKMaxx. Są w pudełkach (zabierają zatem więcej miejsca), jednak spora część to Conversy i Vansy, do tego mniejszy wybór marek niszowych czy luksusowych - summa summarum nie było nawet czego mierzyć. Zabawki słabsze (choć TKMaxx też się popsuł), za to sporo notesików Moleskine. Ubrania, podobnie jak buty - brak niszy i lux. Większy porządek, ale jednak wolę TKMaxx.
    • mia_mia Re: Half Price vs. TKmaxx 20.07.21, 21:39
      TKmaxx to w praktyce taki lepszy ciuchland, nie lubię, chociaż sporadycznie bywam i jeszcze bardziej sporadycznie coś kupuję, w half price nie byłam, chociaż wczoraj przechodziłam obok.
    • joaz Re: Half Price vs. TKmaxx 20.07.21, 21:43
      w moim mieście w halfprice znacznie mniejszy wybór. I towar bardziej upchnięty.
    • zuzanna_a Re: Half Price vs. TKmaxx 20.07.21, 21:54
      W tym half price maja super naczynia, zastawy obiadowe, kubki. Taki fajny styl, ciezko takie dostac gdzie indziej.
    • gliminstory Re: Half Price vs. TKmaxx 20.07.21, 22:18
      nie cierpię, jak i innych ciucholandów.
    • nowaktola78 Re: Half Price vs. TKmaxx 21.07.21, 00:46
      W TK Maxie kupuje dodatki do domu i akcesoria cukiernicze bo uwielbiam piec a maja tam czasami bardzo fajne niespotykane rzeczy, w HP.nie byłam chociaż mam blisko pracy jakoś się nie złożyło jeszcze
    • liliawodna222 Re: Half Price vs. TKmaxx 21.07.21, 00:54
      W obydwu chaos i ciasnota, byłam raz i nigdy więcej.
    • katiemorag Re: Half Price vs. TKmaxx 21.07.21, 16:32
      Uwielbiam TkMaxx. Dziś kupiłam zimowy płaszcz Wranglera za 100 zł ( taki sam w necie za 600 zł jest w sprzedaży), dla siebie wełniany czarny płaszcz -90% wirgin wool za 300 zł i ręczniki. Zależy jaki jest dzień. Czasami idę 3-4 razy i nic nie dostanę a czasami wychodzę w pełna siatka. Jednak plusy większe niż minusy i tam chodzę. Jakoś ciuchów super. Ostatnio kupiłam sukienkę z Mohito i po jednym praniu szmata. I co z tego, ze 100 zł kosztowała… z TkMaxxa mam sukienki za 200 zł i są świetnej jakości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka