kkalipso 21.07.21, 15:07 Widziałyście co tam się dzieje? Oglądam filmik na YT i płakać się chce. To jest jakiś koszmar czy jest szansa że to przejściowe czy będzie tylko gorzej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanebo001 Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 15:10 natemat.pl/364713,po-jeziorze-zostala-tylko-nazwa-reportaz-z-rudna-jeziorowego Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 15:17 Rozmnazanie na potege, przemysl na potege...rowna sie zmiany klimatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 16:22 ritual2019 napisał(a): > Rozmnazanie na potege, przemysl na potege...rowna sie zmiany klimatyczne. albo to: stylzycia.radiozet.pl/Magia/Astronomia/Slonce-moze-niedlugo-wywolac-na-Ziemi-potezne-kataklizmy-Fizyk-Jest-ryzyko-34091 Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 15:40 Podobno zagrożone są dwie tamy, z czego w jednej jest wyrwa - władze przyznały. Nie wygląda to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 17:26 No... jak władze coś przyznają, to musi być koszmarnie Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 19:21 Jeśli jest wyrwa, to materiały na tamę musiały być rozkradzione w czasie budowy, to samo było w ZSRR. I chyba nie da się zrobić nic, dopóki nadmiar wody nie spłynie. Odpowiedz Link Zgłoś
12gram Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 16:13 Chinole budową jakiejś wielkiej tamy (Trzech Przełomów) spowodowali przesunięcie osi Ziemi i wpłynęli na jej ruch obrotowy. O zatruwaniu środowiska już nie wspomnę.. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 19:18 Daj spokój, ta tama daje zmiany dlugości doby o 0,06 mikrosekundy, to każdy większy wybuch wulkanu pewnie robi więcej. Zatruwanie środowiska - jakie? Energia wodna to jeden z najczystszych rodzajów (ze względu na sposób pozyskania) energii (zaraz za jądrową - do Czarnobyla i Fukushimy przyłożyło się wiele, ale nie metoda), można mówić o zniszczeniach w zarybieniu rzeki i okolic, może nawet o zmianie mikroklimatu. Ale nie o zanieczyszczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Powodzie w Chinach 22.07.21, 07:33 nie chodziło o zatruwaniu środowiska akurat przez tę tamę, tylko w ogóle. Chiny mają ogromnie zanieczyszczone tereny, przemysłem i brakiem 'pomyslunku" eko Pooglądaj pierwszy lepszy program przyrodniczy Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Powodzie w Chinach 22.07.21, 07:35 Ciekawe kto masowo kupuje te produkty.... np na ali... Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Powodzie w Chinach 22.07.21, 07:48 A kto masowo zaglada do sieciowek?? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 16:21 Dlaczego płakać? Przyczynili się jak nikt do zmian klimatu i mają to na co zasługują. W szczególności ich szeregowi mieszkańcy, którzy są potulni i kochają to co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 20:06 woman_in_love napisała: > W szczególności ich szeregowi mieszkańcy, którzy są potulni i kochają to co jest. My nie tylko kochamy to co jest, to jeszcze chcemy tego więcej, jeszcze więcej. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 19:20 Yyy, że komu wraca, tym ludziom zalanym w metrze?... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 19:34 wapaha napisała: > Globalnie- nie patrz na jednostki Jak bedziesz tonac, tez mamy patrzec globalnie, nie na Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 19:42 a co mnie obchodzi jak bedziesz na mnie patrzec ? szukasz dyskusji ?kłótni ?polemiki ? przekonywania ? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 19:48 wapaha napisała: > a co mnie obchodzi jak bedziesz na mnie patrzec ? Nie ja, caly swiat. > szukasz dyskusji ?kłótni ?polemiki ? przekonywania ? Szukam czlowieczenstwa, w Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 19:41 > Globalnie- nie patrz na jednostki Jak Majakowski pisał? Единица! - Кому она нужна?! Голос единицы тоньше писка. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 20:09 sumire napisała: > Yyy, że komu wraca, tym ludziom zalanym w metrze?... Też. Wszyscy napędzaliśmy, napędzamy i dalej będziemy napędzać te zmiany. S. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 20:13 snajper55 napisał: > Też. Wszyscy napędzaliśmy, napędzamy i dalej będziemy napędzać te zmiany. > > S. Zwlaszcza te zmainy na Sloncu napedzamy. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 20:42 chococaffe napisała: > zwłaszcza te z 21...21...21 Aaaa, nie znasz gry w oczko? Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 20:27 Co do tych osób w metrze to mnie zaskoczył ich spokój i to że mimo wody prawie po szyję to nadal mieli maseczki na twarzach. Ja bym odeszła na zwała albo coś.... Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 21:07 Karma wraca? Komu i za co? Przyznam, że nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 20:01 Dziwny kraj, dziwni ludzie..okrucieństwo wpisane w kulturę względem ludzi zwierząt.Dzieci szkoda niczemu nie zawiniły. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Powodzie w Chinach 21.07.21, 20:04 kkalipso napisała: > To jest jakiś koszmar czy jest szansa że to przejściowe czy będzie tylko gorzej? To dopiero rozgrzewka. Będzie dużo gorzej. S. Odpowiedz Link Zgłoś