Dodaj do ulubionych

Peeling do skóry glowy

05.08.21, 16:03
Ale taki naturalny, bez jakiś parabenow czy innych silikonów...jaki kupić w Hebe. Mam dwa ostatnie dnie Polsce na małe zakupy....
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Peeling do skóry glowy 05.08.21, 16:07
      Lubię peeling trychologiczny Radical.
    • kura17 Re: Peeling do skóry glowy 05.08.21, 16:42
      ja mam ten, spelnia Twoje warunki wink

www.hebe.pl/biolaven-winogronowy-peeling-do-skory-glowy-150-ml-000000000000378361.html
      • bovirag Re: Peeling do skóry glowy 05.08.21, 16:45
        Nie wiem dokad wracsz, ale jak do UK, to nie kupuj w PL tylko kup tutaj na miejscu w Boots. Jest super!
        • lucerka Re: Peeling do skóry glowy 05.08.21, 17:05
          Nie, do Niemiec ale wolę polskie kosmetyki - kawałek Polski w łazience.
      • lucerka Re: Peeling do skóry glowy 05.08.21, 17:05
        O, fajne - dziękuję bardzo!
    • bib24 Re: Peeling do skóry glowy 05.08.21, 16:47
      squamax
    • geez_louise Re: Peeling do skóry glowy 05.08.21, 17:19
      Uważaj z tym eko, bo wpadniesz w to, co widzę w większości polecanych linków - oleje i cukier. Tymczasem to są najgorsze możliwe składniki do położenia na skore głowy, przeciwieństwo oczyszczania, ile by się nie pocierało. Coś takiego właśnie wymyślają „ eko włosomaniacy”, bez podstawowej wiedzy o trychologii.

NIGDY CUKIER I OLEJ.
      • jasnoklarowna Re: Peeling do skóry glowy 05.08.21, 18:13
        A sól? Na ciało sól mi robi świetnie, może na głowę się nada?
        Nie polecam, tylko pytam zorientowanej.
        Jeszcze dobrze mi na ciało kawa robi, ale wyczesać to z włosów.....
        A cynamon?
        • homohominilupus Re: Peeling do skóry glowy 05.08.21, 18:19
          Ja mam Biowax z kawą
          Tylko czy on jest produkcji polskiej?
        • geez_louise Re: Peeling do skóry glowy 05.08.21, 18:35
          Sól od biedy może być.
      • hanusinamama Re: Peeling do skóry glowy 06.08.21, 00:46
        Chyba zalezy jaki olej...nie kazdy "zatyka pory". Ja od lat stosuje oleje do włosów, do skóry głowy, do ciała, do demakijażu. Nie strasz bo nie kazdy olej jest zły.
        • snakelilith Re: Peeling do skóry glowy 06.08.21, 00:58
          hanusinamama napisała:

> Nie strasz bo nie kazdy olej jest zły.

Mam suchą skórę głowy i włosy myję codziennie. Nie z konieczności, a z przyzwyczajenia i dla uczucia świeżości. Skóra głowy nie wytwarza tylko łoju, ona się też u ludzi aktywnych poci. Dlatego wcieram chętnie odrobinę oleju na noc, by rano mycie było mniej agresywne dla skóry.
          Peeling skóry głowy, to dla mnie kompletne nieporozumienie. Po co to? By uszkodzić płaszcz hydro lipidowy i dorobić się łupieżu? Nie da się też nałożyć peelingu na głowę tak, by nie stresować i nie niszczyć przy tym włosów.
          • eliszka25 Re: Peeling do skóry glowy 06.08.21, 01:02
            Mojemu synowi peeling akurat pomaga na łupież i nadmierne przetłuszczanie się włosów. Mnie też się włosy przetłuszczają i muszę myć codziennie, a po peelingu węglowym mam spokój z myciem na 2 dni.
            • snakelilith Re: Peeling do skóry glowy 06.08.21, 01:30
              Przy nadmiernym przetłuszczaniu peeling nie zrobi może szkody. Ale przy problemie łupieżu spróbowałabym raczej z mniej agresywnym detergentem, by dać szansę skórze na wyrównanie flory bakteryjnej.
          • feniks_z_popiolu Re: Peeling do skóry glowy 06.08.21, 08:34
            Mam też suchą skórę głowy i peeling uważam za zbędny.dalam się wkręcić wlosomaniaczką na wiosnę 😘
    • eliszka25 Re: Peeling do skóry glowy 05.08.21, 19:44
      Ja kupuję w rossmanie peeling trychologiczby biovax firmy L’biotica z aktywnym węglem i acai amazońskim. Moim zdaniem jest świetny. Zwłaszcza jeśli masz przetłuszczające się włosy. Zawsze robię sobie zapasy, jak jestem w Polsce.
    • melisananosferatu Re: Peeling do skóry glowy 05.08.21, 19:47
      Ja jestem fanka kerastese z sola morska.
    • klaramara33 Re: Peeling do skóry glowy 05.08.21, 21:56
      Onlybio używam, skład naturalny.
      • akseinga1975 Re: Peeling do skóry glowy 05.08.21, 22:00
        A co taki peeling daje?
        • eliszka25 Re: Peeling do skóry glowy 05.08.21, 23:18
          A to zależy, jaki konkretnie zrobisz. Ja używam z aktywnym węglem i acai, który oczyszcza skórę z nadmiaru sebum, zmniejsza jego wydzielanie i daje uczycie świeżości. Zaraz po peelingu mam wrażenie, jak by mi chłodny wiatr pod włosami wiał. Poza tym mam przetłuszczające się włosy i normalnie muszę myć codziennie, a jak zrobię peeling, to wytrzymują 2 dni. Oprócz tego wszystkiego, to jest oczywiście przyjemny masaż skóry głowy.
        • gaskama Re: Peeling do skóry glowy 05.08.21, 23:21
          Mnie np. NIC. Absolutnie nic. Włosy mam normalne, cienkie, delikatne. Brak łupieżu. Uczucie świeżości mam po zwykłym umyciu głowy.
        • klaramara33 Re: Peeling do skóry glowy 06.08.21, 00:24
          Oczyszcza skórę głowy i wcierka lepiej dZiała.
    • chococaffe Re: Peeling do skóry glowy 06.08.21, 07:47
      Peelingi takie lubię, mam biolaven, ale stosuję znacznie rzadziej niż rekomendują - raz na 4-6 tygodni, dzień przed nałożeniem henny.
    • lucerka Re: Peeling do skóry glowy 06.08.21, 08:31
      I kupiłam ten biolaven.

Obkupiłam się też w Nacomi do pielęgnacji twarzy. Normalnie używam the Ordinary I jestem b. zadowolona. Ciekawam jak się Nacomi na twarzy sprawdzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka