Dodaj do ulubionych

Suszarka bębnowa

11.08.21, 20:52
Wiem było takich wątków co nie miara, ale tam zazwyczaj każdy poleca co akurat używa.
Ja mam suszarke kondensacyjna kupiona 16 lat temu, która zaczyna sie po prostu psuć.
Szukam czegoś nowego, niestety za dużo jest do wyboru wiec pytam tutaj.
Jakie nowoczesne funkcje wam sie przydają. Moja ma pokrętło gdzie wybieram programy typu bonę dry, extra dry itp, albo ustawiam na określony czas. Przycisk do włączenia trybu delikatne i przycisk do opóźnionego włączenia, który jest w częstym użyciu.
Używam w sumie dwóch programów, extra dry do ręczników i reszta leci na do szafy.
Mam na oku te dwie suszarki i właściwie nie wiem, która wybrać, a moze żadnej i mam szukać czegoś innego?

Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Suszarka bębnowa 11.08.21, 21:07
      mam 9kg boscha, używam 3 programow, sport(1,47h)-susze wszystko oprócz ręczników, te na programie antyalergicznym (1,39) i z ustawianym czasem recznym jak susze kocie poslania, koce, merynosy, reszta jest zupelnie zbyteczna, programu bawełna do szafy użyłam raz, za długo jak dla mnie trwa

najważniejszym kryterium dla mnie była wielkość bębna, a bosch bo u mnie wielkiego wyboru nie ma a za miele nie dam kosmicznych pieniędzy
    • lot_w_kosmos Re: Suszarka bębnowa 11.08.21, 21:46
      Duży wsad.
      Z pompą ciepła.
      Z programem czasowym ciepłym.
      Z możliwością podłączenia do odpływu.
      To są warunki niezbędne obecnie.
      • ivaz Re: Suszarka bębnowa 11.08.21, 21:50
        A po co ten odpływ? moja suszarka ma taką możliwość ale nie korzystam, woda z suszenia zbiera się w specjalnym pojemniku, wylanie zajmuje 10 sekund.
        • mysiulek08 Re: Suszarka bębnowa 11.08.21, 21:58
          ja odplyw sobie chwale, suszarka stoi w pralni i nie musze zajmowac sie pilnowaniem pojemnika tongue_out wylewac bym musiala to jakiejs miski/wiadra albo isc do kuchni (w pralni nie ma zlewu), waz odplywu jest wyprowadzony na trawnik
          • ivaz Re: Suszarka bębnowa 11.08.21, 22:08
            U mnie stoi w szafie w przedpokoju, do łazienki mam 3 kroki więc to nie problem, ja już bym wolałam suszarkę z samoczyszczącymi się filtrami.
            • mysiulek08 Re: Suszarka bębnowa 11.08.21, 22:36
              to i dobrze, ze sa opcje smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka