Dodaj do ulubionych

Semikac, robicie same?

14.08.21, 17:13
Dziewczęta, która sama robi pazurki tym czymś semilac. Jak trwałe są lakiery? Wiem, konieczne zdolności manualne... Warto zakupić komplet i samej w domu robić manicure?
Obserwuj wątek
    • feiticeira Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 17:22
      Jeśli sobie skompletujesz zestaw do hybrydy sama to wychodzi trochę drożej niż jedna wizyta w salonie. Jak wszystko dobrze zrobisz i znajdziesz odpowiednie preparaty do swoich paznokci to trwałość jest właściwie wieczna.
      Ja zdejmuje hybrydę po ok półtorej tygodnia, ale mi szybko rosną paznokcie. Znam osoby, które noszą jeden kolor przez 3 tygodnie.
    • szybki-lisek Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 17:26
      A ja myślałam że to wątek o domowych środkach na kaca...🙃
    • chatgris01 Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 17:30
      Po przeczytaniu tytułu zaczęłam rozkminiać, jak (i po co) się samej robi półkaca...
    • klementyna156 Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 17:38
      Jeśli nie masz talentu plastycznego, zdolności w łapach - to nie. Trzeba być precyzyjnym, starannym, no umieć. Byle jak robiona hybryda wygląda źle, nieprofesjonalnie zakładana/ zdejmowana zniszczy ci paznokcie.
      Ale trwałość jest spora, oczywiście - 2-3 tygodnie bez problemu ponosisz, aż do odrostów.
      Ja mam, robiłam parę razy, kupiłam ze 30, może więcej kolorów. Teraz robię rzadko, wolę zrobić u fachowca, bo wychodzi ładniej i w sumie krócej im to zabiera niż mnie. A w ogóle teraz to głównie odżywki noszę, kolorowe też, szkoda mi czasu na coś więcej zwykle. Hybrydę robię zwykle przed urlopem, czyli 2-3 razy do roku może i tyle.
      • bominka Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 17:54
        Tak,robie sama. Kupilam zestaw na swoje potrzeby,bardzo sobie chwale,gdyż wieczorkiem przy tv zrobię sobie pazurki. Starcza na tydzień. Polecam
    • primula.alpicola Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 18:04
      Myślałam, że o jakiejś odmianie kaca będzie🙃
      N/ nie robię, ale chciałam przypomnieć o rękawiczkach spf albo kremie.
    • ykke Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 18:44
      Pożyczyłam.od córki zestaw w połowie czerwca, aby zrobić bordo na stopach. W połowie lipca uzupelnilam tylko odrosty, a w międzyczasie byłam nad morzem, basenach, stawach. Nic nie odprysnelo, nic się nie porysowalo. Genialne! Trwałoby nadal, ale znudził mi się kolor.
    • paulownia88 Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 19:12
      Jak masz zdolności manualne i chęci to sobie rób. Ja wolę w salonie, gdzie mam duży wybór lakierów, ozdób itp. Za potwora spaghetti nie chciałoby mi się dłubać samej. Ale co kto lubi.
    • sandrasj Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 20:09
      Robię sama, miałam zestaw startowy semilac, potem nie kupowałam już ich lakierów, nie lubię ich konsystencji. Po roku mniej więcej doszłam która firma najbardziej mi odpowiada.
      • wlazkotnaplot Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 22:47
        Ok, która firma Ci odpowiada?
        • sandrasj Re: Semikac, robicie same? 15.08.21, 10:57
          Dla mnie idealną konsystencje, dobre krycie mają lakiery Mylaq, ten sam producent co Neonail a jednak moim zdaniem bez porównania na plus dla Mylaq.
    • sasha_m Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 22:06
      Warto, to się szybko zwraca. Lakier jest trwały, zdejmuje się go wtedy, gdy odrost jest widoczny. Jeśli umiesz pomalować sobie paznokcie zwykłym lakierem, z hybrydą też spokojnie sobie poradzisz.
    • zuzanna_a Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 22:45
      Ja robie sama od lat. Kupilam sobie tez za 3 stowy frezarke taka mala wiec spilowanie wszystkiego trwa 10 minut a zakladanie to juz w ogole raz dwa. Wzorki, kolory, paznokcie robie jak z salonu, kiedy chce - ale tak srednio raz na trzy tygodnie.
      Z hybrydy przeciez sciaga sie tylko wierzchnia warstwe a nie calosc, wiec nie dotyka sie w ogole plytki. Ona i tak rosne wlasciwie co pol roku ma sie przeciez nową calą plytke paznokcia/

Z kolei na stopach paznokcie rosna mi tak ekstremalnie wolno ze obecną hybryde mam 14 tygodni i ledwo co widac odrost. A lakier mam z biedronki, takze zaden szal. Wyglada dalej jak nowy, dobry top wlasciwie zabezpiecza idealnie.
      Semilac i neonail w zasadzie stosuje wymiennie i oba sa ok. Moim zdaniem jak ktos potrafi lepiej robic samemu.
      • zuzanna_a Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 22:46
        Tylko nie dodalam ze mam zbudowana warstwe bazą. Nie daje samego lkieru hybrydowego na plytke bo bylyby za cienkie.
    • fibi00 Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 23:03
      Na moich paznokciach Semilac trzyma się kiepsko. Najtrwalsze lakiery hybrydowe DLA MNIE to te firmy Neess. Choć i tak nie trzymają dłużej niż tydzień bo nie matowię płytki przed nałożeniem.
      Ale i tak nie żałuję zakupu zestawu do samodzielnego robienia hybryd bo w stopach trzymają się super i w sumie już po dwóch razach wyszłam na plus😉
    • taki-sobie-nick Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 23:08
      Nawet nie wiem, co to jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka