wlazkotnaplot 14.08.21, 17:13 Dziewczęta, która sama robi pazurki tym czymś semilac. Jak trwałe są lakiery? Wiem, konieczne zdolności manualne... Warto zakupić komplet i samej w domu robić manicure? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feiticeira Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 17:22 Jeśli sobie skompletujesz zestaw do hybrydy sama to wychodzi trochę drożej niż jedna wizyta w salonie. Jak wszystko dobrze zrobisz i znajdziesz odpowiednie preparaty do swoich paznokci to trwałość jest właściwie wieczna. Ja zdejmuje hybrydę po ok półtorej tygodnia, ale mi szybko rosną paznokcie. Znam osoby, które noszą jeden kolor przez 3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szybki-lisek Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 17:26 A ja myślałam że to wątek o domowych środkach na kaca...🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 17:30 Po przeczytaniu tytułu zaczęłam rozkminiać, jak (i po co) się samej robi półkaca... Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 17:38 Jeśli nie masz talentu plastycznego, zdolności w łapach - to nie. Trzeba być precyzyjnym, starannym, no umieć. Byle jak robiona hybryda wygląda źle, nieprofesjonalnie zakładana/ zdejmowana zniszczy ci paznokcie. Ale trwałość jest spora, oczywiście - 2-3 tygodnie bez problemu ponosisz, aż do odrostów. Ja mam, robiłam parę razy, kupiłam ze 30, może więcej kolorów. Teraz robię rzadko, wolę zrobić u fachowca, bo wychodzi ładniej i w sumie krócej im to zabiera niż mnie. A w ogóle teraz to głównie odżywki noszę, kolorowe też, szkoda mi czasu na coś więcej zwykle. Hybrydę robię zwykle przed urlopem, czyli 2-3 razy do roku może i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
bominka Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 17:54 Tak,robie sama. Kupilam zestaw na swoje potrzeby,bardzo sobie chwale,gdyż wieczorkiem przy tv zrobię sobie pazurki. Starcza na tydzień. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 18:04 Myślałam, że o jakiejś odmianie kaca będzie🙃 N/ nie robię, ale chciałam przypomnieć o rękawiczkach spf albo kremie. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 18:44 Pożyczyłam.od córki zestaw w połowie czerwca, aby zrobić bordo na stopach. W połowie lipca uzupelnilam tylko odrosty, a w międzyczasie byłam nad morzem, basenach, stawach. Nic nie odprysnelo, nic się nie porysowalo. Genialne! Trwałoby nadal, ale znudził mi się kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
paulownia88 Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 19:12 Jak masz zdolności manualne i chęci to sobie rób. Ja wolę w salonie, gdzie mam duży wybór lakierów, ozdób itp. Za potwora spaghetti nie chciałoby mi się dłubać samej. Ale co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrasj Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 20:09 Robię sama, miałam zestaw startowy semilac, potem nie kupowałam już ich lakierów, nie lubię ich konsystencji. Po roku mniej więcej doszłam która firma najbardziej mi odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
wlazkotnaplot Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 22:47 Ok, która firma Ci odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
sandrasj Re: Semikac, robicie same? 15.08.21, 10:57 Dla mnie idealną konsystencje, dobre krycie mają lakiery Mylaq, ten sam producent co Neonail a jednak moim zdaniem bez porównania na plus dla Mylaq. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 22:06 Warto, to się szybko zwraca. Lakier jest trwały, zdejmuje się go wtedy, gdy odrost jest widoczny. Jeśli umiesz pomalować sobie paznokcie zwykłym lakierem, z hybrydą też spokojnie sobie poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 22:45 Ja robie sama od lat. Kupilam sobie tez za 3 stowy frezarke taka mala wiec spilowanie wszystkiego trwa 10 minut a zakladanie to juz w ogole raz dwa. Wzorki, kolory, paznokcie robie jak z salonu, kiedy chce - ale tak srednio raz na trzy tygodnie. Z hybrydy przeciez sciaga sie tylko wierzchnia warstwe a nie calosc, wiec nie dotyka sie w ogole plytki. Ona i tak rosne wlasciwie co pol roku ma sie przeciez nową calą plytke paznokcia/ Z kolei na stopach paznokcie rosna mi tak ekstremalnie wolno ze obecną hybryde mam 14 tygodni i ledwo co widac odrost. A lakier mam z biedronki, takze zaden szal. Wyglada dalej jak nowy, dobry top wlasciwie zabezpiecza idealnie. Semilac i neonail w zasadzie stosuje wymiennie i oba sa ok. Moim zdaniem jak ktos potrafi lepiej robic samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 22:46 Tylko nie dodalam ze mam zbudowana warstwe bazą. Nie daje samego lkieru hybrydowego na plytke bo bylyby za cienkie. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 23:03 Na moich paznokciach Semilac trzyma się kiepsko. Najtrwalsze lakiery hybrydowe DLA MNIE to te firmy Neess. Choć i tak nie trzymają dłużej niż tydzień bo nie matowię płytki przed nałożeniem. Ale i tak nie żałuję zakupu zestawu do samodzielnego robienia hybryd bo w stopach trzymają się super i w sumie już po dwóch razach wyszłam na plus😉 Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Semikac, robicie same? 14.08.21, 23:08 Nawet nie wiem, co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś