Dodaj do ulubionych

Eeg prawidłowe

17.08.21, 15:52
W czuwaniu i we śnie. Czekamy na opis rezonansu, ale pani dr pociesza, że w przypadku zmian w mózgu eeg tez nie jest prawidłowe.
Chcialabym juz wyjść, tu jest taki bałagan w tym szpitalu, że glowa mała...
(córka straciła przytomność na obozie, podobno z drgawkami)
Obserwuj wątek
    • kochamruskieileniwe Re: Eeg prawidłowe 17.08.21, 16:05
      Eeg prawidłowe do raczej dobrze.
      Trzymam kciuki za dalszą diagnostykę.
      Ech, szpitale...
    • extereso Re: Eeg prawidłowe 17.08.21, 16:59
      To już coś🍀 super wieści
      • karme-lowa Re: Eeg prawidłowe 17.08.21, 17:23
        To już bardzo dobre wieści!
        • brak_pomyslu17 Re: Eeg prawidłowe 17.08.21, 19:30
          Ja cały czas się boję ze w rezonansie cos wyjdzie. Niby lekarka pocieszała, ze w eeg tez byloby widać ale i tak...
          • brak_pomyslu17 Re: Eeg prawidłowe 17.08.21, 20:22
            Zwlaszcza ze tu juz na korytarzu slyszalam historię dziecka, które mialo atak padaczkowy i eeg prawidlowe a w rezonansie nieoperacyjny guz...
    • joyce_byers Re: Eeg prawidłowe 17.08.21, 18:23
      Jeżeli to jednorazowy epizod to o niczym is świadczy. Też taki mialam mając lat 13. Eeg czyste, MRI także. Nigdy potem sie nie powtórzyło.
      Omdlenie z drgawkami może się zdarzyć w ciepły dzień każdemu kto nie jest zbyt dobrze nawodniony i zwyczajnie za mało wypił wody /płynów. Człowiek może zemdleć i mieć drgawki. Bardzo często zdarza sie podczas pobrań krwi gdzie pacjenci są na czczo, po nocy i nie wypili nawet szklanki wody przed badaniem krwi. A ostatni płyn wypili kilkanaście godzin szybciej - wieczorem.
      • manon.lescaut4 Re: Eeg prawidłowe 17.08.21, 21:53
        Dlatego nawiasem mówiąc, to poszczenie przed pobraniem krwi uważam za idiotyczne.
        • joyce_byers Re: Eeg prawidłowe 18.08.21, 18:48
          Dokładnie.

• szarotka83 Re: Eeg prawidłowe 18.08.21, 19:31
          Ja zawsze muszę wypić co najmniej dwie szklanki wody przed pobraniem krwi. Mam gęstą krew i bez tego nie spływa do ampułki.
    • skat_0 Re: Eeg prawidłowe 17.08.21, 18:51
      A biochemia byla ok? Ja kiedyś zaliczylam taki atak i (okolo rok po operacji tarczycy to bylo), okazało się że to tężyczka. Dostałem kroplowke i nigdy wiecej sie nie powtórzyło.
      • brak_pomyslu17 Re: Eeg prawidłowe 17.08.21, 19:27
        Tak. Ekg tez w normie.
    • la_mujer75 Re: Eeg prawidłowe 17.08.21, 19:02
      Będzie dobrze! Zobaczysz!
      • brak_pomyslu17 Re: Eeg prawidłowe 17.08.21, 19:28
        Od zmysłów tu odchodzę, zwlaszcza ze jestem kilkaset km od domu, sama z córką w szpitalu.
        Dobrze, ze przynajmniej mogę swobodnie wychodzic poza oddział i szpital bo bym nawet gaci czy recznika nie miala.
    • wkswks Re: Eeg prawidłowe 17.08.21, 21:33
      Ja niestety tak miałam w wieku 13 lat i jednak była
      Zmiana w mózgu. Na szczęście niezłośliwa i w „dobrym” miejscu.
    • przepio Re: Eeg prawidłowe 17.08.21, 21:59
      Ja od czasu do czasu tracę przytomność. Tz nie zdaza się często, co parę lat. Lata temu robiłam badania- nic nie wyszło. Ale parę miesięcy temu, pod wpływem bólu zemdlałam parę razu w ciągu kilku dni i zrobilam pełną diagnostykę. Eeg wyszło ok, ale na wynik rezonansu czekałam z takim samym strachem jak Ty. Po 23 dostałam smsa, że wynik jest dostępny. W ciągu sekund pożegnałam się z życiem, bo o tej porze mogli mnie o chyba tylko o guzie przeciez poinformować. Ale wynik w pełni prawidłowy. Uzbroj się w cierpliwość i nie martw na zapas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka