Dodaj do ulubionych

Artysci bez przeboju

20.08.21, 09:01
Czytam o wystepie Michala Szpaka na jakims festiwalu-spiewal piosenke Ciechowskiego.

Czy to jest jaka polska specyfika, ze duza popularnoscia ciesza sie piosenkarze bez zadnego przeboju, hitu?
Pudelki sie rozpisuja, social media hucza, a ja dalej nie znam zadnej piosenki Szpaka.
Podobna historia byla w przeszlosci z Doda, jest tez Gorniak, ale ona chociaz miala swoja jedna 'Ewe'.
Steczkowska i 'dziewczyna szamana', kolejna do kolekcji. Powinnam w sumie zatytulowac watek - artysci bez zadnego przeboju badz tylko z jednym.
Wydaje mi sie, ze wymione powyzej to sa znane nazwiska i gdyby ktos zapytal Polakow w sondzie ulicznej, to wiedzieliby kim sa Ci ludzie. Czemu w tym kraju promuje sie takie osoby?
Obserwuj wątek
    • purchawka2020 Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 09:02
      Mietek Szcześniak.
      • ginger.ale Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 09:15
        A przepraszam, czołówkę:
        Chip-chip-chip i Dale
        pomoc niosą.
        Chip-chip-chip i Dale
        dniem i nocą.
        I w każdej chwili złej
        Chip i Dale..

To niby kto śpiewał, jak nie Miecz? wink
        Plus Dumka na 2 serca z Edzią, to katowali w stacjach radiowych, więc hit jak nic.
    • heca7 Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 09:08
      Mam ostatnio wrażenie, że większość młodych wokalistów promowanych na Pudelkach, Plotkach i bieda-festiwalach nie ma żadnego przeboju. A niektórzy nawet za bardzo nie posiadają umiejętności wokalnych.
    • huang_he Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 09:10
      Akurat Steczkowska lata temu miala mnostwo przebojów i świetne płyty. Nikt o tym już po prostu nie pamięta, bo to bylo ponad 20 lat temu. I nikt tego nie gra.

Doda miała przeboje z Virgin, nawet teraz jestem w stanie sobie to zanucić. Doda jako Doda pisze sobie chyba sama. Kiedyś z ciekawości odpaliłam sobie kilka jej piosenek - jak najbardziej mogłyby być przebojami radiowymi. Nie są ani lepsze, ani gorsze od tego, co letnimi przebojami bywa. Tyle że nikt nie chce promować Dody, co zrozumiałe.
      • simply_z Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 09:17
        ale jakie przeboje? rozumiem, ze jej muzyka byla bardziej alternatywna powiedzmy ale kojarze moze dwie?
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 10:22
        Steczkowska miała DWA przeboje, Dziewczyna szamana i Oko za oko. Oba z tej samej, pierwszej płyty, obie to Ciechowski.

Przeleciałam się właśnie po kawałkach z drugiej płyty, "Naga" i odsłuchałam po pół minuty. Nie kojarzę ani jednego. Z kolejnych płyt nic.
    • simply_z Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 09:14
      Szpak mial chyba przeboj, ktory zaspiewal na Eurowizji.
      a z innych..koszmarny Norbi, ktory mial tylko jedna piosenke i odcina kupony..
      • ginger.ale Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 09:18
        Tak, Norbi to dramat. Jeszcze go w kurwizji opłacają.
        • ga-ti Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 13:09
          Kobiety są aha aha gorące big_grin
          Dlatego nie występuje na festiwalach, na których trzeba zaśpiewać dwa utwory wink
          • heca7 Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 13:18
            big_grin
      • dariamax Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 17:26
        Kiedyś krążyły taki kawał przychodzi karzeł do Norbiego i mówi wyrosłem na twojej muzyce
        • kotejka Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 17:48
          dariamax napisała:

> Kiedyś krążyły taki kawał przychodzi karzeł do Norbiego i mówi wyrosłem na twoj
          > ej muzyce
          >
          🤣🤣🤣🤣
        • ginger.ale Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 18:08
          dariamax napisała:

> Kiedyś krążyły taki kawał przychodzi karzeł do Norbiego i mówi wyrosłem na twoj
          > ej muzyce
          >

Świetne 😂
    • irma223 Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 09:23
      Szpak, Doda i Górniak mają przepiękne głosy, ale marnują je na nic.

Brak tekściarzy? Kompozytorów? A może dostosowują się do gustów swoich odbiorców zgodnie ze swoim targetem?
      • veryvery Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 18:30
        Doda ma przepiękny głos? Płaski, mało dźwięczny, bez feelingu, ona wyje a nie śpiewa
        • irma223 Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 23:14
          Tak, ma przepiękny głos. Jest filmik na YT, gdzie śpiewa jako młoda, niezmanierowana nastolatka na jakimś szkolnym występie. Śpiewała ładnie.
          Ale skoro postanowiła wrzeszczeć, jęczeć i wyć, to ładnego brzmienia jej głosu nie słychać.
    • waleria_s Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 09:24
      Tak jest. To samo z ogrzewaną od lat Sylwią Grzeszczak, no niby tak długo na scenie, błąka się po letnich koncertach i festiwalach, a kojarzę ją z jednej piosenki.
      • alpepe Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 09:26
        No to odpal yt, ja ostatnio właśnie coś fajnego od niej słyszałam.
      • lot_w_kosmos Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 09:44
        Akurat z Sylwią trafiłaś jak kulą w płot.
        To nie moja estetyka ale w pracy u mnie leci cały czas zetka.
        I Grzeszczak od początku kariery co roku ma przebój.
        • angazetka Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 10:24
          Jaki?
          • savignonblanc Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 13:45
            Np najbardziej irytujący: tam ta dzie w czy na jes ta ka jak ja.
            • nigdynigdynigdy84 Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 18:14
              Ona się przede wszystkim wypromowala na duetach z mężem.
    • str8.up Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 09:27
      Na Pudelkach to są obecni głównie celebryci znani z social media i reality show. Taki Szpak, to chociaż wiem, że coś tam śpiewa (chociaż on chyba też jest obecny, bo wygrał talent show). Ale Wieniawa, Mafashion, Mercedes to są dla mnie celebryci znani z Pudelka. Nie mam bladego pojęcia, czy te dziewczyny coś robią poza byciem influencerkami. Jeszcze były takie siostry z dużymi ustami. No tak teraz wygląda świat celebrycki. Nie sądzę, żeby to była polska specyfika.
      • str8.up Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 09:30
        I jeszcze jedno, jak się nie słucha jakiegoś wykonawcy, to zazwyczaj kojarzy się 2-3 piosenki. Ja tak mam z Pink Floyd, zespół z bogatą dyskografią, a ja kojarzę 2 przeboje. Nie dlatego, że tylko 2 mają, ale dlatego, że nigdy ich nie słuchałam.
      • waleria_s Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 09:40
        Nie jesteśmy już też targetem celebrytów i influencerek, oni celują w młodzież, może wręcz dzieci.
        Wieniawę kojarzę z Rodzinki.pl, Maffashion ostatnio oglądałam na yt, Mołek przeprowadzała z nią-wywiad. Odczucia mam takie, że miałka jest do bólu. I to właśnie według mnie cechuje naszych obecnych celebrytów, taka bezbarwność, miałkość, przemieniają się w słupy reklamowe na instagramie, są tylko ładni i poprawni, ale polotu w tym 0.
    • mia_mia Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 09:49
      Artystów, którzy wypuszczają regularnie jakiś przebój jest bardzo niewielu i nie jest to tylko polska specyfika. Nie wiem czy pamiętasz, ale swego czasu dużo przebojów wylansowało choćby Ich Troje, nie jestem pewna czy to „artyści”wink
    • wisniowy_sad Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 10:06
      Ze starszych to chyba Antkowiak, zespół Bolter od "daj mi te noc" i LO 27 (kto ich teraz pamieta?)O,i jeszcze Lidia Kopania, ktora od 20 lat "wydaje plyte". Georgina Tarasiuk ma też kawal głosu, ale poszla kiedys w jakieś reggae klimaty i sluch po niej zaginął.
      • ga-ti Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 13:13
        Przypomniałaś mi Georginę smile Śpiewała w Szansie na sukces, Mann był nią zachwycony, kawał głosu, cudne włosy i mała osóbka smile Życzę jej powodzenia.
        • huang_he Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 13:20
          Georgina i jej wersja Jaskółki z legend allegro - cudo
    • spanish_fly Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 10:29
      Muzyka na żywo albo ciekawy performance w dobrym wykonaniu to jest niezmiennie wspaniała atrakcja, nawet jeśli wykonuje ją ktoś, kto nie wylansował żadnego wielkiego przeboju.
    • joaz Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 13:30
      Pewnie dlatego, że tych artystów kojarzymy ze zbiorowych festiwali, na których śpiewają 2 piosenki i zmiana. Na swoich indywidualnych koncertach śpiewają kilkanaście swoich utworów. Po prostu pewnie nie jesteś fanką wspomnianych artystów i ich twórczość znasz tylko z radia lub zbiorowych występów.
      • pani07 Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 17:36
        Ci artyści są bohaterami Pudla, z tego tylko znani, tak jak Szpak- ot znowu durnie ubrany, bredzący w uniesieniu kocopały.
    • biala_ladecka Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 17:45
      Piasek, cały czas na scenie. Brodka, która nie wiedzieć czemu uchodzi za ikonę polskiej muzyki. Kiedyś muzykę pisali muzycy, tekst tekściarze, a śpiewał piosenkarz i tak to się kulało. Teraz jeśli ktoś nie ma pakietu umiejętności albo drogi wydeptanej do specjalistów z za zachodniej lub północnej granicy to ciężko przędzie i zostaje lans na ściankach, VoP czy innym Idolu.
      • em_em71 Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 18:09
        Brodka jest ok.
    • potworia116 Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 18:00
      Tworzenie przebojów nie
      • potworia116 Re: Artysci bez przeboju 20.08.21, 18:01
        potworia116 napisała:

> Tworzenie przebojów nie
        ... jest obowiązkowe, zresztą ich wartość artystyczna jest często dyskusyjna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka