ursydia 27.08.21, 21:16 Co robicie? My pijemy wino, jemy pistacje i gramy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokokoko_euro_spoko Re: Piątkowo 27.08.21, 21:20 Hazard, obżarstwo i alkoholizm. Cudownie. Ja jutro tłoczę wino na proszonej kolacji. Dziś już kocyk i herbata. I takie pytanie: jest herbata pieprzowa? Napiłabym się takiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Piątkowo 27.08.21, 21:23 Że o miętkę chodzi? to jest, zaraz pójdę na dół i zrobię zdjęcie mojej mięty co mi rośnie jak głupia. Wysłać? Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Piątkowo 27.08.21, 21:26 Miętową to mam. Chodzi o taką herbatę, żeby w gardło piekła. Albo paprykowa herbata. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Piątkowo 27.08.21, 21:42 Clipper ma taką herbatkę, nazywa się Happy Mondays, pyszna i piecze lekko. Ma imbir i pieprz w składzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Piątkowo 27.08.21, 21:46 primula.alpicola napisała: > Clipper ma taką herbatkę, nazywa się Happy Mondays, pyszna i piecze lekko. Ma i > mbir i pieprz w składzie. O! O! O! Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Piątkowo 27.08.21, 21:52 Na zdrowie. Jeszcze obczaj Yogi Tea, Heartwarming, też rozgrzewająco- pieczący smaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Piątkowo 27.08.21, 21:27 Mi nie rośnie, bo co wyrośnie to króliki zeżrą :p nawet pędy spod ziemi powyrywały 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Piątkowo 27.08.21, 21:33 A u mnie inwazja mięty, pożycz królika Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Piątkowo 27.08.21, 21:36 Też miałam inwazję zanim nie wypusciłam królików :p wszystko zeżrą, do gołej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Piątkowo 27.08.21, 21:53 mondaymorning1987 napisała: > A u mnie inwazja mięty, pożycz królika Dej trochę mięty...kolejny sezon walczę żeby mi rosła...I nic...chyba oszaleję Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Piątkowo 27.08.21, 23:21 Wystarczy mała.sadzonka ja kupiłam w sklepie plumeria ( to nie jest reklama ) i rośnie co roku sama Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Piątkowo 28.08.21, 06:31 mondaymorning1987 napisała: > Wystarczy mała.sadzonka ja kupiłam w sklepie plumeria ( to nie jest reklama ) i > rośnie co roku sama Nie wystarczy...no zdycha mi na balkonie...A już Jak jest zmiana por roku, że muszę do domu wstawić to na bank padnie... Nie wiem jak to niektóre robią...znajoma mówi że też ma w doniczce i rośnie jak szalona Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Piątkowo 27.08.21, 21:27 Nasyp pieprzu do herbaty, pomogłam? Sorry sądzę sobie winko i głupawka się włączyła Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Piątkowo 27.08.21, 21:28 mondaymorning1987 napisała: > Nasyp pieprzu do herbaty, pomogłam? Sorry sądzę sobie winko i głupawka się włąc > zyła A żebyś wiedziała, że spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Piątkowo 27.08.21, 21:29 Teraz serio, ja piłam zieloną z odrobiną chili, przepyszna Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Piątkowo 27.08.21, 21:30 mondaymorning1987 napisała: > Teraz serio, ja piłam zieloną z odrobiną chili, przepyszna Po krótkim zastanowieniu wypiję jutro po posiłku, bo trochę się boję. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Piątkowo 27.08.21, 21:32 Tak niestety troszkę sensacji żołądkowych być może, ja zrobiłam miętową i zaparzałam z kawałkiem chili z ogródka i było super Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Piątkowo 27.08.21, 21:38 Wódki z pieprzem się napij a jak nie masz pieprzu to bez Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Piątkowo 27.08.21, 21:43 ursydia napisała: > Wódki z pieprzem się napij a jak nie masz pieprzu to bez Jutro się napiję wina bez wódki i pieprzu Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Piątkowo 27.08.21, 21:37 Jest! Popularna w Indonezji na przeziębienia. Wypiłam raz i nigdy więcej ale zatoki odtyka fest. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Piątkowo 27.08.21, 21:40 Są też zwykle herbaty z dodatkiem pieprzu, np. czerwonego. Ja lubię. Fajne wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Piątkowo 27.08.21, 21:26 Nogi ucięło ale tylko w aparacie, ma j korzysta, to Gucio,on Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Piątkowo 27.08.21, 21:24 Upiekłam szarlotkę z nowego przepisu, bez rewelacji, szczególnie w kontekście nieobranych jabłek, ale jest ok. Czekam na przyjaciela, potem pewnie będziemy oglądać najnowszy sezon Blacklist i szydzić z durnych dialogów i nielogicznych zwrotów sytuacyjnych, przynajmniej ja. Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Piątkowo 27.08.21, 21:25 Ambitnie , ja nie przeszłam Blacklisty mimo wielu poleceń. Nie to żebym nie lubiła nieambitnych filmów czy seriali, zdarzało się nader często) Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Piątkowo 27.08.21, 21:47 Bo blacklist się słucha, a nie ogląda. Monologi Reda i bardzo dobra muzyka robią robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Piątkowo 27.08.21, 21:48 Mówisz? Ostatnio na wolę słuchać niż oglądać dlatego mam i storytel i empikgo i coś tam jeszcze. Spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Piątkowo 27.08.21, 21:33 primula.alpicola napisała: > Wróciłam z ciepełka, chlip😥 Przeczytałam z "piekiełka". Oszty! Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Piątkowo 27.08.21, 21:29 Leżymy. Ja z forum, chłop mecz ogląda, pies pacza. Odpowiedz Link Zgłoś
caponata75 Re: Piątkowo 27.08.21, 22:29 Ha, nie wytrzymałaś dnia bez wstawienia zdjęcia laleczka! Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Piątkowo 27.08.21, 21:31 Wróciłam z sauny, zrelaksowana i zadowolona. Zazwyczaj tak tydzień kończymy. Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Piątkowo 27.08.21, 21:39 To na saunie nie byłam i nawet do na je wiem co dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Piątkowo 27.08.21, 21:34 Wlasnie zastawilam zywolapke na myszy. Teraz mam stresa, czy ona jest dobra i czy myszy glowy albo ogona nie przytrzasnie jak sie zamykac bedzie Pije kawe i czytam forum, zeby nie czytac nuuuudnej ksiazki, ktora zaczelam. Ale i tak ja kiedys skoncze, bo chce wiedziec jak sie konczy Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Piątkowo 27.08.21, 21:49 "Eugenia Grandet". Obyczajowa czesc ok, tylko opisy interesow i knowan bohatera nudne w uj. Lubie sie czasem skatowac jakims starociem. Odpowiedz Link Zgłoś
caponata75 Re: Piątkowo 27.08.21, 22:32 Żywiłapka doszła dziś, ale nadal się waham, czy jej użyć. Kurde, za miękką jestem na deportację. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Piątkowo 27.08.21, 22:45 Twoj watek mnie zainspirowal do zakupu dziadostwa, szczerze mowiac Nie deportuj gryzonia, do tego trzeba byc zlym czlowiekiem! Odpowiedz Link Zgłoś
caponata75 Re: Piątkowo 27.08.21, 22:55 No wydaje mi się że nie dam rady. Szybciej zbuduję jej fajny domek będę dokarmiać. Kto wie, może zaistniejemy razem na insta! Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Piątkowo 28.08.21, 06:54 Tak, zostaw myszkę, słodka jest. Zrób jak dziewczyny radzą, żeby szkód nie narobiła, ale zostaw. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Piątkowo 28.08.21, 15:40 Moja pulapka po nocy pusta. Jak jutro bedzie tak samo, to zmienie przynete. Niech sie glupia mysza lapie, bo maz juz chce trutke sypac Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Piątkowo 27.08.21, 21:36 Zaraz wjedzie zimne piwo i jakiś podcast True crime. Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Piątkowo 27.08.21, 21:40 Ja już chyba wszystkiego słucham na a Spotify ale moje top do piąte, maska arlekina, 8podcast i coś jeszcze ale nie pamiętam co Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Piątkowo 27.08.21, 21:41 Zbrodnie prowincjonalne weźcie. Super są. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Piątkowo 27.08.21, 21:48 Ja mam w planie crime weekly. A z polskich to Aga Rojek jest u mnie Top1 obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Piątkowo 27.08.21, 21:50 Też, też! I polska na faktach (tam nie tylko kryminalne ale bardzo ciekawe) Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Piątkowo 27.08.21, 21:51 Krymiland zbrodnie z niemieckich landów. Po polsku. I olga hering też fajnie opowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Piątkowo 27.08.21, 21:53 To też i jeszcze kryminalna Skandynawia. I dokumenty na HBO Odpowiedz Link Zgłoś
viewiorka Re: Piątkowo 27.08.21, 21:41 Piorę, suszę i pakuję. Szykujemy się na wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Piątkowo 27.08.21, 21:43 Ja odwrotnie rozpakowuje piore i susze. Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Piątkowo 27.08.21, 21:45 Ja już poprana i wysuszona, Stary nietendo switch kupił, trzeba grać! Jak dzieci normalnie, jak dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Piątkowo 27.08.21, 21:45 Moje futra wrócą do mnie jutro po kilkumiesięcznej rozłące. Szykuje kuwet i tęsknie strasznie. Rozważam upieczenie placka. Sączę wino i oglądam serial. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Piątkowo 27.08.21, 21:55 Dziś chiński Może z jeden odcinek koreańskiego. Ok kiedy muszę być legalna zapuściłam się z anglojęzycznymi. Z tych, które mam w kącie oka, to The Chair wygląda ciekawie. Sandra Oh rządzi. Jestem też do tyłu o jeden sezon Expanse, oraz całe The Man In The High Castle i The Plot Against America. Mam co oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Piątkowo 27.08.21, 21:46 Cudownie - mam wino,mam piwo, mam kilka nowych ciuchów, mierze, dobieram zestawy chałupa wysprzątana, prawie wszystkie dzieci w domu Synio średni na obozie, ale się zameldowal Zadowolony Więc ja też Miały wpaść babki na winko, ale coś tam jednej wypadło, to przełożyliśmy Tez dobrze Monsz napalil w kominku, czuć jesień Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Piątkowo 27.08.21, 21:51 No to jest najgorsze, musiałam zlikwidować ogródek, bo wszystko wyjedzone, okna na noc zamykać już trzeba, babie lato. Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Piątkowo 27.08.21, 21:51 No ja tak samo jak 19 lat temu, adventure na bigfishgame Odpowiedz Link Zgłoś
marusiatoja47 Re: Piątkowo 27.08.21, 21:59 Leżymy w łóżku. Mąż słucha muzyki, ja zaraz się biorę za czytanie. Jeden kot grzeje mi tyłek pod kołdrą, drugi kot grzeje nogi chłopu, pies dyskretnie pochrapuje na legowisku. Jest cicho i spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Piątkowo 27.08.21, 22:01 A ja nie mam ani kota, ani kota, ani psa, ani męża. Kapcie ciepłe mam. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Piątkowo 27.08.21, 22:06 I to wystarczy do szczęścia, ja nie mam kapci. Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Piątkowo 27.08.21, 22:11 ursydia napisała: > Ale masz grzywkę! To jest jedyną stała w moim życiu! Będę się jej trzymać, choć mogę się przewrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Piątkowo 27.08.21, 22:10 Leżę, czytam książkę i głowa mi napiernicza. Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Piątkowo 28.08.21, 11:38 elenelda napisała: > Jak można NIE mieć kota? Nawet dwóch kotów nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
paulownia88 Re: Piątkowo 28.08.21, 15:33 elenelda napisała: > Jak można NIE mieć kota? Oj można, można, wiem, że to forum kotowe i narobię sobie wrogów, ale nie cierpię kotów. Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Piątkowo 28.08.21, 16:32 Miałam to samo. Były obrzydliwe, śmierdzące i w ogóle jak można w domu mieć coś co tak gubi sierść. Teraz śpię z dwoma. Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Piątkowo 28.08.21, 17:19 ursydia napisała: > Miałam to samo. Były obrzydliwe, śmierdzące i w ogóle jak można w domu mieć coś > co tak gubi sierść. > Teraz śpię z dwoma. A ja lubię koty i psy. Ale nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Piątkowo 27.08.21, 22:15 Pograliśmy (wygrałam!), teraz pracujemy wypróbowując przy okazji nową naleweczkę, wkrótce film i czytanie w łóżeczku Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Piątkowo 27.08.21, 22:21 Dzieciątko swiętuje jutro urodziny, przyjdą goście, robię tort. Wczesniej bylam na zakupach. Gdyby nie to, pewnie bym siedziała nad papierami, bo przyniosłam do domu robotę, którą mimo wszystko mam zamiar w weekend ogarnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Piątkowo 27.08.21, 22:24 Przejrzałam wszystkie odpowiedzi i chyba nie ma takiej jak moja - właśnie zaczęłam zmianę w pracy. Więc z uzywek to co najwyżej mogę kawę wypić..... Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Piątkowo 27.08.21, 22:24 u nasz sztormy i wiatrowe armagedony (leje od dwoch tygodni i konca nie widac) dojechaly zakupy, rozpakowane, a w zakupach cud nad cudy Chester oszaleje w tym pogodowym szalenstwie pojechalismy jeszcze po miecho dla kociatych a teraz obiad i winko Kicia.Yoda zdecydowanie nie lubi dzisiejszej pogody Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Piątkowo 28.08.21, 11:36 Mysiulek zainspirowała mnie do zakupy pewnej książki. Właśnie odebrałam „Chile. Dalej być nie może” Trętowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Piątkowo 28.08.21, 17:27 to jeszcze te sobie spraw lubimyczytac.pl/ksiazka/4897464/chile-poludniowe-tysiac-niespokojnych-wysp chwilami belkot ale da sie czytac a ja lece szukac ebooka Tretowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_4 Re: Piątkowo 28.08.21, 12:37 Widać, że Pańcia bardzo dba o Yodę, puszysty koc i puszysta poducha (?), Księżniczka troszkę sfrustrowana pogoda, ale dobrze się jej wiedzie… Słodka minka i śliczna kotka. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Piątkowo 28.08.21, 17:29 to akurat lozko Ukochanej Malpy Kici.Yody a nie panci swiezo poscielone, Kicia.Yoda po probie spaceru w deszczu i wietrze, wytarala sie w polskie merynosy Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Piątkowo 27.08.21, 22:25 To byl dobry dzien, nadgonilam tydzien opierdalanska w fabryce, zrobilam 12km na rowerze, pojadlam, popilam, zaliczylam goraca kapiel. No i najwazniejsze - nie ma nikogo na kwadracie oprocz mnie i Mrucza. Dzieciaki wywiezione na ostatnie dni wakacji. Mam jeszcze 3 dni spokoju zanim caly pierdolnik zacznie sie na nowo. Btw, Mrucz ciagle wkurwiony, ze go zostawilismy na tydzien samego w domu. Ktos przychodzil, karmil go i zmienial kuwete, no ale to nie to samo co pancia drapiaca za uszkiem. Wiec nadrabiam... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Piątkowo 27.08.21, 22:46 Pasuje miną do Kici.Yody piętro wyżej 😉🐱 Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Piątkowo 27.08.21, 22:35 Oglądamy film, który miał być komedią, a jest jakiś nie wiadomo jaki - "Ojcostwo". A drugim okiem zerkamy na ematkę. Pies stwierdził, że jego ulubiony kawałek kanapy jest zajęty i nie ma szans na zrzucenie pana domu, więc poszedł sobie do sypialni, tam ma łóżko całe dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Piątkowo 27.08.21, 22:36 Szuram po dnie internetu, odkryłam niedawno program Gogglebox i jadę z koksem dostępne sezony. W przerwach zerkam na forum i czytam o technice biegania Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Piątkowo 27.08.21, 22:55 Odpoczywamy. Niedawno wróciliśmy do hotelu. To nasze ostatnie 2 dni wakacji w niedzielę wracamy buuu. Dzisiejszych zdjęć nawet nie oglądałam te są z wczoraj i zdecydowanie jeszcze tam zjemy. Pyszne jedzenie wszystko na luzie, szum fal, stopy w piasku. Kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Piątkowo 28.08.21, 01:02 Nie jestem pewna co masz na talerzu, ale wywołuje u mnie tęsknotę za ośmiornicą i kalmarem z grilla w takim jednym miejscu na Rodos. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Piątkowo 28.08.21, 01:48 Tak, to zestaw owoców morza, Ja bym to mogła jeść codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Piątkowo 28.08.21, 01:54 Ja bym mogła co dwa dni na zmianę ze stekiem Nie jadłam dobrego kalmara od... wieków, a ośmiornicy od eonów. Jak wygram eurojackpot, to będę miała na etacie obieracza krewetek. Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Piątkowo 28.08.21, 02:09 Właśnie wróciłam z Męskiego Grania, wyskakałam się że hej!😊😊😊 Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Piątkowo 28.08.21, 06:30 To do Autorki wątku, przelazło mi na koniec 😲 Odpowiedz Link Zgłoś