Dodaj do ulubionych

New Balance- rozchodzą się?

02.09.21, 16:58
Kupilam online, mój rozmiar i ta sama dl wkładki co nosiłam do tej pory i zonk! Jakby były za małe!
Problem w tym że z kilku powodów nie mogę ich zwrócić. Chodziłam w nich prawie cały dzień i duże palce u stóp strasznie mnie teraz bolą 🤢

Jest szansa że je trochę rozchodzę?
I czy to możliwe że mi stopa urosla?
Obserwuj wątek
    • kryzys_wieku_sredniego Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 17:01
      Jest szansa, że palce ci się wybiją.
      • homohominilupus Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 17:04
        kryzys_wieku_sredniego napisał(a):

> Jest szansa, że palce ci się wybiją.

Jak wybiją? 🤔
        • alicia033 Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 20:39
          homohominilupus napisała:

> Jak wybiją? 🤔

normalnie, ze stawów, skoro je masz ściśnięte.
          Często to występuje np. u osób z halluksami, które upychają stopy w zbyt wąskie buty.
    • marta.graca Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 17:01
      Daj do rozciągniecia u szewca.
      • homohominilupus Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 17:04
        marta.graca napisała:

> Daj do rozciągniecia u szewca.
        >
        Też o tym.myslałam
    • lanola.x Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 17:09
      Niektóre modele są miękkie niektóre twarde. Dałabym do szewca. Stopy też rosną, kiedyś miałam 38 teraz prawie 40. Adidas tak jak but w góry też musi być rozmiar wiekszy
    • lot_w_kosmos Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 17:33
      Zmień na większe.
      Dobrze Ci radzę.
      New Balance'y mam wszystkie większe o półtora numeru niż noszę normalnie.
      Jedne mam większe o numer i masakrują mi paluchy.
    • lumeria Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 17:43
      Jeśli buty takie małe, ze palce Cie bolą, to od razu sie pozbądź, bo narobisz sobie problemów. Pisze z doświadczenia.

Stopa Ci nie urosła, tylko rozmiar to rzecz umowna, kopiłaś po prostu z małe buty. A jeśli nie sa skórzane, to prawie niemożliwe, ze się rozchodzą. Musiałabyś długo chodzić by sie rozczłapały, ale do tego czasu nacierpisz sie.
      • mashcaron Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 19:12
        Dokładnie, ja sobie tak narobiłam problemów.
    • triismegistos Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 17:43
      Rosną uncertain Nie tak dawno temu naszałam 38, dzisiaj 39. Rok temu zupełnie bezmyślnie kupiłam air maxy 38 (nie pytajcie co sobie myślalam wtedy) i od uporczywego chodzenia w nich nabawiłam się zapalenia przyczepu ściegien achillesa. Nie polecam.
    • asfiksja Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 18:00
      Nie. No chyba że są skórzane, masz wielkie pokłady samozaparcia, dużo plastrów i nie przeszkadza ci, że jak się rozczłapią to nie będą już takie piękne. Ja noszę wyłącznie buty wygodne od początku, cenię moje stopy.
    • 18lipcowa3 Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 18:01
      W new balance różne modele mają różne rozmiary
      • kasiaabing Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 18:19
        Dokładnie, mam kilka par i nigdy nie kupuje w necie. Muszę je po prostu mierzyć.
    • mia_mia Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 18:30
      Zależy jakie, mój syn od dawna nosi te same i co chwilę się pytam czy nie za małe i ciągle twierdzi, że nie. Ale on taki typ, że jak mu teraz zamówiłam dwa rozmiary większe też twierdzi, że dobre😀
    • manon.lescaut4 Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 18:35
      Aż mnie ciekawi, czy to model 574? One są naprawdę małe, myśle, ze spokojnie o cały jeden rozmiar są skurczone. Niestety się nie rozeszły, za to inne NB, w prawidłowym rozmiarze, rozciągają mi się bardzo, aż to etapu, ze przestają być wygodne sad
      • homohominilupus Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 19:23
        manon.lescaut4 napisał(a):

> Aż mnie ciekawi, czy to model 574? One są naprawdę małe, myśle, ze spokojnie o
        > cały jeden rozmiar są skurczone. Niestety się nie rozeszły, za to inne NB, w pr
        > awidłowym rozmiarze, rozciągają mi się bardzo, aż to etapu, ze przestają być wy
        > godne sad

Sprawdzę jak wrócę do domu i napiszę, b możliwe.
        Poleciałam do sklepu i kupilam inny model i jest to mój rozmiar I mogę nosić.
        Tamte jednak sprobuje zwrócić.
        • manon.lescaut4 Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 20:28
          Tak, nie ma sensu się męczyć w za maluch butach, wiele razy ten błąd popełniłam i same problemy są z tego.
      • homohominilupus Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 22:09
        manon.lescaut4 napisał(a):

> Aż mnie ciekawi, czy to model 574? One są naprawdę małe, myśle, ze spokojnie o
        > cały jeden rozmiar są skurczone. Niestety się nie rozeszły, za to inne NB, w pr
        > awidłowym rozmiarze, rozciągają mi się bardzo, aż to etapu, ze przestają być wy
        > godne sad

Tak, to ten model
        • lot_w_kosmos Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 22:20
          Te mam 37,5.
          A noszę 36.
    • kasiaabing Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 19:05
      Jeśli nie możesz ich zwrócić to spróbuj u dziecka. Aczkolwiek wygodny but dla mnie to taki w którym od razu mogę chodzić. Jak mnie uciskają to mam później uraz psychiczny
    • mikams75 Re: New Balance- rozchodzą się? 02.09.21, 22:58
      a przy piecie nie sa za bardzo zagiete do srodkaa albo nie maje tam grubej gabki? Dasz rade piete przesunac w bucie do tylu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka