Dodaj do ulubionych

Peeling skóry głowy -problem

15.09.21, 21:57
Wlosomaniaczki, pomóżcie ! Dziś pierwszy raz zrobiłam sobie peeling skory głowy i miałam straszny problem aby go spłukać. Mam bardzo gęste włosy i te drobinki się w nie zaplątały, płukała i płukałam i ciagle miałam je we włosach . Czy robię coś źle czy tez peeling nie dla mnie?
Obserwuj wątek
    • bib24 Re: Peeling skóry głowy -problem 15.09.21, 21:59
      spróbuj squamax, to jest peeling kwasem. te z czasteczkami to kompletna pomyłka wg mnie.
      • mikams75 Re: Peeling skóry głowy -problem 15.09.21, 22:39
        tos jej pomogla, ona juz ma ten z czasteczkami na glowie.

• bib24 Re: Peeling skóry głowy -problem 15.09.21, 22:55
          teraz to nie ma wyjścia tylko myć do skutku. butelke wyrzucić i kupić lepszy.
    • mikams75 Re: Peeling skóry głowy -problem 15.09.21, 22:40
      jak juz sie domyjesz, to napisz jakim cudem, bo tez sie przymierzam, zeby uzyc, ale jak sie w moje wlosy wplacze, to moze byc kiepsko; myslalam, ze to sie lekko wyplukuje.
    • snakelilith Re: Peeling skóry głowy -problem 15.09.21, 22:48
      Peelingi do włosów uważam za dziwny pomysł, ale w takiej sytuacji nałożyłybym odżywkę i wyczesała najpierw włosy gęstym grzebieniem. Trochę jak wszy. wink Może być, że już sama odżywka ułatwi wypłukiwanie drobinek, bo się z włosów powyślizgują.
      • bib24 Re: Peeling skóry głowy -problem 15.09.21, 22:56
        to jest przy samej skórze jak sądzę. smile a wyczesanie na mokro może być trudne.
        • snakelilith Re: Peeling skóry głowy -problem 15.09.21, 23:00
          Wyżej mojve pisze, że jej się we włosy zaplątały.
    • hanusinamama Re: Peeling skóry głowy -problem 15.09.21, 23:11
      Ja używam na odzywkę. Tzn mocze włosy, nakładam na dłośc odzywkę i na skalp peeling. łatwiej sie wypłukuje.
      Wygodniejsze są kwasowe pelingi
    • waleria_s Re: Peeling skóry głowy -problem 16.09.21, 01:08
      Te z drobinkami to jest zło. Miałam identyczny problem przy moich wyskoporowatych i plączących się włosach. Od tej pory stosuję tylko radical peeling trychologiczny. On jest żelowy i bajecznie łatwo spłukać.
    • marszawka Re: Peeling skóry głowy -problem 16.09.21, 12:05
      Wybacz nie pomogę. Ale też zachodzę w głowę jak dziewczyny tego używają. Kupilam i użyłam raz. Te drobinki nawet nie dotarly do skalpu. Osiadły mi gdzieś na włosach i nie dało rady ich spłukać. Te peelingi są chyba dla krótkowłosych.
      • kurt.wallander Re: Peeling skóry głowy -problem 16.09.21, 12:15
        Albo dla łysych wink Ja, mimo, że moje włosy nie powalają gęstością, obawiałam się takich problemów i wybrałam peeling bez drobinek. Ten z drobinkami zużyłabym do ciała po prostu.
      • thank_you Re: Peeling skóry głowy -problem 16.09.21, 14:48
        Peelingi mechaniczne we włosach to zuo, do twarzy i do skóry głowy używa się enzymatycznych ew. niewielkiego stężenia kwasu (jak w vichy dercos, salicylowego).
    • koko8 Re: Peeling skóry głowy -problem 16.09.21, 12:24
      Moim zdaniem te drobinki w końcu same wypadną z wysuszonych włosów, potem tylko zostanie wytrzepać poduszkęwink
      A potem zmienić peeling. Ja używam z peelingu kryształkami soli z BS, bo lubię zluszczanie mechaniczne. One sie po prostu rozpuszczają w trakcie mycia.
    • 35wcieniu Re: Peeling skóry głowy -problem 16.09.21, 12:47
      Na przyszłość - podobno spoko się sprawdza peeling z cukru. I nie ma problemu z wypłukaniem bo się rozpuszcza.
      • bib24 Re: Peeling skóry głowy -problem 16.09.21, 12:58
        ciekawi mnie czy ten cukier nie dożywia pięknie drożdzy.
        • 35wcieniu Re: Peeling skóry głowy -problem 16.09.21, 15:36
          Przecież go zmywasz
    • mashcaron Re: Peeling skóry głowy -problem 16.09.21, 12:54
      Gdzie jest ziuta? Ona ma wprawę w wypłukiwaniu różnych rzeczy z włosów 🤣
    • geez_louise Re: Peeling skóry głowy -problem 16.09.21, 16:49
      Żadnego cukru i oleju do skory głowy!

Peelingi tylko enzymatyczne i tylko wtedy gdy są potrzebne.
    • chococaffe Re: Peeling skóry głowy -problem 16.09.21, 18:18
      Może nałóż odzywkę?

Ja mam cienkie, gładkie włosy, więc u mnie spłukuje się pięknie. Używam rzadko (kiedyś częsciej) - raz na około 4-6 tygodni.

Ale na razie uczę się od nowa włąsnych włosów bo mi dziwne rzeczy robią ostatnio
    • primula.alpicola Re: Peeling skóry głowy -problem 16.09.21, 19:50
      Raz spróbowałam peelingu mechanicznego do skóry głowy, to samo co u Ciebie. Zużyłam na ciało, a do głowy kupiłam enzymatyczny.
    • mojave Re: Peeling skóry głowy -problem 16.09.21, 21:27
      Dziewczyny, dzięki za wszelkie porady smile Peeling jaki tako udało się spłukać ale zuzylam hektolitry wody a i tak z suchych jeszcze coś tam wyczuwałam . Ale powiem szczerze, ze cholerstwo zadziałało bo dziś włosy są fajnie uniesione u nasady. Muszę kupić jakiś enzymatyczny lub kwasowy. Mechaniczny odradzam zdecydowanie sad, zwłaszcza przy długich i gęstych.
      • mikams75 Re: Peeling skóry głowy -problem 16.09.21, 22:30
        a ja sie boje, ze kwasy zaszkodza wlosom uncertain
        moja nastolatka miala problemy ze skora glowy i miala rozne takie specyfiki apteczne, skore sie wyleczylo ale wlosy byly w fatalnym stanie.
        • thank_you Re: Peeling skóry głowy -problem 16.09.21, 23:06
          To się nakłada na skórę głowy a nie na włosy.
          • ajaksiowa Re: Peeling skóry głowy -problem 17.09.21, 07:37
            A propos pielėgnacji włosöw:dawno temu wyczytałam żeby na noc układać włosy w innych kierunkach niż fryzura w dzień,poprawia ukrwienie skóry podobno😀
            • chococaffe Re: Peeling skóry głowy -problem 17.09.21, 07:53
              W nocy włosy same mi się układają we wszytskich możliwych kierunkach
              • thank_you Re: Peeling skóry głowy -problem 17.09.21, 08:09
                Ja śpię w tzw. ananasie.
          • mikams75 Re: Peeling skóry głowy -problem 17.09.21, 08:19
            jak nalozyc cos na skore glowy zupelnie nie dotykajac specyfikiem wlosow?
            • thank_you Re: Peeling skóry głowy -problem 17.09.21, 08:40
              Przedzialki robisz i dotykasz może MAX 1 cm włosów. Ja mam włosy wysokoporowate, falowane, z natury najwrażliwsze - i żaden peeling nie zniszczył mi włosów, ale po prostu trzeba umiejętnie używać (jak wszystkiego).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka