Dodaj do ulubionych

odmóżdżający serial na Netflix

30.09.21, 23:03
skończyłam workin moms, a muszę się porządnie zrelaksować przez weekend, co polecacie?
Obserwuj wątek
    • rozaliaolaboga Re: odmóżdżający serial na Netflix 30.09.21, 23:08
      Powiem cos strasznego... Nigdy w życiu nie oglądałam żadnych big brotherow ani nic podobnego, ale kiedyś u znajomej obejrzałam jeden odcinek Below Deck, z obrzydzeniem w sumie, dziwiąc się, jak ludzie mogą to oglądać... Po czym wróciłam do domu i obejrzałam jak narkoman 2 sezony big_grin
      • aandzia43 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 08:53
        Zajrzałam do hiszpańskiego serialu kostiumowego "Kucharka z ....", odmóżdżyło mnie po dziesięciu minutach, wyłączyłam. Myślę że większa dawka może odmóżdżyć trwale, polecam więc.
    • angazetka Re: odmóżdżający serial na Netflix 30.09.21, 23:13
      Emily w Paryżu.
      Bridgetons.
      Riverdale.
    • paola.brunetti Re: odmóżdżający serial na Netflix 30.09.21, 23:20
      Valeria
      New Amsterdam
      Chesapeake Shores
    • panna_lila Re: odmóżdżający serial na Netflix 30.09.21, 23:23
      o żadnego zw/w nie wiedziałam, dziękuję
    • guiwood Re: odmóżdżający serial na Netflix 30.09.21, 23:52
      polece Ci cos zupelnie przeciwnego, nie serial a film, nie relaksujacy a wywolujacy wszystkie emocje.
      film dokumentalny o morderstwie w USA w 2018 roku, gdzie ojciec zamordowal ciezarna zone i 2 swoich dzieci.
      jestem tym tak bardzo poruszona, po obejrzeniu filmu odsluchalam 4,5 godzinny wywiad z morderca z wiezienia na youtubie, przeczytalam list ktory wyslal z wiezienia do Cheryln Cadle, obejrzalam rowniez programy na jego temat-dr Oz, dr Phill
      pewnie wiekszosc osob na forum zna juz ten dokument z netflixa, ja dopiero obejrzalam, jest poruszajacy, niewytlumaczalna zbrodnia, z checia bym jeszcze z kims na ten temat porozmawiala, nie chce spojlerowac, jesli nie widzialas, a interesuje cie taki temat.
      interesuje mnie rowniez temat jego matki
      film nazywa sie Morderstwo po amerykańsku: Zwyczajna rodzina
      lub po angilesku American Murder: The Family Next Door
      • borsuczyca.klusek Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 00:25
        Temat znany i głośny, jak Cię interesuje to i na forum już były o tym dyskusje:

forum.gazeta.pl/forum/w,567,167202927,167202927,A_gdyby_to_byl_wasz_maz_.html?p=167202927
        • guiwood Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 00:57
          wiem ze temat byl glosny i we wszystkich newsach, ale poza naglowkami jakos sie tym nie zainteresowalam, dopiero teraz obejrzalam dokument, programy na ten temat, wywiady z morderca, z rodzicami zabitej kobiety.
          w 2019 napisal list, w ktorym przyznal ze probowal zabic dzieci 2 razy, pierwszy raz w lozku, byl pewny ze nie zyja, po czym pojawily sie w pokoju jak owijal zone w przescieradlo, pozniej ciagnal ja po schodach, bo byla za ciezka, na to wszystko patrzyly przerazone dziewczynki
          przyznal, ze dzien wczesniej zabierajac je do parku rozrywki, karmiac, kapiac, spedzajac z nimi czas mial swiadomosc, ze to juz ostatni raz
          akurat w tym dokumencie nie ma wielu istotych szczegolow o tej masakrycznej zbrodni
          • damartyn Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 01:04
            relax jak nicbig_grin
      • rozaliaolaboga Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 12:18
        Powiem szczerze że zaintrygowałaś mnie. Nie filmem samym w sobie, ale... co tobą powodowało, żeby komuś szukającemu relaksującego i odmóżdżającego filmu polecić film dokumentalny o zabojstwie rodziny? 🤔
    • damartyn Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 00:20
      Tekst linku
      • damartyn Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 00:21
        The Office.
    • beataj1 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 00:25
      Nie odmóżdżający ale taki ładny ciekawy i wciągający

Downton abbey
      • carbon_steel Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 09:22
        O tak polecam DA. Skończyłam niedawno oglądać, zaliczyłam też film. Fajnie oddany klimat tamtych czasów. Bardzo przyjemnie się ogląda smile
      • a.n.i.a.78 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 09:41
        też ostatnio oglądałam, bardzo przyjemny serial.
      • pani_up Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 10:05
        Uwielbiam ♥️, lekki, ale nie głupi. No i mówią pięknie.
        • leosia-wspaniala Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 11:00
          Zależy jak na to spojrzeć - historycznie jednak trochę głupi wink Gej w przedwojennej Anglii, który znajduje pełnię zrozumienia i słyszy, że wcale nie jest chory, jaśniepaństwo, którzy odwiedzają dom swojej kucharki i w ogóle służba szczęśliwa, że może służyć wink
          • enigma81 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 13:27
            Niezupełnie masz rację - Thomas wcale nie znajdował pełni zrozumienia, wprost przeciwnie.
            Hrabiostwo było przyzwoite, fakt, ale służba nie zawsze zachwycona - choćby ciągnąca do lepszego życia Ethel czy Gwen szukająca innej pracy bo nie chciała całe życie być pokojówką. Inne, jak Anna, nie tyle były szczęśliwe, że mogą służyć co czuły, że praca w takiej posiadłości jak Downton Abbey to prestiż.
            • decadent46 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 16:04
              A oglądała któraś wersję kinową?
              • enigma81 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 19:05
                Wszystkie międzysezonowe odcinki pełnometrażowe plus film. I to nie jeden raz wink
                • decadent46 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 19:05
                  O, super 🙂
      • nevertheless123 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 16:33
        Tak, DA to taki serial, gdzie pomimo trudności wszystko dobrze się kończy, dobro zwycięża nad złem, a wszystko to odbywa się w stylowych wnętrzach, w których bohaterowie noszą piękne stroje, wytworną biżuterię i misterne fryzury...
        Niestety obejrzałam do końca, ktoś zna może seriale w podobnym klimacie?
        • elenelda Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 18:01
          Downstairs upstairs (polecam), Belgravia (tego nie oglądałam, dziewczyny z forum nie polecają)
    • klementyna156 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 01:07
      Nie na Netfliksie może być?
      To Vigil. Sensacja, kryminał, kobiety-detektywki policyjne prowadzą śledztwo na łodzi podwodnej marynarki brytyjskiej. Trzyma w napięciu, świetne aktorki.
      Albo kolejna seria The Great Britsh Bake Off, czyli kultowej serii z amatorami pieczącymi ciasta w konkursie, ciepłe, kochane, wszyscy sobie z dzióbków piją, łącznie z jurorami.Uwielbiam od lat.
      Albo Projektanci jutra, czyli Making the Cut - konkurs na najlepszego projektanta mody, w najnowszej serii nawet Polak brał udział, fajne to.
      Ew. z serio odmóżdżających: Too Hot To Handle i The Circle - ostrzegam, strasznie głupie, ale można się pośmiać.
    • marianna1960 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 04:59
      Bloodline
      • aguar Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 08:45
        Dla mnie to przeciwieństwo lekkiego!!!
        • marianna1960 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 16:23
          Ale jest bardzo dobry
          • aguar Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 18:10
            To jest na pewno świetna analiza toksycznej rodziny, w której jedno z dzieci jest kozłem ofiarnym. Ale mnie aż bolało momentami (bo pewnych podobnych rzeczy doświadczyłam).
    • brandypolloalexander Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 06:09
      Squid game.
      • pasquda77 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 07:03
        Modern family !!!
        • meres8 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 09:09
          Super jest, oglądam piąty sezon, najczęściej przed snem i na prawdę relaksuje.
    • memphis90 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 08:16
      Na odmóżdżenie to Superstore...
    • aguar Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 08:43
      W bardzo podobnym stylu, co "Working Moms" jest "The Letdown", nie gorszy moim zdaniem.
    • madame_edith Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 09:36
      Grace and Frankie!
      • decadent46 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 16:04
        Polecam, bardzo fajny serial 🙂
    • nammkha Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 09:49
      Bardzo fajny odmóżdżający serial "Bold type" po polsku - "Dziewczyny nad wyraz"
    • furiatka_wariatka Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 10:03
      Przyjemnie się ogląda Firefly Lane, Kominsky method, albo jakis film np 'Big Lebovski' - nie wiem co lubisz oglądać. Mnie osobiście bawił "Never have I ever...", ale to o nastolatkach, aczkolwiek zabawny wg mnie.
    • leosia-wspaniala Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 11:01
      Good girls smile Nie odmóżdżający, ale wciąga się nosem.
      • nimaletko Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 13:07
        O, Good girls jest świetny.
    • bigimax4 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 12:59
      tam kazdy serial jest odmozdzajacy
    • spanish_fly Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 13:07
      Sex Education obejrzałam ostatnio i było to relaksujące i poprawiło mi trochę nastrój.
      • aguar Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 13:12
        Mi też smile
    • natalia.nat Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 15:05
      "Kucharka z Castamar"
    • vivyan Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 16:50
      Z lekkich seriali to Good Girls, Grace and Frankie albo Modern Family.
      A z kompletnie odmóżdżajacych to Selling Sunset (reality show o agencji nieruchomości w LA) lub niezawodne Real Housewives of Beverly Hills 🙃🙃🙃
    • ruta59 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 16:52
      L'agence /Rhe Parisian Agency i Selling Sunset - reality shows z real estate
      Gdzie jest mój agent, Dr Foster (to już poważne studium rozwodowe)
      • elenelda Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 18:04
        Gdzie jest mój agent? - świetny serial
      • fandorina Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 18:04
        Nie wiem czy już było ale Virgin River jest świetnym odmóżdzaczem, dobrze się ogląda, sceneria piękna.
    • decadent46 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 18:33
      Grace and Frankie - bardzo przyjemny serial, mogę polecić. Jak na ogół nie oglądam seriali na Netfliksie (chyba z innej epoki jestem 😂), tak ten chętnie obejrzałam 🙂
      • leosia-wspaniala Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 18:59
        Ten akurat jest z HBO...
        • leosia-wspaniala Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 18:59
          Aj, pokręciło mi się wink
        • potworia116 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 19:04
          Ja mam GiF na Netflisiu.
        • enigma81 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 19:06
          Grace i Frankie jest na Netflix..
    • potworia116 Re: odmóżdżający serial na Netflix 01.10.21, 19:03
      Najserdeczniej polecam The Good Place. Serial od "pierwszego lokdaunu" zaliczyłam trzykrotnie, a od czasów Nothern Exposure nie znalazłam niczego równie krzepiącego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka