iksa.78 19.11.21, 21:47 Czy to normalne? Gorączka, bóle kości i mięśni i wymioty? Kto przechorował szczepionkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanebo001 Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 21:49 To normalne objawy. Powinny ustąpić do 48 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
iksa.78 Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 21:53 Normalne to są objawy grypopodobne. A wymioty nie są chyba "normą" Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 21:57 www.mp.pl/pacjent/szczepienia/sytuacje-szczegolne/271486,dzialania-niepozadane-szczepionek-przeciwko-covid-19 Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 23:09 tanebo001 napisał: > To normalne objawy. Powinny ustąpić do 48 godz. > Nie. To nie są normalne objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Wymioty po Pfizerze? 20.11.21, 08:53 tanebo001 napisał: > Są > Od kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Wymioty po Pfizerze? 20.11.21, 09:53 Wymioty p szczepionce jako efekt uboczny ma powyżej 10 osób na sto, a wpisane jest w Charkterystyce produktu leczniczego z marca 2021 strona 7: polecam wyłączyć tv, YouTube i foliarskie grupy 😂 a włączyć myślenie i samemu sprawdzić oficjalnie dostępne dokumenty www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_pl.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 21:52 Wymiotowałam okropnie plus gorączka, tylko po pierwszej dawce, po drugiej zupełnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
iksa.78 Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 21:54 Boję się. Nie znam nikogo kto by wymiotował i mdlał po szczepieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 21:59 Piszesz na forum czyli nie jest źle. Przeżyjesz i będziesz zadowolona ,że jesteś zaszczepiona. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 22:01 ja. migrena tak. przez jakieś 5 min zaburzenia wizji. wymiotów brak Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 22:05 Efekt nocebo. Przestań histeryzować, to ci przejdzie. U mnie ustawiały się dziś długie kolejki do spontanicznego trzeciego szczepienia i sama się do takiej w następnch dniach ustawię, a głupie antyszczepy ciągle przeżywają. Prawdopodobieństwo, że coś ci się stanie jest mniejsze, niż to, że przejedzie cię samochód gdy przechodzisz przez przejście dla pieszych. I tak, pod drugiej mnie mdliło i miałam podwyższoną temperaturę w okolicach 38 przez jedną noc, ale za to ramię mniej mnie bołało niż za pierwszym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
hope_25 Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 22:42 snakelilith napisała: > Efekt nocebo. Przestań histeryzować, to ci przejdzie. U mnie ustawiały się dziś > długie kolejki do spontanicznego trzeciego szczepienia i sama się do takiej w > następnch dniach ustawię, a głupie antyszczepy ciągle przeżywają. Prawdopodobie > ństwo, że coś ci się stanie jest mniejsze, niż to, że przejedzie cię samochód g > dy przechodzisz przez przejście dla pieszych. I tak, pod drugiej mnie mdliło i > miałam podwyższoną temperaturę w okolicach 38 przez jedną noc, ale za to ramię > mniej mnie bołało niż za pierwszym razem. O k*fa, efekt nocebo szajbusy wymyśliły! Tak samo jak paradoks szczepień Ja bym na twoim miejscu już się do kolejki na czwarte szczepienie ustawiała i już pomału zaczynała myśleć o piątej dawce Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 23:10 iksa.78 napisała: > Boję się. Nie znam nikogo kto by wymiotował i mdlał po szczepieniu. To bardzo niedobrze. Co na to lekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 23:35 Moja ciocia, ale ona też źle zniosła covid, za chwile będzie miała 3 dawkę i już się stresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 21:55 Po Modernie (2 dawce) muliło mnie i brało na wymioty, przezwyciężyłam, bo nadzwyczaj rzadko wymiotuję, ale było blisko Bóle mięśni odczuwałam parę godzin po szczepieniu aż do następnego dnia, a sam ból ramienia w miejscu podania szczepionki przez 3 kolejne dni. Ale przeżyłam, spokojnie, też dasz radę Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 21:56 Wymiotowałam mocno przy chorobie (covid), lekarz kwalifikujący do szczepienia bardzo się zdziwił i twierdził, że to nietypowe i nie słyszał o takich objawach ani przy chorobie, ani po szczepieniu. Dla odmiany wtedy ja się zdziwiłam. Lekarze niestety mało wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita_24 Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 22:00 Znajomej mama od razu po szczepieniu zle sie czula, wymiotowala cala noc a rano zmarła. U innych znajomych objawy przeziębieniowe grypowe lub zadne bez komplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 22:09 iksa.78 napisała: > Zmarła? Pewnie ma w zanadrzu jeszcze kilka sąsiadek, które zeszły kilka chwil po szczepieniu 🤦 Syn koleżanki też wymiotował po Pfizer, żyje i ma się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita_24 Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 22:15 Na pewno i pewnie ta ich żałoba i pogrzeb są wynikiem spisku i promocji szczepionek. Ja jestem zaszczepiona i cala rodzina również więc nie mam potrzeby wymyslania takich historii. Pytałaś o wymioty i nie słyszałam poza tym jednym przypadkiem o takiwj reakcji. Wszyscy inni przeszli bez objawow lub szczególnie złego samopoczucia szczepienie i żyją sobie spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 23:56 Też wymiotowałam i żyję i nawet na 3 dawkę pójdę Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 22:15 Cóż... moj teść się nie szczepią.... więc nie wymiotował. Właśnie umiera na covid. Nie słuchaj ... nie czytaj idiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 22:19 Niemcy policzyli. Full zaszczepiony ma 90 % większe szanse na przeżycie niż niezaszczepione. Idź spać. Jutro będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 22:25 gaskama napisała: > Niemcy policzyli. Full zaszczepiony ma 90 % większe szanse na przeżycie niż nie > zaszczepione. Idź spać. Jutro będzie lepiej. > I to jest bardzo dobra rada. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Wymioty po Pfizerze? 20.11.21, 08:01 Też tak mówiłam po pierwszej dawce, ba nawet tu pisałam. Przeszło mi. Właśnie szykuję się na trzecią dawkę 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 23:12 gaskama napisała: > Cóż... moj teść się nie szczepią.... więc nie wymiotował. Właśnie umiera na cov > id. > Nie słuchaj ... nie czytaj idiotow. > Kuzynka mojej przyjaciółki wymiotowała, traciła przytomność. Doszła biegunka. Trafiła do szpitala i sie jej zmarło... Więc ja bym nie wmawiala kobiecie, ze wymioty są normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 23:20 Występują w 10 do 20 % przypadków. Piszę na forum aż skry lecą. Więc się nie odwodni. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Wymioty po Pfizerze? 20.11.21, 08:55 gaskama napisała: > Występują w 10 do 20 % przypadków. Piszę na forum aż skry lecą. Więc się nie od > wodni. > Ale występują i nie widzę sensu wmawiania, ze to nic takiego i jest normalne. Autorka powinna jak najszybciej skontaktować sie z lekarzem, bo tu kazdy mądry i zgrywa specjaliste w dziedzinie medycyny . Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 [...] 19.11.21, 23:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 22:02 Normalne. Tak samo jak w covidzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 22:03 Spokojnie. Niemieckie badania podają, że nudności i wymioty występują w przypadku od 10% do 20% zaszczepionych. Jutro będzie po wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 22:12 Ja po modernie, druga dawka wtedy, dzień jakby grypy, to właśnie z takimi objawami, ale bez wymiotów, najcięższy NOP o jakim wiem dopadł mnie. W tym tygodniu przyjmę 3 dawkę, jak zamilknę to znaczy się, że umarłam Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 22:19 Moja córka po 1 dawce Pfizera miała ból brzucha, wymioty, podwyższoną temperaturę, osłabienie, brak apetytu. Na drugi dzień było dużo lepiej. Po 2 dawce lekko bolał brzuch, dobę przespała i potem było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 22:21 mnie scielo mocno, nie mialam apetytu ale nie wymiotowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
marusiatoja47 Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 22:35 Po obu dawkach czułam się bardzo źle, śmiem twierdzić, że gorzej niż przy covidzie (nie sądziłam, że się da a tu proszę, niespodzianka). Trzecia dawka w styczniu i już profilaktycznie biorę urlop dzień po szczepieniu- po drugiej dawce nie miałam siły unieść telefonu do ucha, żeby zadzwonić po urlop na żądanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marusiatoja47 Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 22:35 Ach no i nie wymiotowałam ale miałam mdłości Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 22:40 marusiatoja47 napisała: > Ach no i nie wymiotowałam ale miałam mdłości > Ile czasu tak źle się czułaś po szczepieniu, a ile przy chorobie? Odpowiedz Link Zgłoś
marusiatoja47 Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 23:41 Po szczepieniu to był każdorazowo jeden dzień złego samopoczucia. Przy covidzie miałam tydzień z życia wyjęty. Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: Wymioty po Pfizerze? 20.11.21, 10:46 marusiatoja47 napisała: > Po szczepieniu to był każdorazowo jeden dzień złego samopoczucia. Przy covidzie > miałam tydzień z życia wyjęty. > Kurcze, ja jednak wolałabym jeden dzień odchorowac niż tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
marusiatoja47 Re: Wymioty po Pfizerze? 20.11.21, 11:38 No niestety nie miałam na to żadnego wpływu.. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 22:57 Miałam silne bole brzucha, mdłości, brak apetytu przez jakieś 1,5 doby po drugiej dawce Pfizera. W końcu zwymiotowałam (jeden raz, samą wodą, bo nic nie jadłam, odrzucało mnie od jedzenia), po czym poczułam się niemal od razu ok. Po pierwszej dawce nic mi nie było poza lekkim bólem ramienia. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 23:00 Wg dokumentów wymioty są częstą reakcja poszczepienną (str 7 uaktualniona lista odczynów poszczepiennych na podstawie danych zgłaszanych przez pacjentów po rejestracji szczepionki) www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_en.pdf www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_pl.pdf I informacje po polsku: szczepienia.pzh.gov.pl/szczepionki/covid-19-2/?strona=6#jakie-dzialania-niepozadane-moga-wystapic-po-szczepionce-mrna I polecam zgłosić odczyny poszczepienne online lub przez lekarza pierwszego kontaktu: smz.ezdrowie.gov.pl/view-smz/certMgm/zgloszenieNDPL4Page?conversationContext=1 Po Modernie byłam chora przez 4 dni, szczepionkę zniosłam gorzej niż Covid. Jedyna różnica że po skąpoobjawowym przechorowaniu dochodziłam do siebie 2 miesiące a ze skutkami ubocznymi COVIDu walczę od półtora roku (częściowa utrata węchu i problemy z uszami) a po 4 dniach męczenia się po szczepionce, 5 dnia wstałam i nic mi nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 23:37 Przy udarze krwotocznym/ wylewie krwi do mózgu jednym z objawów są wymioty. Co często jest źle diagnozowane u młodych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: Wymioty po Pfizerze? 20.11.21, 08:11 pulcino3 napisała: > Przy udarze krwotocznym/ wylewie krwi do mózgu jednym z objawów są wymioty. Co > często jest źle diagnozowane u młodych osób. Forumowe pro swiry i tak jej powiedzą ze to nic takiego, grunt ze zaszczepiona. > Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Wymioty po Pfizerze? 20.11.21, 08:58 alessa28 napisała: > > > Forumowe pro swiry i tak jej powiedzą ze to nic takiego, grunt ze zaszczepiona. > > > No właśnie i to jest przerazające. Na miejscu autorki nie pytałabym na forum, tyklko kontaktowala sie z lekarzem. Ematka o śmierc sie otrze, ale napisze, ze to jest normalka... Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 23:42 Druga dawke przechorowalam dosc mocno plus wyskoczyly mi plamy na klatce piersiowej, a jakis czas pozniej doszly bole stawow i ogolne zmeczenie, ktore trwalo prawie 5 m-cy, dopiero niedawno poczulam sie lepiej wrocila mi energia do zycia, przestaly bolec stawy, a tu za miesiac zbliza mi sie termin trzeciej dawki i kurwa nie wiem co mam robic. Najlepszy czas w roku czyli lato przezylam jak zombie spiac nawet 12 h na dobe, w oceanie zanurzylam sie tylko raz kiedy bylo 36 st C, a na rower nie wyszlam ani razu od szczepienia. Odpowiedz Link Zgłoś
prettynight78 Re: Wymioty po Pfizerze? 19.11.21, 23:51 Po pierwszej dawce tylko bolała mnie ręka, po drugiej natomiast miałam przez 2 dni gorączkę i bóle mięśni. Wszystkie wypisane objawy są całkiem normalne, nie ma powodów do niepokoju Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Wymioty po Pfizerze? 20.11.21, 03:16 Nawet mozna umrzec i to tez bedzie normalne bo to tez jeden ze skutkow ubocznych.. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelka55 Re: Wymioty po Pfizerze? 20.11.21, 10:17 Naprawdę odkrywcze, umrzeć możesz każdego dnia zaszczepiona czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Wymioty po Pfizerze? 20.11.21, 03:32 nie przejmuj sie to tylko eksperyment, na ktory zgodzilas sie. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelka55 Re: Wymioty po Pfizerze? 20.11.21, 10:17 Mojemu synowi po szczepieniu że 3 dni chciało się wymiotować. Miał nudności i był jakiś taki dziwny, ale nie wymiotował. Po 2 dawce cały następny dzień stan podgorączkowy 37,4 teraz jest już ok. Odpowiedz Link Zgłoś