Dodaj do ulubionych

Włosy help

19.12.21, 14:13
Po zdjęciu warkoczyków syntetycznych i umyciu włosów zrobił mi się na włosach jeden wielki zbity kołtun. Od dwóch dni jest próbowane rozczesywanie tego, ale nic kompletnie nie idzie. Odżywki i oliwki nie pomagają. Czy któraś miała taki problem i jak sobie poradziła? Nie chcę ścinać włosów, bo będę miała z tyłu głowy chyba łysy placek. Może jakaś fryzjerka gdzieś się tym zajmuje, jaki jest tego koszt… Jakieś rady cokolwiek, bo od trzech dni wyję zaraz święta a ja wyglądam jak debil. Nie chcę stracić włosów, więc plisssss pomocy.
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Włosy help 19.12.21, 14:18
      lovehairstyles.com/half-shaved-head-hairstyles/
    • aqua48 Re: Włosy help 19.12.21, 14:39
      Odżywka na głowę na 40 minut i rozczesywanie wyłącznie NA MOKRO grzebieniem o szerokich zębach zaczynając cierpliwie od samego DOŁU i poruszając się ku górze.
      • nuclearwinter Re: Włosy help 19.12.21, 15:13
        Tak, dokładnie. Jedyny sposób na rozczesane takiego kołtuna. I duuuuuzo cierpliwości uncertain
    • triismegistos Re: Włosy help 19.12.21, 14:54
      Kołtuniące się włosy nie do rozczesania to albo brak, albo nadmiar protein. Przyjrzyj się swoim odżywkom. Jeśli stosujesz w trybie ciągłym proteinowe odstaw je na jakiś czas i wprowadź emolienty i nawilżacze. Jeśli masz za mało proteiny kup takie.
      Ps. Obstawiam pierwszą wersję.
      • nuclearwinter Re: Włosy help 19.12.21, 15:12
        Akurat po warkoczykach takie kołtuniące się włosy to nic dziwnego, równowaga PEH niewiele tu ma do rzeczy. Lata temu miałam po raz ostatni syntetyczne warkoczyki, włosy tak się właśnie zachowywały - jeden wielki kołtun.

Maska z emolientami i silikonami, rozczesywanie na mokro, olejowania, silikonowe serum na końcówki, systematyczne dbanie i po pewnym czasie powinny dojść do ładu. Ale generalnie ta fryzura raczej niszczy włosy i to normalne, że tak się zachowują po zdjęciu. Nieraz trzeba też niestety sporo podciąć, jeśli są porozdwajane i poniszczone a nie tylko przesuszone.
    • ojejkucozadzien Re: Włosy help 19.12.21, 15:02
      Podzwon po fryzjerach i powiedz dokładnie, ktoś się na pewno znajdzie. Fryzjerzy którzy chodzą do chorych, z depresją, leżących osób potrafią robić cuda. Hospicja i szpitale mają kontakty.
    • mrs.solis Re: Włosy help 19.12.21, 16:37
      Wez maszynke i przejedz po calosci. Wlosy odrastaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka