rayaax 08.01.22, 10:20 Kupilam patelnie full induction i ...nie działa, wyrzuca błąd. To samo z patelnią z ikea - na 1 polu błąd na innym działa... Czy to częste problemy ? Wina kuchenki czy naczyń? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
profes79 Re: Indukcja :( 08.01.22, 10:40 Jezeli wyrzuca błąd na tym samym polu to wina kuchenki zapewne; jeżeli wyrzuca błąd przy konkretnym naczyniu - bład naczynia. Miałem taki jeden felerny garnek, przez który byłem bliski reklamacji płyty; na szczęście kolejne kupione okazały się działać już ok. Odpowiedz Link Zgłoś
rayaax Re: Indukcja :( 08.01.22, 10:54 Np naczynia tefala dzialaja na wszystkich polach bez problemu, patelnia florina na 1 dziala a na innym nie... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Indukcja :( 08.01.22, 11:04 Z patelniami jest ten problem, że nie powinny za bardzo przylegać, by przylegać dopiero, jak się rozgrzeją, no a wtedy nie łapią. Ja mam problem z jedną małą patelenką, ją trzeba postawić dokładnie w górnym prawym rogu pola, to wtedy łapie. Z garnkami zwykle nie ma problemu, ale z patelniami bywają. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Indukcja :( 08.01.22, 13:03 No to raczej problem poszczególnych naczyń. U mnie ten garnek teoretycznie był oznaczony, że do indukcji; w praktyce współpracował bardzo słabo. Możliwe, że dlatego, że wcześniej był używany "tradycyjnie" ale w to już nie wnikałem. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Indukcja :( 08.01.22, 11:26 Mam indukcję Bosha. Garnki przeróżne. Wszystko łapie. Nawet gsrnki z Ikei sprzed 20 lat - były kiedyś takue po 29 zl trzy sztuki w paczce, srebrne, garnek i dwa rondelki. Zupełnie nie do indukcji, ot zwykłe gary. Działają jak ta lala. Rezygnując z gazu, miałam te gary jako pierwsze na liście do oddania. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: Indukcja :( 08.01.22, 14:15 Te garnki były jak najbardziej do indukcji. Były i są, bo nadal je sprzedają, tylko cena trochę inna. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Indukcja :( 08.01.22, 15:43 Możliwe. Oznaczenia na dnie nie mają. Nawet prążków nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mamdomek Re: Indukcja :( 08.01.22, 22:36 W dnie musi być stal albo cały garnek stalowy. Wtedy działa. Proste jak cep. Jeśli za mało stali albo odległość od palnika za duża, wówczas elektronika nie wykrywa stali nie uruchamia promieniowania. Odpowiedz Link Zgłoś