mysiulek08 Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 12.01.22, 21:34 i te wasze psy i koty wpadaja w poslizgi na tych panelach Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliaolaboga Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 12.01.22, 22:11 Mieszkaliśmy w UK wiele lat, niedawno wróciliśmy i latem mam zamiar klasc wykładzinę, bo bardzo mi jej brakuje. Miła, puchata... Ech. Cudowna. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 13.01.22, 00:29 Nie w Polsce, ale mam wykładzinę łączoną z dębową podłogą. Wykładzina była droższa niż drewniana podłoga. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 13.01.22, 01:33 17 lat w Anglii, kilka domów... Nienawidze ustrojstwa jak jasna cholera!!! Fakt fajnie ciepło jak sie w nocy wstaje i tyle... Własnie sié przeprowadziam kilka miesiécy temu i kazałam pozrywać cholerstwo i broń boże nie kłaść nowych, wycylkiowałam sobie starą wiktoriańska podłoge i jest ok... Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 13.01.22, 07:04 Nie mamy wykładzin, i nie mieliśmy, i nie znam nikogo, kto by miał w domu lub w biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 13.01.22, 07:13 W hotelach i biurach powszechnie. W domach baaaaaardzo rzadko, nie znam nikogo kto ma, wyobrażam sobie takie cudo wyłącznie w sypialni na pietrze u ludzi bez alergii, bez dzieci i bez zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 13.01.22, 07:19 Moi rodzice mają w sypialniach i na to, uwaga, jeszcze porządne wełniane dywany. Tak lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 13.01.22, 09:34 Chodzi Ci o taka wykładzinę dywanową? Nie widziałam takiej ze sto lat, jak byłam dzieckiem, to były w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 13.01.22, 09:45 Nie, kojarzy mi się z tandetą, kurzem i roztoczami. Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 13.01.22, 10:42 Przypadek sprzed jakiśch 20 lat, więc nie wiem czy nadal aktualny - koleżanka kupowała bardzo low-costowe mieszkanie od taniego dewelopera wykończone niby "pod klucz". Na podłogach była wykładzina właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 13.01.22, 10:56 Dużo ludzi ma alergię na roztocza, w wykładzinie podłogowej jest hodowla. Odpowiedz Link Zgłoś
tilijka123 Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 13.01.22, 11:07 Mam na klatce schodowej bo ciągle jakoś nie możemy się zebrać do zrobienia drewnianych schodów. W pracy mamy w całym biurze (oprócz łazienki). Po kilku latach nie wygląda już dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 13.01.22, 11:24 Nie znoszę wykładzin, budzą we mnie obrzydzenie. Ale znajoma sobie położyła. Kremowo-białą, grubą i mięsistą. I nie wpuszczała do tego pokoju nikogo...kazała podziwiać w progu. Odpowiedz Link Zgłoś
1papryczka.chili Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 13.01.22, 11:28 Ja nie mam, ale mój brat z bratową mają w korytarzu części sypialnej domu przepiękną wykładzinę, taką hotelową, w kolorze ciemnego fioletu w jakieś delikatne znaczki. Do tego jasno szare ściany. Świetnie i bardzo przytulnie to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 13.01.22, 12:12 Byłam kiedyś w Czechach w mieszkaniu gdzie takowa wykładzina była w kiblu w studenckim mieszkaniu. Niewyobrażalnie obleśna sprawa Mam w biurze ale taka z paneli kwadratowych łączonych. Spoko jest. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 13.01.22, 13:02 Ech ta ematka.... Mam zlecenia , gdzie czesto z klientami omawiam warunki umowy w ich domach... a tam? Wykładziny... dużo wykładzin... No ale ematka nie ma , to uważa, że nikt nie ma. Wszystkie mają bidet i drewniane podłogi a nie jakieś sztuczne panele Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 14.01.22, 10:01 W Polsce?! Przyznam, ze jadąc na wakacje nie korzystam z hoteli, bo tam są wykładziny. Kiedys bylam w pokoju z wykładziną. Nie zdjęłam butów. To bylo lato, wiec luz, ale w zimie?! Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 13.01.22, 17:00 Uświadczy, jak najbardziej - tzn oczywiście jeśli będzie takich szukał. W sklepach budowlanych jest pełen wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 13.01.22, 17:50 Ja mam tylko u syna, ale nie na cały pokój, tylko jednobarwna, obszyta jak dywan. Tylko tak można było dobrać do koloru tapety i wystroju. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 14.01.22, 09:58 A taka wykładzina nie zbiera biliona roztoczy?! W sumie mnie na maksa obrzydza i zawsze mnje to zastanawiało, czemu w tqk bogatym kraju, ludzie tak biednie mieszkają?! Jak to jego dom, to nie masz wiele do powiedzenia. Jesli twój, to musisz go bardzo kochać, zeby mieć wykładziny na podłogach. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 14.01.22, 10:09 Jaki kraj masz na mysli? Mieszkam w Anglii i mamy piekne, miekkie wykladziny w sypialni i od kiedy je mamy nie zamienilabym na drewniana podloge. Natomiast reszta domu mamy drewniane podlogi. Zarowno drewniane jak i porzadna wykladzina sa drogie. Co do kurzu, to przeciez zbiera sie na kazdej powierzchni, nalezy wiec odkurzac, do tego sluzy odkurzacz. Obecne odkurzacze swietnie usuwaja kurz, my mamy dyson, nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
nicknanowyrok Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 14.01.22, 10:30 Drewnianą podłogę można dokładnie umyć i odkurzyć. W wykładzinie osadza się mnóstwo kurzu, nawet mimo odkurzania. Nawet dokładnie odkurzane dywany podczas trzepania oddają kłęby kurzu, albo podczas ich prania zebrana woda jest czarna. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 14.01.22, 11:25 Jesli sie je odkurza raz na rok to owszem. Kurz jest wszedzie, na drewnianych podlogach tez. Jesli ktos ma problem z kurzem bo jest uczulony to nie jest to opcja dla niego, zreszta to jest wtedy problem tak w ogole. Reszta ludzi ktorzy nie maja allergii oraz sprzataja regularnie nie maja problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 14.01.22, 13:09 afro.ninja napisała: > A taka wykładzina nie zbiera biliona roztoczy?! Biliony roztoczy to ty masz na materacu w łóżku. O wiele więcej niż na jakiejkolwiek podłodze. A przypuszczam, że na ten temat ne rozmyślasz. Roztocza są też na wszelkich tekstylnych materiałach, jak zasłony, firany, meble z tapicerką, a tu znowu kupa tych brzydzących się, coś takiego przecież w domu posiada. Roztocza są jednak całkowicie niegroźne dla ludzi bez alergii, a jak masz alergię, to musisz wyrzucić wszystko, łącznie z poduszkami na kanapie i pluszakami. Oraz korzystać z odpowiedniej pościeli i pokrowców na materac. Do usuwania kurzu jest też odkurzacz, to nie te czasy, gdy jechało się "Kasią" zbierającą tylko duże okruchy, a dywany trzepało dwa razy w roku. Ja mam wełnianą wykładzinę w kilku pomieszczeniach i ona jest czysta, jak zdarzy mi się wylać kawę i muszę taką wykładzinową płytkę wpłukać pod bieżącą wodą, to tam nie spływa żaden brud. Wełna to wspaniały materiał. Mieszkam też w piętrowej kamienicy i mam pod spodem sąsiadów. Wykładzina tłumi hałasy. Większość ludzi u nas w domu więc wykładzinę ma, bardzo sobie chwalimy spokój. Kiedy wyjeżdżam jednak na wakacje do domu letniskowego, to wybieram taki bez wykładziny. Nie roztocze tam żyjące mi przeszkadzają, a cudzy brud, ten którego roztocza jeszcze nie zjadły. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 14.01.22, 13:19 Sama miałam jak wynajmowałam mieszkanie, gdzie w pokoju dziecka były takie niby płytki komuistyczne, z PCV chyba, ni to plastik, ni to guma, szare bure i poluzowane do tego. Położyliśmy na całą powierzchnię wykładzinę i już. Ale od lat czegos takiego w mieszkaniach nie widziałam raczej. W biurach kojarzę tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Czy ma ktoś w Polsce wykładzinę podłogowa 14.01.22, 14:15 Uświadczysz. Mamy, u córki w sypialni. Fajna, miękka, młoda chciała zamiast paneli to ma. Odpowiedz Link Zgłoś