nangaparbat3 17.01.22, 21:45 Cieszycie się? Ja bardzo. Bardzo go lubię. Nie dość, że dobrze gra, to jeszcze ma klaę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nickbezznaczenia Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 17.01.22, 21:46 Ani mnie to ziębi ani grzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
sundace46 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 08:50 nickbezznaczenia napisał(a): > Ani mnie to ziębi ani grzeje. \ Dokładnie to samo mialam napisac. Jedna z najmniej mnie obchodzacych rzeczy na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
nicknanowyrok Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 09:38 A jednak wypowiedziałaś się w tym wątku. Mnie ja coś nie interesuję, to zamykam wątek i się nie wypowiadam na temat czegoś/kogoś, kto mnie zupełnie nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 13:43 Zauważyłaś co napisała Nanga? Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 17.01.22, 21:52 Honestly, Nanga, who cares, ze jakis facet cos tam dostal? Faceci generalanie dostaja wciaz jakies nagrody Jesli juz sie cieszyc z nagrody FIFA to z okazji 2 pan: Alexia Putellas & Christine Sinclair www.bbc.com/sport/football/60024502 Great women! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 17.01.22, 21:54 I to jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 09:34 Honestly, to naprawdę mnie cieszy, że nagroda przypadła osobie, która dobrze gra i jak coś powie, to sensownie i z taktem, a w dodatku jeszcze jest Polakiem. Cieszę się, ze są wreszcie równoległe nagrody dla kobiet, doceniam wagę, ale nie widzę tego jako alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:06 I jeszcze jest Polakiem, który jest z tego dumny. I tęskni za Polską i ją promuje. Takich ambasadorów nam trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:24 >I jeszcze jest Polakiem, który jest z tego dumny. z kazdego kraju mozna byc dumnym. I na tym polega bezsens tej dumy. Dumnym z kraju tak jakby Polska na tle innych narodow byla lepsza Dumny to on moze byc ze swoich osiagniec pilkarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:29 Bredzisz jak pokręcona. Bycie dumnym nie oznacza że czuje się lepszymi od innych nacji, nie ogarniasz tego? Tylko docenia swój kraj i naród. Też jestem dumna, nigdy nie czułam się gorsza od innych nacji mieszkając w różnych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:35 >Bycie dumnym nie oznacza że czuje się lepszymi od innych nacji, nie ogarniasz tego? Tylko docenia swój kraj i naród. Też jestem dumna, nigdy nie czułam się gorsza od innych nacji mieszkając w różnych krajach. Dla mnie slowo "duma" ma sens jesli mowa o jakiej wybitnosci. Jak mowilam, Lewandowski to wybitny pilkarz i zapewne ma powody do dumy Ale bycie dumnym z bycia Polakiem...? A juz Czech nie ma powodu do bycie dumnym z bycia Czechem? Jesli zas kazdy narod jest dumny z bycia swojej narodowosci to w czym jest ten powod do dumy skoro jest to stala konstant dla kazdego narodu i nie ma zadnej wyjatkowosci. Ciekawe czy ogarniasz o czym mowie Bergamotka, a takze...skoncz juz z tym "bredzisz". Ja tez moge cie obrazac i mowic ze "bredzisz". Do kulturalnej rozmowy to nie prowadzi. Naprawde da sie rozmawiac i miec odmienna opinie bez bluzgow. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 14:32 To jeszcze raz: jestem dumna z mojego syna. Czy to oznacza, ze uwazam, ze inni są gorsi?Nie, ja doceniam jego zalety i sukcesy, ale innym to niczego nie ujmuje. Cieszę się i kibicuję także innym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:37 No i jest plus dumny jest z Polski. Nie może, nie ma prawa? Zabronić mu! Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:39 Sorry z bycia Polakiem. Ja się cieszę, że taki Polak jeszcze podkreśla swoją narodowość choć debile z plebiscytu France Football nie przyznali mu Zlotej Piłki tylko temu aspergerykowi bez sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:50 bergamotka, juz ci tlumaczylam ze dla mnie posiadanie jakiejkolwiek narodowosci nie jest powodem do dumy. Uwazam to za niebezpieczny populizm prowadzacy czesto do nacjonalizmow. Przekonanie ze jakis narod jest lepszy, wybrany jest bledne. W kolko o tym mowie. Ale... no ty masz inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:03 Jeszcze raz: gdy jesteś dumna to nie znaczy że czujesz się lepsza od innych nie ogarniasz? Duma to docenienie całego dziedzictwa, które wnosi dany kraj czy naród. Jego język, kultura, ludzie, zwyczaje, historia. Ja doceniam też, gdy inni są dumni ze swojego narodu, niezależnie czy są Serbami, Rosjanami, Amerykanami czy Francuzami. Mają do tego prawo jak każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:22 >y jesteś dumna to nie znaczy że czujesz się lepsza od innych nie ogarniasz? Duma to docenienie całego dziedzictwa, które wnosi dany kraj czy naród. Jego język, kultura, ludzie, zwyczaje, historia. Ja doceniam też, gdy inni są dumni ze swojego narodu, niezależnie czy są Serbami, Rosjanami, Amerykanami czy Francuzami. Mają do tego prawo jak każdy no dla mnie slowo "duma" oznacza wyjatkowosc osiagniecia. Dlatego w kontekscie narodowosci... no poprzeczek sie w tym nie zdobywa. Narodowosc to stala opisowa. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:52 Berga jestem dumny ,że Ty piszesz na tym forum .👍 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:58 taniarada napisał: > Berga jestem dumny ,że Ty piszesz na tym forum .👍 Jezu zostałam ikona pisowskich trolii Ale jestem dumna z Polski, choc nie z rządu i nie z pisiurow. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:08 Toś się przypucował 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:28 Z całym szacunkiem dla Pań, ale kiedyś podjęłam próbę obejrzenia takiego meczu i jak to się mówi tego się nie da od zobaczyć. Ba, Mistrzynie Świata przegrywają dwucyfrowym wynikiem z 13-14 letnimi chłopakami z lokalnej ligi. Więc to jednak nie ta półka. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 15:09 kubek0802 napisała: > Z całym szacunkiem dla Pań, ale kiedyś podjęłam próbę obejrzenia takiego meczu > i jak to się mówi tego się nie da od zobaczyć. Ba, Mistrzynie Świata przegrywaj > ą dwucyfrowym wynikiem z 13-14 letnimi chłopakami z lokalnej ligi. Więc to jed > nak nie ta półka. Nie wiem, co ogladalas. Naprawde widzialas mecz, w ktorym graly np. Christine Sinclair czy Abby Wambach przeciwko lebkom z Twojej local league? Naprawde? Gdzie to bylo, kiedy, pokaz zdjecia/link! Please! Ogladam women soccer na rowni z male soccer od wielu, wielu lat - fact, female teams z roznych krajow nie sa rowne ale Mistrzynie Swiata (USA) graja fatastycznie - malo facetow moze sie z nimi zmierzyc technika i skutecznoscia wiec ten-tego ... To be honest, damski soccer oglada sie bez porownania fajniej niz meski, bo dziewczynom najczesciej jeszcze wciaz sie chce - facetom nader rzadko Life. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 18:24 Oglądałam mecz z mistrzostw świata. Tam też się zdarzają dwucyfrowe wyniki, raczej niespotykane w męskiej piłce na wyższym poziomie niż okręgówka. O meczu z łepkami czytałam. Ja akurat lubię oglądać piłkę nożną, ale jednak wolę męską. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 18:42 For the record. Sorry, nie potrafie znalezc game, o ktorej wspominasz. Dwucyfrowe wyniki zdarzaja sie w eliminacjach do World Cup ale to jest tez przypadlosc eliminacji w meskim Soccer World Cup (np. Australia vs. Samoa ). Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
chebellacosa92 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 17.01.22, 21:54 Nic mnie to nie obchodzi. Cała ta piłka nożna to przerost formy nad treścią, a zarobki piłkarzy wzięte z kosmosu. Czysta komercja a pod złotą otoczką brudne kombinacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 17.01.22, 21:55 Bardzo się cieszę, bardzo go lubię, mam nadzieję, że kiedyś zostanie trenerem naszej reprezentacji Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 09:34 kkalipso napisała: > Bardzo się cieszę, bardzo go lubię, mam nadzieję, że kiedyś zostanie trenerem n > aszej reprezentacji > Ja też bardzo go lubię i mu kibicuję. Jedyny pilkarz, który zapracował na nazwisko i ten majątek. Odpowiedz Link Zgłoś
furiatka_wariatka Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:20 "Jedyny pilkarz, który zapracował na nazwisko i ten majątek." Co masz na myśli mówiąc jedyny? Większość topowych piłkarzy pochodzi z biednych rodzin i wybiło się tylko dzięki własnej pracy i zdolnościom w tym kierunku. Chociażby CR, który naprawdę z wielkiej biedy się wyrwał. Oczywiście można dyskutować na ile etyczne są tak wysokie zarobki, ale nie można o Lewandowskim powiedzieć, że on jako jedyny sam na coś zapracował, a inni to już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kloi0505 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 06:27 Nie sobie będzie, lotto mi to. Tylko mam nerwy, że ciągle muszę o tym słuchać. Lewandowski i Świątek. Szkoda, że radio i telewizja nie zachwycają się tak osiągnięciami w dziedzinie medycyny. Pewnie dlatego, że za reklamowanie piłki nożnej i tenisa mają płacone i to nie mało. Jak słyszę, że wszyscy Polacy się cieszą bo Lewandowski coś tam a Świątek coś tam, to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
sundace46 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 08:55 Mnie z tych WSZYSTKICH Polaków mozesz spokojnie wyłączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:19 wlasnie sprawdzilam kim w ogole jest ta Swiatek. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 07:47 Jest mi to zupełnie obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 08:40 W ogóle mnie to nie obchodzi. Cieszyłabym się z wygrania baraży, wyjścia z grupy a najbardziej to z dobrej gry i jakiegoś sensownego miejsca na mistrzostwach. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 09:02 Ja nie oko.press/program-wsparcia-mistrzow-pieniadze-w-bloto/ Odpowiedz Link Zgłoś
ninanos Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 09:12 Bardzo się cieszę, to solidny zawodnik i człowiek, ktory promuje w ostatnich latach Polskę jak nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 09:30 Ano właśnie. W dawnych czasach, kiedy podróżowałam daleko, zwykłym ludziom Polska kojarzyła się najpierw z Lubanskim, a potem z Bońkiem. I miło było tysiące kilometrów od domu o nich pogadać (czyli powtarzac nazwisko, kiwać głową, widzieć uśmiechnięte twarze, uniesione kciuki, i słyszeć "gut"). Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:12 Kiedy ja podróżowałam daleko, to Polska kojarzyła się ludziom z Beksińskim (byłam pod wrażeniem, nie powiem), Chopinem, Janem Pawłem II i Wałęsą. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:49 Nadal się tak kojarzy, zwlaszcza starszym pokoleniom. W Azji to Chopin. Byłam dumna, ze tak się mój kraj kojarzy. Ale Lewandowski jest kimś z młodego pokolenia i talentem światowej klasy w najpopularniejszym sporcie stąd jego zasieg jest ogromny. Każdy naród by wielbił tak wybitnego reprezentanta. W wielu krajach nosiliby go na rękach jak Boga. W tym Angole. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:59 Robienie boga z jakiegokolwiek człowieka jest zwyczajnie szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 12:00 Wiesz, gdyby Lewandowski między golami dla Bayernu strzelał też od czasu do czasu gole dla Polski, to pewnie byłby u nas noszony na rękach. No ale nie strzela. Nawet na istotnych meczach nie bywa, bo musi odpocząć przed rozgrywkami w Bayernie. Więc jak dostaje nagrody FIFA to niech mu będzie na zdrowie. Ale jak dostaje nagrody na polskim poletku to ciężko się nie zgodzić z Fajdkiem co do ich zasadności. I opowiadać jak zachwyca skoro nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 12:18 Nie odpoczywa, nie przesadzaj. To jest sport zespolowy i sam Lewandowski meczu za pozostalych 10-ciu nie rozegra i nie wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 12:21 No ok, ale co powiesz o tym, że odpoczywał akurat w kluczowym meczu z Węgrami? Teraz po perturbacjach na stanowisku trenera z mistrzostwami raczej na pewno możemy się pożegnać. Więc z czego jako kibic reprezentacji mam się cieszyć? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 12:24 Z tego, że bez niego to dopiero byłoby dno. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 12:29 Ale ja nie o tym jak by było. Tylko o tym, że kluczowy piłkarz w kluczowym meczu postanowił sobie nagle odpocząć. Jeszcze po fakcie się głupio tłumaczył, że nie wiedział o rozstawieniu. Wszyscy wiedzieli tylko on bidoczek nie? Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 12:26 No tak, nie odpoczywał tylko imprezował u Brzoski. Przepraszam za fundamentalną pomyłkę w ocenie sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
crossword Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 13:09 bergamotka77 napisała: > Nie odpoczywa, nie przesadzaj. To jest sport zespolowy i sam Lewandowski meczu > za pozostalych 10-ciu nie rozegra i nie wygra. > To jest kuriozalne. Nie wiem jak można czynić jego odpowiedzialnym za sukces/brak sukcesu druzyny. Co on ma na to poradzić, ze zespół jest słaby. Tutaj pięknie po prostu wychodzi, jacy Polacy sa beznadziejni w pracy zespołowej. Odpowiedz Link Zgłoś
crossword Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 13:04 amast napisała: > Wiesz, gdyby Lewandowski między golami dla Bayernu strzelał też od czasu do cza > su gole dla Polski, to pewnie byłby u nas noszony na rękach. Taaa... Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 15:17 Już mi się przyomina dowcip o kotle, którego nie trzeba pilnować Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 15:15 amast napisała: > Kiedy ja podróżowałam daleko, to Polska kojarzyła się ludziom z Beksińskim (był > am pod wrażeniem, nie powiem), Chopinem, Janem Pawłem II i Wałęsą. Widać się obracałaś w innych kręgach Jamiałam 100$ na miesięczną podróż, więc wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
covid-19 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 09:34 pewnie! niech o Polsce slysza na swiecie jedynie w kontekscie naszego wspanialego inaczej rzadu, co nie? was to moze nie obchodzic, a mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
nicknanowyrok Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 09:39 No chyba ciebie, skoro piszesz w tym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 09:38 Nie. Piłka nożna to wielka patologia, nie obchodzi mnie nic co z tym związane. Odpowiedz Link Zgłoś
nicknanowyrok Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 09:40 I kolejna której "nie obchodzi", ale musi dać znać, że jej nie obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:05 Ja wiem, że trolle nie potrafią czytać ze zrozumieniem. Nanga zapadła, czy się cieszymy. Rozumiem, że mają prawo odpisać tylko te osoby, które się cieszą? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 15:18 Nie nie, jeszcze nie zapadłam i mam nadzieję nie zapaść Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 16:32 Głupi słownik, dopiero teraz zauważyłam. Nango, życzę ci, abyś na nic nie zapadała, tfu tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:18 Ale mnie nie obchodzi ,że ją nie obchodzi to co mnie obchodzi .😊 Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:17 Cieszą mnie wszelakie sukcesy Polaków, w każdej dziedzinie. A Lewy jest znakomitym piłkarzem i nawet jak ktoś tutaj nie za wiele wie o Polsce ,to Lewandowskiego kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:18 w tym zdaniu jest zalozenie ze kazdy czlowiek na ziemi interesuje sie pilka nozna. Troche zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:23 Jak mnie nie interesuje to nie zabieram głosu .Chcesz zaznaczyć swoją obecność czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:26 odpowiadam na pytanie wyrazajac swoje zdanie. To mial byc watek tylko klaskajacych? Zwracam uwage na to ze a. nie wszyscy na swiecie interesuja sie pilka nozna b. sa cale kraje w ktorych pika nozna nie jest znaczacym sportem np USA ma swoj zupelnie inny american football Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:35 American football obchodzi tylko ludzi w USA, soccerem żyje cały świat w tym USA. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:45 >soccerem żyje cały świat w tym USA. nie powiedzialabym ze zyja. Ci co sie interesuja to glownie american football i chodza na mecze itd. Pilka nozna no to popatrza moze na koncowke mistrzostw ci co lubia pilke ale nie jest to szal. Amerykanie nie interesuja sie tym w czym nie sa najlepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:50 Dlatego wymyślają swoje sporty, ktorymi nie interesuje się świat, bo są w nim dobrzy tylko Amerykanie Nie obchodzi mnie co myśli USA, to nie wyrocznia. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:51 Mysle ze wyrocznia nie jest zaden kraj ani zaden sport. A tolerancja jest dobra rzecza Odpowiedz Link Zgłoś
crossword Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 12:54 princesswhitewolf napisała: > Amerykanie nie interesuja sie tym w czym > nie sa najlepsi. Cudowne Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:28 princesswhitewolf napisała: > w tym zdaniu jest zalozenie ze kazdy czlowiek na ziemi interesuje sie pilka noz > na. Troche zabawne. Kazdy pewnie nie ale taki przeciętny zjadacz chleba to nawet na BBC natknie się na tę informacje www.bbc.co.uk/sport/football/60031269 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:30 przy zalozeniu ze jest zainteresowany wiadomosciami sportowymi albo czyta BBC od dechy do dechy lacznie z dzialem SPORT. Na naglowki to to nie skacze Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:32 Ludzie inteligentni znają wybitne postaci z różnych dziedzin. Widocznie jesteś ograniczona. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:39 Drugie to bez Millera nie było by Lewego .Miał sporo asyst .Taki duet . Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:40 >Ludzie inteligentni znają wybitne postaci z różnych dziedzin. Widocznie jesteś ograniczona. no niestety ty nie. W dodatku dosc prymitywna jestes bo nie potrafisz kulturalnie rozmawiasz. Pienisz sie na cudza odmienna opinie jak przecietny kibol. Uspokoj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:44 Wkurzają mnie ograniczeni ludzie, którzy mają klapki na oczach. Ty się wstydzisz że jesteś Polka a Lewandowski nie. Masz z tym problem? Udajesz bardziej angielską od Angielek. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:47 znerwicowana jestes i nie rozumiesz prostych logicznych zdan. Wg ciebie albo ktos jest dumny albo sie wstydzi. No prosze cie, skonczylas studia jakies... Na boga tylko tak prostacko potrafisz rozumiec to. Brak dumy nie powoduje wstydu. Bycie Polakiem Anglikiem czy Czechem to fakt. Stala. Nie powod do dumy ani wstydu. Moze powod do wstydu to mieli Niemcy po II wojnie swiatowej zaraz. Poza tym to nie widze powodu by ktokolwiek mial Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:52 Bo duma to taka mowa trawa, nic właściwie nie znaczy, ale podeliberować sobie można 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:58 >Bo duma to taka mowa trawa, nic właściwie nie znaczy, ale podeliberować sobie można w punkt Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:55 Bredzisz. Mozna mieć neutralny stosunek do swojej narodowości można się wstydzic, można być dumnym i cala masa pośrodku. Lewandowski jest dumny, ja jestem dumna. Ty możesz sie wstydzić. Nie raz pisałaś, że jest Angielką co mnie bawi. Akurat twój polski jest dość prymitywny nie widać, że rodzice byli lekarzami, nie dbasz o polszczyznę, nic dziwnego, bo się wstydzisz polskich korzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:02 >Nie raz pisałaś, że jest Angielką co mnie bawi. wklej prosze linka. Szybciutko. Jestem Brytyjka. Brytyjczykiem jest kazdy kto jest obywatelem Wielkiej Brytanii. Moze byc urodzony w Chinach ale jesli nabyl obywatelstwo jest British. Jest to nawet w przysiedze. Angielka nigdy nie bede. Anglik jest z krwi albo z prawa ziemi. Nie rozumiesz roznic narodowosc vs panstwowosc. To podstawy. >Akurat twój polski jest dość prymitywny nie widać, że rodzice byli lekarzami, nie dbasz o polszczyznę, nic dziwnego, bo się wstydzisz polskich korzeni. lepsze to niz bycie prymitywnym rozmowca jak ty. Po co sie tak pienisz tylko dlatego ze nie interesuje sie pilka a duma narodowa to dla mnie wstep do nacjonalizmu? Po co tak wszystko na noze bierzesz? Jak ty dajesz w ogole rade funkcjonowac w zyciu skoro wszystko tak emocjonalnie traktujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:06 Brytyjką - tez dobre Jesteś Polka z brytyjskim paszportem. Spotkałam w UK i takich Polaków udajacych Brytyjczykow. Zabawne zjawisko. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:31 >Brytyjką - tez dobre big_grin Jesteś Polka z brytyjskim paszportem. Spotkałam w UK i takich Polaków udajacych Brytyjczykow. Zabawne zjawisk tzn wg Ciebie jak sie przysiega oath of allegiance nie przysiega sie bycia dobrym Brytyjczykiem? No to sobie przeczytaj Po prostu w kwestii roznicy pomiedzy narodowoscia a panstwowoscia wykazujesz ignorancje. Bycie British nie oznacza ze ktos sie koniecznie urodzil w UK. Bycie British to posiadanie wlasnie paszportu brytyjskiego a przede wszystkim bycia poddanym krolowej. A juz ze wg ciebie to "udawanie"... czegokolwiek to juz twoj brak wiedzy. What does it mean where are you from originally? <= to pytanie o pochodzenie I odpowiedzia na to jest I'm Polish, I'm English, I'm Scottish.... British to panstwowosc. A to o czym ty mowisz to identyfikacja narodowa. No i inaczej sie moze czuc ktos kto przyjechal 4 lata temu i bywa w Polsce 4 razy w roku. Czuje sie zdecydowanie Polakiem. A inaczej 50 letnia osoba ktora od 30 lat mieszka w Atlancie i podczas tego czasu byla 2-3 razy w Polsce. No dziw by byl gdyby nie czula sie rownie American co Polka. I dokladnie tak ze mna jest. Dzieki temu forum to ja swietnie pisze po polsku. chwala mu za to. Nie przetlumacze tych prostych slow. Nie dotrze. No copy. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:40 Są ludzie, ktorzy za komuny latami do Polski nie przyjezdzali a czuli się Polakami i mówili piękna polszczyzną. Twoj polski jest taki podwórkowy. Baba a nie kobieta itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kloi0505 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 18:48 W tym wątku nazwałaś mnie zawistną babą 😐. Twój polski też w takim razie jest taki podwórkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:44 Pół mojej rodziny ma amerykanskie paszporty, w tym moja matka chrzestna i wiesz co? Nadal sie czują Polakami i lubią tu przyjeżdżać. Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:55 Berga kompletnie mylisz pojęcia, bo czym innym jest poczucie narodowe (całkowicie subiektywna rzecz), a czym innym jest sytuacja prawna. Jeżeli princess ma brytyjski paszport, to jak najbardziej w świetle prawa jest Brytyjką. A to jak się czuje, to jej indywidualna sprawa. Ja przyjęłam włoskie obywatelstwo i w świetle prawa jestem teraz również obywatelką Włoch (nawet jeśli polskiej narodowości). Moje dzieci urodzone we Włoszech (narodowość polsko - włoska) w świetle prawa Polakami nie są, bo nie wyrabiałam im polskich dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:51 No to jak przysięgałaś to musisz być "dobrym Brytyjczykiem"... Jezu pribcess ty nie możesz być prawdziwa. Kawa w Londynie nieaktualna! Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:57 Ty masz jakiś problem? Przecież generalnie przyjmowanie obcego obywatelstwa wiąże się z przysięgą. Jak ja przyjmowałam włoskie obywatelstwo, też musiałam przysięgać. Co nie oznacza, że wyrzekłam się polskiego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:59 I jak mała dziewczynka obraża się. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 12:23 Ty też nic nie rozumiesz arista. Cos Wam emigracja z głową zrobiła. Otrzymanie obywatrisrwa nie wiąże się ze staniem się rdzennym Brytyjczykiem, Włochem czy kimkolwiek innym. Możecie czuc się kim chcecie, to inna sprawa, ale nie jesteś Ty artista Wloszka czy princess Brytyjką. Macie po prostu obywatelstwo tego kraju bo tam mieszkacie, pracujecie, macie rodzinę itp. Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 12:32 Nie nam emigracja zrobiła z głową tylko try nie rozróżniasz pojęć. Mylisz narodowość z obywatelstwem i do tego dorabiasz ideologię "czucia się". Narodowość mam polską, czuję się jak Polka, ale mając włoskie obywatelstwo w świetle prawa niejako staję się Włoszką, tzn. nabywam prawa, które do tej pory były zarezerwowane tylko dla Włochów np. mogę głosować w wyborach, przy wyjeździe do USA nie potrzebuję wizy. Jeżeli pokażę włoski paszport, to traktują mnie jak Włocha, a nie jak Polkę i to jest kwestia prawna, a nie że ja się mam za Włoszkę (bo nie mam się). Zamiast strzelać fochami, wytęż rozum i postaraj się zrozumieć różnicę między narodowością a obywatelstwem, bo to nie są tożsame pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 12:58 Jezu arista to wie chyba kazde dziecko w podstawówce. Ty nie rozumiesz o czym ja piszę. Dokładnie to samo napisałam że narodowośc czy tożsamość narodowa i obywatelswo to nie są te same pojęcia. Ja mogłam mieć obywatelstwo kandyjskie po zaledwie 2 latach pobytu w Kanadzie ale nie uczyniłoby to ze mnie Kanadyjki. Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 13:16 W sensie prawnym jak najbardziej mogło cię uczynić jeśli mowa o obytalestwie a nie o prawie stałego pobytu (nie znam kanadyjskich przepisów). Dokładnie tak samo jak tak princess nabyła obywatelstwo brytyjskie, w sensie prawnym jest teraz Brytyjką, czy ja nabywając włoski paszport. Nie ma to nic wspólnego z tym jak ona czy ja się czujemy. Zresztą mieszkając dłuższy czas każda z nas ma prawo czuć się bardziej związane z nowym miejscem zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:37 princesswhitewolf napisała: > przy zalozeniu ze jest zainteresowany wiadomosciami sportowymi albo czyta BBC o > d dechy do dechy lacznie z dzialem SPORT. Na naglowki to to nie skacze Gdzie jak gdzie ale w UK zainteresowanie wiadomościami sportowymi plasuje się w czołówce. Musisz żyć w jakiejś bance jeśli tego nie doświadczasz. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:42 To tak jakby zakladac ze kazdy Polak chodzi do kosciola i to katolik. Nie opieraj sie na stereotypach W UK sa rozni ludzie. Jedni ogladaja, inni nie. W Polsce tez nie kazdy to praktykujacy katolikl Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:46 Aleś zaciekle dzisiaj walczysz o Lewego .Myślisz do kościoła nie chodzą katolicy .😊 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:48 a tam, po prostu nie lubie stereotypow. Ludzie sa rozni Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:55 Jasne ,ale to nie powód byś się denerwowała .Ludzi nie zmienisz ,a pisanie na forach ma swoje granice.Wybierać ludzi pozytywnie zakręconych .A resztę milczeniem omijać .Takie motto . Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:03 ja sie absolutnie nie denerwuje. Po prostu jestem gadatliwa. a w ogole to lubie z toba rozmawiac. Raz mam podobna opinie a raz nie. Ot zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:49 Ale argument, żyje tu dostatecznie długo , żeby widzieć co pokazuje telewizja, o czym pisze prasa i o czym rozmawiają ludzie w pracy czy po pracy. Programów sportowych jest mnóstwo i nie spotkałam wiadomości bez informacji o sporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:55 ja nie spotkalam w zadnym kraju wiadomosci bez informacji o sporcie.Zadnej ogolnej gazety w zadnym kraju bez tego. U mnie w pracy nie rozmawiaja o pilce noznej. No chyba ze koncowka mistrzowstw byla. UK jest na 7 miejscu jesli chodzi o zainteresowanie pilka a przed nimi Brazil. When most people think about countries crazy about soccer, Brazil is always near the top of the list. ... Germany. Soccer in Germany is right up there with Brazil in terms of both national popularity and international success. ... Italy. ... Argentina. ... France. ... Uruguay. ... Ale to tez nie znaczy ze 60 letnia sasiadka obok oglada pilke, albo sasiad informatyk obok i zona pielegniarka. Nie, nie pija piwa i lataja do kosciola. Bardzo pobozni. Hindusi 3 domy dalej tez nie sadze Spoleczenstwo UK jest bardzo wymieszane. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:17 no ktos co roku zostaje i entliczek petliczek z tych co nie dostali najlepszych z kazdego kraju wypadlo i na niego. Nie ciesze sie. Mam to gdzies. Bzdurne nagrody dla facetow ustanowione przez facetow Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:19 Nie bredz princess. Dostał DRUGI rok z rzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:21 >Dostał DRUGI rok z rzędu. no to juz chyba do czyscca nie pojdzie? Prosto do nieba bo ladnie kopie w pile A co dostala ta Polka co wynalazla grafen? Pamietasz jak sie nazywa Przypomne: Olga Malinkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:19 Męska szownistka . Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:23 bo to jest sport typowo meski. Wszelaka babska pilka nozna istnieje ale nikt nie zna zadnych nazwisk bo na tyle jest nieistotna Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:25 Sorry .Piłkarką Roku została Hiszpanka Alexia Putellas z Barcelony . Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:27 wow, faktycznie kazdy rozpoznaje powszechnie jej nazwisko. Sorry, ale nie. Malo kto. Tylko waska grupa zainteresowanych. Zapewne sama musialas sprawdzic Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:31 Akurat w UK mającej pyerdolca na punkcie piłki to każdy. Sprawdz to. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:37 >Akurat w UK mającej pyerdolca na punkcie piłki to każdy. Sprawdz to. nie nie kazdy. Nie znasz UK zatem. Ludzie sa rozni i tu. Nawet wsrod Anglikow. To wielokulturowe spoleczenstwo. Lykasz stereotypy. Sama znam 3-4 Anglikow co moze na koniec mistrzostw swiata czy Europy wejrza.Albo i nie. A znam takich co wyciagaja telewizor na dwor i rycza jak bawoly i biada jak u sasiada muzyka leci...bo on oglada pilke nozna i caly swiat sie musi dostosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:41 A ja nigdzie nie spotkałam takich zapalonych fanów piłki jak podczas mieszkania w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:43 bo przebywalas z okreslona grupa ludzi. Zapewne tez byli milosnikami duzej ilosci alkoholu w pubie Zreszta co to ma za znaczenie? Ja mowie ze nie caly swiat sie interesuje pilka nozna. Nie wszyscy ludzie, i nie wszystkie narody Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:46 Z jaką określoną grupą ludzi? O jakim alkoholu mówisz? Akurat w UK znaleźć niepijacego to trzeba princesswhitewolf dom odwiedzić Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:49 no kolejny stereotyp na podst wlasnych doswiadczen. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:32 Tak .W głównych wiadomościach ,przy Lewym ,a co ma to do rzeczy ?😊 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:34 Nie jest typowo męski. Jako dziewczynka grałam i bardzo lubiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:36 Ty jesteś tu taka jedyna Berga . Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:23 Ludzie naprawdę łykają te gwiazdy wypromowane przez wielkie agencje które ze wszystkiego mają 15% Potem przez gościa, który umie podobno kopać piłkę, ale tylko czasem, mamy dresy dla dzieci za 200% ceny, abonament na telefon drożej… ludzie, ogarnijcie się i przestańcie promować te idiotyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:28 swieta prawda. Reklama dzwignia handlu. Przemysl sportowy jest bardzo bardzo dochodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:34 Jasne Lewandowski to firma i ciągle na topie.A nie jest już młodzieńcem z pryszczami .😊 Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:31 Coś Ci kompletnie miesza w głowie.Spróbuj kiszonki z kapusty Jeśli ktoś myśli ,że Lewy dobija tylko piłkę do bramki to się myli .Tak dobrego piłkarza nie mieliśmy od lat .Ten sport na babskim forum nie wzbudza euforii.Wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:37 Dresy to jeszcze pół biedy, bo zawsze można nabyć takie w Lidlu czy innym pepco za 5 dych. Ale z innymi rzeczami powoli robi się coraz większy problem jak ktoś nie chce dorabiać wszelkiej maści celebrytów. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:44 Wszystkie rzeczy sportowe co mają znane logo ktoś promuje .I nie ma tu na forum takiej osoby by tego nie kupiła lub nie nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:49 No ja przykładowo noszę dresy z Lidla, których nikt nie promuje 🙄 Mam też od nich kilka fajnych staników sportowych za ułamek ceny tych "promowanych" przez różnych milionerów. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:57 Staników to nikt nie ogląda poza Twoim mężem .A może się mylę .😊 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:57 >I nie ma tu na forum takiej osoby by tego nie kupiła lub nie nosi. naprawde uwazasz ze kazda ematka chodzi w strojach sportowych i to z logo? Te 60 letnie ematki tez? A to ci banka. Kurcze.... chyba mam jedna koszulke sportowa z Formuly 1 i to tylko dlatego ze dostalam ja w prezencie jak pewna firma w ktorej pracowalam wspolpracowala z nimi ( produkuje sprzet do chemii analitycznej do sprawdzania czy ktos nie bral srodkow dopingowych) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:59 Tak myślę .Bo sam noszę .😊 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:03 ale baby to juz roznie...ja nawet nie lubie widocznych logo typu Prada, Dior.... Dla mnie to kicz. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:09 Ty masz inny styl Dama z kapeluszem . Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 11:46 Matko boska, aż się wylogowałam, żeby sprawdzić o co chodzi z tymi strojami sportowymi. Co za bzdura. Noszę mało odzieży sportowej, a jeśli już to są to rzeczy zupełnie przypadkowe, całkowicie no-name, bo nie widzę powodu, żeby płacić za reklamujące "gwiazdy" akurat w przypadku odzieży sportowej. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:47 Celebryta to też tylko produkt. Firma, która wymyśliła epokowy znaczek rl8 musiała dostać miliony, miliony daje za rl8 sklep z paliwem gościowi od marketingu, który potem musi opłacić pod stołem kilku prezesów i polityków. A ludziska ze wzruszeniem obserwują dukajacego pana o urodzie pajacyka z Toy Story, któremu w naszej reprezentacji plączą się nogi i jego cwaną choć przygłupią małżonkę. jpRdL8 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:50 Ze wszystkim się zgadzam, tylko to rl9 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:59 Wiem, ale widziałam już na fb ciskanie się i groźby pozwów za naśmiewanie się za tego najwspanialszego znaku towarowego, to go dla niepoznaki zmieniłam 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:58 Luiza jest dzisiaj taka poważna .😊 Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 10:46 Jest mi to całkowicie obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 12:37 Oczywiście, że się cieszę, choć futbol mnie mało interesuje. To wielki sukces i dobra promocja Polski. A sam Lewandowski sprawia na mnie zazwyczaj dobre wrażenie - zawsze uśmiechnięty i sympatyczny, z imagem rodzinnym raczej niż skandalizującym. Nie rozumiem tych, którzy się nie cieszą.. To ani ich nagroda, ani o nią nie walczyli. Skoro on sobie na nią zapracował, to w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
crossword Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 13:01 kobietazpolnocy napisał(a): > Oczywiście, że się cieszę, choć futbol mnie mało interesuje. To wielki sukces i > dobra promocja Polski. A sam Lewandowski sprawia na mnie zazwyczaj dobre wraże > nie - zawsze uśmiechnięty i sympatyczny, z imagem rodzinnym raczej niż skandali > zującym. Nie rozumiem tych, którzy się nie cieszą.. To ani ich nagroda, ani o n > ią nie walczyli. Skoro on sobie na nią zapracował, to w czym problem? W niczym, poza pechem pochodzenia z kraju wiecznych zawistnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 13:45 crossword napisała: > kobietazpolnocy napisał(a): > > > Oczywiście, że się cieszę, choć futbol mnie mało interesuje. To wielki su > kces i > > dobra promocja Polski. A sam Lewandowski sprawia na mnie zazwyczaj dobre > wraże > > nie - zawsze uśmiechnięty i sympatyczny, z imagem rodzinnym raczej niż sk > andali > > zującym. Nie rozumiem tych, którzy się nie cieszą.. To ani ich nagroda, a > ni o n > > ią nie walczyli. Skoro on sobie na nią zapracował, to w czym problem? > > W niczym, poza pechem pochodzenia z kraju wiecznych zawistnikow. Dokladnie tak. W Polsce czyjs sukces, zwłaszcza finansowy, boli wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 13:11 Doceniam fakt, że najlepszy (czy jeden z najlepszych) piłkarz na świecie jest Polakiem, ale... Lewego nie lubię. To znaczy publicznej persony Lewego. O wiele bardziej cenię jako człowieka nie tak wybitnego Błaszczykowskiego, który ma serce, a nie jest tak strasznie... produktem. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 13:16 angazetka napisała: > a nie jest tak strasznie... produktem. Ja mam podobnie. Niby super, a jakoś nie do końca. I tak samo mam z Małyszem i Stochem. Przy czym Małysz się oczywiście niesamowicie zmieniał przez lata, ale i tak Stoch to jest -nie odmawiając mu talentu i sukcesów- taki idealny produkt sportowy. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 16:06 Hmmm. Moim zdaniem Malysz rzeczywiscie jest "idealnym produktem sportowym" nie tylko ze wzgledu na talent, pracowitosc itd.- ale i dzieki ujmujacej osobowosci. Z cala sympatia dla Stocha i Lewego- oni tego nie maja Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 16:13 fornita111 napisała: > Hmmm. Moim zdaniem Malysz rzeczywiscie jest "idealnym produktem sportowym" nie > tylko ze wzgledu na talent, pracowitosc itd.- ale i dzieki ujmujacej osobowosc Hmm, tylko właśnie o definicję tego produktu chodzi. Ja zdecydowanie wolę takie "produkty sportowe" jak Małysz. Ale to Stoch i Lewandowski są postrzegani jako ci idealni. Wykształcony Stoch, perfekcyjnie wystylizowany Lewandowski. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 16:25 Nieee, produkt jest idealny, kedy nie czuc, ze jest produktem Stoch pomimo sportowej klasy nigdy nie byl az tak lubiany jak Malysz. Lewy moze predzej robi za idola, no ale to pilkarz i on jest na szczycie szczytow, wiec mozna powiedziec, ze i tak stosunkowo maly "szal" na niego jest- w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
crossword Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 16:34 fornita111 napisała: > Nieee, produkt jest idealny, kedy nie czuc, ze jest produktem Stoch pomimo s > portowej klasy nigdy nie byl az tak lubiany jak Malysz. Lewy moze predzej robi > za idola, no ale to pilkarz i on jest na szczycie szczytow, wiec mozna powiedz > iec, ze i tak stosunkowo maly "szal" na niego jest- w Polsce. To jest cudowne... Małysz jest - przy całym szacunku i sympatii do niego - po prostu "zwyklakiem", więc łatwo mu "zasłużyć" na sympatię rodaków. Przyznaję, że Stoch sprawia wrażenie aroganckiego, ale czy taki jest naprawdę? Nie wiadomo. Ale brak sympatii do niego jest raczej oczywisty i łatwy do wytłumaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 16:40 Ale to nie jest tak, że ja Stocha czy Lewandowskiego nie lubię, uważam za aroganckich i oceniam negatywnie. Są dla mnie ociupinę za perfekcyjni (nie w sensie wyników sportowych tylko ogólnego wizerunku). Przyznaję, że tacy chyba muszą być współcześni sportowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
crossword Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 17:02 daniela34 napisała: > Ale to nie jest tak, że ja Stocha czy Lewandowskiego nie lubię, uważam za aroga > nckich i oceniam negatywnie. Są dla mnie ociupinę za perfekcyjni (nie w sensie > wyników sportowych tylko ogólnego wizerunku). Przyznaję, że tacy chyba muszą by > ć współcześni sportowcy. Tak, pewnie tacy właśnie muszą być. Ale jestem pewna, że nic nie drażni "typowego" Polaka tak bardzo jak ta "perfekcyjnosc" - to jest po prostu ta płachta na byka, która zawsze wywołuje określony efekt 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 16:42 Naprawde sprawia wrazenie aroganckiego? Nigdy go tak nie odbieralam. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 16:48 Małysz ma radiowa urode a Lewandowski to ciacho I nie przeprasza, że żyje. Lubię facetów z taką naturalną pewnością siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 16:57 No ma radiową. Ale ta gałąź wątku nie jest o urodzie. Ty lubisz Lewandowskiego za pewność siebie. Ja wolę Małysza za jego dawną nieśmiałość. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:16 Lewandowski ma pakiet bo poza urodą i urokiem ( te dołeczki w policzku) ma dużo większe sukcesy sportowe niż którykolwiek z polskich sportowcow miał kiedykolwiek. Do tego udane życie rodzinne, duży majątek,młodość i sława. To ludzi wkurza, bo nie ma mu czego współczuć a Polacy to lubią robić... Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:20 Może jednak nie przesadzaj? Zaczynasz bredzić, że wykorzystam twój sposób komentowania. 'ma dużo większe sukcesy sportowe niż którykolwiek z polskich sportowcow miał kiedykolwiek' Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:22 Nie przesadzam. Małysz jest dwie ligi niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:24 Jesteś po prostu śmieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:24 bergamotka77 napisała: >Małysz jest dwie ligi niżej. W czym? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:29 Merytoryczna odpowiedź. Bo jeśli wziąć pod uwagę sukcesy sportowe to przypomnijmy- 4 medale olimpijskie, 6 medali mistrzostw świata (w tym cztery złote), 4 kryształowe kule. Porównywalnie- są to zdecydowanie większe sukcesy. Indywidualne w dodatku. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:31 Dorzuciłabym jeszcze Cztery Skocznie, ale co tam i tak Lewandowski jest lepszy we wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:41 Ale zdobyć nagrodę indywidualną w sporcie zespolowym to dopiero wyróżnienie, nie sądzisz? No i on jeszcze nie skończyl kariery a już jest wybitny w skali światowej. Małysza kojarzą Polacy i fani sportów zimowych, głównie skoków - Lewandowskiego wszyscy, nawet nie interesujący się futbolem. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:46 Nie. Nie sądzę. Lewandowskiego też nie znają wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:47 Nagrodę indywidualną jak przyznawaną przypnij mi? A w jaki sposób są przyznawała nagrody ondywidualne w sporcie, który uprawia Małysz? Które osiągnięcia są mierzalne w jednostkach miary SI (a zatem obiektywnych). Popularność dyscypliny jaką uprawia Iksinski daje mu rozpoznawalność. Niekoniecznie zaś oznacza, że jest bardziej wybitnym sportowcem niż Ygrekowski. Na świecie jest całkiem sporo bardzo rozpoznawalnych dobrych, ale nie wybitnych piłkarzy (słabszych od Lewandowskiego). Kto jak kto ale ty wiesz, z czego się bierze rozpoznawalność piłkarzy. Podobnie nie świadczy o tym kto jest lepszym sportowcem wysokość zarobków. Wybitne polskie siatkarki wiedzą coś o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:49 bergamotka77 napisała: > Nie, nie są. > Owszem są. Bo w sporcie nie liczy się ani kto więcej zarobił ani czyje doleczki są bardziej rozpoznawalne. W sporcie liczy się mocniej, dalej, wyżej, szybciej. I tu sukcesy Małysza są obiektywne i wymierne (w metrach). W przeciwieństwie do ostatniej nagrody Lewandowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 22:37 daniela34 napisała: > bergamotka77 napisała: > > > Nie, nie są. > > > > Owszem są. Bo w sporcie nie liczy się ani kto więcej zarobił ani czyje doleczki > są bardziej rozpoznawalne. W sporcie liczy się mocniej, dalej, wyżej, szybciej > . I tu sukcesy Małysza są obiektywne i wymierne (w metrach). W przeciwieństwie > do ostatniej nagrody Lewandowskiego. Bez urazy ale nie nasz o tym pojęcia Daniela. Sukcesy Lewandowskiego są jak najbardzj wymierne. Nie dostał tych nagród za dołeczki. Doksztalc się. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 22:44 > Bez urazy ale nie nasz o tym pojęcia Daniela. Sukcesy Lewandowskiego są jak naj > bardzj wymierne. Nie dostał tych nagród za dołeczki. Doksztalc się. Jegu sukcesy indywidualne są wymierne w jaki sposób? Ja się mogę dokształcić nawet w Wyższej Szkole Gotowania na Gazie Lewą Ręką, ale jeśli chodzi o nagrody INDYWIDUALNE Lewandowskiego to które są wymierne? Król strzelców (no bo tu się da policzyć bramki)- jest to nagroda nie do końca indywidualna, bo na napastnika pracuje cała drużyna, ale niech nawet będzie. Pozostałe- nie sa przyznawane za wymierne dokonania ale uznaniowe. Choćby ostatnia- to plebiscyt. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 22:51 Oj Daniela miałam cię za bardziej inteligentną. Zaczęłaś zgrywać głupią blondynkę? Nowe emploi? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 23:00 bergamotka77 napisała: > Oj Daniela miałam cię za bardziej inteligentną. Zaczęłaś zgrywać głupią blondyn > kę? Nowe emploi? > Oj Bergamotko, miałam cię za osobę umiejącą dyskutować merytorycznie bez epitetów. Niesłusznie jak widać. Mogę być dla ciebie głupią blondynką. Niemniej pytam o konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 23:07 daniela34 napisała: > . Niemniej pytam o konkrety. Nie wiem, kto udaje głupiego, ale nie widzieć różnicy pomiędzy "został mistrzem świata, bo oddał dwa długie równe skoki i był lepszy od rywali" a "zdobył w PLEBISCYCIE tytuł najlepszego piłkarza- odpowiedzmy sobie, który z tych sukcesów jest skutkiem pomiarów w świecie rzeczywistym. Przyznaję Lewandowskiemu, że jest bardzo dobrym, wybitnym piłkarzem, być może najlepszym w historii Polski, ale nie przyznam, że jest bardziej wybity niż wieloktrotny mistrz świata i zdobywca medali olimpijskich, zdobywca pucharów świata, wielokrotny zwycięzca konkursów (o miejscach na podium nie wspomnę) Pucharu Świata. Jesli tam niżej mówisz: Lewandowski sukcesów z reprezentcją nie odniósł, bo to drużyna i efekt pracy całej drużyny, to musisz tez przyjąć, że jego sukcesy w LM czy Bundeslidze to również zasługa drużyny. To nie działa tylko w jedną stronę. A teraz mozesz mi jeszcze coś o głupiutkich blondynkach napisać ile serce zapragnie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 22:02 Wielokrotny medalista olimpijski i mistrzostw świata? Zwycięzca Czterech Skoczni? No jakby niezbyt. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 22:51 bergamotka77 napisała: > Nie przesadzam. Małysz jest dwie ligi niżej. > Do xuja pana, Małysz zdobywał medale Olimpijskie dla Polski! Medale, które na zawsze zostaną w annałach sportowych 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:23 bergamotka77 napisała: To ludzi wkurz > a, bo nie ma mu czego współczuć a Polacy to lubią robić... Nic mnie w Lewandowskim nie wkurza. Niczego nie współczuję Małyszowi. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:28 Ciebie może nie, ale e tym wątku widać jak wiele forumek jego sukces w oczy kole. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:37 bergamotka77 napisała: > Lewandowski ma pakiet bo poza urodą i urokiem ( te dołeczki w policzku) OJP. Lewy urokliwy? Ten facet jest mdły i bezbarwny jak sprany ręcznik. Faktycznie musi być chyba dobrym kopaczem, bo za charyzmę nagrody by nie dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:39 Snake jak śmiałaś obrazić idola Bergi? A tak naprawdę to pewnie ty mu zazdrościsz)) Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:44 No twój jest na pewno piękniejszy od Roberta. Bo ta charyzmatyczna to oczywiście ty Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:48 Nie trzeba było długo czekać. Nie ma argumentów, to trzeba dowalić ad personam, a złośliwości oczywiście kompletnie od czapy, bo nikt tu nie mówił ani o mnie, ani o moim mężu. Ale jak berdze grunt się pali pod nogami, to wali na oślep. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:59 bergamotka77 napisała: > No twój jest na pewno piękniejszy od Roberta. A owszem. Mój mąż jest dla mnie piękniejszy od Roberta. Dlatego nie muszę tak jak ty ślinić się do celebrytów na księżycu, którzy nie wiedzą o twoim istnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 22:03 No i zaczely sie zapasy w kisielu... Alez wy jestescie przewidywalne Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 22:20 Jeszcze Lewandowskiemu się przy okazji dostanie tym kisielem . Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 22:41 Nie musi wiedzieć. Ja mu kibicuję i go szanuję za całokształt a ty jak zwykle tylko o slinieniu się. Byś już sobie odpuściła snake. W twoim wieku wszystko tylko z jednym ci się kojarzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
crossword Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 17:05 bergamotka77 napisała: > Małysz ma radiowa urode a Lewandowski to ciacho I nie przeprasza, że żyje. L > ubię facetów z taką naturalną pewnością siebie. > Robert Karas też jest niezly...Nie wiem jak z sukcesami sportowymi, bo nigdy wcześniej się temu nie przyglądałam, ale z wyglądu super. I wydaje się być bardzo pracowity, więc to potwierdza opinię Danieli o trendzie na perfekcyjnosc u wspolczesnych sportowców )) Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 17:27 A Małysz ma urok osobisty i... jest Małyszem. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:21 Ale gdzie mu tam do Lewandowskiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 13:43 A Lewandowski nie ma serca, bo? Odpowiedz Link Zgłoś
crossword Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 16:28 Też tego nie rozumiem. To taka zawoalowana niechęć wynikająca z zazdrości o sukces, tylko jedni (ci bardziej "prości") głośno krzyczą, że "Za dużo ma", "Nie należy mu się", albo "Za co ta kasa, ja pytam", a inni wyrażają tę niechęć w trochę inny sposób - mniej wprost, bo jednak głupio, jak się ma jakieś lepsze wykształcenie walić tekstami prostego chłopa, ale znaczenie/tok myślenia jest chyba podobny. Nie dziwię się, że Polacy nie robią/ trudno im robić karierę poza granicami kraju. Nie dość, ze generalnie trudno im się przebić, to jeszcze zawsze są "sciągani w dół" przez rodaków. Te komentarze, ze mógłby lepiej coś tam zrobić, że nie tak wygląda (mógłby lepiej), ze za niski/za wysoki, żona/mąż nie taki...Nawet mając możliwości nie chcialabym robić kariery w polskim show biznesie (mam na myśli poważną karierę) - ta wieczna krytyka i ból d...y, zwykle o pieniadze są nie do zniesienia. Tutaj większość czuje się wyjątkowa i widzialaby siebie na miejscu Lewego, ale nawet w 1/10 nie osiągnęła tego co on. W tym kraju nie ma rynku dla prawdziwych gwiazd, tylko dla celebrytów. Dlatego nic dziwnego, że Lewy jest bardziej doceniany gdzieś indziej 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 16:42 Z twojego przydługiego wywodu można wysnuć wniosek, że należy bezwzględnie i bezwarunkowo podziwiać wszystkich, którzy osiągnęli większy sukces, bo inaczej #zazdrościcie 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
kloi0505 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 18:58 Super podsumowanie #zazdrościcie borsuczyco. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 16:47 To nie rób,bo ja ci tak będę zazdrościć, że i tak nie zrobisz!🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 16:49 Zgadzam się z każdym słowem. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 17:29 Jezusie. Małysz też ma: kasę, gigantyczne sukcesy na koncie, szczęśliwy związek i status idola. Nie ma tylko urody Roberta, fakt Po prostu wolę typ idola, jaki prezentuje sobą Małysz: bliższego ludziom. No tak mam. Nie ma to nic wspólnego z zawiścią, bo Małyszowi też powinnam zazdrościć, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
crossword Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 17:33 angazetka napisała: >Po prostu wolę typ idola, > jaki prezentuje sobą Małysz: bliższego ludziom. No i to jest typowe, myślę że mnóstwo Polaków się w tym z Tobą zgodzi, niestety 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 17:52 Mnie zarówno Małysz jak Lewandowski są obojętni, do tego Lewandowski jawi mi się bardziej jako produkt marketingowy niż sportowiec. Jego wygrana nie wywarła na mnie żadnego wrażenia, gdyby nie forum to nawet bym nie wiedziała, że wygrał. Jego sukces nie działa na mnie jak płachta na byka, gdybym go znała, to bym mu pogratulowała jak każdemu innemu, natomiast też nie ekscytuje mnie też. Swoją drogą mieszkam we Włoszech, gdzie takich gwiazd piłkarskich w stylu Lewy jest sporo. Włosi wykłócają się między sobą, który jest lepszy i dlaczego, natomiast jeszcze nigdy nie usłyszałam "nie kibicujesz mu, bo zazdrościsz". Tylko w Polsce trzeba obowiązkowo kibicować i uwielbiać, bo inaczej to się zazdrości. Coś takiego jak obojętność w Polsce nie istnieje, trzeba obowiązkowo uwielbiać i podziwiać, bo inaczej wyjdzie się na zazdrośnika. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 20:37 Tak na pewno. Włosi mają mnóstwo Lewandowskich Jesteś żałosna w tym umniejszaniu go. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 20:41 Rozczaruję cię. To ten moment gdy Włosi nie mają równie wybitnego piłkarza Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 20:56 Ranyboga, ten moment, kiedy musze zgodzic sie z berga Wlosi faktycznie nie maja obecnie pilkarza tego formatu, choc w dyskusji to akurat istotne srednio Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:07 Mnie piłka nożna kompletnie nie interesuje, więc mnie zwisa czy i jacy piłkarze we Włoszech wiodą teraz prym, chodziło mi o zasadę. We Włoszech można się wykłócać kto jest lepszy, a argumentacja dotyczy zazwyczaj techniki, wygranych meczów, klubów, natomiast nigdy nie pada "bo zazdrościsz", "musisz koniecznie, bo to twój krajan". A berga klasycznie, zamiast merytorycznej dyskusji, jak 5 letnia dziewczynka odbiera to emocjonalnie jako zamach na polskość. No i oczywiście po polskiemu "ja mu umniejszam". Ja nikomu nie umniejszam, wygrał chłop to fajnie, niech ma, no ja naprawdę nic do niego nie mam. Mnie po prostu ta wygrana zwisa i jest całkowicie obojętna. Gdyby zamiast niego był kto inny, też by mnie to nie obeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:22 To ty jak dziewczynka tupiesz nogą: " Ale my mamy leoszych pilkarzy!!!! ". No nie macie. Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:31 Berga, ochłoń. Ty zrozumiałaś w ogóle co ja napisałam czy po prostu musisz tak atakować dla zasady? Gdzie ja napisałam, że we Włoszech mamy lepszych piłkarzy? Nie napisałam, bo nawet nie wiem kto obecnie teraz gra. Napisałam tylko że gdy Włosi wykłócają się o wyższość piłkarza X nad Y (specjalnie tak piszę, bo jak przez przypadek napiszę jakieś nazwisko to zaraz mi napiszesz, że według mnie ten jest lepszy, a to nieprawda, bo Lewy ponad wszystko), to nie mieszają do tego pochodzenia. Z mojej strony to tyle, bo nie mam ochoty gadać z rozhisteryzowaną babą, która wszystko odbiera osobiście jak atak i czepia się pojedynczych słówek, nie rozumiejąc dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:25 Nie interesuje cię piłka, ale wiesz czego dotyczą dyskusje o futbolu? Sama dobre zaprzeczasz Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:35 Berga szkoda na ciebie słów. Nie potrafisz dyskutować, to się czepiasz jakichś bzdur i na siłę próbujesz być złośliwa. Jesteś w stanie zrozumieć, że choć mnie piłka nie interesuje, to jednak męża tak, więc siła rzeczy jestem świadkiem jakiś tam dyskusji? Teraz czekam, do czego znowu się przyczepisz, jakkolwiek mam dość. Nie będę zniżać się do twojego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 22:33 bergamotka77 napisała: > Rozczaruję cię. To ten moment gdy Włosi nie mają równie wybitnego piłkarza > Tylko Włosi tak się akurat składa wygrali mistrzostwa Europy. Co wygrała Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 22:35 Co wygrał Lewandowski, bo o nim mówimy? Wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 22:38 A kiedy to został mistrzem świata? Coś i umknęło? To może jakieś mistrzostwo na igrzyskach? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 22:40 bergamotka77 napisała: > Co wygrał Lewandowski, bo o nim mówimy? Wszystko Znów merytorycznie, ale poproszę jednak konkrety. Jakie wszystko > Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 22:47 Korzystać z neta nie umiesz? TO CI WKLEJĘ: Przez niektórych uważany za jednego z najlepszych piłkarzy na świecie i jednego z najlepszych środkowych napastników w historii. Zdobywca ponad 500 goli w seniorskich rozgrywkach klubowych i reprezentacyjnych. Po zdobyciu korony króla strzelców polskiej trzeciej i drugiej ligi w 2008 trafił do Lecha Poznań, z którym sięgnął po mistrzostwo Polski i tytuł króla strzelców Ekstraklasy. W 2010 został zawodnikiem Borussii Dortmund, w barwach której zdobył dwa krajowe tytuły, koronę króla strzelców Bundesligi i dotarł do finału Ligi Mistrzów UEFA. W 2014 przeniósł się do Bayernu Monachium, z którym zdobywał mistrzostwo Niemiec w każdym z siedmiu rozegranych sezonów, poza tym pięciokrotnie został najlepszym ligowym strzelcem i przekroczył barierę 250 goli w Bundeslidze, dokonując tego najszybciej w historii. W 2020 sięgnął z klubem po potrójną koronę, wygrywając mistrzostwo, puchar Niemiec i rozgrywki Ligi Mistrzów UEFA, ponadto został królem strzelców wszystkich rozgrywek, w których występował. W 2021 sięgnął z Bayernem po klubowe mistrzostwo świata, sam został wybrany najlepszym zawodnikiem turnieju. Jest jednym z pięciu polskich piłkarzy – zdobywców Pucharu Europy, drugim najlepszym strzelcem w historii Bundesligi, najskuteczniejszym obcokrajowcem w Bundeslidze, rekordzistą pod względem goli strzelonych w jednym sezonie Bundesligi (41 bramek) i trzecim najlepszym strzelcem w historii Ligi Mistrzów UEFA. Od 2008 występuje w reprezentacji Polski w piłce nożnej, od 2014 jest kapitanem drużyny narodowej. Jest członkiem Klubu Wybitnego Reprezentanta, rekordzistą pod względem liczby występów w reprezentacji Polski i jej najlepszym strzelcem w historii, wybranym do najlepszej drużyny stulecia Polskiego Związku Piłki Nożnej. Z dorobkiem 74 goli jest jednym z najlepszych strzelców w historii reprezentacji narodowych. Z reprezentacją Polski w piłce nożnej wystąpił na Mistrzostwach Świata 2018, a także Mistrzostwach Europy 2012, 2016 i 2020. Jest jedynym polskim piłkarzem, który zdobywał bramki podczas trzech turniejów finałowych mistrzostw Europy. Jako jedyny Polak w historii otrzymał nagrody Piłkarza Roku FIFA (dwukrotnie) i Piłkarza Roku UEFA, a także Europejski Złoty But. Laureat 2. miejsca w plebiscycie Złotej Piłki oraz zdobywca nagrody dla Napastnika Roku w 2021, przyznawanej przez „France Football”. Jest najwyżej sklasyfikowanym Polakiem w historii w tym plebiscycie. Z dorobkiem 25 trofeów jest najbardziej utytułowanym polskim piłkarzem w historii. Zdobywając pięć goli w ciągu dziewięciu minut, w ligowym meczu z Wolfsburgiem w 2015, zapisał się w księdze rekordów Guinnessa. Dziewięciokrotnie wybierany był Piłkarzem Roku w plebiscycie „Piłki Nożnej”, ponadto trzykrotnie zwyciężył w plebiscycie „Przeglądu Sportowego” oraz został wybrany polskim piłkarzem stulecia. Jest laureatem Wielkiej Honorowej Nagrody Sportowej Polskiego Komitetu Olimpijskiego za osiągnięcia w 2020, a także najlepszym strzelcem na świecie 2020 i członkiem drużyny dekady według Międzynarodowej Federacji Historyków i Statystyków Futbolu. W 2020 został uznany przez Światowe Stowarzyszenie Prasy Sportowej (AIPS) za najlepszego wśród mężczyzn Sportowca Roku w Europie i dwukrotnie na świecie w 2020 i 2021, ponadto został uznany sportowcem roku w Europie w Ankiecie PAP i najbardziej wpływowym człowiekiem w polskim sporcie według magazynu „Forbes”. W 2021 został odznaczony Krzyżem Komandorskim Orderu Odrodzenia Polski za „wybitne osiągnięcia sportowe i promowanie Polski na arenie międzynarodowej”. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 22:56 bergamotka77 napisała: > > > Przez niektórych uważany za jednego z najlepszych piłkarzy na świecie i jednego > z najlepszych środkowych napastników w historii. Opinia nie wymierny sukces Zdobywca ponad 500 goli w sen > iorskich rozgrywkach klubowych i reprezentacyjnych. Ok. To liczba goli. To policzmy Małyszowi dalekie skoki. Dalej następuje dość długi fragment sukcesów pomniejszych nieporównywalnych z byciem najlepszym zawodnikiem (wymiernie, bo po długości skoku) na świecie. > iłkoronę króla strzelców Bundesligi To jest wymierne i jak wyżej-pracuje całą drużyna. i został najlepszym ligowym strzelcem To jest wymierne. Niemniej liga, nawet tak dobra jak Bundesliga to nie jest sukces światowy. i przekroczył barierę 250 goli w Bun > deslidze, Znów-liga krajowa. Bardzo mocna, ale krajowa W 2020 sięgnął z klubem po pot > rójną koronę, wygrywając mistrzostwo, puchar Niemiec i rozgrywki Ligi Mistrzów > UEFA, Sukces druzynowy ponadto został królem strzelców Ok. To jest sukces indywidualny (o tyle o ile-jak wyzej), wymierny. > ł. W 2021 sięgnął z Bayernem po klubowe mistrzostwo świata, sam został wybrany > najlepszym zawodnikiem turnieju. Ok. To jest sukces drużynowy i indywidualny. Jest jednym z pięciu polskich piłkarzy – zdoby > wców Pucharu Europy, drugim najlepszym strzelcem w historii Bundesligi, najskut > eczniejszym obcokrajowcem w Bundeslidze, rekordzistą pod względem goli strzelon > ych w jednym sezonie Bundesligi (41 bramek) i trzecim najlepszym strzelcem w hi > storii Ligi Mistrzów UEFA. > > > Jako jedyny Polak w historii otrzymał nagrody Piłkarza Roku FIFA (dwukrotnie) i > Piłkarza Roku UEFA, a także Europejski Złoty But. Laureat 2. miejsca w plebisc > ycie Złotej Piłki oraz zdobywca nagrody dla Napastnika Roku w 2021, przyznawane > j przez „France Football”. Jest najwyżej sklasyfikowanym Polakiem w historii w > tym plebiscycie. Z dorobkiem 25 trofeów jest najbardziej utytułowanym polskim p > iłkarzem w historii. Zdobywając pięć goli w ciągu dziewięciu minut, w ligowym m > eczu z Wolfsburgiem w 2015, zapisał się w księdze rekordów Guinnessa. Dziewięci > okrotnie wybierany był Piłkarzem Roku w plebiscycie „Piłki Nożnej”, ponadto trz > ykrotnie zwyciężył w plebiscycie „Przeglądu Sportowego” oraz został wybrany pol > skim piłkarzem stulecia. Jest laureatem Wielkiej Honorowej Nagrody Sportowej Po > lskiego Komitetu Olimpijskiego za osiągnięcia w 2020, a także najlepszym strzel > cem na świecie 2020 i członkiem drużyny dekady według Międzynarodowej Federacji > Historyków i Statystyków Futbolu. W 2020 został uznany przez Światowe Stowarzy > szenie Prasy Sportowej (AIPS) za najlepszego wśród mężczyzn Sportowca Roku w Eu > ropie i dwukrotnie na świecie w 2020 i 2021, ponadto został uznany sportowcem r > oku w Europie w Ankiecie PAP i najbardziej wpływowym człowiekiem w polskim spor > cie według magazynu „Forbes”. W 2021 został odznaczony Krzyżem Komandorskim Ord > eru Odrodzenia Polski za „wybitne osiągnięcia sportowe i promowanie Polski na a > renie międzynarodowej”. > > > Tu to już nagrody uznaniowe, ordery i odznaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 23:14 To sa nagrody branzowe a nie plebiscyt Dolnego Pierdziszewa. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 23:15 No ale ja pytałam o ich wymierność. Plebiscyt jak to plebiscyt nie jest wymierny tak, jak mistrzostwa świata czy igrzyska olimpijskie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 23:33 Wkleiłabym ci listę medali, zwycięstw i rekordów Małysza, równie długą - choć nieporównywalną, bo np. Małysz uprawiał sport indywidualny, Lewandowski drużynowy, Małysz był wtedy jedyny, Lewy dziś gra w jednym z najpotężniejszych klubów świata itepe itede. Ale to nie ma sensu. Małysz nie jest ładny i światowy, to się nie liczy, c'nie? BTW jestem fanką Bayernu. Od 2008, nie od czasów Lewego. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 23:41 Nic nie mam do Malysza i tez doceniam jego sukcesy, choc z punktu widzenia świata w dość niszowym sporcie, ale uważam, ze Lewy więcej osiągnąl. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 22:45 bergamotka77 napisała: > Co wygrał Lewandowski, bo o nim mówimy? Wszystko > No co wygrał jako kapitan drużyny narodowej? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 22:49 Drużyna zdobywa trofea jako drużyna, on opowiada tylko za swoją grę. I tak to najlepsza reprezentacja od lat. Bywały znacznie gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 23:36 Uhm, i dlatego Messi poczuł się spełniony i został uznany w tym roku za najlepszego piłkarza, gdy wygrał w końcu coś z reprezentacją Argentyny Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 19:00 Dlaczego niestety? Jest obowiązek lubienia Lewandowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 21:10 Lubić nie, docenić jednak chyba wypada. Piłkarz jakby nie było wybitny. Gwiazdy tak rozpoznawalnej i takiego formatu dawno w Polsce nie mieliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 23:36 Ależ doceniam. Ale nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 23:47 A ja doceniam ale nie zachwycam się Malyszem. Wiem on taki polski, swojski, nieśmiały, z wąsem... Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 15:34 To jest bez wątpienia sukces, ale w wymiarze indywidualnym. Mnie nie dotyczy, bo nie podpinam się pod niczyje osiągnięcia. Cieszy tak samo, jak ładny dzień Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 15:45 A kto inny mialby dostac Owszem, cieszy mnie to Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 16:30 Cieszę się, że jakiś Polak ma takie sukcesy chociaż za samym Lewandowskim przepadam umiarkowanie (tzn. jakoś nie potrafię sobie oddzielić Roberta od tego, że nie lubię Anki, chociaż do niego samego mam jakby mniej zarzutów). Piłkarsko nie ocenię, zakładam, że skoro jest tak doceniany to o czymś świadczy więc zwyczajnie gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Lewandowski piłkarzem roku FIFA 18.01.22, 19:10 Cieszę się z jego sukcesy choć nie jest to "mój " sport. Odpowiedz Link Zgłoś