Dodaj do ulubionych

eMatko, ubierasz ePartnera?

21.01.22, 18:11
Wiem, wolisz go rozbierać, niemniej na ile kupujesz mu odzież, obuwie, niechby nakłaniając go do zakupu jakiejś części garderoby.
Czy są rzeczy, które kupuje sobie sam?
Czy poza swetrami, skarpetkami i gaciami kupujesz mu coś bez jego udziału?
Obserwuj wątek
    • g.r.uu Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 18:19
      Sam sobie kupuje, ale czasem zabiera mnie na zakupy w roli doradczej
    • hrabina_niczyja Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 18:22
      Nie, wszystko kupuje sobie sam. Czasami zdarzyło mi się napomknąć, żeby coś tam sobie kupił. Poza tym faceci chyba lubią się radzić w kwestiach garderoby i zwykle sami zaczynają temat co sobie chcą kupić. W roli doradcy na zakupy chętnie też pójdę, ale sama kupować dorosłemu człowiekowi nie mam zamiaru.
    • primula.alpicola Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 18:28
      Tak, i jest to jest syzyfowa praca. Szkoda gadać.
      • princesswhitewolf Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 19:30
        Zgadzam sie. Najchetniej by to samo nosil co mial tylko nowe, a jak cos innego to trzeba "obryczec" czyli musi sie z rok odlezec w szafie az przyzwyczai wzrok.
        • default Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 20:15
          To tak jak mój mąż. Ma w szafie kilka prawie identycznych granatowych bluz, kilka prawie identycznych beżowych i granatowych swetrów, kilkanaście niebieskich koszul (te przynajmniej fasonem i rodzajem tkaniny się różnią) i kilkanaście białych t-shirtow. Oraz ok. 10 par prawie identycznych dżinsów.
          Inne ubrania są be.
          • princesswhitewolf Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 20:18
            Bliźniak. Tyle ze jeansow ma malo bo to angielska flegma a oni w jeansach to tylko remonty
          • georgia.guidestones Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 21:53
            default napisała:

> To tak jak mój mąż. Ma w szafie kilka prawie identycznych granatowych bluz, kil
            > ka prawie identycznych beżowych i granatowych swetrów, kilkanaście niebieskich
            > koszul (te przynajmniej fasonem i rodzajem tkaniny się różnią) i kilkanaście bi
            > ałych t-shirtow. Oraz ok. 10 par prawie identycznych dżinsów.
            > Inne ubrania są be.
            z drugiej strony, patrz jak to ulatwia wybor, czasem na limango itp biorę coś w ciemno i trafiam. garnitur, koszule, okrycia wierzchnie i najróżniejsze buty sam sobie kupi, bo musi od razu przymierzyć.
      • magdallenac Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 21:37
        Tak jak moja matka, mojego ojca- od stóp do głów. Stary jest najlepiej ubranym emerytem w Małopolsce, ale jakby go na chwilę z oka spuścić, to potrafi tak się wystroić, że się ludzie za nim oglądają.😂
    • onewoman Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 18:31
      Mój chyba nigdy by sobie sam nic nie kupił 😄
    • jehanette Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 18:32
      EPartner ubiera się sam...
    • tt-tka Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 18:33
      Sporadycznie kupuje ja. A on to nosi lub nie smile
      doradzam czesciej, ale nie upieram sie przy swoich radach
    • kkalipso Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 18:35
      Chętnie kupuję, bo dla niego ubiór nie ma zbytniego znaczenia. Chodziłby w tym samym, bo przecież dobresmile
      Ma fajną szczupłą sylwetkę, wszystko mu pasuje, więc mogę brać na oko. On jest z tych, któremu we wszystkim ładnie tym bardziej zadanie ułatwione.

kupujesz mu coś bez jego udziału?

Tak kupiłam mu dwie kurtki, które kocha.
    • nicknanowyrok Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 18:38
      A ciebie kto ubiera?
    • ms.piggy Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 18:38
      tak ubieram, zakazuję i nakazuję konkretne elementy garderoby, fryzurę, pielęgnację i kolor samochodu tez wybieram - ma był ładnie i pasować do mnie smile
    • sueellen Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 18:39
      Kupuję mu koszulki z powiedzonkami albo słowami - klucze które mają dla nas specjalne znaczenie, ale nikt poza nami nie ma pojęcia o co chodzi. Przywodzą w pamięci pewne sytuacje. Projektuje je z pasją także dla dzieci i znajomych. Często gdy chcą mi coś powiedzieć, wystarczy że założą dana koszulkę i ... Już wiadomo o co chodzi. Takie nasze tajne kody
    • em_em71 Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 18:42
      Jestem szczęsliwa, ze wybiera i kupuje sam. Wszystko. Ma niezłe ciuchy i buty. Synom tez kupuje fajne rzeczy, od skarpetek po kurtki.
    • szmytka1 Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 18:44
      Nic mu nie kupuje. Jest dorosły i ma swój gust. Zdarza się pomóc w wyborze garnituru jak raz na 5 lat musi kupic nowy.
    • ichi51e Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 18:45
      Kupuje majtki i skarpetki. Reszty nie nie mam poczucia ze w gust trafiam. Za to gdyby nie ja kupowałby byle skarpetki.
      • krwawy.lolo Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 20:17
        Bo skarpetki są przecież w butach, ewentualnie w kapciach. Jak gacie w spodniach. Ważne, żeby były miłe dla ciała i w miarę trwałe. smile
        • georgia.guidestones Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 21:55
          no takie wybrane totalnie przypadkiem albo nie sa trwałe, albo przeplaci razy 2 lub 3.
        • ichi51e Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 23:29
          niby w butach - ale nie ma nic gorszego niż cały dzień w plastiku i w bucie. az mi słabo.
          • georgia.guidestones Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 23:32
            U mnie nosi glownie buty ktore podobno w/g zapewnienia producenta oddychaja. Bawelniane skarpetki maja sie OK, stopy też.
            • ichi51e Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 23:34
              chodziło mi ze nie zwróci uwagi - tylko patrzy czy ładne - a potem patrze i skład taki ze torba foliowa ma lepszy
              • georgia.guidestones Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 22.01.22, 10:35
                tak, niektóre z fajnymi nadrukami mają full poliestru, no i sam rozmiar typu 41-46 (w męskich to praktycznie "one size" wtedy) też brzmi dziwnie
    • asfiksja Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 18:47
      Oprócz męża mam jeszcze 2 nastolatków w podobnym gabarycie. W sklepach, w których jestem często kupuję i najwyżej zwracam (rzadko, zwykle ktoś bierze). Wszystko się zdarzało, mam sukcesy w zaocznym kupowaniu nawet spodni, kurtek i butów.
    • kaki11 Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 18:48
      Zdarzyło mi się kupić mu bez jego udziału jakąś koszulę i chyba sweter które mi się spodobały jak szukałam sobie. I na jego życzenie jakieś koszulki robiąc zakupy. Natomiast co do zasady kupuje sobie sam. Chyba były jakieś sytuacje, gdzie pytał o opinię jak zastanawiał się nad dwiema rzeczami przy zakupach przez internet kiedy nie umiał zdecydować.
      Jak gdzieś wychodzimy też sam wybiera w co się ubrać. Jedyne co jest w mojej gestii, to żeby miał jakieś ciuchy wyprasowane, bo on prasować nie lubi. Natomiast decydować co nosi dorosły facet nie mam zamiaru smile
    • heca7 Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 18:54
      Nic nigdy nie kupuję mężowi ani on mnie. Za to bardzo lubimy chodzić razem na zakupy ubraniowe. Wchodzimy do sklepu, on w stronę męską, ja damską. Po czym z naręczem rzeczy spotykamy się w przebieralni. Czasem jak jest duża to włazimy razem. I komentujemy swoje wybory. Może to dziwne ale u nas świetnie funkcjonuje od lat.
      • fitfood1664 Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 19:20
        u nas to samo, o ile ja ograniczę się do potakiwania jego wyborom
    • fitfood1664 Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 19:20
      Bez jego udziału? Cokolwiek bym nie kupiła zawsze jest za.

... za małe, za duże, za sportowe, za poważne, za zielone...
    • homohominilupus Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 19:32
      Skarpetki i gacie kupuje sobie sam, nie wiem dlaczego taka oczywistością jest dla Ciebie kupowanie dorosłemu, pelnosprawnemu umysłowo facetowi bielizny.
      Inne ciuchy również sam, ja mu czasem jakąś bluzę na prezent kupię
      • krwawy.lolo Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 19:42
        Dlatego, że skarpety i gacie są dla mnie czymś w rodzaju środków higieny, jak mydło, proszek do prania, worki do odkurzacza. To zazwyczaj kupuje moja żona. Chyba, że ja jadę na zakupy i mam zapisane na kartce.
        Inną rzeczą są swetry. Jak już wspominałem, żaden normalny facet nie kupuje sobie swetrów. Dostaje je w prezencie od kobiet, niechby od babci.
        • kaki11 Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 20:00
          krwawy.lolo napisał:

> Dlatego, że skarpety i gacie są dla mnie czymś w rodzaju środków higieny, jak m
          > ydło, proszek do prania, worki do odkurzacza. To zazwyczaj kupuje moja żona. Ch
          > yba, że ja jadę na zakupy i mam zapisane na kartce.

Znaczy jak Ci żona nie napisze na kartce, że musisz sobie kupić skarpety, to nie zauważysz sam, że już się zużyły i jednak by trzeba było?
          • krwawy.lolo Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 20:11
            Takie proste to nie jest. Posiadam całą szufladę skulkowanych cuzamen skarpet. Zużyte wyrzucam. Jeśli ilość kulek zbliża się do ilości krytycznej proszę, żeby jakieś kupiła. To kupuje. Chyba, że ja wcześniej pojadę. Wtedy ja.
            • krwawy.lolo Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 20:13
              To samo z gaciami. Przy masie krytycznej (Kuro, od razu o Tobie pomyślałem) daję sygnał.
        • nicknanowyrok Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 20:03
          Ty masz żonę?
        • g.r.uu Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 20:04
          Nieustająco mnie cieszy że mój partner jest nienormalny. Nie tylko gacie kupuje ale i środki higieny
          • perspektywa Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 20:31
            Mój mąż jest nienormalny bardziej, ale dlatego że musi. Nie jestem zbyt pomocna w zakresie zakupów, nie lubię być odzieżowym doradcą, nie lubię łazić po sklepach. Wygląda to mniej więcej tak: co dwa/trzy lata mąż zaczyna jęczeć, że nie ma w czym chodzić. Ja to słyszę, ale olewam i nie podejmuję tematu. Jęczy tak od czasu do czasu przez jakieś kilka tygodni, aż wpada w zakupowy szał. Jedzie wtedy do galerii na pół dnia i wraca z ilością hurtową wszystkiego. I znowu jest spokój na dwa/trzy lata. Czasami jak kupuje przez internet np kurtkę i poprosi o radę to mu coś tam doradzę, ale zazwyczaj i tak kupuje to co sam chce.
        • homohominilupus Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 20:56
          krwawy.lolo napisał:

> Dlatego, że skarpety i gacie są dla mnie czymś w rodzaju środków higieny, jak m
          > ydło, proszek do prania, worki do odkurzacza. To zazwyczaj kupuje moja żona.

Aha...
          • krwawy.lolo Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 21:02
            homohominilupus napisała:

> Aha...

Znaczy przyjęłaś do wiadomości.
            Czuję się zaszczycony. tongue_out
    • princesswhitewolf Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 19:35
      Poza omowionym wyzej ePartnerem mam tez eDziecko plci meskiej. Temu tez wisi co nosi. Chociaz fajnie by bylo cos z jakims misiem kotem zyrafa czy innym zwierzakiem. Wiec kupulam mu mase koszulek w The Mountain i to chyba jedyna rzecz jaka lubi
    • ginger.ale Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 19:37
      Nie, ma dobry gust i bozia mu rączek, ani mózgu nie ujebała.
    • piesekpustyni Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 19:56
      Nie
    • lot_w_kosmos Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 20:00
      Nic mu nie kupuję sama. Chyba że prezenty.
      Ale zawsze uczestniczę w jego zakupach ubraniowych.
      Doradzam, pomagam wybierać.
      Oboje to lubimy, mąż lubi się stroić, fajnie się z nim kupuje.
    • cosmetic.wipes Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 20:06
      Dlaczego niby dorosła, zdrowa, nieubezwlasnowolniona osoba o prawidłowym IQ ma być przez kogoś ubierana?
      • g.r.uu Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 20:17
        Osoba nastoletnia zwykle już sobie nie życzy
      • magdallenac Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 21:39
        Zapytam jutro o to mojego ojca.😂
      • figa_z_makiem99 Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 22.01.22, 22:09
        Niektórzy nie umieją dobierać dobrze ubrań, mój stary tak ma.
        • ginger.ale Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 22.01.22, 23:03
          Widać wyręczanyod dziecka do teraz ;p
    • extereso Re: eMatko, ubierasz ePartnera? 21.01.22, 20:14
      Nie, nic nie kupuję, no czasem koszulę jak mi wpadnie w oko. Myślę że te zakupy za męża dotyczą bardziej pokolenia naszych rodziców (80 plus).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka