patir23 27.01.22, 07:32 Pomocy. Wczoraj na noc posmarowałam usta mascią tribiotic na ta zmianę jakby opryszczke. Zamiast nanieść tylko na ta zmianę wzięłam na całe usta. Dziś rano obie wargi opuchnięte. Czym poratowac się żeby zeszły glonojady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chicarica Re: Help Opuchnięte usta 27.01.22, 07:47 Ludzie płacą za takie rzeczy miliony monet a ta chce się pozbyć. Pomalować, obrysować i udawać że tak ma być A tak na serio - coś antyhistaminowego doustnie i czekać? Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Help Opuchnięte usta 27.01.22, 07:51 Nie mam.nic takiego w domu chyba. Co można wziac antyhistaminowego? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Help Opuchnięte usta 27.01.22, 07:54 Hitaxa czy Claritine masz bez recepty. Lub Maxicortan krem - steryd. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Help Opuchnięte usta 27.01.22, 07:58 a to dziwne, bo ja dla córki zawsze musiałam prosić o receptę na Hitaxę Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Help Opuchnięte usta 27.01.22, 09:09 Zależy od ilości tabletek w opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Help Opuchnięte usta 27.01.22, 09:30 już wiem. roztwór doustny Hitaxa jest na receptę i jest refundowany Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Help Opuchnięte usta 27.01.22, 09:27 Z receptą masz refundację. Bez recepty kilka sztuk i po wyższej cenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Help Opuchnięte usta 27.01.22, 07:56 jako 20-latka dostałam opryszczki. Lekarka przepisała mi vratizolin, który nie tylko nie pomógł, ale spowodował, albo nie przeszkodził temu, że wargi zrobiły się jak kiełbasy, skóra mi pękała, bo jej brakowało, murzyn z największymi ustami mógł się przy mnie schować, gorączki dostałam. Wróciłam do lekarki (a były to czasy, kiedy bez problemu można było wejść z biegu, bo działała wspaniała przychodnia kolejowa przy Nowogrodzkiej w Warszawie). Lekarka była dość przestraszona moim wyglądem. Powiedziała, że nawet jeśli to opryszczka, to nigdy nie widziała tak gwałtownej postaci. Zamieniła mi Vratizolin na Zovirax i powoli się wyciszyło. z tym że było tak dawno, że nawet nie wiem, czy była to taka konfiguracja maści czy inna Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Help Opuchnięte usta 27.01.22, 08:47 Nie wiem juz wkoncu Może nic nie robić poczekać aż sama opuchlizna zejdzie. Bo jeszcze czymś pogorsze 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Help Opuchnięte usta 27.01.22, 09:13 Kup tabletki przeciwalergiczne, szybciej zejdzie. Są takie bez recepty- mniejsze opakowania, po 10 tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
gajmal Re: Help Opuchnięte usta 27.01.22, 09:17 Dokładnie tak. Idź do apteki. Na pewno Ci dadzą coś na allergie. Albo chociaż wapno. Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Help Opuchnięte usta 27.01.22, 11:31 Kupiłam heviran na opryszczke tabletki i hitaxa też tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Help Opuchnięte usta 27.01.22, 11:36 To wez hitaxa i czekaj, nie ruszaj nic z tym nie rób więcej. Jak jutro będzie lepiej to git, jak nie to do alergologa Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Help Opuchnięte usta 27.01.22, 15:29 Albo chociaż wapno. Wapno na alergię to mit. Odpowiedz Link Zgłoś