alfa36 03.02.22, 11:12 Czy dzieci z zerówki, które nie są na kwarantannie (bo nie było ich w danym dniu w przedszkolu/są ozdrowieńcami/zaszczepieni) mają zajęcia stacjonarnie? A pozostali naukę zdalną/przesyłane materiały? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamkotanagoracymdachu Re: Kwarantanna w zerówce 03.02.22, 11:13 To zależy od placówki, czy ma możliwość zorganizowania jednocześnie nauki zdalnej i opieki. Jeśli jest jedna nauczycielka, to się nie rozdwoi, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Kwarantanna w zerówce 03.02.22, 11:15 i niby prowadzi przez 5 godzin zajęcia online? taaaa Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Kwarantanna w zerówce 03.02.22, 11:16 Możliwość jest, natomiast zastanawia mnie, jak dyrektor weryfikuje ozdrowieńców i zaszczepionych, skoro legitymować się nie muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Kwarantanna w zerówce 03.02.22, 11:18 nie weryfikuje, to nie jego kompetencje Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Kwarantanna w zerówce 03.02.22, 11:18 Nie weryfikuje, przestrzeganie kwarantanny weryfikuje policja (albo i nie). Jak ktoś posyła dziecko do placówki, to dyrektor musi założyć, że takie dziekco nie jest objęte kwarantanną. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Kwarantanna w zerówce 03.02.22, 11:22 Ja też. U nas po przypadku covida u pani od angielskiego całe przedszkole zamknięte niezależnie od tego, że panie i część dzieci zaszczepione, część ozdrowieńcy. Nikt nie wnikał. To samo w szkole - przypadek covida w klasie, czy tam u nauczyciela i cała klasa/klasy na zdalne. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Kwarantanna w zerówce 03.02.22, 15:03 Tak, ale dopiero od teraz. Wcześniej dyrekcja nie chciała przyjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Kwarantanna w zerówce 03.02.22, 15:09 W zeszłym tygodniu mile się zaskoczyłam w publicznym przedszkolu. Grupa wylądowała na kwarantannie, moja córka zaszczepiona 2-krotnie i pani wychowawczyni zaproponowała, że moja córka może przychodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Kwarantanna w zerówce 03.02.22, 15:33 I prawidłowo. Tak powinno byc w każdej placowce. U nas jeszcze nie miałam okazji sprawdzać. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki_w_kwiatki Re: Kwarantanna w zerówce 03.02.22, 15:36 Bo tak to powinno wyglądać. A u nas pani dyrektor zarządziła sobie zdalne przedszkole i rodzice szczepionych dzieci prawie ją roznieśli. Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: Kwarantanna w zerówce 03.02.22, 15:37 I jak to wyglądało w praktyce? Była dołączona do innej grupy czy siedziała tylko z panią? Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Kwarantanna w zerówce 03.02.22, 15:43 U mnie dziecko dolaczylo do innej grupy. Ma okazję nawiazac nowe znajomosci, porobic cos efektywnego, pobawić sie z innymi dziećmi, zamiast siedzieć w domu, jęczeć, ze sie nudzi albo ogladac telewizje w czasie, kiedy ja usiluje pracowac zdalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Kwarantanna w zerówce 03.02.22, 16:28 U nas mają stacjonarne, w innej grupie bądź sami jeśli uzbiera się kilkoro. Bez przesady ze zdalnymi w zerówce, żadne dziecko w tym wieku się do tego nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Kwarantanna w zerówce 03.02.22, 16:38 A co robią ci na kwarantannie? Podejrzewam, że takich jest większość. Przecież dzieci w zerówce realizują obowiązek przedszkolny🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
nimaletko Re: Kwarantanna w zerówce 03.02.22, 16:42 Zapewne to samo, co robiła moja córka w zerówce w 2020 roku, od marca do czerwca. Czyli robią karty pracy i inne zadania przysłane przez panią. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Kwarantanna w zerówce 03.02.22, 16:57 U nas nie mają, co jest bez sensu, bo większość jest już po 2 dawkach lub są ozdrowieńcami. Odpowiedz Link Zgłoś
gajmal Re: Kwarantanna w zerówce 05.02.22, 12:58 Nawet na uczelni wyższej dziekanat wysyla na zdalne całe grupy studentów w przypadku gdy jeden z nich okaże się chory i to na 7 dni od zgłoszenia zachorowania ( nawet nie od faktycznego kontaktu). Odpowiedz Link Zgłoś