Dodaj do ulubionych

Targowanie się na Vinted

05.02.22, 21:21
Jesteście typem targującym się? Albo wkurza was targowanie? Mi się chce śmiać jak sprzedaje buty założone raz na imprezę, wyglądające jak prosto ze sklepu, a jedna z drugą chcą żeby im sprzedać za 40 zł- wystawiłam za 60, a na stronie Mango te buty kosztują 199 zł. W sumie nie wiem dlaczego tak tanio je wystawiłam, chyba brakuje mi szacunku do siebie.
Dzisiaj hit, kupiłam puder z bardzo wysokiej półki, jednak mi nie odpowiada i wystawiłam go o 130 zł mniej niż kupiłam. Ale i tak dziewczyna pyta, czy sprzedam o kolejne 30 zł mniej. Ratunku. To takie żenujące.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 21:27
      ojesu napisał(a):

> Jesteście typem targującym się? Albo wkurza was targowanie? Mi się chce śmiać j
      > ak sprzedaje buty założone raz na imprezę, wyglądające jak prosto ze sklepu, a
      > jedna z drugą chcą żeby im sprzedać za 40 zł- wystawiłam za 60, a na stronie Ma
      > ngo te buty kosztują 199 zł. W sumie nie wiem dlaczego tak tanio je wystawiłam,
      > chyba brakuje mi szacunku do siebie.
      > Dzisiaj hit, kupiłam puder z bardzo wysokiej półki, jednak mi nie odpowiada i w
      > ystawiłam go o 130 zł mniej niż kupiłam. Ale i tak dziewczyna pyta, czy sprzeda
      > m o kolejne 30 zł mniej. Ratunku. To takie żenujące.

Ale na stronie Mango buty są bez grzybicy a takie używane - nie wiadomo.

S.
      • samawsnach Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 21:42
        Puder używany też nie budzi zaufania, ale widać są chętni, bo sporo już ogłoszeń takich widziałam.
        I nie wiem, czy zapytanie o obniżkę ceny to "targowanie". Na olx często mam takie pytania i albo obniżam, albo nie, ale mnie to niespecjalnie irytuje, No i jak widać, że któreś ogłoszenie wisi 3, 4 msce, to czemu nie zapytać o możliwość kupna taniej?

• stara-a-naiwna Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 21:50
        mnie generalnie w 9 na 10 przypadków irytuje zapytanie o niższą cenę

sprzedaję na olx głownie rzeczy / zabawki po dzieciach

sama lubię sie targować ale tylko na pchlim targu
      • georgia.guidestones Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 12:19
        snajper55 napisał:

> Ale na stronie Mango buty są bez grzybicy a takie używane - nie wiadomo.

Przeciez w sklepie internetowym moga byc jak najbardziej ze zwrotu po kims kto nie dba o stopy i mial je juz na nogach przymierzajac
      • gryzelda71 Re: Targowanie się na Vinted 07.02.22, 07:34
        Na stornie to fotki, wiec fakt bez grzybicy i wad.
        • nick_z_desperacji Re: Targowanie się na Vinted 22.06.23, 16:52
          Fotki stóp poprzedniego właściciela, czy po prostu grzyb na tyle dyskretny, że gołym okiem nie widać?
    • kotumila Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 21:54
      To ja opowiem o sobie wink Otóż zanotowalam pewne niepokojące objawy uzależnienia, więc robię luty i marzec wolne od zakupów. I jak na złość ciągle coś mi wpada w oko na tym cholernym vinted. Kiedy już całkiem nie mogę się powstrzymać, wysylam sprzedajacemu ofertę najniższej możliwej ceny. Z nadzieją, że zostanie odrzucona, a w międzyczasie rozum mi wróci. No i zdarzają się niespodzianki. Na przykład ostatnio spódnica warta ponad tysiaka, wystawiona za sto. Zaproponowałam 60. Niestety oferta została zaakceptowana i teraz mam problem. Trwa brutalna walka wewnętrzna. Jako sprzedająca nienawidzę targowania, ale znoszę z godnością, bo hipokryzji nienawidzę jeszcze bardziej.
      • georgia.guidestones Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 22:05
        Życzę panowania nad żądzami wink
        Takich perelek w zyciu na vinted (a nie w SH na zadoopiu) nie widzialam (idealny stan, 6% ceny z nadal przyczepionej metki) , ale jestem niespodnicowa.
        • georgia.guidestones Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 22:06
          georgia.guidestones napisała:

> Życzę panowania nad żądzami wink
          > Takich perelek w zyciu na vinted (a nie w SH na zadoopiu) nie widzialam (idealn
          > y stan, 6% ceny z nadal przyczepionej metki) , ale jestem niespodnicowa.
          Dodam ze 6% tej ostatecznej ceny po sklepowych obnizkach.
        • kotumila Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 09:47
          georgia.guidestones napisała:

> Życzę panowania nad żądzami wink

Dziękismile
      • ginger.ale Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 09:03
        Jeśli walczysz z zakupoholizmem, to po cholerę Ci aplikacja z używanymi szmatami.
        • kotumila Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 09:47
          ginger.ale napisała:

> Jeśli walczysz z zakupoholizmem, to po cholerę Ci aplikacja z używanymi szmata
          > mi.
          >
          Założyłam sobie konto w listopadzie ze względów ekologicznych i żeby się zmobilizować do pozbycia rzeczy, które mają jakąś tam wartość odsprzedażowa, a zalegają z powodów sentymentalnych. I wciągnęłam się. To raczej chodzi o tę konkretną aplikację, niż ogólnie rozumiany zakupoholizm. Poluje na rzeczy unikatowe, niepowtarzalne, które mają jakąś historię, ktoś je lubił i szanował. Zakupy szmat prosto z fabryki, produkowanych masowo, nie mają dla mnie takiego uroku.
    • smoczy_plomien Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 21:54
      Nie sprzedałam nic na Vinted, bo właśnie to targowanie się mnie irytuje. Wystawiłam tam kilka biznesowych koszul chodliwych marek typu Zara, w stanie idealnym. Za 20zł, byle poszły. I tak są pytania, czy sprzedam za 10zł. Jakoś na olx tego nie obserwuję.

Sama czasem się targuję, ale przy jakichś droższych rzeczach. Mam wrażenie, że ci, co się tak targują przy najtańszych rzeczach, kupują to na dalszą odsprzedaż.
      • auksencja15 Re: Targowanie się na Vinted 08.02.22, 22:40
        oczywiście,
        Sprzedają potem na targach albo w lumpeksach
    • sopel.lodu Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 21:56
      Nie lubię targować się. Nawet na targach staroci, pytam jedynie o cenę.
    • jammer1974 Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 22:00
      Nie. Nie jest zenujace. Targowanie jest najzupelniej normalnym elementem handlu na skale i mikro i Makro.
      • georgia.guidestones Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 22:10
        jammer1974 napisała:

> Nie. Nie jest zenujace. Targowanie jest najzupelniej normalnym elementem handlu
        > na skale i mikro i Makro.
        Polskie olxowo/vintedowe targowanie wyglada nastepujaco: "dam 15%tej ceny, którą ty proponujesz, ale do jutra przeleję pieniadze "(albo i nie).

Mam jakies rzeczy do wystawienia ale poczekam na wiecej wolnego czasu i lepszy humor na obserwowanie reakcji potencjalnych kupujacych, raczej suweren style. Nie chce negatywow sa tak absurdalne rzeczy, ze nie odpisuje w 5min.
        • georgia.guidestones Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 22:10
          * za tak absurdalne rzeczy, ze nie odpisuje w 5min.
    • milupaa Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 22:30
      Absolutnie nic żenującego w targowaniu się nie widzę. Jeśli to są rzeczy używane i to nie jest sklep, to w czym problem ? Nie podoba ci się nie wystawiaj, obowiązku nie ma. Przedmiot jest tyle wart, za ile ktokolwiek go kupi, proste. Ja czasami obniżam cenę a czasami nie, przyjmuje jakas wartość poniżej której nie widzę sensu sprzedaży, to co długo się nie sprzedaje oddaje do kontenerów lub do worków na zbiórkę. Na vinted moze częściej targują się bo jest opcja zaproponowania swojej ceny i łatwego zakupu 1 kliknięciem. Nie trzeba nawet pytać, ani słowa napisać, tłumaczyć itp.
      Jeszcze jedna rzecz, nie przyszło ci do głowy, ze sa osoby dla których nawet kilka zl ma znaczenie? , bo mają określone sumy na zakupy i może właśnie dlatego kupują na vinted tanio, bo na sklepowe rzeczy ich nie stać. Naprawdę mamy spory idsetek ludzi w kraju , którym się nie przelewa. Zwłaszcza przy tych galopujących cenach.
      • georgia.guidestones Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 22:36
        O ile ktos nie domaga sie natarczywie np Korsa za cene przechodzonego Pepco to OK. (Marki od czapy dla zobrazowania targowania 80-90% od ceny wyjsciowej z Vinted)
        • dni_minione Re: Targowanie się na Vinted 22.06.23, 17:19
          A da się w ogóle aż o tyle targować? Chyba z 60% max, przynajmniej tym przyciskiem o proponowaniu innej ceny.
    • gaga-sie Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 22:41
      Juz się przyzwyczaiłam, taka jest formuła na Vinted. Nie cierpię zebrania i nsgabywania, zbijania ceny o kolejne 5 zł itp. Ale proste pytanie o obniżkę lub propozycja ceny jest ok. Jak mi nie pasuje nie reaguję lub odrzucam. Sama wystawiam o parę złotych więcej niż zamierzałam sprzedać, by móc zrobić lekką zniżkę.
    • clk Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 22:56
      Ja praktycznie przestałam sprzedawać na Vinted.
      Zwariować można - mam napisane w opisie CENA NIE DO NEGOCJACJI - sporo osób pisze - i zaczyna się, z chęcią wezmę etc - ale za 2/3/4€ ale czemu wysyłka taka droga etc.
      Więcej czasu traciłam niż zyskiwałam.
      Po ostatnich przebojach z panią która kupiła ode mnie kurtka która była „nie wystarczająco ciepła” wiec chciała ode mnie 80% pieniędzy ale kurtkę zatrzymać przestałam się interesować.
      • georgia.guidestones Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 23:11
        W pl jest na fb grupa o przekretach na vinted i tego jest na pęczki, ba, 100% zwrotu chca i zatrzymac rzeczy.
        • milupaa Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 23:23
          Ja nie wiem jak wy to robicie smile Przekręty to sa na olx, vinted ma jednak dużo lepszy poziom i ludzie jakby bardziej kulturalni i uczciwi. Sama się zastanawiam dlaczego. Ja zostałam nieco nabita w butelkę tylko na olx kilka razy, ale już wiem co robić aby się to nie powtórzyło. Nie były to stricte oszustwa, raczej naciągactwo lub nieudolnosc, np nieprawidłowe rozmiary, źle zmierzone, zle podany kolor itp. Potem oczywiście niemoty nie chcą przyjąć zwrotu mimo ze ich błąd jest oczywisty.
          • georgia.guidestones Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 23:32
            Ja nie padlam ofiara jakichś cwaniar lub po prostu osob malo rozgarnietych, ale zwyczajnie obserwuję grupę fb. codziennie ktos wrzuca opisy swoich sytuacji.

Nie przypisuj mi nieumiejetnosci opisania rzeczy ktore sprzedaje, bo akurat pudło, foty z pomiarami ubrania/dodatku tasma krawiecka też wrzucam. (Opis, typu "proszę patrzec na wszystkie zdjecia - wymiary sa na 2, 3 i 4 fotce" tak samo). metki ze skladem mam, zdjecie wrzucam. slabej jakosci rzeczy po prostu nie wystawiam. Na kupujacą-gapę jeszcze nie trafilam.
            • milupaa Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 01:36
              Gdzie ja ci coś przypisałam?? Zacytuj. Nic o tobie nie pisałam. Nke obserwuję takuch gtup na fb bo po co, i olx i vinted dużo ostrzega przed oszustami i są informacje na co konkretnie uważać.
    • januszekxxl Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 23:29
      ojesu napisał(a):
      > Jesteście typem targującym się?

Nie.
      Tagowanie się to żenada i wiocha.
      • telato Re: Targowanie się na Vinted 22.06.23, 11:40
        Żenada i wiocha...targowanie się to element handlu,niektóre kraje mają to jako element kultury i tradycji.Nie podoba się to najlepiej pożegnać się z platformami sprzedażowymi.Zapraszamy do sklepów stacjonarnych...a mało kto wie,że tam też można się targować.
    • kaki11 Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 23:56
      Jeśli coś sprzedaję (akurat OLX albo Facebook, nie korzystam z Vinted) to wystawiam z zasady dość niską cenę, zwyczajnie chce się czegoś szybko pozbyć. Jeśli ktoś zapyta na priv czy obniżę to różnie bywa, często już jest to dla mnie za mało, czasem proponuję spotkanie w połowie naszych propozycji a czasem się zgadzam, ale nie, nie denerwuje mnie to. Zakładam, że idea siedzenia i kupowania w tych miejscach jest właśnie taka, że ludzie chcą kupić tanio, więc nie mam problemu z tym, ze pytają czy da się taniej. Gdyby mieli wystarczająco środków kupili by sobie w sklepie.
      Jak ja chcę coś kupić to pytam, jeśli jest to zaznaczone albo kiedy utargowanie wydaje mi się realne, bo produkt raczej drogi. Jak kupuję zestaw ubranek dla córki za 50zł to nie sprawdzam czy mogę za 40, bo bez przesady ale jak kupuję sobie coś wystawionego za sporą kwotę to zapytam czy trochę da się zejść z ceny, bo pewnie właśnie chciałabym nie wydać dużo.
      Tylko, że ja dość rzadko kupuję i podobnie rzadko sprzedaję, bo większość rzeczy kupuję nowe i noszę do zużycia. Pewnie to mniej irytujące, kiedy pytasz po raz pierwszy od 2 lat a ktoś ciebie 2 razy w roku niż kiedy wystawia się często.
    • bywalec.hoteli Re: Targowanie się na Vinted 05.02.22, 23:58
      ostatnio na ebayu zaproponowałem niższą cenę i się zgodziła smile
    • klaramara33 Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 00:21
      Targuję się ale nie namolnie i nie o ceny ubrań. Mieszkanie kupiłam 15 tysi taniej. Dziś się targowałam o niższą cenę naprawy syna roweru (było 320 a spuścił do 300 zł). Często o cenę naprawy/zakupusprzętu, o cenę jedzenia na rynku kilka złotówek, sprzedawcy są na to przygotowani jak zauważyłam.
      • m_incubo Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 08:22
        Tak, wszyscy są przygotowani, dlatego pierwotna cena jest wyższa. Czyli ty się targujesz i cieszysz, że urwałaś 15 tysięcy, a w praktyce zapłaciłaś 20 więcej i sprzedający i tak sprzedał za tyle, ile chciał.
        • klaramara33 Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 08:55
          Nie bo sąsiedzi nie targowali się niektórzy więc zapłacili wyższa cenę. Z zasady się targuje.
          • klaramara33 Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 08:56
            Wyższą za takie samo mieszkanie dodam.
      • auksencja15 Re: Targowanie się na Vinted 08.02.22, 22:43
        Omg na targu to wiocha na maxa. Tam nie sprzedają zamożni lidzie czegoś co im zbywa tylko osoby które się z tego utrzymują i żyją.
    • olkka_99 Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 08:06
      Też mam hit z ostatnich dni: Wystawiłam coś za 50 zł i coś za 10 zł. Dziewczyna kupiła rzecz za 50 i domagała się dodania tej rzeczy za 10 zł gratis.
      Targowanie na Olx to standard (z Vinted nie korzystam), dlatego zawsze daje zawyżoną cenę i niech się targują... ostatecznie zawsze sprzedaje za tyle ile chciałam.
      • milupaa Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 15:22
        No tak nie do końca, bo jak się da za wysoką cenę to pies z kulawą nogą nie zajrzy.
      • mgla_jedwabna Re: Targowanie się na Vinted 22.06.23, 11:32
        Idiotka mogła zaproponować zestaw tych 2 rzeczy - wtedy inaczej by to wyglądało, a i ty pewnie prędzej byś się zgodziła na propozycję niż na domaganie się.
    • m_incubo Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 08:19
      Mnie też się chce śmiać, jak widzę te szmaty "raz założone" wystawione za absurdalne kwoty.
      Żebym założyła twoje noszone buty, musiałabyś mi grubo dopłacić.
      Nie korzystam w Vinted, to zabawa dla fetyszystek.
      • klaramara33 Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 08:58
        Ta W Twoim mniemaniu zabawa oszczędza przyrodę.
        • anorektycznazdzira Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 09:21
          Jeszcze bardziej ją oszczędza kupienie jednej porządnej rzeczy, a następnie noszenie i naprawianie aż się ostatecznie zużyje.
          • kotumila Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 10:08
            Również. Z tym, że niektóre naprawdę porządne rzeczy zużywają się po kilkudziesięciu latach. W tym czasie ludziom zmieniają się wymiary i gust.
        • m_incubo Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 10:17
          Oszczędzam przyrodę nie kupując używanych butów, które muszą do mnie dojechać kurierem i zostawić ślad węglowy.
          Jeden już zostawiły, jak jechały do ciebie 🤷‍♀️
          • kotumila Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 10:22
            Wrzucone do kontenera mogą wylądować na innym kontynencie.
          • klaramara33 Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 14:04
            m_incubo napisała:

> Oszczędzam przyrodę nie kupując używanych butów, które muszą do mnie dojechać k
            > urierem i zostawić ślad węglowy.
            > Jeden już zostawiły, jak jechały do ciebie 🤷‍♀️
            >
            Gdzie kupujesz nowe buty bez śladu węglowego z powodu transportu? 😀😀😀
            • anorektycznazdzira Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 20:33
              ej, przeczytaj jeszcze raz i przemyśl co ona napisała
          • georgia.guidestones Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 14:15
            m_incubo napisała:

> Oszczędzam przyrodę nie kupując używanych butów, które muszą do mnie dojechać k
            > urierem i zostawić ślad węglowy.
            > Jeden już zostawiły, jak jechały do ciebie 🤷‍♀️
            >
            Oh wait, buty z wloskich skor z chinska podeszwa, niewazne, ze wykonuje je Twoj sasiad, nie zostawily ani milimetra sladu weglowego, serio?
            • m_incubo Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 20:29
              Serio, to twoim zdaniem napisałam? 🤦‍♀️
              • klaramara33 Re: Targowanie się na Vinted 07.02.22, 12:28
                Twoja wypowiedź sugerowała opinię, że zakup nowych butów nie wytwarza śladu węglowego z powodu ich transportu. Ja uważam, że to absurdalna opinia bo możesz wytwarzać jeszcze wyższy ślad węglowy, jadąc samochodem do sklepu po buty niż kurier zawożący wile paczek do jednego miejsca.
      • milupaa Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 15:26
        Taaaa, ja mam kilka par markowych butów, za śmieszne pieniądze, raz założone podobno , bez śladów używania 🙂 Spraye do odkarzania sa, woda z mydłem jest, pralkę mam. A dla małego dziecka to już standardowo kupuje ciuchy używane, nowych nie ma sensu chyba ze ktoś nie wie co z kasą robić.
        • m_incubo Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 20:31
          Ja też kupuję jakieś używane ciuchy dla dziecka. Ale nie buty i sobie używanych cholera wie przez kogo butów też nie kupuję, ty możesz przecież "odkarzać", nie moja broszka.
          • milupaa Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 23:10
            Używane ciuchy dla dziecka oj cholera wie kto używał, śmierć w oczach. Nie kupuj!
            • m_incubo Re: Targowanie się na Vinted 07.02.22, 10:51
              Wiem, kto używał, więc pudło wink
        • milupaa Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 23:08
          Do odkażania oczywiście mialo byc, slownik swoje wie...
          • m_incubo Re: Targowanie się na Vinted 07.02.22, 10:52
            Nie, to nie słownik, bo nie istnieje takie słowo, ale dajmy już temu spokój wink
      • marion.marion Re: Targowanie się na Vinted 22.06.23, 12:27
        Dla mnie to też jakaś czarna magia, żeby po kimś buty nosić.
    • ojesu Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 08:37
      Czyli muszę podwyższać ceny. Zaraz to zrobię. Rzeczywiście może jestem mało tolerancyjna i dla kogoś buty za 60 zł to spory wydatek. Cenę obniżałam kiedy sprzedawałam droższe rzeczy. Ja po prostu jestem szczera, jak widać inni nie są i myślą, że daję cenę zawyżoną.
      • hiacynta.bukiet123 Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 08:52
        Zacznijmy od tego, że noszone przez nie wiadomo kogo buty z sieciówki nie są warte 60zł.
        • bistian Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 09:05
          hiacynta.bukiet123 napisała:

> Zacznijmy od tego, że noszone przez nie wiadomo kogo buty z sieciówki nie są wa
          > rte 60zł.

Dla koneserów są warte. wink Ostatnio się dowiedziałem, że w Japonii są nawet automaty dla fetyszystów big_grin
          • chatgris01 Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 15:17
            Ale raczej z majtkami uczennic, nie butami...
    • latarnia_umarlych Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 08:37
      Żenuje mnie to. Dlatego nie sprzedaję.
    • anorektycznazdzira Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 09:19
      Pytań można, a odpowiadający zawsze może spuścić po brzytwie.
      Jak cena jest rzeczywiście atrakcyjna, to masz o tę rzecz 5 czy 10 zapytań, a nie jedno. Zbijaczom ceny odpowiadasz "nie, bo mam innych klientów" i temat jest ucięty.
      Jak bym miała jednego jedynego i ten by się targował, to bym zauważyła, że wcale nie robię wielkiej łaski moja rzecz jest średnio atrakcyjna. I rozważyłabym obniżkę ceny.
      BTW, kupowanie używanych butów, to jest dla mnie kosmos, musiałabym być ostatecznie zdesperowana, model niedostępny nigdzie indziej, a cena bliska zeru.
    • jasnozielona_roslinka Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 11:07
      Na vinted nic nie sprzedawałam, ale regularnie sprzedaje swoje stare książki na allegro. Tylko raz ktoś zapytał czy opuszczę cenę (chyba o 20 zł) i opuściłam o 10 zł. To była dość droga książka za ponad 100 zł. Nie oburzyło mnie to, cieszyłam się, że ktoś będzie z niej korzystał a nie będzie się u mnie kurzyła.

Kupowania używanych kosmetyków/butów nie rozumiem, czy one się nie boją, że się czymś od kogoś zarażą ? Koszty leczenia będą wyższe niż to co przyoszczędził na kupnie kompletnie niepotrzebnej rzeczy
      • georgia.guidestones Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 12:16
        Do podkladu z pompka raczej nikt nie naplul.
      • milupaa Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 15:31
        Buty? Tylko w idealnym stanie, ake jeśli ktoś pisze ze raz czy dwa założył dka mnie spoko. Spraye do odkarzania widziałaś w zyciu? Nigdy absolutnie niczym się nie zaraziłam, to jest taczej nie możliwe. Prędzej złapiesz cos na basenie.
        • milupaa Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 15:35
          Kosmetyki w życiu, to faktycznie jest niebezpieczne, te z pompką też da się otworzyć a skąd orwnisc jak kto używał . Kosmetyki w internecie kupuję tylko od sklepów i osób , które widać ze się tą sprzedażą trudnią, a nie odsprzedają swoje.
          • georgia.guidestones Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 15:41
            Ja tez, ale widzialam ze ludzie wystawiaja bo nie trafili z odcieniem. Ja gdy sporadycznie mam te sytuache, to mam ew wsrod znajomych kogos chetnego, albo po prostu to idzie do kosza.
            • milupaa Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 15:55
              Tak też widziałam, albo takie kwiatki "zużyte w połowie ", i nie moge wyjść z podziwu 🙂 Ktoś to chyba kupuje...
        • m_incubo Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 20:26
          Do odkarzania ja np. nigdy w życiu niczego nie widziałam 🤷‍♀️
          • milupaa Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 23:06
            To sprawdź do dezynfekcji 😁
            • m_incubo Re: Targowanie się na Vinted 09.02.22, 15:29
              Nie kupuję urzywanych butów, więc nie muszę ich odkarzać 🤷‍♀️
          • chatgris01 Re: Targowanie się na Vinted 07.02.22, 12:27
            A moze to chodzi o odkarzanie po wczesniejszym nieslusznym ukaraniu? 🙄
    • gaskama Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 14:10
      Nie lubię targować się, nie umiem targować się. Ale nie kupuję na vinted. I używanych butów albo używanego pudru nie przyjęłabym za darmo. Ja nieużywane, nietrafione buty rozdaję znajomym.
      • ojesu Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 15:25
        Z tej praktyki już się wyleczyłam. Mam drogie rzeczy, koleżanki niech sobie zarobią.
    • kanna Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 16:47
      Nie lubię ani się targować, ani jak ktoś się targuje, ale uważam, że każdy ma do tego święte prawo smile
      Nic żenującego w tym nie widzę.

Odpisuję "cena jest ostateczna" i tyle.
    • laluna82 Re: Targowanie się na Vinted 06.02.22, 23:24
      Ale akurat Vinted jest stworzone do "targowania". Przeciez jest opcja propozycji ceny. Nie oburzam się gdy ktoś wysyła mi propozycję i albo ją przyjmuję albo odsyłam swoją , nową, nieco obniżoną.
      Rzadziej coś kupuję ale tez zazwyczaj najpierw spradzam czy sprzedający obniży mi cenę. Jak nie, to ok, rozumiem.
      Nie widzę tu miejsca fochy z żadnej strony.

P.s. ja jestem z opcji, że używanych butów się nie kupuje i nie sprzedaje ale każdemu jego porno.
      • milupaa Re: Targowanie się na Vinted 07.02.22, 02:57
        A przymierzanych ze zwrotów też nie kupujesz? Kupujesz bo nawet nie wiesz ze są ze zwrotu i np ktoś cały dzień w domu w nich pomykał sprawdzając czy wygodne.
        • auksencja15 Re: Targowanie się na Vinted 08.02.22, 22:47
          tak, biegał w nich czy weekend założywszy na gole zagrzybione stopy z żółtymi piętami 😂
          • georgia.guidestones Re: Targowanie się na Vinted 09.02.22, 13:22
            auksencja15 napisała:

> tak, biegał w nich czy weekend założywszy na gole zagrzybione stopy z żółtymi p
            > iętami 😂
            Malo kto mierzy typowe letnie buty na stopy w skarpetkach (szczegolnie u siebie w domu).
          • milupaa Re: Targowanie się na Vinted 09.02.22, 13:31
            A to nie wykluczone 😁 Brrr...
    • narita04 Re: Targowanie się na Vinted 09.02.22, 11:48
      Ja Vinted traktuję jako miejsce gdzie główne pozbywam się niepotrzebnych ubrań. Nie mam komu oddać, mogę jedynie wyrzucić do kontenera. Więc wybieram sprzedaż nawet za symboliczną złotówkę. Zwykle przystaję na zaproponowaną przez kupującego cenę. Sama też czasami proszę o obniżkę 5-10% ceny. Nie obrażam się za odmowę. Nie targuję się przy rzeczach za małe kwoty. Cieszę się, że moje rzeczy komuś jeszcze się przydadzą. I cieszę się jak sobie coś potrzebnego kupię 5zl taniej. Ot i cała filozofia.
    • klaramara33 Re: Targowanie się na Vinted 09.02.22, 15:02
      Założylam z ciekawości konto na vinted(do tej pory chodziłam po lumpkach), i co się okazało, sprzedawcy sami z siebie proponują niższe ceny po zaznaczeniu opcji ulubione. Właśnie kupiłam lokówkę parową za 60zł (było 75).
    • telato Re: Targowanie się na Vinted 22.06.23, 11:24
      Żenujące?To handel i to na odległość,mniej bezpieczne niż targ.A sprzedający mogą zaznaczyć,że cena jest ostateczna.Żenujące jest to jak ludzie oceniają swoje ubrania i jak je wyceniają.Więcej niż w sklepie,czemu nie,jeśli komuś pasuje i nie sprawdza cen w różnych miejscach.Jest narzędzie takie jak propozycja ceny i cena do propozycji najniższa.Jak najbardziej trzeba z tego korzystać.Nie chcesz sprzedawać na Vinted "za tanio" do ceny zakupu w sklepie.A co to kogo obchodzi ile zapłaciłaś w sklepie?To jest żenujące,przytaczanie cen zakupu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka