lotka_5 Re: Chyba mamy wojnę 11.02.22, 22:00 Standardowy "alarm". Mogą siedzieć nawet i 2 tyg na jednostce. Od kiedy ty tego żołnierza masz, że tak się dziwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: Chyba mamy wojnę 11.02.22, 22:17 No. Tylko okoliczności jakby niestandardowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Chyba mamy wojnę 11.02.22, 22:24 Mam takie pytanie wstępne, czy będziemy mogli się spodziewać fali uchodźców ? I czy ich przyjmiemy? I czy ja dobrze widzę, że mamy wojnę i epidemię? A pamiętacie, jak tematem miesiąca był zakaz sprzedaży drożdżówek w szkołach <żart> ? Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Chyba mamy wojnę 11.02.22, 22:58 Tak, był to taki wątek, ktoś pamięta? Co zrobisz w razie wojny … i większość męstwo udawała się na emigrację do Niemiec. Może warto go odszukać? Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 00:45 >i większość męstwo udawała się na emigrację do Niemiec. Po wyjezdzie Polakow i innych emigrantow z Uk popyt na ich domy bardzo zmalal. Beda chcieli ich z powrotem, ale najpierw beda musieli sie upewnic, ze powrot bedzie z podkulonym ogonem na szmate lub budowe. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 01:38 Triss leciała z rodzina do stanów, gdzie jak zapewniła ja przyjmą z otwartymi ramionami bo jest biała i ma dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Chyba mamy wojnę 11.02.22, 23:19 Tak, będziemy przyjmować. Ukraińcy są "nasi" kulturowo. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Chyba mamy wojnę 11.02.22, 22:33 Zasugerowali, zeby Amerykanie wrocili jak najszybciej do domu. Nie jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Chyba mamy wojnę 11.02.22, 22:39 Kurde, to muszę szybko wino dopić i obejrzeć zapasy. Dwie zupy w puszkach. Wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Chyba mamy wojnę 11.02.22, 23:27 Nie. Ale z wysokości mojego fotela w tej chwili nie mogę zrobić nic innego. A pisać ani myśleć jak jest źle nie chcę bo w niczym o nie pomoże. Co według Ciebie panno n. mogłabym zrobić? Napisz, może to zrobię jeśli uznam to za sensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 00:18 >I to Cię śmieszy, tak? Dokladnie Panna Nasturcja. Brawo. Ja juz od dawna zakladam watki na ten temat. Juz slyszalam ze z powodu ilosci tych watkow " histeryzuje" A czyjs tam watek o zapasach z powodu nadchodzacej wojny glupiutkie forumki uznaly wlasnie jako powod do smiechu. Wkleilam nawet fragment ksiazki pewnej historyczki jak to w 1939 wielu tez to wysmiewalo ze to nie to samo i bzdury itd. Ciekawe co powiedza jak setki tysiecy jesli nie miliony uchodzcow z Ukrainy wejda do Polski. Zapewne zapomna co pisaly... Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 00:44 Pytam więc jeszcze raz, co według Ciebie powinnyśmy my, głupie zrobić. Bo jak już lecimy historią i robieniem zapasów, to miliony Żydów (i nie tylko) robiło zapasy, zaszywali złote zęby w płaszcze i tak dalej. I jak wiemy, mało to pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 11:19 Ursydia a ty zakladasz ze kazda wojna jest identyczna? Moze wspomnij wojne hugenotow z husytami i opowiadaj co tam komu nie pomoglo. Oczywiście ze nalezy zrobic zapasy zywnosci na 2 tygodnie lub miesiac. I oczywiście ze jesli mieszkasz przy wschodniej granicy to rozwazasz gdzie w razie czego masz mozliwosc wyjechac jesli zrobia tam zycie nie do zniesienia jak na poligonie. Poza tym nalezy sie zaopatrzyc chocby w prosta maszynke gazowa z wkladami gazowymi do gotowania bo beda zupelnie odcinac, swieczki, leki jesli ktos bierze na dluzej niz normalnie itd Tu masz wschodnia granice zajeta. Podczas drugiej wojny swiatowej z kazdej strony byl wrog, a teraz masz inna sytuacje gdzie nie ma przesladowan jakiejs konkretnej grupy etnicznej. Narazie to lokalna wojna na wlosku. Czy naprawde ludzie nie potrafia odroznic sytuacji? Mamy 21 wiek Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 19:15 Przecież to ty sięgnęłam do historii przypominając 39. Nikt nie twierdzi, że jest dobrze, ale bieganie na około stołu i machanie rękami nikomu nie pomoże. A na pewno nie poprawi sytuacji, że taki random jak ja zacznie się martwic i pisać o tym na forum. Rozumiesz o co mi chodzi? Jeśli tak, to zejdź z tej ambony. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 00:48 >Ciekawe co powiedza jak setki tysiecy jesli nie miliony uchodzcow z Ukrainy wejda do Polski. Nie jest tak , ze przez ostatnich kilka lat juz to robili? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 11:21 >Nie jest tak , ze przez ostatnich kilka lat juz to robili? Nie rozumiesz roznicy miedzy emigrantami ekonomicznymi ktorzy sa wchlonietymi przez rynek i pracuja, a naglym naplywem uchodzcow jakich rynek nie jest w stanie w ogole wchlonac? Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Chyba mamy wojnę 11.02.22, 22:50 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28102748,bialy-dom-inwazja-na-ukraine-moze-zaczac-sie-w-kazdej-chwili.html#s=BoxMMtImg1 Nie wygląda to niestety za wesoło. Jutro rozmowa Putin- Biden, ale jak widać sytuacja eskaluje, a dyplomacja zawodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Chyba mamy wojnę 11.02.22, 23:19 Bo obce wojska zajmują polskie jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
literalnie Re: Chyba mamy wojnę 11.02.22, 23:27 demono2004 napisała: > Bo obce wojska zajmują polskie jednostki. Masz na myśli NATO? Ten wpis powinien zostać żeby każdy wiedział po czyjej stronie jesteś i przez pryzmat tego można było ocenić każdy twój mącący wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
literalnie Re: Chyba mamy wojnę 11.02.22, 23:40 Antyszczep i konfiarz sieje fejki na korzyść Rosji. A to ci niespodzianka. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 08:00 literalnie napisał(a): > Antyszczep i konfiarz sieje fejki na korzyść Rosji. A to ci niespodzianka. Ostatnie dwa lata zryły ci solidnie dekiel Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Chyba mamy wojnę 11.02.22, 23:21 Dodam jeszcze , ze żołnierze w Polsce sa postawieni w stan gotowosci. Słyszalam o tym nie dalej, jak godz temu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 00:14 Zaraz a to nie ty niedawno twierdzilas ze wojny nie bedzie? Czy podobny nick? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 00:05 Na tym forum to temat TABU. A jak zaczniesz to zaraz wpadnie kilka takich ktore sa ...in denials... i beda cie wysmiewac, ze jestes histeryczka. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 08:02 Dokładnie a tu nie ma się z czego śmiać. Ludzie zaczynają się bać o siebie i swoich bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 08:08 demono2004 napisała: > Ludzie zaczynają się bać o siebie i swoich bliskich. no to się bójcie, skoro najwyraźniej tak lubicie. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 08:20 Tylko głupi nie boi się niczego . Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 08:28 demono2004 napisała: > Tylko głupi nie boi się niczego . a ktoś mówi o niebaniu się niczego? Odpowiedz Link Zgłoś
zrozpaczona38 Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 09:35 a co ma ci mówić jak ty od razu na forum gazety jęzorem kłapiesz Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 13:24 Jesli Rosja zacznie, pozostale kraje powinny ja zgniesc i zaorac do lysego pola. I tak sie powinno robic z kazdym krajem naruszajacym obecna rownowage. Sredniowiecze minelo, a niedosc ze mamay epidemie, to jeszcze wojna ma przyjsc. Jeszcze troche i w XXI wieku bedziemy zdychac z glodu i zimna jak w jaskiniach. I ciekawe gdzie beda mieszkac ci wszyscy uchodzcy z zajetych terenow W ogole w czasie pandemii, tarc na tle kulturowym i religijnym to wspanialy pomysl wywolywac jeszcze wojne Mam nadzieje, ze jednak sytuacja zostanie opanowana. Jesli nie, to w d.pie beda wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 15:34 umi napisala: > Jesli Rosja zacznie, pozostale kraje powinny ja zgniesc i zaorac do lysego pola. > I tak sie powinno robic z kazdym krajem naruszajacym obecna rownowage. Czy ty w realu tez tak pieprzysz bez zastanowienia, bo na forum rekordy bezmyslnosci i werbalnej sraczki bijesz. Komplet nie do wytrzymania. Odpowiedz Link Zgłoś
elsa.the.dog Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 15:40 Z nerwów nie spałam do 3 w nocy, ale przed chwilą rozmawiałam z tatą, którego zdanie jest dla mnie zawsze na pierwszym miejscu i on uważa, że teraz Rosja napadnie tylko na Ukrainę, wymieni rząd, a na Polskę dopiero za 10 lat, więc trochę ze mnie ciśnienie zeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 15:48 Aha. Może już pora trochę mniej słuchać taty 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
elsa.the.dog Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 15:52 Gdybys wiedziała kim jest mój tato, to też byś pokiwała głową z uznaniem. Jeszcze się nie w swoich ocenach nie pomylił. Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 15:55 Może pokiwam, ale daj argumenty. Na razie to sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
elsa.the.dog Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 16:06 Sypałam psu jedzenie kiedy go słuchałam, więc może nie zrozumiałam tak dokładnie, ALE mój tato twierdzi, że Putin potrzebuje sukcesu, którego już dawno nie miał. Więc kiedy napadnie na Ukrainę i wstawi tam „swojego” to będzie miał sukces i to mu starczy na jakieś 10 lat. A potem zaatakuje Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 16:09 Jest i pies. I takie to wojenne wątki. Część się nie może doczekać, część trolluje jak zawsze, część nie wie o co chodzi, a w ogólnym rozrachunku sensu w nich żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 16:12 > Jest i pies. > I takie to wojenne wątki. No, bez Szarika ani rusz wojowac. Jeszcze kapitan Kloss zmieni czapke i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
elsa.the.dog Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 16:16 Tak, posiadam psa. Nie jest to chyba tajemnica. A wojny boję się jak wszyscy, więc napisałam o tym jak zostałam uspokojona. Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 17:44 Ale Ty rozumiesz że Ukraina jest w zupełnie innej sytuacji niż Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Chyba mamy wojnę 01.03.22, 19:23 elsa nie przejmuj sie. One tylko potrafia linczowac. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 20:26 elsa.the.dog napisał(a): > Sypałam psu jedzenie kiedy go słuchałam, więc może nie zrozumiałam tak dokładni > e, ALE mój tato twierdzi, że Putin potrzebuje sukcesu, którego już dawno nie mi > ał. Więc kiedy napadnie na Ukrainę i wstawi tam „swojego” to będzie miał sukces > i to mu starczy na jakieś 10 lat. A potem zaatakuje Polskę. A za dziesięć lat, to Putin będzie miał 79 lat. Myślisz, że cierpiąc na podagrę będzie mu się chciało atakować Polskę? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 20:31 kub-ma napisała: > > A za dziesięć lat, to Putin będzie miał 79 lat. Myślisz, że cierpiąc na podagrę > będzie mu się chciało atakować Polskę? > > Toż to idealny wiek na zostanie amerykańskim prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 20:48 No wiem, że ma akuratnie 79 lat, ale nie zamierza napadać na Polskę I chyba na żaden inny kraj mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 20:36 Przypomnij, ile ma ten demencyjny dziadzio, nowy prezydent USA? Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 20:51 No tak wyborcy zdecydowali A w Rosji to te wybory bywają chociaż uczciwe? Bo 79-letni Putin, to będzie raczej przez zasiedzenie i nikt mu zdrowia i chęci nie będzie sprawdzał. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Chyba mamy wojnę 01.03.22, 19:24 triss... przeciez w USA nie rzadza zmieniajacy sie prezydenci... to tylko figuranci Odpowiedz Link Zgłoś
no_name33 Re: Chyba mamy wojnę 01.03.22, 19:46 kub-ma napisała: > > A za dziesięć lat, to Putin będzie miał 79 lat. Myślisz, że cierpiąc na podagrę > będzie mu się chciało atakować Polskę? On i podagra? Widziałaś jak skakał z okrętu na główkę do lodowatej wody? On chyba będzie żył 200 lat Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Chyba mamy wojnę 12.02.22, 16:01 > Gdybys wiedziała kim jest mój tato, fiu fiu, to musi byc sam Putin z dobrze wypelnionym kalendarzem na lat. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Chyba mamy wojnę 01.03.22, 19:25 moze jest wojskowym i wie wiecej niz przecietni ludzie? Ja bym nie kpila. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Chyba mamy wojnę 01.03.22, 19:23 elsa Twoj ojciec to madry czlowiek. Tylko, ze ta hipoteza jest prawdziwa przy zalozeniu, ze Putin to strateg, a nie ze na stare lata zapadl na chorobe psychiczna i jest nieprzewidywalny. Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Chyba mamy wojnę 01.03.22, 18:23 Onewoman, czyli jednak coś było na rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
onewoman Re: Chyba mamy wojnę 01.03.22, 19:07 No niestety. Niech cię szlag putin. Celowo z małej. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Chyba mamy wojnę 01.03.22, 19:21 Polecam na pocieszenie: NAJAZD ROSJI NA POLSKĘ. CZY TO MA SENS? KAPITAN LISOWSKI Odpowiedz Link Zgłoś
elsa.the.dog Re: Chyba mamy wojnę 01.03.22, 19:54 Ha! I co, niedowiarki? Tak samo teraz wciskacie kosz kiedy ktoś pisze o wojnie atomowej. Chowacie dzbanki z piasek, albo obśmiewacie temat. Nikt nie chce umrzeć, myślę że nikt się nawet takiej eskalacji jak teraz nie spodziewał, jednak to jest nasza rzeczywistość i należy jej stawić czoła. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Chyba mamy wojnę 01.03.22, 20:12 Spoko, jak według ciebie mam stawić czoła wojnie atomowej? Jakieś rady? Odpowiedz Link Zgłoś
elsa.the.dog Re: Chyba mamy wojnę 01.03.22, 21:04 Żadnych, przecież wtedy wszyscy zginiemy. Ale nie może być tak, że nie wolno o tym pisać bo jedna z drugą są cykorami. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Chyba mamy wojnę 02.03.22, 02:11 Na PO było, żeby położyć się na ziemi nogami w stronę grzyba atomowego. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Chyba mamy wojnę 02.03.22, 08:23 borsuczyca.klusek napisała: > Na PO było, żeby położyć się na ziemi nogami w stronę grzyba atomowego. > ale co ma to dać? Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Chyba mamy wojnę 01.03.22, 21:21 Pamiętam, jak czytałam ten wątek, nie cały, bo nie dałam rady, ale się uspokoiłam w tym całym kociokwiku. No żesz, Onewoman miałaś rację, cholera. Mam nadzieję, że Twój mąż jest bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Chyba mamy wojnę 01.03.22, 21:31 Osz.cho.lera, nie wiem kto wyciągnął ten wątek z przeszłości...a nie, wróć, to wątek sprzed 2,5 tygodnia ... ale się w między czasie od.je.bało Odpowiedz Link Zgłoś
onewoman Re: Chyba mamy wojnę 01.03.22, 21:56 Nikt nie chciał wierzyć, ja też nie. Zaraz po wybuchu czułam straszna wściekłość na zmianę ze strachem, każdy telefon który dzwoni do męża to strach, że ma się stawić. Taka praca, ale poszedłby walczyć też jako cywil, jeśli chodziłoby o Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Chyba mamy wojnę 02.03.22, 00:09 ciekawie się to czyta już po fakcie największe forumowe mędrki pokazały swą głupotę w pełnej krasie. (zaskoczenia nie ma, coż) ja się nie wpisywałam, śledziłam temat z dużym niepokojem, ale obserwuję na fb amerykańskiego dyplomatę z ukraińskiej ambasady, gdy napisałaś - to on akurat zamieścił foteczkę ze lwowa, z rowerem i piwkiem w tle wraz z informacją, że dzieci i żona już odesłane do stanów, a oni z kijowa do lwowa i że ma nadzieję na szybkie i pokojowe rozwiązanie.... nie udało się, wczoraj mi napisał, że nie jest już we lwowie.... ale że jest bezpieczny na terenie polski. Odpowiedz Link Zgłoś