Dodaj do ulubionych

Korek na ścianie

04.03.22, 15:20
Ktos ma? Jak to się sprawdza? Niszczy się na co zwracać uwagę?
Obserwuj wątek
    • arwena_11 Re: Korek na ścianie 04.03.22, 16:11
      Mam na działce, miałam w dawnym mieszkaniu rodziców. Ociepla mieszkanie wizualnie i rzeczywiście, daje taką dodatkową izolację. Położyć można spokojnie samemu. Warto nie kupować najtańszego - czasami się kruszą.
      • ichi51e Re: Korek na ścianie 04.03.22, 16:35
        no właśnie tego najbardziej się boje sad
        • arwena_11 Re: Korek na ścianie 04.03.22, 16:42
          W tamtym mieszkaniu korek tata położył gdzieś ok 1995 roku. Z tego co wiem jest nadal w bardzo dobrym stanie ( mieszkanie kupili znajomi moich rodziców, więc tam czasami bywają i widzieli ). Na działce mamy jakieś 5-6 lat. Wygląda fajnie, pojawiły się kolorowe - więc w jednym pokoju mamy niebieski, w drugim żółty, w małej łazience biały. W salonie chyba też jakiś jasny. Tu chodziło o to aby docieplić.
        • bogusia_08 Re: Korek na ścianie 04.03.22, 16:52
          Nic Ci się nie będzie kruszyć jak dasz listwy maskujące na krawędzie .Dobry na wyciszenie i nie wychodzi z mody .Bez obaw .Zresztą spytaj się w sklepie lub wejdź na fora korkowe .
          • ichi51e Re: Korek na ścianie 04.03.22, 17:02
            miód na moje serce!
        • aqua48 Re: Korek na ścianie 04.03.22, 18:15
          ichi51e napisała:

> no właśnie tego najbardziej się boje sad

Nic się nie kruszy, bez obaw.

• hannibal_lectourer Re: Korek na ścianie 04.03.22, 18:01
      Od 30 lat na ścianach okiennych w pokojach, nic się nie kruszy. Taki z rolki, tylko pamiętam, że był od razu kładziony jakiś szwedzki eko lakier bezbarwny. Doświadczenia z korkiem w kuchni nie mam.
    • aqua48 Re: Korek na ścianie 04.03.22, 18:14
      Ja mam na jednej ścianie w kuchni i w wąskim korytarzyku do niej wiodącym. Sprawdza się świetnie. Od lat tam jest, przeżył kolejne malowania i gruntowny remont kuchni. Pasuje do wszystkiego i ociepla wizualnie pomieszczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka