Dodaj do ulubionych

Przypięte wątki - propozycje

08.03.22, 10:52
Proszę o linkowanie wątków, które uważacie, że są na tyle istotne/przydatne, by je przypiąć.

Na razie wiem o tych, które są przypięte (Pomoc dla Ukrainy, Jak wspierać w szoku pourazowym, Seriale koreańskie) a dodatkowo:
Co teraz czytacie

Co jeszcze?
Wpiszcie się, proszę, do końca dnia.

Dodatkowo przypominam, że istnieje możliwość dodania sobie wątków do ulubionych, dzięki czemu się nie zgubią nawet, jeżeli spadną na dalsze strony - to już indywidualnie.
Obserwuj wątek
    • fornita111 Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 11:00
      Ja bym chetnie zobaczyla wsrod przypietych watek o tym jakie firmy bojkotowac z zwiazku z tym, ze sie z rynku rosyjskiego nie wycofaly. Albo instrukcje jak rozpoznawac ruskie trolle w mediach spolecznosciowych, w komentarzach pod artykulami, na forach- to jest teraz wazne i potrzebne. A watki o ksiazkach, czy serialach to juz sobie serio darujcie przypinanie bo debilnie to wyglada wink
      • heca7 Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 11:05
        O, ja chce ten o firmach do bojkotowania.
        Co do trolli to nie sądzę, że to możliwe i coś da.
      • jedn0raz0w0 Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 14:17
        Z tymi firmami to to się może zdezaktualizować w każdej chwili bo wyjście z rynku tej wielkości to nie jest kwestia jednego telefonu, więc jakaś firma może już podjąć decyzję i działania a tu jeszcze tego nie wiesz. Natomiast GORĄCO ZACHĘCAM do pisania wiadomości via social media do tych marek, że jeśli nie wyjdą to będziecie bojkotować, bo to jest dobra forma perswazji i argument dla tych, którzy w tych firmach ważą za i przeciw.
        • fornita111 Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 14:21
          No tak, ale chyba logiczne, ze w watku by sie wlasnie aktualnosci wrzucalo wink
    • geez_louise Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 11:07
      Przypinajcie to, co aktualnie jest ważne, teraz tematy ukraińskie, zawsze jakieś pomocowe, jak nie ma większych wydarzeń to niech będą filmowe i czytelnicze, ale bardziej ogólne, bo na litość, oglądanie koreańskich seriali to nisza, jeżeli to ma być forum wielbicielek tych szmir, to ja się odmeldowuję.
      • senin1 Re: Przypięte wątki - propozycje 09.03.22, 07:48
        Tak fajnie zaczelas,
        "oglądanie koreańskich seriali to nisza, "

a tak beznadziejnie skonczylas:

"jeżeli to ma być forum wielbicielek tych szmir, to ja się odmeldowuję."

A przeciez "te szmiry" mozna bylo sobie darowac.
        Swoja droga to jest fascynujace, ze ludzie tak sie emocjonuja faktem, ze ktos sobie cos tam oglada w wolnym czasie.

a w temacie: Byl fajny watek suellen "Kompedium wiedzy o Ukrainie", czy jakos tak, z linkami do kompetentnych wypowiedzi(np Krzysztof Wojczal). Szkoda ze sie nie zalapal na przypiecie. W polaczeniu z watkami buldoga bylby swietnym rozjasnieniem sytuacji.

• madame_edith Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 11:10
      Oprócz trzech wspomnianych rekomendacje serialowe byłyby super, jeśli się da więcej niż 3 wątki
    • bywalec.hoteli Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 11:10
      Gąsienica
    • iwoniaw Wklejajcie linki 08.03.22, 11:18
      zona_mi napisała:

> Proszę o linkowanie wątków, które uważacie, że są na tyle istotne/przydatne, by
      > je przypiąć.
      >
      Dziewczyny, tak jak Zona napisała, proszę Was, wklejajcie linki do wątków, które chciałybyście przypiąć - hasla "wątek o x" nie są zbyt precyzyjne, szczególnie jeśli tych o konkretnej tematyce jest więcej niż jeden.
    • koko8 Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 11:23
      Ja dziekuję za szybką reakcję i proszę o ratunek dla Co teraz czytacie
      • asiairma Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 12:15
        tez poproszę ten wątek
    • feniks_z_popiolu Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 11:24
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,172316263,172316263,Co_teraz_czytacie_.html

Ja poproszę ten o książkach, wydaje mi się dość uniwersalny.
      Jeśli wyleci z listy to poproszę o info jak dodać WĄTEK do ulubionych bo jak fora dodawać to wiem.

Koreańskie seriale natomiast wydają mi się zbyt niszowe, dla niewielkiej grupy i ja bym była na NIE>

• feniks_z_popiolu Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 11:31
        I jeszcze prosiłabym o wątek pomocowy dla Ukrainy:
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,173245124,173245124,Pomoc_dla_Ukrainy_wrzucajcie_informacje_.html

Szok pourazowy pewnie ważny ale czy aż tak, żeby go przypinać? Tu nie mam do końca zdania
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,173301263,173301263,Jak_wspierac_osoby_w_szoku_pourazowym_.html

A generalnie przypinajmy to co ważne w danym czasie, może taki wątek jak ten "co przypiąć" mógłby się pojawiać raz na jakiś czas
      • zona_mi feniks_z_popiolu 08.03.22, 11:59
        > jak dodać WĄTEK do ulubionych bo jak f
        > ora dodawać to wiem.
        >

Po otwarciu wątku z lewej strony przy tytule pokazuje się gwiazdka - klikasz w nią.

> A generalnie przypinajmy to co ważne w danym czasie, może taki wątek jak ten "co przypiąć" mógłby się pojawiać raz na jakiś czas

Zawsze można było i nadal można pisać do moderatora/administracji w tej sprawie.
        • feniks_z_popiolu Re: feniks_z_popiolu 08.03.22, 12:10
          >>> Zawsze można było i nadal można pisać do moderatora/administracji w tej sprawie>>>>.

To wiem ale chodziło mi o jakiś rodzaj głosowania; zbiorowego głosu forum
        • jasnoklarowna Re: feniks_z_popiolu 08.03.22, 18:43
          To ja pociągnę pytanie, kliknęłam gwiazdkę, potem weszłam na forum ponownie, i nie widzę odnośnika do ulubionych wątków. Jak to potem znaleźć jak wątek spadnie z głównej strony?

Z góry przepraszam za nieogarnięcie, ja jestem po prostu informatycznie upośledzona, nic dla mnie nie jest intuicyjne i żebym ogarnęła, muszę mieć wyłożone jak krowie na miedzy.
          • kurt.wallander Re: feniks_z_popiolu 08.03.22, 18:48
            Po prawej stronie u góry masz ulubione fora i obok wątki.
          • heca7 Re: feniks_z_popiolu 08.03.22, 18:50
            Sprawdziłam u siebie. Wchodzisz w Ustawienia z boku. I tam masz tajemniczo brzmiący nagłówek- Dyskusje wink Gdzie właśnie schowane są Ulubione Wątki smile
            • kurt.wallander Re: feniks_z_popiolu 08.03.22, 18:52
              heca7 ma rację, "wątki" pokazuje tylko te, w których sie ostatnio udzielałaś. A byłam przekonana, że ulubione.
            • jasnoklarowna Re: feniks_z_popiolu 08.03.22, 19:02
              O mamo, już mam, sama w życiu bym tego nie znalazła.
              Dzięki.
    • kadfael Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 11:27
      Jako trzeci, prócz ukraińskich - co teraz czytacie.
      • miss2 Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 12:04
        Popieram
      • jowita771 Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 12:05
        kadfael napisała:

> Jako trzeci, prócz ukraińskich - co teraz czytacie.

Ja też albo ten albo o niszowych filmach. Chyba nie napisałam w nim ani jednego postu, ale zaglądałam regularnie i sporo z polecanych filmów oglądałam. Świetny wątek.
        • zona_mi jowita771 08.03.22, 12:32
          napisał:

> ten albo o niszowych filmach. Chyba nie napisałam w nim ani jednego
          > postu, ale zaglądałam regularnie i sporo z polecanych filmów oglądałam. Świetn
          > y wątek.

Czy masz może link do niego? Ułatwiłoby to sprawę.
          • natalia.nat Re: jowita771 08.03.22, 12:46
            forum.gazeta.pl/forum/w,567,172347499,172347499,Filmy_ciekawe_niszowe_.html
    • magdallenac Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 14:08
      Wątek, co teraz czytacie.

A na przyszłość, żeby nie robić siary, to może podpinać wątki, które dotyczą zainteresowań większości forumek, lub uniwersalne typu- książka wszech czasów, serial wszech czasów itp. Podpięcie wątku o zwyczajach godowych albatrosów z Gwadelupy, tylko dlatego, że któraś się określiła samozwańczą kierowniczką forum i są jeszcze 3 ematki żywo zainteresowane tym tematem byłoby tak głupie, że aż śmieszne.
      • koko8 Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 15:46
        Amen
      • black_magic_women Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 15:47
        A ja do pamiętnej afery myślałam, że to pod tym tytułem kryje się jakiś "megawontek" tylko dla wtajemniczonych wink
      • pade Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 17:52
        Podpisuję się.
      • miss2 Re: Przypięte wątki - propozycje 08.03.22, 18:37
        👍
    • suki-z-godzin Re: Przypięte wątki - propozycje 09.03.22, 10:54
      > Co jeszcze?

na pewno nie Koreańskie seriale 🤡😈
    • pade Re: Przypięte wątki - propozycje 09.03.22, 12:43
      Zono, bardzo Cię proszę, odepnij ten koreański wątek. Na pierwszym miejscu powinien być ten o pomocy, drugi o szoku pourazowym (póki co, bo może pojawi się coś ważniejszego), a trzeci o książkach.

Ten koreański na pierwszym miejscu wygląda kuriozalnie.

Za dwa tygodnie mogłaby być opcja ponownego głosowania. Chyba, że bardzo ważny temat pojawi się wcześniej.
      • daniela34 Re: Przypięte wątki - propozycje 09.03.22, 12:50
        100/100, pade

O to właśnie chodzi- jak to wygląda. No kuriozum przecież.
      • lea_233 Re: Przypięte wątki - propozycje 09.03.22, 12:51
        Popieram Pade. Co do kuriozum i co do ponownego głosowania za 2 tygodnie.
        Niech wrócą książki
    • zona_mi Dziękuję i proszę 09.03.22, 14:03
      Dziękuję za podpowiedzi - szczególnie te z linkami.

Ponieważ szpilki są tylko trzy, zrobiłam, jak widać.
      W razie potrzeby będę modyfikować/dopisywać kolejne linki.

Ale mam prośbę - nie dopisujcie się w tamtych wątkach, które maja odtąd służyć jedynie informacji.
      Jeśli zaistnieje potrzeba, by coś dopisać/zmienić - piszcie do mnie na priv.
      Odpowiadam i będę reagować.

Trzecia szpilkę zostawiam na sprawy bieżące.

UWAGA:
      - po wpisaniu się do wątku, każdy dostaje informacje od systemu o kolejnych wpisach;
      - każdy może sobie dodać dowolny wątek dodać do ulubionych na forum (instrukcja wyżej);
      - zawsze można też interesujący nas wątek dodać do ulubionych w komputerze/telefonie.
      • pade Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 14:06
        Zona, nie rozumiem tego zabiegu, serio.
        Czy przyszpilanie nie miało na celu ułatwienia dostępu?
        Teraz, żeby znaleźć informację albo się nimi wymienić, trzeba wejść w Twój wątek, potem kliknąć kolejny, a potem go przewinąć. To się mija z celem.
        To trochę wygląda tak: skoro nie pasują Wam koreańskie seriale, to nic nie będzie wisieć. Niepotrzebne nam teraz dolewanie oliwy do ognia. Mamy wystarczająco dużo nerwów.
        Bardzo proszę, zróbcie to, o co prosi forum.
        • zona_mi Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 14:12
          Czego nie rozumiesz?
          Są trzy szpilki, nie da się przypiąć sześciu czy więcej wątków.
          Można wchodzić tamtędy, jeśli ktoś sobie nie zapisał/nie dodał do ulubionych.
          Jeśli dla kogoś wątek jest ciekawy/ważny, to chyba jest w stanie albo samodzielnie dodać do ulubionych i nawet nie korzystać ze szpilek, albo kliknąć dwa razy, zamiast raz, gdy ma zbiorczo?
          • pade Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 14:18
            Ale nikt nie chciał sześciu wątków, tylko trzy, bez koreańskich seriali. Przecież to wyraźnie napisałyśmy i w tym wątku i w tym, w którym Bieleem popisywała się swoją władzą.
            Forum jest zgodne w tym względzie.
            Co stoi na przeszkodzie, żeby było tak, jak chciałyśmy? Wytłumacz mi jak krowie na rowie, bo ja nie rozumiem, naprawdę.
            • zona_mi Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 14:25
              pade napisała:

> Ale nikt nie chciał sześciu wątków, tylko trzy, bez koreańskich seriali.

Nie nikt, tylko te osoby, których nie interesują te seriale.

Z drugiej strony - w czym przeszkadza, że teraz przypięte jest info i o koreańskich, i o książkach i o filmach?
              I jeszcze wojenni i dodatkowo mamy jedno miejsce na jakieś bieżące?

Czy teraz kwestią do dyskusji będzie: usunąć koreańskie seriale, bo część osób nie chce, by widniały w przypiętym wątku?

• pade Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 14:31
                Jeszcze raz ponawiam prośbę o wytłumaczenie skąd ta całkowita zmiana.
        • kautokeino Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 14:25
          To jest ulatwienie dostepu. Wchodzisz w przyszpilony watek i masz na tacy podane linki do glownych watkow informacyjnych - linki zaproponowane przez forumki, plus zona ma dodawac kolejne w miare pojawiania sie. Bez przyszpilonego spisu tresci szukasz watku ktorego tytulu nie znasz wsrod kilkudziesieciu watkow na kazdej stronie, a te kilkadziesiat moze dotyczyc wymiany firanek w roku 2015 albo pryszcza u nastolatka z 2007 roku, bo akurat jakis jakis pracownik archeo wpadl na forum.
          To ze ktos dorosly i pismienny (pierwsze przez domyslnosc, drugie udowodnione) nie rozumie jak dziala spis tresci, jest dla mnie duzym zaskoczeniem.
          • pade Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 14:33
            Nikt na forum nie prosił o spis treści.
            Proszono o coś zupełnie innego, co jest w tym wątku powtórzone co najmniej kilka razy.
            • borsuczyca.klusek Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 14:34
              Może nikt nie prosił bo nikt na taki pomysł nie wpadł? 🙄
              • pade Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 14:39
                Zona wpadła więc mogła zapytać. Jeśli reszta forum by się zgodziła, to ja bym słowem nie pisnęła.
                Nie rozumiem, jak można pytać o jedno, uzyskać odpowiedź i robić zupełnie co innego.
                To po co właściwie był ten wątek?
                • borsuczyca.klusek Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 14:45
                  Wątek był po to by wytypować wątki do przyszpilenia co też się stało 🤨
                  • pade Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 14:47
                    Dobrze mówisz. Wątki do przyszpilenia, a nie linki do wątków.
                    • feniks_z_popiolu Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 15:04
                      No jakiś kompromis to jest wink. Ale łatwiej chyba nie jest.
                      Jeśli miałoby tak zostać to ja jeszcze postuluję, żeby wyraźnym, otwartym tekstem wpisać w tych wątkach o tytułach "Linki......" żeby nikt tak się nie dopisywał tylko stamtąd wchodził bezpośrednio do właściwego wątku
                      np. o książkach.
                      • zona_mi Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 15:13
                        > Jeśli miałoby tak zostać to ja jeszcze postuluję, żeby wyraźnym, otwartym teks
                        > tem wpisać w tych wątkach o tytułach "Linki......" żeby nikt tak się nie dopisy
                        > wał tylko stamtąd wchodził bezpośrednio do właściwego wątku
                        > np. o książkach.

Nie do końca mam nadzieję, że wszyscy będą to respektować, ale postaram się to ogarnąć w najwyższym stopniu, żeby te wątki pozostały czytelne dla zainteresowanych emam.
                • kautokeino Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 14:46
                  Na jakiej podstawie sadzisz, ze zona uzyskalaby odpowiedz na to pytanie zanim wojna sie skonczy? Popatrz na ten watek: pytanie bylo i linki, a ile wpisow zajelo, zanim pojawila sie pierwsza forumka, ktora wiedziala co to link? Wbrew obiegowej podsmiechujce o ematce-waskiejspecjalistce, to siedza tu w wiekszosci zwykle kobiety i kilku inceli, a nie przedstawicielstwo Mensy.
                  • pade Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 14:49
                    Przecież dostała odpowiedź: 2 z tych co wiszą czyli pomoc Ukrainie, drugi o szoku i trzeci miał być o książkach (więcej osób było za książkami niż za filmami).
                    Daruj sobie te złośliwości, bo one naprawdę źle o Tobie świadczą.
                    • borsuczyca.klusek Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 15:31
                      A teraz mamy i książki i filmy. I komu to przeszkadza 🙄
                      • kautokeino Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 15:54
                        pade przeszkadza. Zreszta, cokolwiek by nie bylo, zawsze komus bedzie przeszkadzac.
                        • borsuczyca.klusek Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 16:16
                          Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził 🙄
                          • fornita111 Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 17:09
                            Wszystkim nie trzeba, wazne zeby Koreanskich Seriali nie ukrzywdzic wink Reszta to tam furda wink
            • kautokeino Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 14:40
              Aha, juz wiem w czym problem.
              Popatrz na ciag liczb: 1 - 2 - 3 - 4 - 5
              Wiesz ktora strona jest prawa, a ktora lewa? Liczby rosna od lewej do prawej, od 1 do 5. Na forum mozna przyszpilic maksymalnie 3 watki (slownie "trzy"), co oznacza, ze 4 albo 5 sie nie da przyszpilic. Forumki podaly WIECEJ NIZ TRZY linki do przyszpilenia, w zwiazku z tym administracja zrobila co mogla w ramach technicznych mozliwosci forum. I teraz masz przyszpilone dwa zatytulowane spisy watkow, co wydatnie zwiekszylo ilosc watkow, jakie sa przyszpilone.
              • pade Re: Dziękuję i proszę 09.03.22, 14:43
                Daruj sobie ten protekcjonalny ton i naucz się czytać ze zrozumieniem.
    • chococaffe Re: Przypięte wątki - propozycje 09.03.22, 15:59
      Nie czytałam tego wątku, ale fajna wersja finalna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka