Dodaj do ulubionych

Leki na Ukrainę

21.03.22, 11:03
Ostatnio rumakowalam, że podam wolontariuszowi jadącemu na Ukrainę i już, ale wcale to różowo nie wygląda jak zaczęłam szukać. Nikt nie może zagwarantować dokąd dojedzie. Może macie już doświadczenie jak przekazać coś konkretnej osobie?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Leki na Ukrainę 21.03.22, 11:08
      Eee... No ale przecież tak właśnie jest. Nikt nie może zagwarantować gdzie dojedzie.
      Nie sądzę żeby ktokolwiek teraz dał ci gwarancję że na sto procent uda mu się dotrzeć tu czy tam.
      • extereso Re: Leki na Ukrainę 21.03.22, 11:11
        Wiadomo. Znajomemu skończyły się leki bez których bardzo mu się pogorszy. W Ukrainie kupić nie może już. Poprosił mnie o pomoc i nie wiem jak zwiększyć prawdopodobieństwo że leki dotrą ( pewnośc to taka figura retoryczna). Na ktoś jakąś wiedzę, pomysł?
        • daniela34 Re: Leki na Ukrainę 21.03.22, 11:21
          Nie wiem, gdzie znajomy aktualnie konkretnie jest i w jakiej sytuacji jest ten teren, ale czy znajomy ma możliwość podejścia do jakiejś najbliższej lokalnej parafii, zakonu, ośrodka religijnego? Oni czasem mają transporty "celowane" z Polski. Wiesz: parafia dla parafii, polski dom zakonny dla ukraińskiego itd. Oczywiście to wszystko zależy od tego czy w dane miejsce w ogóle coś dociera. Wtedy mogłabyś przekazać tu w Polsce do tego transportu.
          • extereso Re: Leki na Ukrainę 21.03.22, 11:29
            Pod Charkowem, w Charkowie, zależy gdzie go skierują. Ale to dobry pomysł, popytam, dzięki.
    • ewa_mama_jasia Re: Leki na Ukrainę 21.03.22, 11:11
      Zagwarantować dotarcia chyba nie można. Jak była wieziona przed dwoma tygodniami paczka na Ukrainę (dla konkretnej osoby), dojechano pod przejście graniczne, tam przekazano komuś chętnemu z kolejki, skontaktowano chętnego z odbiorcą. Chętny przekazał paczkę komuś innemu, ktoś jeszcze komuś. Po dwóch czy trzech dniach dotarła do odbiorcy - członka jednego z oddziałów terytorialsów. Ale to nie były leki, więc nie trzeba było zachowywać żadnych szczególnych warunków. W przyszłym tygodniu będę mogła Ci powiedzieć, jakie były losy kolejnej paczki.
      • extereso Re: Leki na Ukrainę 21.03.22, 11:12
        Dzięki. On tez szuka stamtąd jak mam to zrobić więc może sam coś wymyśli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka