Dodaj do ulubionych

Booking - pytanie

31.03.22, 19:10
Mam pytanie do osób znających się na Bookingu - może ja jakaś głupia jestem, ale nie umiem tego zrobić sad

Interesuje mnie konkretny pensjonat/hotel/apartament, a mniej istotne są daty pobytu. Chodzi o rezerwację dla kogoś, kto już jest na emeryturze, więc nie jest uzależniony od terminów, a chce spędzić tydzień w konkretnym miejscu. Da się w ten sposób wyszukać - żeby pokazało mi, kiedy dany obiekt jest dostępny? Czy muszę po kolei wybierać wszystkie możliwe terminy, zmieniając po kolei po jednym dniu?
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: Booking - pytanie 31.03.22, 19:16
      dwasmoki napisała:

> Da się w ten sposób wyszukać - żeby pokazało mi, kiedy dany obiekt jest dostępny?

Da się.
      • dwasmoki Re: Booking - pytanie 31.03.22, 19:22
        Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Myślałam, że to ja jestem trochę autystyczna i rozumiem komunikaty i pytania zbyt dosłownie... Doprecyzuję: JAK to zrobić, jeśli się da? Bo ja naprawdę nie wiem. Jak wchodzę w Booking, to pojawia mi się termin, w którym wyszukiwałam poprzednio, a usunąć się go nie da.
        • dwasmoki Re: Booking - pytanie 31.03.22, 19:23
          doprecyzuję jeszcze: mogę ten termin tylko zmienić, a nie wyczyścić całkowicie te pola.
    • 35wcieniu Re: Booking - pytanie 31.03.22, 19:30
      Chyba się nie da, na Twoim miejscu jeśli chodzi o jeden konkretny obiekt po prostu bym zadzwoniła albo napisała do nich że np. szukasz pokoju na tydzień ale Ci obojętne kiedy dokładnie, tylko w przedziale powiedzmy od maja do sierpnia i czy jest taka opcja.
      • dwasmoki Re: Booking - pytanie 31.03.22, 20:04
        OK, dziękuję, myślałam, że się da jakoś ustawić wyszukiwanie, tylko ja nie umiem znaleźć tej opcji smile
        • wkswks Re: Booking - pytanie 31.03.22, 21:16
          Spr ten hotel w necie. Czesto bezpośredni kontakt jest tańsza opcja.
    • myelegans Re: Booking - pytanie 31.03.22, 19:37
      Jezeli interesuje cie konkretny hotel, to wejdz na strone hotelu, albo zadzwon i zarererwuj bezposrednio. Mozesz nawet dostac atrakcyjniesza cene.
      Ja najpierw ide na booking, zeby przejrzec oferty i poczytac reviews, zawsze porownuje z rezerwacje z hotelu

mozesz po prostu przesortowac na podstawie terminu/daty pobytu...jak bedzie niedostepny to wyszukiwarka nie wypluje
    • katriel Re: Booking - pytanie 31.03.22, 20:23
      U mnie jest tak, że jak już wejdę na stronę tego obiektu, o który mi chodzi, to pod opisem, a nad tabelką z typami pokojów, mam napis "Availability" i możliwość zmiany terminu lub liczby gości. Ważne, żeby to było właśnie w tym miejscu, a nie w okienku "Search" po lewej u góry, bo tam to nie działa. Jak kliknę termin, to rozwija się kalendarz, a w nim daty niedostępne są wyszarzone, tak że można łazić strzałkami po kalendarzu i szukać dostępnych. Starałam się załączyć screen, ale nie wiem, czy będzie czytelny. I nie wiem, czy u ciebie będzie tak samo. (I oczywiście na początku całej tej kombinacji musiałam podać jakikolwiek konkretny termin, bo tak całkiem bez to się nie da wyszukiwać.)
      • dwasmoki Re: Booking - pytanie 01.04.22, 17:53
        Dziękuję, właśnie o coś takiego mi chodziło. U mnie na razie nie działa big_grin ale może uda mi się to rozpracować - teraz przynajmniej już wiem, że jest taka opcja. (a dziękuję dopiero teraz, bo tylko w jednym urządzeniu mam zapamiętane hasło do gazetowego forum).
        • kura17 Re: Booking - pytanie 01.04.22, 17:59
          > Dziękuję, właśnie o coś takiego mi chodziło. U mnie na razie nie działa big_grin

sluchaj, na booking chyba niektore opcje dzialaja dopiero wtedy, gdy jestes zalogowana - masz tam konto?
          jesli nie, to zaloz i wtedy sprawdz wink
    • kafana Re: Booking - pytanie 31.03.22, 21:18
      A czemu nie zadzwonisz do obiektu i nie spytasz?smile
      • dwasmoki Re: Booking - pytanie 01.04.22, 17:54
        No ja właśnie nie bardzo lubię dzwonić, dzwonię tylko jak nie mam innego wyjścia. Ale przekażę teściowej, która upatrzyła sobie ten pensjonat, ona nie ma problemów z dzwonieniem smile
    • droch Re: Booking - pytanie 01.04.22, 00:44
      Czasem da się, czasem nie da się - jeśli obiekt nie udostępnił jeszcze rezerwacji na pożądany przez Ciebie okres.
      A gdy wybierzesz jakiś okres i konkretny obiekt, a będzie on niedostępny, czasem pokaże się kalendarz z wolnymi terminami w okolicy wybranych wcześniej dat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka