Dodaj do ulubionych

Suszarka do włosów - dylemat

03.04.22, 12:33
Moja 10-letnia suszarka do włosów odmówiła posłuszeństwa. Usiadłam do komputera, aby zamówić nowy egzemplarz i mam dylemat...
Widzę, że w hurtowniach fryzjerskich są profesjonalne suszarki za 300-350 zł - Valera, Babyliss Pro... Widziałam te marki w salonach fryzjerskich, więc chyba to dobre sprzęty?
Czy lepiej wziąć jakiegoś Philipsa czy Remingtona z dobrymi opiniami z marketu AGD za 2 stówki?
Kurczę no, dylemat mam. Czy te profesjonalne sprzęty sprawią "wielkie wow"? big_grin
Mam włosy proste, do ramion, na co dzień po prostu upinam je do tyłu. Zależy mi na szybkim suszeniu smile
Z góry dziękuję za rady.
Obserwuj wątek
    • ivaz Re: Suszarka do włosów - dylemat 03.04.22, 12:40
      Ja kupiłam Philipsa konkretnie tą www.philips.pl/c-p/HP8281_00/drycare-prestige-suszarka-moistureprotect?origin=7_700000001622758_71700000042768660_58700004533928902_43700070468214440&gclid=CjwKCAjwi6WSBhA-EiwA6Niok3tyYOtG0PUwXClu01KKKuVUc56yP2_Ebjm0ch4VMwfGZM8BFbwhDBoCzlUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds jednak nie jestem z niej zadowolona, ciężka, nieporęczna, ma za długie ramię, przy suszeniu puszy włosy teraz kupiłabym fryzjerską z krótkim ramieniem.
      • annamartyna88 Re: Suszarka do włosów - dylemat 03.04.22, 12:47
        Dziękuję, cenny głos smile
      • riskylea Re: Suszarka do włosów - dylemat 03.04.22, 13:35
        Mam tą samą i jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza z czujnika dostosowującego temperaturę suszenia.
      • azja_pl2 Re: Suszarka do włosów - dylemat 03.04.22, 13:35
        ja ja lubie, bo dopasowuje temperature do wilgotnosc wlosow. Suszy, ale nie parzy.
      • nuclearwinter Re: Suszarka do włosów - dylemat 03.04.22, 14:31
        Też ją mam i bardzo lubię, nic mi nie puszy. Tylko brakuje mi w niej naprawdę chłodnego nawiewu - ten niby chłodny jest ciągle dość ciepły.
    • mid.week Re: Suszarka do włosów - dylemat 03.04.22, 12:46
      Mam suszarkę Remingtona i obrotową Babylissa. Kupowane w tym samym czasie - plastik Remingtona nie wytrzymał 3lat, końcówka dyfuzora jest pęknieta, Babyliss niewzruszony. Tak na oko od razu widać róznicę w jakosci materiału.
    • profes79 Re: Suszarka do włosów - dylemat 03.04.22, 13:24
      Profesjonalne sprzęty mają przede wszystkim wytrzymać większe obciążenie niż domowe. Zawsze inaczej dobiera się sprzęt, który będzie używany raz na dzień czy dwa a inaczej sprzęt, który będzie przez 12 godzin pracy 8 godzin na chodzie. Ja bym celował w tańszą, marketową, ze średniej półki (sam korzystam z jakiejś przedpotopowej, która wciąż działa).
    • snakelilith Re: Suszarka do włosów - dylemat 03.04.22, 13:40
      Trzy miesiące temu zepsuł mi się mój dosyć stary już Braun Satin Hair. Używam suszarki codziennie, potrzebowałam więc czegoś szybko, najlepiej natychmiastowy zakup stacjonarny. Przy sprawdzaniu aktualnych promocji w okolicy nie znalazłam jednak niczego ciekawego, oprócz stosunkowo taniej suszarki Silvercrest z Lidla (z jonizacją, 2400W). U mnie kosztowała 20 euro, w Polsce kosztuje jakieś 90 zł.
      Kupiłam z myślą, że będzie suszarką przejściową, zanim znajdę coś lepszego w sensownej cenie, ale okazało się, że ta suszarka jest bombowa. Żadna inna nie wysuszyła mi włosów tak szybko. Autentycznie skraca mi suszenie włosów o połowę. Do tej pory potrzebowałam około 10 minut, teraz w 5 minut włosy są suche. Suszarka ma wręcz rakietowy nawiew i robi mi przy tym niesamowitą objętość. Najwyższy stopień ciepła jest mi za gorący, ale na średnim jest doskonała. Jeszcze jeden plus, ma bardzo długi kabel, wszystkie inne miały krótszy, co trochę ograniczało mi swobodne użycie. Jestem pozytywnie zaskoczona, bo do tej pory kupowałam tylko drogie markowe produkty.
    • lauren6 Re: Suszarka do włosów - dylemat 03.04.22, 13:42
      W ostatnim roku spaliły mi się dwie suszarki Babyliss. Philips może jest niewyględny, ale od lat działa.
    • extereso Re: Suszarka do włosów - dylemat 03.04.22, 14:20
      Mam przekrój wszystkich: córka ma Babyliss syn Philips, druga córka Remington, ja valera. Tamte nawet startu do mojej nie mają. Polecam bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka