Dodaj do ulubionych

planujecie majówkę?

19.04.22, 16:45
są jeszcze gdzieś ograniczenia covidowe? gdzie na te cztery dni można spokojnie?
Obserwuj wątek
    • lannnnntana Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 16:54
      Ograniczeń nie ma, ale ja odwołałam. Zimno, ma padać, bez sensu.
    • klementyna156 Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 16:59
      Nie
    • triss_merigold6 Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 17:01
      Tak, ale nie w Polsce, tu za zimno.
    • sandy_cheeks Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 17:17
      Uhm, juz nawet mam oplacona.
      Oby bylo bezdeszczowo nad polskim morzem, reszte ogarniemy...
    • angazetka Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 17:45
      Nie, nie jeżdżę na majówki. Chyba że w tym roku z zaproszeniami ślubnymi wink
    • panna.nasturcja Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 17:55
      Na te cztery dni rzadko gdzie można spokojnie po pół Polski rusza z domu. Dlatego my nigdy w tym terminie nie jeździmy.
      • igge Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 23:25
        My też nie choć z innych też powodów ( praca). W ogrodzie czy u znajomych w lesie też przyjemnie o tej porze roku. Może znowu rzeka, ognisko albo zoo🙂. W tym roku jeszcze nie wiem co z majówką. Gdzieś pojechać chcemy niedługo bo ostatnio w lutym wyjeżdżaliśmy ale jak zwykle zero planowania z wyprzedzeniem. Jak sama coś nie zdecyduję to nie wiem czy mężowi będzie się chciało coś organizować. Ciągle jakieś sprawy są do załatwienia i osoby plus zwierzęta do ogarnięcia
    • kanna Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 17:57
      Planuje, ale tydzień później, jak już się majówkowicze rozjadą smile
      Wakacje tez planuję na tydzień przed końcem roku szkolnego.
    • perspektywa Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 18:04
      Tak. W Polsce. Jadę tylko z młodszym synem. Ma 16 lat i zaraz pewnie nie będzie chciał jeździć z mamusią. W wakacje syn planuje iść do pracy więc wykorzystuję ostatnie momenty na pogłębianie relacji. Zresztą pierwszy raz jedziemy tylko we dwoje. Trzymajcie za mnie kciuki. Chciałabym sprostać. 4 dni non stop, bez kompa, pełna integracja.
    • chococaffe Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 18:06
      Nie. Nigdy w tym terminie. Cieszę się pustym miastem
    • heca7 Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 18:12
      Jedziemy już pod koniec kwietnia na północ kraju. Musimy się z architektem spotkać więc taki termin. Warmia, cud jak nie będzie lało, pizgało i rzucało żabami tongue_out Ale wracamy szybko bo córka przylatuje na kilka dni. Miała przylecieć dwa dni później ale opętał ją duch wujka Scrooge'a. Chwilę wcześniej ma studencką, obowiązkową wycieczkę do Włoch. I odkryła , że lot z Mediolanu do Wawy jest...250 zl tańszy niż z Eindhoven tongue_out Tym sposobem majówka nam się skróciła...
    • lea_233 Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 18:13
      Planuję. Wycieczki jednodniowe pt. "Stolica i okolica". Dalej w tym terminie się nie ruszam. Nie chcę się tłoczyć na drogach, czekać w kolejkach do atrakcji turystycznych czy ogonkach po lody/ gofry/ hamurgery czy inne zapiekanki
    • tt-tka Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 18:17
      Majowki nie. Moze wyskocze na sabat czarownic ostatniego kwietnia. Tam i tak bedziemy w maskach big_grin
    • lucky80 Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 19:29
      Może w Zakopanem. Ale to już od dzieci zależy czy będą chciały jechać
      • chebellacosa92 Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 19:56
        lucky80 napisała:

> Może w Zakopanem. Ale to już od dzieci zależy czy będą chciały jechać
        O matulu, majówka w Zakopanem. To już nawet nie przedsionek piekła, to piekło w całej krasie.
        • beneficia Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 21:48
          Może po 40 latach właśnie wróciła ze USA big_grin
        • milupaa Re: planujecie majówkę? 20.04.22, 21:45
          E tam, zależy gdzie idziesz na trasy 🙂 Ja jak jadę do Zakopanego to połazić po szlakach, są takie na których jest mało ludzi. Ale zmieniliśmy na czerwcowke bo w maju w górach jest jednak za zimno a w wyższych partiach śnieg leży.
    • cisco1800 Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 19:46
      Na zapadłą wieś w domku pod lasem. Domek z pełnymi wygodami, internetem, łazienką, zmywarką itp. Ale to zależy od tego czy będzie ciepło. Na 3 maja jednak muszę wrócić bo moja córka ma występ na święcie mojego miasta
    • reeva.tasi Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 20:01
      Oooczywiscie że planuje, urlop w pracy już zapowiedziałam na cały pierwszy tydzień maja. Mnie i córce marzy się tydzień na plaży w Tel Avivie, ale jak znam życie zweryfikuje nam te plany..
      • beneficia Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 21:49
        Uważaj tam na mecenasa K.Rokodyla.
    • simply_z Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 20:56
      nie. w maju owszem (jak się uda) ale nie w sama majówkę.
    • ritana Re: planujecie majówkę? 19.04.22, 21:57
      Jedziemy na narty
      • kubek0802 Re: planujecie majówkę? 20.04.22, 09:07
        Przeprowadzkę planuję. Może Warszawa będzie pusta i sprawnie pójdzie.
    • kaki11 Re: planujecie majówkę? 20.04.22, 16:47
      Nie. Planujemy tygodniowy urlop na początku czerwca, w kwietniu byliśmy we Włoszech i na majówkę nie wystarczy nam już funduszy a i z urlopem u mnie byłby problem, bo inni się wybierają. To też majówka w domu i nawet bez urlopu 02.05 sad
      A gdzie można miarę spokojnie? hymm, w Polsce ograniczeń covidówych nie ma, ale większość chociaż trochę znanych miejsc będzie raczej zatłoczona, bo sporo osób lubi majówki. Dużo krajów całkiem lub w dużej części też znosi ograniczenia - ale musisz doczytać które, i może jakiś krótki wypad gdzieś gdzie się względnie sprawnie i w akceptowalnej cenie dostaniesz?
    • majaa Re: planujecie majówkę? 20.04.22, 18:22
      Chyba już wszędzie można. Ale jak spokojnie to raczej nie w Polsce, bo to majowe "pospolite ruszenie" oznacza tłok, harmider i kolejki. No, chyba że zaszyjesz się w jakiejś głuszy opuszczonej przez Boga i ludzi wink
    • super-mikunia Re: planujecie majówkę? 20.04.22, 22:06
      Zbieram się do wpłacenia zaliczki. Z dała od miasta. Morze. Rowerowo. Wątpię, żeby było chłodniej niż w minioną majówkę, a daliśmy radę nad naszym polskim morzem, zatem tak wpłacam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka