• kklamra Re: rak pluc 28.04.22, 16:20
      Ja pocieszę, że znam osobę, u której 8 lat temu wykryto złośliwy nowotwór płuc. Zakończyło się operacją i chemią. Ta osoba żyje. Ma się dobrze i nadal pali papierosy 😟
      • presens Re: rak pluc 21.10.22, 15:33
        Mój teść miał guza w płucu, który okazał się ropniem. Wycięto go bez zadnych następstw dla stanu zdrowia. Było to z 15 lat temu, dziś teść dobiega 90 w niezłej formie
    • snajper55 Re: rak pluc 21.10.22, 17:24
      marianna211272 napisał(a):

> po tc u mojej mamy wykryto guz lity 100mm x 75 na prawym plucy .Reszta w norme
      > nie powiekszone wezly chlonne nie widac przerzutow za 2 tyg ma biopsje.Bedziemy
      > wiedziec co dalej po wynikach biopsji,mama slaba i ogolnie w kiepskiej kondycj
      > i fizycznej .Nie wiem czy lekarze podejma sie ewentualnej operacji bo nerki w
      > kiepskim stanie,aorta miazdzycowa,serce tez kiepsko ah dzis jade do pl jutro wr
      > acam .Ktos ma jakies doswiadczenie?

Ja mam. Nowotor płuc w 2019 roku. Radioterapia.

Dlaczego biopsja za 2 tygodnie? Na co oni czekają? Od razu powinna być zrobiona. Mama ma wystawioną kartę DILO?

S.
    • mindriot Re: rak pluc 21.10.22, 17:37
      U mojej mamy niedawno podobna sytuacja, po samej radioterapii guz się całkowicie rozpadłsmile Radioterapię zniosła bardzo dobrze. Teraz ma zaordynowane tylko kontrole. Proszę nie tracić nadziei.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka