kklamra Re: rak pluc 28.04.22, 16:20 Ja pocieszę, że znam osobę, u której 8 lat temu wykryto złośliwy nowotwór płuc. Zakończyło się operacją i chemią. Ta osoba żyje. Ma się dobrze i nadal pali papierosy 😟 Odpowiedz Link Zgłoś
presens Re: rak pluc 21.10.22, 15:33 Mój teść miał guza w płucu, który okazał się ropniem. Wycięto go bez zadnych następstw dla stanu zdrowia. Było to z 15 lat temu, dziś teść dobiega 90 w niezłej formie Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: rak pluc 21.10.22, 17:24 marianna211272 napisał(a): > po tc u mojej mamy wykryto guz lity 100mm x 75 na prawym plucy .Reszta w norme > nie powiekszone wezly chlonne nie widac przerzutow za 2 tyg ma biopsje.Bedziemy > wiedziec co dalej po wynikach biopsji,mama slaba i ogolnie w kiepskiej kondycj > i fizycznej .Nie wiem czy lekarze podejma sie ewentualnej operacji bo nerki w > kiepskim stanie,aorta miazdzycowa,serce tez kiepsko ah dzis jade do pl jutro wr > acam .Ktos ma jakies doswiadczenie? Ja mam. Nowotor płuc w 2019 roku. Radioterapia. Dlaczego biopsja za 2 tygodnie? Na co oni czekają? Od razu powinna być zrobiona. Mama ma wystawioną kartę DILO? S. Odpowiedz Link Zgłoś
mindriot Re: rak pluc 21.10.22, 17:37 U mojej mamy niedawno podobna sytuacja, po samej radioterapii guz się całkowicie rozpadł Radioterapię zniosła bardzo dobrze. Teraz ma zaordynowane tylko kontrole. Proszę nie tracić nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś