Dodaj do ulubionych

Zachowaj spokój- Netflix

02.05.22, 17:06
Obejrzane?
Podobało się?

Ja mam taki niedosyt.
Trochę płytki ten film.
Niby fabuła si
Obserwuj wątek
    • lot_w_kosmos Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 17:07
      Kurden coś mi przeskoczyło.
      Niby fabuła się nawarstwiala ; robiło się gorąco.
      A nagle wszystko się wyjaśnilo tak prosto jak w konstrukcji cepa.
      I koniec.
      • ajr27 Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 17:19
        Tak. Mam te same odczucia. Napięcie z początku zapowiadało mega intrygę, a na koniec banał. Niektóre scenariuszowe wtopy doprowadzają do szału, np. Założenie, że skoro przyszedł sms od Adama, to znaczy, że wszystko z nim ok.
      • daszka_staszka Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 21:08
        U canena tak zwykle jest.
        • daszka_staszka Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 21:11
          Cobena, najprostsze rozwiązania z możliwych
          • ajr27 Re: Zachowaj spokój- Netflix 03.05.22, 12:51
            Dlatego przeczytałam dawno temu dwie jego książki i dałam sobie spokój.
    • cysorz-bez-poczty Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 17:07
      lot_w_kosmos napisała:
      > Obejrzane?

Nie.
    • la_bonne_cusine Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 17:08
      Po 15 minutach zrezygnowałam.
      • samawsnach Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 23:05
        Zrezygnowałam, gdy zobaczyłam, że Coben. Straszliwie przynudza.
    • anilorak174 Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 17:23
      Obejrzałam pierwszy odcinek. Nie będę kontynuować.
      • szeptucha.z.malucha Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 17:50
        Podobnie.
    • kkalipso Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 17:44
      Obejrzałam dwa pierwsze odcinki z nudów przeskoczyłam na ostatni i zostało mi jakieś 15min. Chyba to będzie zmarnowany czas. Boczarska w każdym filmie wygląda tak samo, ta sama fryzura, stylizacje. Fajne za to osiedle i chaty, pomieszkałabym sobie tam. Wolałabym obejrzeć w wersji amerykańskiej.
      • bene_gesserit Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 17:46
        To osiedle jest koszmarne, jak z gry komputerowej, brrr.
        • kkalipso Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 17:59
          Właśnie dlatego mi się podobasmile
          • lot_w_kosmos Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 19:04
            Też mi się podoba.
            Zwłaszcza wnętrza: ogromne okna i piękne tarasy.
        • jowita771 Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 22:18
          Mnie tez się nie podobało, przygnębiające i straszne.
    • bene_gesserit Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 17:45
      Przemęczyliśmy się z pierwszym odcinkiem; nie da się dalej. Chłop się uparł, żeby obejrzeć serial polski - i niestety, jak na ironię, serial przedstawiał realia amerykańskie, z tajemniczych powodów przetłumaczone na Polskę. Niby jest tam dużo rozpoznawalnej Warszawy, ale to tylko dekoracja. To się może dziać wszędzie, czyli nigdzie. Matka przepytująca dziecko przed szkołą z historii zupełnie - żywcem - jak w filmach maideinusa, dzieci z dobrych domów grające w kosza w starej fabryce malowniczo pomazanej graffiti, jakieś dziwne pięciominutowe spotkanie w szkole upamiętniające zmarłego ucznia, na które karnie stawiają się wszyscy rodzice również itd itd itd. Plus liczne absurdy typu prześladowanie uczennicy, bo nauczyciel przy niej użył idiomu 'dowcip z brodą', więc teraz koleżanki się z niej naśmiewają, że ma zarost.

Wszystko nudne w dodatku, nawet Boczarska nic na to nie pomoże. Natomiast w ramach pocieszenia wyczailiśmy inny polski serial 'Odwilż', który jest znakomity. Wciąga, świetnie sfilmowany, dużo się dzieje, bardzo sprawna reżyseria, genialna obsada.
      • grey_delphinum Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 17:51
        To ja mam zupełnie odwrotne wrażenie - "Odwilż" absolutnie beznadziejna (dawno nie oglądałam tak marnego serialu kryminalnego, a oglądam sporo) , "Zachowaj spokój" do przełknięcia.
        • grey_delphinum Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 18:01
          Jak to stwierdził mój m. "W" Zachowaj... " przynajmniej aktorzy gralia nie tylko byli w kadrze" 😉
          • bene_gesserit Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 19:38
            No przedziwne, bo mi się wydaje, że w "Zachowaj..." grała tylko Boczarska. I dwa razy mignięty w pierwszym odcinku Zbrojewicz, którego piętnaście sekund i dwa słowa na ekranie to mała etiuda. Poza tym - aktorzy bladziuteńcy, zwłaszcza ci młodzi, zombie bez życia, a scenariusz to jakaś pomyłka. Zresztą bez zdziwień, bo Coben nigdy geniuszem nie był.

"Odwilż" na razie obejrzeliśmy trzy odcinki, się zobaczy. Ale naprawdę chce się oglądać.
      • koko8 Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 19:09
        bene_gesserit napisała:

Natomiast w ram
        > ach pocieszenia wyczailiśmy inny polski serial 'Odwilż', który jest znakomity.
        > Wciąga, świetnie sfilmowany, dużo się dzieje, bardzo sprawna reżyseria, genialn
        > a obsada.
        >
        Był tu nawet wątek na ten temat. Dla mnie "Odwilż" jest tak słaba, że puka w dno od spodu.
        • leosia-wspaniala Re: Zachowaj spokój- Netflix 03.05.22, 10:09
          Odwilż była dobrze zrealizowana, ale rozwiązanie banalne, aż zęby bolały.
          • koko8 Re: Zachowaj spokój- Netflix 03.05.22, 11:20
            Nie mam zastrzeżeń do zdjęć. Piękne ujęcia, dużo bliskich planów, ładny filtr. Natomiast aktorstwo żywcem wzięte z Ukrytej prawdy albo Dlaczego ja? Fabuła takoż.
      • daszka_staszka Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 21:09
        Bo to na podstawie książki Cobena jest
    • kropkaa Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 17:50
      Obejrzane.
      Dobrze, że krótki.
    • bluea.nne Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 19:38
      Mi się podobał
      • majenkir Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 19:49
        Mnie też!
      • akseinga1975 Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 19:52
        Starsza obsada aktorska dobra. Wczesniej na przewijaniu w ciagu 20 minut obejzalam 365 dni i po tym to nawet "Zachowaj.." mi sie podobal.
    • asia_i_p Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 19:49
      Obejrzałam i tak średnio. Ja nigdy u Cobena nie czuję bohaterów, niby tacy są psychologicznie dopracowani, a mi się nie chcą kleić i już. Dodatkowo - pechowo - tydzień wcześniej obejrzałam Klangor i mimo teoretycznie dużo mniej prawdopodobnej fabuły miałam dużo większe poczucie "nieuniknionego" niż przy Zachowaj spokój.
      • koko8 Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 20:45
        Mnie się "Zachowaj spokój" podabał, jednak jeśli chodzi o Cobena, to nie jestem obiektywna. Za to Klangor - wybitny.
    • angazetka Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 20:14
      Mnie się podobał, poza rozczarowaniem rozwiązaniem. W pewnym momencie wręcz mnie wciągnęło.
      Acz żałuję, że przedłożyłam oglądanie tego nad "Heartstoppera", któren jest serialem przekochanym.
      • raczek47 Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 20:53
        Obejrzałam.
        Słabe,graja jak kukły ,grzecznie recytowane role.
        Schematyczne i przewidywalne.
        Wątki niepogłębione ;widać że dla kasy nakręcone.
        • angazetka Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 23:40
          A w jakim celu niby kręci się seriale? big_grin
    • ophelia78 Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 21:07
      Mnie się podobal.
      Denerwowały trochę "amerykanizmy" typu memorial/spotkanie społeczności szkolnej ku pamięci zmarłego ucznia ale poza tym ok. Lubię Boczarską.

"Odwilz" fabuła bardzo mi się podobała tylko wkurzało ze tam zawsze ciemno, mgły i deszcze. Nie lubię kina noir...
      • grey_delphinum Re: Zachowaj spokój- Netflix 02.05.22, 23:13
        Klangor jest wspaniały, a rola Jakubika wybitna.
        • wioskowy_glupek Re: Zachowaj spokój- Netflix 03.05.22, 00:22
          Zgadza się Klangor to rewelacja niemniej Zachowaj spokój też mi się podobał
    • leosia-wspaniala Re: Zachowaj spokój- Netflix 03.05.22, 10:08
      Też mam niedosyt. Tyle warstw, wątków, spodziewałam się wielkiego bum na koniec, jak to wszystko połączą, a rozwiązanie taki klops. I jeszcze ten wątek z szukaniem filmu na tablecie... Serio, mordy, porywanie, zastraszanie, żeby filmik z seksem znaleźć? I ten Igor to właściwie się zabił czy nie tongue_out ?
    • pepsi.only Re: Zachowaj spokój- Netflix 03.05.22, 12:20
      Wczoraj machnęliśmy ten serial.
      Pierwszy odcinek zażarł na tyle, że chciałam to obejrzeć już do końca. Wszystko przez cały serial było ok...
      aż ostatni odcinek indifferent kuźwa, jakie to było słabe. Zwłaszcza walka w guru- tragedia, źle pokazana, wystudiowana taka i nagle wszyscy znaleźli się w jednym miejscu na pstryk. Rozwiązanie, eee... oczywiste.
      Ale dobrze, że była ostatnia scena z Boczarską, to troszkę uratowało zakończenie, moim zdaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka