Dodaj do ulubionych

prywatne/społeczne licea

24.05.22, 19:34
Czy emamy z Warszawy mogą napisać, które warte uwagi? interesują mnie Mokotów, Śródmieście, Ochota, tak w razie w pytamwink.
Obserwuj wątek
    • n-ell Re: prywatne/społeczne licea 24.05.22, 20:18
      Bednarska, ale tam już po rekrutacji chyba?
      • sabek81 Re: prywatne/społeczne licea 24.05.22, 20:23
        Tam tak, jak i do 2 slo ale może inne jeszcze?
      • irenapodg Re: prywatne/społeczne licea 24.05.22, 20:24
        Już po rekrutacji
    • monika300419 Re: prywatne/społeczne licea 07.01.24, 15:38
      Witam,
      Poszukuję świeżych informacji o Liceum społecznym Sto ul. Białostocka 4, Warszawa. Czy znajdę tu kogoś z aktualnymi opiniami.? Jeżeli nie jakie Sto polecacie w Warszawie?
      • zatroskanakaro Re: prywatne/społeczne licea 23.09.25, 13:53
        Czy zdecydowaliście się na tę szkołę? Myślę o niej dla mojego dziecka i też szukam aktualnych opinii.
      • peli81 Re: prywatne/społeczne licea 23.09.25, 14:03
        ja tez prosze
    • kanna Re: prywatne/społeczne licea 07.01.24, 16:56
      Zależy, czego szukasz.
      Bezpiecznego, spokojnego miejsca, gdzie dziecko praktycznie bezstresowo doczeka do matury?
      Szkoły, która przygotuje na medycynę? czy inna politechnikę?
      Szkoły przyjaznej dzieciom z problemami?
      • monika300419 Re: prywatne/społeczne licea 07.01.24, 17:52
        Najbardziej interesują mnie informacje o Sto nr 3, jak tam jest, opinie. Czy fajnie dlaczego? Jeżeli nie, dlaczego ? Ogólnie, czy szkoła rozwija pasję.? Czy są koła zainteresowań? Jaki jest stosunek do ucznia i nauki. Wyniki z matury, polski, matma, angielski Ok. Ale reszta słaba. Jestem ciekawa opinii. Nie chce dziecku fundować siedzenia do nocy w nauce, chorego systemu i kliki nauczycieli w podstawówce. Chodzi mi o spokój ale nie olewanie nauki. Mam nadzieję że wyraziłam się jasno.
        • antykaa Re: prywatne/społeczne licea 07.01.24, 19:26
          Nie patrz na wyniki - znajdź dzieciaki, które chodzą do tej szkoły i zapytaj o poziom nauczania.
          Moja starsza chodziła do jednej ze szkół STO (podstawówka) - wynik egzaminu osmoklasisty top 3, tymczasem poziom polskiego był tak tragiczny, ze dzieciaki chodziły na korki. Angielski był na żenująco niskim poziomie - super był poziom matmy, fizyki i chemii.
          W obecnym liceum wyniki z polskiego, niemieckiego i angielskiego są super - języki zadłużenie, polski natomiast był nauczany z mniej więcej rocznym opóźnieniem vs. program. Skutek? Korki.

Serio, znajdź dzieciaki ze szkoły i dokładnie je przepytaj. Bedziesz mieć prawdziwy obraz.
          • monika300419 Re: prywatne/społeczne licea 07.01.24, 20:28
            No właśnie dlatego napisałam na forum pytanie. Prośbę o opinię, kogoś kto tam chodził. Nie interesują mnie opinie z 2012 roku. Mogło się wiele zmienić, więc ponawiam czy ktoś coś wie o Sto na Białostockiej 4, Warszawa.
            • peli81 Re: prywatne/społeczne licea 23.09.25, 14:04
              Zupelnie nie wiem czemu tak malo opinii o tym LO...
              • monika300419 Re: prywatne/społeczne licea 24.09.25, 10:22
                Tak, dziecko chodzi. Bardzo zadowolone, nauczyciele uważni, skupieni na nauczeniu ale i na psychice dziecka. Trzeba się uczyć, ale nie terror. Wyjazdy, spotkania. Uważność. Polecam. Mało opinii bo mało dzieci. smile Szkoła bardzo kameralna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka