Dodaj do ulubionych

Muszę, bo się uduszę!

27.05.22, 17:37
Bilety kupione, jadę do Krakowa już za miesiąc! Na całe 6 tygodni! Chyba żadne podróże nie cieszą mnie jak ten Kraków! Jakieś nowości wśród polskich kosmetyków? Już wiem o doskonałości Basiclab.
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 17:38
      Tylko nie przesadź znowu z plackami ziemniaczanymi 😅
      • daniela34 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 17:42
        Iiiii tam, wakacje są od tego, żeby przesadzać.

• magdallenac Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 17:45
        Przygotowuję oddzielny żołądek na placki.
        • marta.graca Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:56
          Placki nie idą do żołądka, tylko prosto do serduszka! ❤️
          • annaboleyn Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 18:57
            Ja nie powiem, gdzie moje idą, no, ale to moja własna wina. Natomiast nie ma czegoś takiego, jak "przesadzić z plackami". Chyba pójdę smażyć. Dla dzieci, oczywiście, wyłącznie ze wzgledu na dzieci wink
            • marta.graca Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 20:54
              Podeślij mi z trzy do Włoch, no może kilka więcej 🙏
      • sandy_cheeks Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:02
        W temacie placków ziemniaczanych, to dziś na obiad miałam mrożone z ikei. Jak ktoś lubi mało doprawione i łatwe w przygotowaniu, to polecam…
        • shmu Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:10
          Ja jadłam ostatnio w Polsce leniwe. Codziennie. Wróciłam do domu i robię je co drugi dzień. Oczywiście nie są takie dobre jak w Polsce, wychodzą dość ciężkie...może dlatego, że robię z twarożku? Robicie leniwe z ziemniakami?
          • aqua48 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:26
            Leniwe tylko z sera. Bez ziemniaków!!!
            • iwles Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:27

Tak! Żadnych ziemniaków!
              • ladymercury Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:00
                Tak
                • primula.alpicola Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:26
                  A ja robię z ziemniakami i są super miękkie i delikatne.
                  • shmu Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 06:56
                    A w jakich proporcjach?
          • homohominilupus Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 06:51
            Aaaaa tez zaraz jadę do Polski i pójdę do Prasowego na leniwe!!!
          • qwirkle Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 07:36
            shmu napisała:

> Ja jadłam ostatnio w Polsce leniwe. Codziennie. Wróciłam do domu i robię je co
            > drugi dzień. Oczywiście nie są takie dobre jak w Polsce, wychodzą dość ciężkie.
            > ..może dlatego, że robię z twarożku? Robicie leniwe z ziemniakami?

Pierogi leniwe robi się z: sera (twarogu), jajek i mąki.
            Jeśli nasypie się za dużo mąki, robią się twarde.

Moja babcia i mama mielily ser/twaróg w maszynce. Ja jestem na to zbyt leniwa, rozgniatam widelcem w misce.
            • lifecolor Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 13:24
              A ja przez sitko.troche schodzi, ale leciutkie są. Polecam.
        • daszka_staszka Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:29
          To ja polecam placki ziemniaczane z Aldika takie w proszku, nawet babkę ziemniaczaną z tego można upiec
    • daniela34 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 17:40
      Jupi!
    • ludzikmichelin4245 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 17:45
      Jezu, to już rok 😳
    • simply_z Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 17:53
      orientana jest dobra, lubie ich krem na noc z grzybkiem reishi
    • krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 17:56
      Po prostu bardzo tęsknisz za Polską i na emigracji nie jestes u siebie to się przewija w każdym twoim wątku

czekamy na relację ile koli wwozisz do Polski a co wywodzisz bo o tych 30 chleba ch wiezionych do Stanów dlugo nie zapomnęsmile)))))

I co z pobytem córki u babci jak ta będzie chciała isc do kościoła
      To były fajne wątki wink)))
      • magdallenac Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:08
        Ee nie takich postów już nie będzie i możesz podziękować sama sobie, Asmo, bo tak mi obrzydziłaś ematkę, że już prawie w ogóle mi się nie chce tu pisać. A jesli chodzi o emigracje, to ja wszędzie jestem u siebie.🤷🏻‍♀️
        • krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:30
          To bardziej ty mi obrzydziłaś , bo przez ciebie dostałam bana za koreańskie seriale

potem bardzo podle zaczepił mnie troll który udaje prawniczkę a nią nie jest

potem różne trolle ateistki mi dawały w kość

jej dużo co się działo ostatnimi miesiącami
          • bguslawko_1 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:44
            Nie bądź złośliwa Asma .Co było co było , a nie jest nie pisze się w rejestr . Rozumiem twoje rozgoryczenie .Cieszy się dziewczyna tą Polską ,nie odbieraj jej odrobiny radości .Ja to samo po małym remoncie zaniedbanego ogrodu ruszam w naszą krainę .Tyle miejsc do zobaczenia .Nawet wstyd przyznać ,że nie widziałem Krakowa choć mam tam dużą rodzinę .Jedynie przelotem na dworcu.Pod koniec czerwca przylatują moje dwie kuzynki z Włoch do Lubina to pędzę na początek .Życie za krótkie na swary 😉
            • krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:48
              O, a co robisz w ogrodzie ? Tez akurat działam
              Sam robisz czy zlecasz?

Sam widzisz ze będzie zlot, tylko one najpierw deklarują ze ba pewno przyjdą a potem nie przychodzą. Wiec się wkręć to przyjdzie choć jedna osoba i zobaczysz krakow choć ja po u ieglym roku ciagle nam traumę ale na jeden dzień spoko
              • bguslawko_1 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:16
                Sam jak jestem .A tak to zlecam .Plot mi się wali z jednej strony to muszę zrobić .Asma kocie tobie też tej Polski brakuje .To widać i czuć 😊
                • krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 20:00
                  Ja nie nam czasu rozkminiac i jeżdżę często, wiec nie zakładam wątków ze jadę wink

Skus się na ten Kraków jak tak kuszą i wabia, miłe są bardzo czasami

Jakie masz tam rośliny ? Masz oczko wodne?
                  • bguslawko_1 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 22:12
                    U mnie orzechy włoskie potężne .Był kiedyś cały las laskowych ,ktoś się nastawił na masową produkcję .Stara chata ,owocowe drzewka ,krzewy .Oczka nie mam .Trochę dziczy ,bo jeże tam są .Daj znać to wyskoczę na trasę ,gdy będziesz pędzić w amoku do Polski .Może zgrają się terminy .Oczywiście jak jakiś przyboczny nie będzie siedział przy Tobie .😉
                    • homohominilupus Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 06:54
                      Jak to sobie 2 trolle uroczo gawędzą... taniarada potrafi być całkiem zabawny 😀
            • princesswhitewolf Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 09:33
              Przeciez Asma pisze zartobliwie.

Jezu ale co to byl za chleb by go wozic? Musial byc jakis nadzwyczajnie smaczny ale kazdy chleb sie starzeje wiec dlaczego az tyle?!
              • princesswhitewolf Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 09:36
                Magdalena, ja bym wysepila przepis na ten chleb od piekarza. Nawet zaplacila za przepis bo latwiej samemu odtworzyc niz wiezc chleba tyle
                • krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 10:00
                  Princess bo akurat w całych stanach gdzie jest głównie śmieciowe jedzenie nie ma polskich sklepów wysyłkowych , chleba razowego itp tak jak wszędzie za granica ? No nie uwierzę i ze nikt nie wpadł żeby zarobić

Rozumiem ja , bo sama kombinuje jak taki chleb zdobyć ale da się bez problemu bo jest wśród Polonii duży popyt

Magdalena ma po prostu różne takie śmieszne dziwactwa i próbuje żyć tak samo jak 20 lat temu wink))
                  • princesswhitewolf Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 10:04
                    No ale moze to jakis super niezwykly chleb lokalny...

Kazdy chleb mozna upiec
                    • krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 10:07
                      To chyba bardziej o psychikę chodzi
                      Wiezie sobie do Ameryki smak Polski i zajada tęsknotę wink
                  • princesswhitewolf Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 10:06
                    A co do chleba w USA to moim zdaniem najlepsza receptura chleba na zakwasie pochodzi wlasnie z US: San Francisco Sourdough.

Zdziwilabys sie jak rewelacyjne zdrowa zywnosc mozna kupic w USA chocby we wszechobecnych sieciowkach Whole Foods czy Joe's Traders itd
                • magdallenac Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 15:45
                  Princess ja nie za bardzo lubię piec, a chleba takiego jak przywożę, jak na razie nigdzie nie znalazłam- orkiszowy, na zakwasie z ziarnami. Zamówiłam kiedyś polski chleb wysyłkowo w Chicago i dostałam jakiś styropian.
    • hanusinamama Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:01
      Ja polecam kremy UV50 Nacomi Next Level ( mają też bardzo dobry z niacyniamidem, trehalozą).
      Nacomi UV50 niebieski jest bardziej natłuszczający - daje lekki glow, niebieski jest matujący, żaden nie bieli. Skład filtrów mają bardzo, bardzo dobry.
      Bardzo dobre ( dla osób z cerą naczynkową lub trądzikeim rówżowatym) jest Nacomi Next Level z Azeloglicyna 5%.
      • a-be-te Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:47
        Nie szczypią w oczy?
        • hanusinamama Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 23:17
          Mnie nie szczypią. Oczywiście to kwestia indywidualna. Ale ja mam uczulenie na tyle kosmetyków. Mam jedne perfumy ktore mnie uczulają....a tu nic totalnie nic. Przy czym ja smaruję kremem z filtrem też powieki
      • ajr27 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:57
        Mnie bieli filtr z Nacomi jak bym się mąką ziemniaczaną obsypała
        • hanusinamama Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 23:18
          Który? Bo jeden bieli (ale bez przesady i po 3-4 minutach nie ma zabielenia). Bieli różowy, niebieski wcale
      • primula.alpicola Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:30
        O, ja nie polecam spf Nacomi- trudno je rozsmarować, długo się wchłaniają, bielą i ma się uczucie pokrycia cementem. Czy szczypią w oczy, nie pamiętam, więc raczej nie, bo ja każdego szczypacza pamiętam.
        • aurinko Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 23:24
          Też nie polecam Nacomi spf. Bieli, ciężki. To już lepiej spf skin79.
        • hanusinamama Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 23:19
          Niebieski nie bieli. Różowy torchę ale po 5 minutach juz tego nie widać.
          Ja cenie bardzo ze bardzo bardzo dobry skłąd filtrów. Jeden z lepszych jakie widziałam
          • annaboleyn Re: Muszę, bo się uduszę! 29.05.22, 10:41
            U mnie nawet po godzinie było biało sad Szkoda, bo naprawdę dobrze chroni.
            • hanusinamama Re: Muszę, bo się uduszę! 29.05.22, 13:43
              Nie wiem. Ja uzywam i różowego i niebieskiego (zalezy czy nakładam makijaż czy nie). I ten bielący po 5 minutach mi się wchłania i nie jest biały a nakładam sporo ( zmierzyłam sobie ile trzeba)
              • annaboleyn Re: Muszę, bo się uduszę! 29.05.22, 13:53
                Czyli pewnie kwestia skóry
        • annaboleyn Re: Muszę, bo się uduszę! 29.05.22, 10:41
          Imo nie szczypią właśnie. Ale są ciężkie.
      • snakelilith Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 11:00
        Ceramidy z Nacomi Next Level są świetne do ..... rąk. Do twarzy całkowicie zbędne, już chciałam wywalić, bo kisiły się w szafce, ale pomyślałam, że zużyję do rąk. Super zwłaszcza w ciągu dnia, naprawdę wygładzają dłonie, bez tłustego i klejącego wrażenia na skórze.
        • krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 11:04
          Oooo Nawet Snake jest fanka nacomi
          To dużo znaczy
          • snakelilith Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 12:01
            krolewska.asma napisała:

> Oooo Nawet Snake jest fanka nacomi
            > To dużo znaczy
            >

Nie. Nie jestem fanką Nacomi. Wykorzystuję polecone mi na forum kosmetyki, większość się słabo sprawdziła w celu, w którym je kupiłam. Gdybym wiedziała, że cenisz sobie Nacomi, to od razu bym zrezygnowała z zakupu. Lepszej negatywnej rekomendacji nie ma.
            • krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 12:09
              Mieszkamy w różnych miejscach u mnie nacomi sobie spoko radzi ale np. w takim zanieczyszczonym Zagłębiu rury już może mniej więc ty rzeczywiście musisz brać coś mocniejszego

Dla mnie to odkrycie ubiegłego roku kosztują grosze a naprawdę robią swoją robotę i na pewno kupie je ponownie

W przeciwieństwie do polecanego na forum basic lab który jest pomyłka pomyłek
              • snakelilith Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 12:19
                krolewska.asma napisała:

> Mieszkamy w różnych miejscach u mnie nacomi sobie spoko radzi ale np. w takim
                > zanieczyszczonym Zagłębiu rury już może mniej więc ty rzeczywiście musisz brać
                > coś mocniejszego

Jest wręcz przeciwnie nieudolny trollu. 4 tygodnie intensywnego sportu w lokalnym powietrzu dał mi w sensie anty-aging skóry więcej niż mizianie się Nacomi przez całą zimę. Ale na zaniedbanej cerze każdy krem robi wielkie WOW, więc dobrze, że w końcu coś stosujesz.
                • princesswhitewolf Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 12:23
                  W lokalnym powietrzu? No sport to super dla zdrowia ale akurat na skore sport na powietrzu to...

zdrowie.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/527976,czym-jest-twarz-biegaczki-jak-zadbac-o-skore.html
                  • krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 12:32
                    No dokładnie To samo miałam odpisać Princess U biegłaś mniewink))

W tym Zagłębiu rury już nie wiedzą co wymyślić żeby się ratować p ale wszędzie indziej nawet noworodki wiedzą że akurat bieganie na twarz szkodzismile((
                  • snakelilith Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 12:38
                    princesswhitewolf napisała:

> W lokalnym powietrzu? No sport to super dla zdrowia ale akurat na skore sport n
                    > a powietrzu to...

No niestety, pinces, ale znowu pudło. Nie biegam. Ale powietrzem oddycham jakby lokalnym, także w zakmniętych pomieszczeniach.
                    • princesswhitewolf Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 12:52
                      Chodzi nie o samo powietrze tylko uderzenia powietrza ( wszystko jedno jakiego powietrza i gdzie) podczas biegu czy jazdy na rowerze. Przeczytaj artykul
                      • snakelilith Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 13:42
                        princesswhitewolf napisała:

> Chodzi nie o samo powietrze tylko uderzenia powietrza ( wszystko jedno jakiego
                        > powietrza i gdzie) podczas biegu czy jazdy na rowerze. Przeczytaj artykul

Powietrze to chyba ciebie uderzyło, ale w głowę.
                        • princesswhitewolf Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 23:25
                          >Powietrze to chyba ciebie uderzyło, ale w głowę.

Poziom rozmowy ze snake.

Lol
                    • krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 13:10
                      Przecież w zamkniętym tez macie zanieczyszczone bo jak
    • kurt.wallander Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:06
      Do włosów Only Bio

Bielenda Professional Supreme Lab
      Ph Doctor
      • magdallenac Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:03
        Wszystko mam na liście!
        • aurinko Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 23:25
          Do włosów też jest fajna seria sielanka z hebe. Grosze kosztuje teraz promka. Moje włosy to kochają.
    • jednoraz0w0 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:06
      którego będziesz?
      • magdallenac Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:09
        Od 30.06. Też będziesz?!
        • hasty Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:12
          Miłego pobytu!
        • jednoraz0w0 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:13
          magdallenac napisała:

> Od 30.06. Też będziesz?!

oui! to będzie końcowa mojego pobytu, ale się zazębia.
          • krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:23
            Jejku znowu będzie przez miesiąc wałkowany temat wielkiego zlotu forumowego a przyjdą dwie osoby …..
            • iwles Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:27

Jejku, a jak tam twoje dziecię asma, nadal klamie?
            • borsuczyca.klusek Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:29
              Nic się nie bój ciebie na pewno nikt nie zaprosi 🙄
            • jednoraz0w0 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:39
              Jeśli będzie, to pewnie prywatnymi kanałami i obawiam się, że nie zostaniesz dołączona na CC 🥹
              • magdallenac Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:41
                Otóż! Piszcie na gazetową kto jest chętny, po 1 lipca! Udało się raz, uda się znowu.
                • alexis1121 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:44
                  Ja bym przyjechała w sumie. I tak chciałam jechać do Oświęcimia.
                  • borsuczyca.klusek Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:49
                    Kurczę może i ja bym doopsko ruszyła 😐
                    • magdallenac Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:58
                      Oferuję dogodne miejsce na spotkanie, deskę serów i wino.
                      • daniela34 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:59
                        Mogę coś do tej deski jeszcze przygotować
                        • ladymercury Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:04
                          Ja bym dołączyła, jeśli mozna😄, wracam z wojaży 15 lipca, potem jestem w Kraku.
                          Ostatnio umknął mi termin, chyba że ustslslyscue na privie😄
                          • daniela34 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:12
                            Dla mnie też ten termin Magdaleny jest "jak w pysk strzelił." W drugiej połowie sierpnia będę harować jak dziki osioł przy organizacji inlmprezy, we wrześniu jadę na wakacje. W lipcu mogę się spotykać do woli.
                            • magdallenac Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 22:44
                              Daniela, sprawdź maila.
                              • daniela34 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 22:51
                                magdallenac napisała:

> Daniela, sprawdź maila.

Lecę, mam nadzieję, że uda mi się wejść na pocztę, bo miałam z tym dziś problem.
                      • lilia.z.doliny Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:32
                        A nie moszna tej deski blizej wrzesnia? Jade na poczatku mca na.kurs profesjonalnej.obslugi.szczeniaczkow, wiec bym sie dosiadla
                        • daniela34 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:35
                          Magdallena chyba juz wyjedzie, ale zawsze mogę z Tobą zjeść jakąś deskę. Jak kornik 😄
                          • lilia.z.doliny Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:41
                            Z mnom? To pieknie smile. Bllizej.wyjazdu dookreslimy szczegoly. Przywiezc ci jakies uszy z owczarkiem?
                            Chyba, ze re nie bylo do.mnie, to ten...
                            • daniela34 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:53
                              Do Ciebie, do Ciebie smile dawaj znać jak się będziesz wybierać
                              • lilia.z.doliny Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 20:07
                                Dam smile
                                Na gazetowa? Bede okolo 7- 8 wrzesnia
                                • daniela34 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 20:12
                                  Na gazetową, tylko napisz też tu gdzieś, bo ja jej regularnie nie odbieram.
                                  • lilia.z.doliny Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 20:15
                                    Jasne, zamelduje gotowosc do wyslania maila
                • jednoraz0w0 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:19
                  napisałam, ale u mnie jest naprawdę wąski przedział czasu więc łatwo się ode mnie wymigać.
                  • magdallenac Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 20:04
                    Spoko, pasuje! Odpiszę za chwilę. Zbieram nadal maile od chętnych i sorry, ale tylko od tych z historią forumową.
                    • krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 20:10
                      Ale wy tak serio chcecie się spotykać w tym mieszkaniu na pierwszym pietrze w starej kamienicy 0rzy rynku krakowskim ? Czy to nie zbyt ryzykowne ?????
                      • magdallenac Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 20:12
                        Daniela mnie zna, ja znam Danielę. Ręczymy za siebie.👍
                        • daniela34 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 20:13
                          👍👍👍
                    • dominika9933 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 20:11
                      Nie wiem czy mam "historię forumowa" odpowiednią? Zwłaszcza, że nie napisałaś mailasmile
                      • magdallenac Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 20:16
                        Masz! A maila wysłałam, nie odpisałaś🤣 Klaruje nam się 4, lub 5 lipca. Wpisujcie się!
                        • ladymercury Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 21:11
                          No to miłego spotkania.
                          Zresztą i tak się chyba nie załapałam, bo odzewu nie było.
                          Enjoy🤗
                          • magdallenac Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 21:16
                            Ladymercury, odzewu nie ma, bo nie mogę wejść na pocztę!! Będę sprawdzać za 2 godziny.
                            • ladymercury Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 21:20
                              Nie przejmuj się, ja i tak mogę dopiero po 15 lipca.
                              Bawcie się dobrze. Niech napiszą o tym gazety i internety! 😄🍹🍸🍾🍺
                              • jednoraz0w0 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 21:30
                                ja już szykuję kolorowanki smile
                            • aqua48 Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 08:36
                              Wysłałam, dostałam zwrotkę. Napisz dokładnie na jaki adres mam wysłać maila.
                              • aqua48 Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 08:40
                                A nie to ja się pomyliłam w adresie, sorry, gapa jestem..
                        • dominika9933 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 21:18
                          Nie dostałamsmile
                    • kropkaa Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 22:03
                      > Zbieram nadal maile od chętnych i sorry, ale tylko od tych z historią forumową.

Lubię to! 😂
                    • homohominilupus Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 07:00
                      Czy moja historia forumowa przeszłaby przez Twoje sito?
                      Chętnie bym dołączyła ale trochę mi daleko i nie po drodze do Krakowa ehhh. Bawcie się dobrze!
                • gulcia77 Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 10:11
                  W sumie z Bytomia daleko nie mam...🤔
              • krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:51
                Gdybyście rozważały, to niestety ale rozdzielam swój byt internetowy od realnyego i nie mieszam tych światówwink)))
          • aqua48 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:28
            To może w końcu jakieś spotkanie wyjdzie?
    • madame_edith Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:38
      Jestem fanką kosmetyków Mokosh, pierwsze w moim życiu, z których żaden do tej pory nie zrobił mi masakry na twarzy.
      • black_magic_women Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 20:16
        Mnie niestety nie służy ten brązujący. Tzn ciało ok, twarz wysypana, a szkoda, bo ładnie wyzłaca.
      • afro.ninja Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 08:37
        A w hebe sa tez pod marką needit.
        • madame_edith Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 23:20
          Oooo, dzięki, nie wiedziałam. Super
    • vivyan Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 18:53
      Kup na wypróbowanie Onlybio do włosów, odżywka emolientowa jest świetna a kosztuje dwadzieścia parę zlotych. 😁👩
    • a-be-te Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:01
      Super smile
    • ichi51e Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:05
      big_grin big_grin big_grin fajnie ci. Ja tez mam nadzieje ze w lipcu chociaż na dwa tygodnie się uda...
    • majenkir Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:09
      A jak teraz wygląda covidowo podróżowanie do Polski?
      • jednoraz0w0 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:17
        www.gov.pl/web/koronawirus/przyjazd-do-polski-ze-strefy-schengen
      • shmu Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 07:04
        COVID przestał istnieć. Byłam W Polsce tydzień temu i właściwie jedyne, co zauważyłam to płyny dezynfekujące przy wejściach. Nawet maseczek nie trzeba było mieć w samolocie.
        • kafana Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 20:56
          Covid ? Jaki covid?
        • majenkir Re: Muszę, bo się uduszę! 29.05.22, 00:22
          No to pięknie 😌.
          A mój syn musiał wczoraj wziàć booster (uczelnia wymaga)
    • primula.alpicola Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:27
      Supersmile
    • lily_evans011 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:36
      Ojej, szkoda, że aż tak daleko wink.
    • 1maja1 Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 19:49
      Lece dzien po Tobie😃 z tym ze w Polsce bede od 8 lipca. Udanego pobytu!! Ja na pewno zahacze z mlodzieza o Krakow, bo ostatnim razem w 2019, 2 dni w Krakowie zlecialy w biegu.
    • laura.palmer Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 20:21
      Nie wiem, czy to nowość, czy staroć, ale nabyłam niedawno taki pyłek do mycia twarzy z Nacomi i jestem tym absolutnie zachwycona. 😍
      • krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 20:29
        O Nie znałam tego muszę sobie kupić tez jestem zachwycona nakomi
    • igge Re: Muszę, bo się uduszę! 27.05.22, 22:22
      O matko, na sześć tygodni całych.
      Kosmos. Zazdroszczę.
      To z Basiclab to retinal np. ?
      Czy może inna "doskonałość"
      Nie pisz.
      Muszę pootwierać lub podokańczać to co mam. Za chwilę będę wyrzucać nowe kosmetyki bo za długo leżą. Forum popycha do nadmiaru kosmetycznego.
    • alexis1121 Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 08:30
      Wysłałam maila w kwestii spotkania forumowego m🙃
    • krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 10:12
      Princess chyba nie razowy ale farbowany
      Biały z barwnikiem ze wyglada na ciemny a smakuje jak papier
      • princesswhitewolf Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 10:47
        Masz wyobrazenia o dostepnosci zdrowej zywnosci w USA z czasow lat 80 tych.

• krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 10:53
          Ale przecież to nie jest razowy chleb
          Taki zwykły to wszędzie znajdziesz ale To też zwykle jest taka różnica że on jest taki napchany powietrzem lekki jak piórko i Polakom nie smakuje

W Stanach bywałam w czasach studenckich więc za bardzo nie rozglądałam się za Ekskluzywna żywnością eko bo mnie nie bylo stać wink))
          • princesswhitewolf Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 11:37
            Nie, nie jest napchany powietrzem. To gesty chleb na zakwasie. Chleby na zakwasie zawsze sa ciezkim ciastem.

To co ty masz na mysli to ma nazwe bloomer i to jest lekkie i tylko z bialej maki
            • krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 11:40
              Ale to twoje zdjęcie chleba który kupowałaś tak??
              No ja nie pisze że ten akurat jest niedobry tylko że wiele razy się nacięłam że takie chleby kupowałam różnych państwach ale one tylko ładnie wyglądają a w środku mają zupełnie inny smak niż taki który mamy w Polsce taki mięsisty i sycące
              I wierzę że ten jest dobry tylko mi chodziło że ciężko jest naprawdę taki znaleźć poza Polską
              • princesswhitewolf Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 12:09
                Bo kupuje sie tzw artisan chleby. W supermarjetach zwyklych ich nie ma w wiekszosci. Tylko w specjalistycznych sieciowkach ze zdrowa zywnoacia takich jak Whole Foods w USA.

(Chociaz tu w UK w Waitrose sa bo we Francji w piekarni robia potem zamrazaja tzw flash freeze i przez kanal wioza vo to godzinka do Calais i pieka juz w sklepach... )

W USA sa tez piekarnie. Najstarsze receptury zakwasow sa wlasnie z US.

• krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 12:16
                  U mnie też są polskie piekarnie wydaje mi się Że to jest dobry biznes bo jednak dużo osób na emigracji tęsknię za polskim pieczywem i wyrobami cukierniczymi

Ja w domu próbowałam Wiele razy upiec taki razowy chleb ale niestety w ogóle mi nie wychodzi nigdy nie uzyskalam podobnego efektu jak w sklepie
                  Na razie wywiesiłem biała flagę
                  • princesswhitewolf Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 12:20
                    Nie, razowy chleb to upieczesz jak najbardziej i w maszynie do pieczenia chleba jesli poprawnie przepis sledzisz.

Na zakwasie to juz trudniej bo ciezko sie wyrabia, bo zakwas moze sie popsuc itd.

Nie poddawaj sie
                    • krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 18:29
                      No próbowałam z tym zakwasem sie ciapac ale słabo to wyszło, wychodzi takie suche i już

Ale Na razie mam super chleb z polskiego sklepu u mnie wiec mam spokój
                  • ichi51e Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 15:55
                    smak chleba tez zależy od zakwasu i od rodzaju szczepu (dzikich) drożdży - a te z kolei są silnie regionalne. Są włoskie ciasta które piecze się tylko w pewnych regionach Włoch bo tylko tam maja te kultury. Nawet jak zrobisz sobie zakwas w domu to wyjdzie ci w jednym miejscu co innego niż w drugim. Może z chlebem podobnie? (choć oczywiście przepis technika i piec tez na pewno ma znaczenie)
                    • krolewska.asma Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 18:32
                      W piekarniach dodają chyba jeszcze jakieś dodatki i wydaje mi się tu tkwi sekret
                    • annaboleyn Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 19:25
                      To jest bardzo przyzwoita teoria smile
                      Swoją drogą - mam jakiś mega problem z włoskim pieczywem, przez lata jeżdżenia tam nie spotkałam takiego, które by mi smakowało. Dobry chleb maczany we włoskiej oliwie - najlepiej,, ale jednak dla mnie lepiej, jeżeli to nie jest włoski chleb...
        • bi_scotti Re: Muszę, bo się uduszę! 29.05.22, 00:06
          Eh, Princess i teraz ja mam dilemma: czy lepszy seafood chowder w sourdough bread w SF, czy na Nfld? Hmmm ... hard to decide wink A zjadloby sie i z nad Pacific, i z nad Atlantic big_grin
          BTW, spelled bread mozna bez zadnych problems kupic w kazdej polskiej piekarni w Ontario, dziwnie podejrzewam, ze i w jakims polskim/ukrainskim/niemieckim/nawet ogolno-europejskim sklepie w Winniepeg tez dostepny - jednak blizej do Minnesota niz z PL wink Cheers.
          • princesswhitewolf Re: Muszę, bo się uduszę! 29.05.22, 16:28
            i zapewne nie tylko w polskim. Ja wspominam polnocna CA jako mekke zdrowej zywnosci. To bylo 2000-2005 a podejrzewam ze teraz to wszedzie jest dostepnosc.
    • woman_in_love Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 10:57
      A czy Kraków nadal będzie tam stał?
    • leosia-wspaniala Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 19:52
      Jestem mało kosmetyczna, ale kocham balsam do ciała Wianek. Nie jest to nowość, ale może nie znasz. A w Krakowie powróciło Delikatesowo, tylko przeniosło się na Zabłocie. I jak jesteś pijąca to nie wiem, czy załapałaś się rok temu na Szklanki, ale mają jeden z najcudowniejszych ogródków na Kazimierzu <3
      • annaboleyn Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 19:58
        Ja tak off topic, ale jak Leosia poleca Szklanki, to ja jestem ukontentowana smile
      • magdallenac Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 20:09
        Czy próbujesz mnie obrazić Leosiu? Oczywiście, że jestem pijąca. Szklanki wpisuję na listę! I wianek też!
    • angazetka Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 20:11
      Ej, wbijaj do Wawy na mój ślub big_grin
      • woman_in_love Re: Muszę, bo się uduszę! 28.05.22, 23:22
        zaprosisz jakichś prawników z insta?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka