Dodaj do ulubionych

wakacje góry czy morze

• saturn07 Re: wakacje góry czy morze 14.07.26, 14:56
      Góry są lepsze ze względu na wędrówki po szlakach no i zapewne Tatry są najpopularniejszym miejscem turystycznie w Polsce. Dlatego góry nieco lepsze od morza.
      • klaramara33 Re: wakacje góry czy morze 19.07.26, 20:50
        saturn07 napisał(a):

> Góry są lepsze ze względu na wędrówki po szlakach no i zapewne Tatry są najpopu
        > larniejszym miejscem turystycznie w Polsce. Dlatego góry nieco lepsze od morza.
        A mnie sie w Tatrach najmniej podoba.
    • heca007 Re: wakacje góry czy morze 14.07.26, 15:07
      Ani to ani tamto wink Nie lubię chodzić pod górkę ( i wizja schodzenia mnie nie przekonuje tongue_out ). Oraz nie lubię jak mi piasek wszędzie wchodzi, wieje mi zimnem, woda jest lodowata, poływać się nie bardzo da, wszędzie tłumy i reklamoza. Nad morze chętnie pojadę na Litwę czy Łotwę ale bez planu pływania tongue_out
      Wolę Mazury i tym podobne regiony.
    • volta2 Re: wakacje góry czy morze 14.07.26, 16:20
      uwielbiam morze, ale odkąd w tatrach odkryłam termale (wówczas głównie po słowackiej stronie) to mój problem z morzem się jakby troszkę zmniejszył. rano wycieczka w górach, wieczorem ciepłe bąbelki. generalnie przy 2 tygodniach najpierw tatry z termalami, potem przejazd do chorwacji. a jak 2 tygodnie w odstępach to najpierw góry, potem już bałtyk (tam mi termali brakuje jednak)
    • nenia1 Re: wakacje góry czy morze 14.07.26, 16:35
      Nawet nie ma porównania, oczywiście że góry. Morze jest dla mnie fajne przez dzień, dwa, lubię słuchać jak szumi. Dłużej tylko jak można nurkować. No jeszcze wersja jak jest jakaś droga rowerowa wzdłuż wybrzeża. Sportów wodnych nie uprawiam, więc główna aktywność to pływanie i spacerowanie wzdłuż brzegu.
      Ale to na dłuższy wyjazd niestety mnie nuży, teren najczęściej płaski, widoki zbliżone, jak będę na późnej emeryturze to pewnie wybiorę morze, ale na razie silny team góry.
      Większa różnorodność, lasy, wodospady, górskie rzeki, jeziora, polany i cudowne widoki ze szczytów. A morze co? Woda po horyzont i tyle.
    • bi_scotti Re: wakacje góry czy morze 14.07.26, 17:05
      Nie bardzo rozumiem dlaczego te wybory musza byc takie ... hmmm ... komercyjne/typowe? Gdansk albo Zakopane surprised Jakby nie bylo innych super opcji zarowno nad Baltykiem jak i w roznych (!!!) polskich gorach smile C'mon, cud vacations to mozliwosc odkrywania "swoich" miejsc, "swoich" sciezek here and there ... Watek podrzuca troche opcji, byly inne watki o roznych fajnych miejscach na odpoczynek od Baltyku po Tatry, od Goldapi po Sniezke wink Metoda Bolka & Lolka: zakrecic globusem/zamknac oczy i palcem w mape Polski - some amazing place (in PL) tylko czeka na odkrycie wink Have fun! Cheers.
    • memphis90 Re: wakacje góry czy morze 14.07.26, 17:48
      >ale ceny w tym roku to jakieś przegięcie.
      >no i zaczęłam myśleć o górach. Może Zakopane
      W ogóle się nie zastanawiaj, tylko jedź! Zakopane to jak za darmo! Jeszcze dopłacą!
    • mamkaantka Re: wakacje góry czy morze 18.07.26, 06:58
      Ja lubię jedno i drugie razem, bo nie wybieram Polski na wakacje z uwagi na tłumy w górach.
    • klaramara33 Re: wakacje góry czy morze 19.07.26, 20:23
      Wychowalam się na Mazurach i dla mnie woda i las to podstawa. W górach kocham przyrodę, ale wody mi cm po czasie brakuje, te rwące strumyki i rzeki to nie to. Wole morze i jęleziora z lasem, jednak w góry co roku jeździmy.
    • hanusinamama Re: wakacje góry czy morze 19.07.26, 21:06
      Jedno i drugie smile
      U mnie góry pod warunkiem ze jest gdzie popływać po powrocie z gór

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka