piataziuta
03.06.22, 12:49
Stłukłam dziś swój dzisiejszy obiad, gdyż albowiem upuściłam torbę z chłodnikiem w słoiku i słoik tego nie przetrwał. Torba też nie...
Za pół godziny zaczyna mi się okres i boli mnie brzuch.
Gdy wychodziłam do pracy, Mieciu pożegnał mnie z nafochaną miną, gdyż za późno wyciągnęłam go z łóżka (tak tak, muszę go wyciągać z łóżka, jak czterolatka, po tym jak już zdążę zrobić nam śniadanie i obiad do pracy) i w związku z tym, nie miałam dla niego rano za bardzo czasu, ani miłego słowa.
Mam nieustający mentalbrejkdałn (wiem, wiem, to żadne zaskoczenie

), nad którym muszę trochę zapanować, bo zaraz idę na urlop na którym chciałabym jednak trochę odpocząć, a nie zaczynać go od leczenia brejkdałnu.
W związku z tym i z okazji weekendu, odpalam muzyczkę, którą kiedyś pewne radio skaziło mój mózg, otwieram paczkę czipsów, i rzeczę do was:
Pogadajmy!
1) Co was ostatnio zachwyciło?
Mnie twarz Maye Musk - dawno nie widziałam tak pięknej kobiety, w dojrzałym wieku. Ciekawe jakie zabiegi robi, bo oczywistym jest, że coś robi, ale nic nie widzę na pierwszy rzut oka.
Najnowsze ciało Jennifer Lopez (dzisiaj było na pudelku) - ach, ta rzeźba! Cudownie wygląda!
To samo mam niezmiennie z ciałem Kingi Rusin - uważam, że w całym swoim życiu nie wyglądała tak dobrze, jak teraz.
Chciałabym, żeby zrobili wersję big brothera, w której można byłoby podejrzeć co wyżej wymienione kobiety jedzą, jakie zabiegi robią i co ćwiczą.
2)Zgodnie z zaleceniami ematek, odstawiłam jeden interwał (tabatę), na rzecz spaceru i 20km na rowerze. Co jeszcze mogę zrobić, żeby obniżyć sobie kortyzol? Nic a nic nie spadł.
Najgorzej jest w dni wolne, bo zamiast odpoczywać, uprawiam samostręczenie poprzez odliczanie w myślach, co mam jeszcze do zrobienia. 🙄
Próbowałam już autosabotażu i nic nie robienia - nie działa, jest tylko gorzej.
Próbowałam odgruzować wszystko naraz i mieć z głowy - trochę działa, ale po chwili znajduję sobie kolejną robotę i kolejną...to się nigdy nie kończy. 🤦
3)Co na obiad?
U mnie ten...czipsy

i fasolka szparagowa z ziemniakami
4)Co oprócz kremu mineralnego z filtrem zabrać kosmetycznego na wakacje? Może jakiś krem głęboko odżywiający? Znacie coś fajnego? Musi być tłustszy, bo mam cerę raczej suchą.
5)Co słychać?