Dodaj do ulubionych

urodziny kolegi

04.06.22, 23:13
Ja towarzysko dzika jestem, nie znam się. Poradźcie proszę.
Kolega ze studiów zaprosił mnie na swoje wielce okrągłe urodziny.
Po zakończeniu studiów praktycznie nie utrzymywaliśmy kontaktów; sporadycznie przez sociale jeno.
Na studiach byliśmy całkiem blisko; mieliśmy niedużą ekipę, spędzaliśmy razem sporo czasu.
Z tego, co wiem, zaproszeni są ludzie z tejże ekipy; impreza nieprzesadnie duża, tzn. nie wielka biba.
No i teraz nie wiem. Nie znam gościa w sumie obecnie, nie wiem, co lubi, co ma, co zbiera itp.
Mam wyskoczyć z jakimś prezentem, to urodziny wszak, czy poprzestać na butelce dobrego alkoholu?
<nie mam danych, by był trzeźwym alkoholikiem czy coś podobnego, co wykluczałoby alkohol tongue_out >
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: urodziny kolegi 04.06.22, 23:19
      Poprzestań na alkoholu.
    • wkswks Re: urodziny kolegi 04.06.22, 23:27
      A ktoś z waszych wspólnych znajomych nie jest bliżej z tym
      Kolega? Moze sie poradź. Dla mnie alko to prezent na odwal.
      • 7katipo Re: urodziny kolegi 04.06.22, 23:46
        No zgadzam się w sumie. Taki prezent - wytrych, gdy zupełnie nie masz innego pomysłu. A ja nie mam. No i nie wiem, czy powinnam mieć, czy nie wyskoczę z prezentem jak głupi królik z kapelusza.
    • sweterwkrate Re: urodziny kolegi 04.06.22, 23:31
      Dla mnie takim uniwersalnym prezentem (prócz alkoholu 😉) jest dobra książka.
      • 7katipo Re: urodziny kolegi 04.06.22, 23:41
        Dla mnie też. Tylko skąd mam wiedzieć, co on czyta? 🙄
        • sweterwkrate Re: urodziny kolegi 04.06.22, 23:50
          Np. coś tego typu. Wywiady z humorem. Autor jest dziennikarzem.
        • little_fish Re: urodziny kolegi 04.06.22, 23:51
          A wiesz, co pije?
          • 7katipo Re: urodziny kolegi 04.06.22, 23:58
            Prawda. Nie wiem. Ale alkohol zawsze się przyda, dla gości na przykład big_grin
            • little_fish Re: urodziny kolegi 05.06.22, 00:21
              Niby tak, ale może się okazać, że kolega abstynent, gości nie częstuje 😉
              Albo idź tropem ichi - czyli poszperaj w mediach społecznościowych (choć to nie u każdego się sprawdzi)
              Albo poszukaj wspólnych znajomych i zrób wywiad
              Albo prezent nawiązujący do czasów studenckich.
    • mgla_jedwabna Re: urodziny kolegi 04.06.22, 23:35
      Może spróbuj namierzyć kogoś mu bliższego i zapytać o aktualne upodobania? Coś typu "nie znamy się, ale jestem koleżanką Krzyśka ze szkoły i zaprosił mnie na urodziny. Chętnie odrdzewię znajomość, ale nie wiem, co by mu sprawiło radość jako prezent. Może ma jakieś życzenia?"
    • ichi51e Re: urodziny kolegi 04.06.22, 23:48
      przejrzyj mu fb co ma z zalajkowanych
      • 7katipo Re: urodziny kolegi 04.06.22, 23:51
        O, to jest dobry trop, thx smile
    • lot_w_kosmos Re: urodziny kolegi 05.06.22, 06:59
      Kup mu latarkę. Taką z bajerami.
      Zawsze każdemu się przyda.
      • 35wcieniu Re: urodziny kolegi 05.06.22, 07:10
        big_grin
        • ajaksiowa Re: urodziny kolegi 05.06.22, 07:26
          A tam latarkę ,lupę do czytania🤣🤣🤣
    • rb_111222333 Re: urodziny kolegi 05.06.22, 07:55
      Według mnie alkohol w takiej sytuacji jest ok, nikt się nie przyczepi. I mówię to z perspektywy osoby, której mało co smakuje, jeśli chodzi o alkohol, i właściwie nie piłam już nic od kilku lat (chociaż to akurat z powodu ciąż, starania się o ciążę czy kp)
    • piszaca.zza.swiatow2 Re: urodziny kolegi 05.06.22, 09:41
      Ludzie, co Wy z tym alkoholem... Ja imprezowalam na studiach, piłam alkohol i robiłam inne dziwne rzeczy... Od ok 17 lat nie pije (ani kropeleczki), nie palę itp. Alkohol byłby mega nietrafionym prezentem. Do tego byłoby mi troszkę smutno, że ludziska, z którymi byłam wtedy tak blisko nawet nie wysilili się, żeby po prostu zapytać i dowiedzieć się co lubię/mogę itp.

Masz kontakt z kimś z tej paczki? To popytaj, zadzwoń, może robią coś większego wspólnego właśnie jako tamta paczka?
      • wkswks Re: urodziny kolegi 05.06.22, 11:36
        Właśnie. Coraz mniej osob w otoczeniu pije, nawet nie ma kogo poczęstować. Tez jestem zła, jak ktos przynosi nam alko jako prezent. Zero wysiłku.
    • madame_edith Re: urodziny kolegi 05.06.22, 14:00
      Mozesz mu kupic kupic kupon na ebilet, wyda na rozrywkę wedle upodobań. Malo finezyjne i widać kwotę, ale jest szansa, że się nie zmarnuje.
    • login.na.raz Re: urodziny kolegi 05.06.22, 14:22
      A może, skoro ten kolega postanowił trochę "cofnąć się w czasie" skoro zaprosił ludzi, z którymi kiedyś dawno coś go łączyło, to zrobić mu jakiś prezent "wspomnieniowy". Jakaś fotoksiążka (lub album z powklejanymi zdjęciami) z waszych wypadów i imprez, jakaś płyta z muzyką, przy której się bawiliście itd.

I do tego ten alkohol 🙂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka