Dodaj do ulubionych

Dom samotnej matki

12.06.22, 10:10
Witam wszystkich, mam ciężką sytuację z dwójką malutkich dzieci i strasznie się boję, nie wiem co robić dalej...
Czy ktoś był w domu samotnej matki i może mi powiedzieć jak wygląda tam życie? Jak się tam dostać? Pomogą czy będą próbować zabrać mi dzieci? Bo takie historie również słyszałam.
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Dom samotnej matki 12.06.22, 10:38
      Eee? Dom samotnej matki nie ma uprawnień do "zabierania dzieci".
      Mam w rodzinie dziewczynę, która przez jakiś czas mieszkała w takim domu. Pomieszkała, sytuacja jej się zmieniła i się wyprowadziła i tyle.
    • lalkaika Re: Dom samotnej matki 12.06.22, 10:52
      Życie wygląda jak pod celą. Przykro mi to pisać.,ale tak jest. Jeśli jesteś mloda i masz nerwy na wodzy,da się przetrwać. Jeśli masz jakieś krewne czy coś, to lepiej przeczekać najgorsze u swoich. Trzymaj się dziewczyno.
    • elle-joan Re: Dom samotnej matki 12.06.22, 12:09
      Najlepiej chyba zadzwonic do takiego domu w swojej okolicy i zapytac jak ubiegac sie o miejsce i jakie sa zasady dla mieszkancow. Nie wszedzie jest tak samo. Podejrzewam, ze nie jest sie tam w pelni samdzielnym, jakis plan dnia, wyznaczone obowiazki itp.
    • extereso Re: Dom samotnej matki 12.06.22, 13:11
      Ja kiedy miałam małe dzieci bywałam regularnie w takim domu, dowoziłam za małe rzeczy czy zabawki, z których dzieci wyrosły. I też czułam, że to trochę więzienie, mimo, że warunki nie były złe.
    • cegehana Re: Dom samotnej matki 12.06.22, 13:21
      Trochę jak w szkolnym internacie. Bardzo dużo zależy od sąsiadek, wśród których jest niestety sporo osób z rodzin patologicznych i współżycie z nimi często nie jest łatwe. Plusy są takie, że masz zabezpieczone podstawowe potrzeby dzieci, mieszkanki często wymieniają się opieką jeśli np. musisz gdzieś wyjść. Rozwiązanie raczej krótkoterminowe, i od razu planuj kolejny krok. Nie zabierają dzieci za sam pobyt w domu samotnej matki, ale kiedy będziesz starać się o wsparcie tam i później na pewno zwrócisz na swoją rodzinę uwagę służb - i jeśli w tej rodzinie coś jest nie teges to będzie trzeba się z tym zmierzyć.
    • bguslawko_1 Re: Dom samotnej matki 12.06.22, 14:46
      Dom samotnej matki na krótko bo nie wytrzymasz . Tu masz linka ile kobiet jest pokrzywdzonych masakra . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://f.kafeteria.pl/temat-4441657-dom-samotnej-matki/&ved=2ahUKEwj-vO6_-Kf4AhUFrYsKHS65CegQFnoECAgQAQ&usg=AOvVaw0HvzDxfBgb8_iIuwuAj_-9
    • bguslawko_1 Re: Dom samotnej matki 12.06.22, 14:51
      Spróbuj tam zadzwonić .
      600-07-07-17. Fundacja Centrum Praw Kobiet prowadzi Specjalistyczny Ośrodek Wsparcia w Warszawie, w którym kobiety doświadczające przemocy, zmuszone do opuszczenia domu ze względu na zagrożenie bezpieczeństwa swojego lub dzieci, mogą znaleźć bezpieczne schronienie. Do Ośrodka mogą zgłaszać się kobiety również spoza Warszawy.
      • bguslawko_1 Re: Dom samotnej matki 12.06.22, 14:51
        www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://cpk.org.pl/pomoc/bezpieczne-schronienie/&ved=2ahUKEwiXhY-u-af4AhVJAhAIHT3PBg8QFnoECBMQAQ&usg=AOvVaw1pekARCPRJFR3TIgcqlShV

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka