Dodaj do ulubionych

Alkemie drop of vs. Mokosh brązujacy

21.06.22, 20:24
Wiem, że to dwa różne produkty, ale cel mają mimo wszystko podobny: lekko brązowić skórę. O ile Mokosh znam, o tyle Alkemie to dla mnie nowość. Czy ematki znają/polecają? A może jeszcze coś z bardziej alternatywnych brązerów? Takich mniej śmierdzących, nawet kosztem intensywności koloru, bo i tak jestem blada i niezbyt wprawna w nakładaniu.
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Alkemie drop of vs. Mokosh brązujacy 21.06.22, 20:38
      A to naprawdę nie lepiej nasmarować się odpowiednim filtrem i posiedzieć rozsądnie na słąku? Z jakąś tam regularnością, jak skóra wrażliwa?
      Ja się w Europie w ogóle nie smaruję. Na Insułach Południowych owszem, i to nawet trzydziestką.
      • black_magic_women Re: Alkemie drop of vs. Mokosh brązujacy 21.06.22, 20:44
        Ha, ja bym się nawet i opalała, ale moja skóra po prostu nie łapie koloru odkąd przestałam być dzieckiem. Na twarzy mam piegi i kilka pociążowych przebarwień, a brązu zero. Taka blond uroda.
        • agniesia331 Re: Alkemie drop of vs. Mokosh brązujacy 21.06.22, 22:30
          Ja do twarzy cały rok używam Kolastyna do jasnej cery. Jest bardzo fajny.
        • krwawy.lolo Re: Alkemie drop of vs. Mokosh brązujacy 22.06.22, 15:06
          To się pogódź. Nieopalone dziewczyny też bywają piękne. wink
    • youngagain Re: Alkemie drop of vs. Mokosh brązujacy 22.06.22, 14:45
      A nie wolisz jakiegoś porządnego samoopalacza w piance typu st. Tropez czy At. Moritz? Koniecznie aplikować rękawica. Ja tez mam mega jasna karnację, słońce się mnie nie ima - chyba żeby tylko spowodować czerwień. Latem zawsze używam takich samoopalaczy. Bez smug. Ładnie na lekki brąz. Równomiernie. Ale rękawica to podstawa. Podobno Lirene ta seria Espresso etc jest fajna
    • marta_monika Re: Alkemie drop of vs. Mokosh brązujacy 22.06.22, 15:45
      Tylko i wylacznie Vita Liberata Self Tanning Gradual Lotion - balsam stopniowo samoopalajacy. Nie smierdzi, dobrze sie rozprowadza, ladny kolor naturalnej opalenizny. Bywa czesto w promocji na Zalando. Mokosh smierdzi w godzine po nalozeniu ale tak ze ja musialam zmywac.
      • youngagain Re: Alkemie drop of vs. Mokosh brązujacy 22.06.22, 15:54
        Tak, Vita Liberata też jest ok tylko bardzo drogisad
    • kowalikowamagda Re: Alkemie drop of vs. Mokosh brązujacy 24.06.22, 12:05
      Mając do wyboru dwa powyższe, wybieram Tan Expert piankę Dark Topaz. Kolor jest po prostu przepiękny, głęboki, a jednocześnie naturalny. Używam już kolejne opakowanie i jestem mega zadowolona, z pewnością go nie zamienię. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka