mamkotanagoracymdachu 24.06.22, 12:16 Kto już po? 😎 U nas pierwsze świadectwo odebrane, wszystko się udało, lody zjedzone, oficjalnie mamy WAKACJE!!! Uff. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lot_w_kosmos Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 13:25 Niekoniecznie. Ja też odetchnelam. 2 miechy spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 15:15 Nieeeee, matka pierwszoklasistki Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 18:25 Nauczyciele też i to bardzo zmęczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 19:31 o, a ja pierwszoklasisty!!! ufff, jest promocja do drugiej klasy szkoły podstawowej... :~P Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 21:30 No to gratki! U nas tez Bardzo zdolne bombelki. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 13:27 Najgorsze wakacje ever: rekrutacja. nawet fakt, ze corka zaraz jedzie na 2 tygodnie, potem na kolejne dwa i zostane sama z kotem nie poprawia mi samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 13:39 Przyszedł, zeżarł fasolkę szparagową. Ustalił kolejność czytania "Skazanego", czyli nagrody książkowej, rzucił "Śpię dzisiaj u D...", umówiłem się z chłopem na odebranie jutro przyjaciela z lotniska i tyle go widzieli. A, przy drzwiach rzucił jeszcze "Na ra!" Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 22:20 To prawie jak mój. Tylko mój zeżarł kurczaka Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 13:40 U nas też wakacje Przy czym to już ostatnie nasze zakończenie roku w tej podstawówce. Po 13 latach bez przerwy- trójka dzieci- kończymy definitywnie ten etap. Huurrrraaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Od dziś nie mam już żadnego dziecka w szkole podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 14:11 O, tak. Koniec ! Ale jakoś spodziewanej radości nie odczuwam. Za tydzien sa wyniki i boje się, że Młodszy będzie niezadowolony z siebie. Cały czas mu tłumaczymy, że nie ważne gdzie się dostanie, my będziemy zadowoloni. Niestety- jakoś nam nie wierzy... Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 15:56 Teraz nie ma już co rozkminiać. Będzie jak będzie. Przecież się dostanie Odpowiedz Link Zgłoś
lannnnntana Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 18:33 heca7 napisała: > U nas też wakacje Przy czym to już ostatnie nasze zakończenie roku w tej pod > stawówce. Po 13 latach bez przerwy- trójka dzieci- kończymy definitywnie ten et > ap. Huurrrraaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Od dziś nie mam już żadne > go dziecka w szkole podstawowej. > Gratuluję z całego serca Tobie i dzieciakom. Ja za rok. Ale dziecko tylko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Wakacje!!!!! 25.06.22, 05:55 Tak, to jest ogromna ulga! Szacun za przetrwanie 13 lat podstawówki! LO to jest inne życie! Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 13:44 Świadectwa odebrane, ja zadowolona, dzieciaki na weekend do taty sobie idą, jakaś nagroda ma być za stopnie....ide sie opalać na taras😀🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 16:27 Czasem mam ochotę się rozwieść, żeby mieć gdzie dzieci wysyłać na weekend. Przepraszam, nie miało być złośliwie, po prostu marzy mi się pusty dom. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 16:36 Ależ doskonale Cie rozumiem, tata jest od nagród i rozrywek, a cala czarna robota spada na mnie🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 14:50 U nas już od wczoraj - młody pożegnał podstawówkę. Teraz tylko wyniki rekrutacji i luz Córka wakacjami po maturze się nie nacieszyła bo od początku czerwca pracuje - wolne dopiero od połowy sierpnia. Dla mnie to tylko trochę luzu psychicznego i plus taki, że młody będzie więcej gotował bo reszta w robocie. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 15:14 Odebrałam świadectwo, nagrody gratulacje a młoda od wczoraj ma 38-39 stopni.....zaczynamy "czas wolny" ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 15:36 Swiadectwa odebrane. Jeszcze wyniki rekrutacji nas czekają i dopiero odetchniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
odnawialna Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 16:06 Tak, świadectwa odebrane, lody zjedzone też, ale wakacje to będę miała jutro jak wszyscy wyjadą na spływ i zostanę sama w chałupie. Już nie mogę się doczekać 😁🤩🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 16:28 Więc tak... my z córką nad morzem od tygodnia. Syn napisał maturę i od połowy maja na obozach, i innych zielonych szkołach. Ja wracam spokojnie pracować w wakacje, basen pewnie rozłożę, a urlop pewnie we wrześniu Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.thinktank Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 16:48 Późno te wakacje, bo u nas już od początku czerwca. Nie rozumiem, dlaczego w Polsce wakacje zaczynają się tak późno, to bez sensu gonić dzieciaki w upalne dni czerwcowe do nieklimatyzowanych pomieszczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
em_ka_krk Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 20:29 A do kiedy macie wakacje? Tez uważam, że czerwiec lepszy, bo duuuzo lepsza pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 21:33 Tez nie rozumem czemu wakacje zaczynaja się dopiero po przesileniu letnim, przecież to powinien być sam ich środek. No ale najważniejsze, ze JUŻ SĄ Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.thinktank Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 22:36 Przeważnie do ok. 20 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Wakacje!!!!! 25.06.22, 02:35 U nas od początku czerwca, do pierwszego wtorku września. Ponad 3 miesiące!!💙 Odpowiedz Link Zgłoś
lannnnntana Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 18:31 Jeszcze nie. Dopóki nie odbiorę syna od kolegi (gdzieś tak za godzinę) - otworzę wtedy wino musujące i zacznę świętować. Jesteśmy wszyscy bardzo zmęczeni, naprawdę zasłużyliśmy sobie na długi, solidny wypoczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 19:16 Jeszcze 4 tygodnie. Za rok o tej porze syn juz bedzie po egzaminach i koniec szkoly. Potem pojdzie do nastepnej ale to juz tylko dwa lata i 16 lat plus wiec zupelnie co innego. Jeszcze rok... Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 22:06 U nas fajny dzień. Po rozdaniu świadectw cała klasa na lody, potem z przyjaciółka jeszcze na plac zabaw. Potem obie z córka poszłyśmy do kawiarni na ciacho kawę sok, a na obiad do ulubionej pizzerii. I jeszcze wspólne oglądanie kreskówek na dobranoc. Moja 9 latka padła i śpi Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 22:21 Cudownie. W niedzielę bombelki jadą z tatą na kilka dni nad jezioro i będę samaaaaaa. Samaaaaaa Potem jedna na kolonie. Potem druga na obóz. Jakieś dziadki w międzyczasie. Pod koniec sierpnia wspólny wyjazd nad Balaton. Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 23:09 Ja mam od dziś wakacje, ale po sześciogodzinnym szkoleniu nie mam siły się jeszcze z nich cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sweterwkrate Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 23:36 A mój syn nie był na zakończeniu, bo się rozchorował... I lodów też nie dostał, bo gardło. A taki to początek wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś