panorama1234 24.06.22, 23:40 Mam prośbę czy może mi ktoś polecić co stosować na trądzik głównie na czole u 10 latki? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saszanasza Re: Trądzik u 10 latki 25.06.22, 08:06 Z trądzikiem u 10 latki najlepiej pójść do specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Trądzik u 10 latki 25.06.22, 09:21 Nie wiem czy bym od razu szła do dermatologa, zwłaszcza jak nie ma jakiejś tragedii. Na pewno bardzo ważna jest pielęgnacja. Czyli przede wszystkim dokładne oczyszczanie twarzy dwa razy dziennie jakimś delikatnym kosmetykiem przeznaczonym do tego celu (czyli nie zwykły żel pod prysznic, czy mydło w płynie). 10-latka może jeszcze nie mieć takiego nawyku i za umycie twarzy może uważać ochlapanie jej wodą Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Trądzik u 10 latki 27.06.22, 17:28 mebloscianka_dziadka_franka napisała: > Nie wiem czy bym od razu szła do dermatologa, zwłaszcza jak nie ma jakiejś trag > edii. Na pewno bardzo ważna jest pielęgnacja. Czyli przede wszystkim dokładne o > czyszczanie twarzy dwa razy dziennie jakimś delikatnym kosmetykiem przeznaczony > m do tego celu (czyli nie zwykły żel pod prysznic, czy mydło w płynie). 10-latk > a może jeszcze nie mieć takiego nawyku i za umycie twarzy może uważać ochlapani > e jej wodą Ale tego nie wiadomo. Jeżeli dziecko ma uwarunkowania genetyczne do trądzików, to im wcześniej zacznie leczenie tym lepiej. Pytaniez czym i jak długo borykali się rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonazaba9999 Re: Trądzik u 10 latki 26.06.22, 20:04 Skinoren - kup przez Internet. W aptekach stacjonarnych potrafi być 2x drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Trądzik u 10 latki 26.06.22, 20:58 Syn 13 z niewielkim trądzikiem, też głównie czoło stosuje Cetaphil EM. Odpowiedz Link Zgłoś