lilia.z.doliny 08.07.22, 12:06 Oprowadzałam kuzynkę po moich rubieżach. W kościółku(angielskim).jest tak ( zdjęcia nizej). Ciekawe, czy uda się osiągnąć taki stan- lub chociaż zbliżony - kiedykolwiek w Pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szybki-lisek Re: Tęczowe zadupie 08.07.22, 17:12 Lilio... weź nie dołuj 🤨 weź lepiej Marcela wrzuć, człowiek się chociaż uśmiechnie... Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_4 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 11:04 Na drugim zdjęciu ciężko zamyślony, jak, jaki filozof… Odpowiedz Link Zgłoś
szybki-lisek Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 22:30 Dżizas, kocham tego sierścia 😍😍 mimo że mam własnego, piękniejszego Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 00:27 Uwielbiam Marcela za permanentny wyraz vcoorwu na pyszczku 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 14:14 Ale dlaczego dolujące? Dla mnie to pierwszy promień slonca, coś bardzo optymistycznego! Odpowiedz Link Zgłoś
szybki-lisek Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 22:31 Jestem pesymistko - realistką. U nas to za tysiąc lat, nie za mojego życia 🤨 Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Tęczowe zadupie 08.07.22, 20:12 ciekawosc to cecha madrych , lykanie jak pelikan kazdego gowna glupich , zastanowmy sie , w ktorej czesci ty jestes Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Tęczowe zadupie 08.07.22, 23:07 Trzeba być debilem, żeby nie rozumieć, że wisi w celu solidarności ze słabszymi i potrzebującymi wsparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
car_fox Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 00:25 Trzeba być debilem, żeby nie rozumieć, że wisi w celu solidarności ze słabszymi i potrzebującymi wsparcia. tzn z ematkami? No bo Ci uzywajacy tych symboli i latajacy po ulicach na golasa "w imie rownosci" (ciekawe z kim?) potrzebuja raczej czegos odwrotnego niz wsparcie? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 08:12 "latajacy po ulicach na golasa " ach te wasze mokre fantazje, te niewyżyte potrzeby, tłumione popędy! Co zapostujecie- same wylezą Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 09:26 No właśnie, kurła, tyle się nachodziłam na parady równości tu i tam, i ani razu golasa nie widziałam (pomijam już fakt, że regulamin stanowczo zabrania). A prawaki widzą cały czas, i te sklepy mięsne specjalne dla gejów... Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_kom Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:38 anorektycznazdzira napisała: > "latajacy po ulicach na golasa " > ach te wasze mokre fantazje, te niewyżyte potrzeby, tłumione popędy! Co zapostu > jecie- same wylezą > no ale to prawda i wcale nie są słabsi tylko terroryzują otoczenie, osobiście im współczuję ale nie braku tolerancji tylko strasznego zagubienia Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:50 Jeśli jest to prawda, chcę zobaczyć zdjęcia golasów z parad. Zaznaczam, nie osoby z przyczepionym plastikowym biustem ani w skórzanych stringach, tylko zupełnie nago. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 10:29 A gołąbek pokoju w uprzęży BDSM-owej jako logo tegorocznych parad to się znalazł tam przypadkiem, podrzucony przez wraże siły. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 10:45 Ja nie pytam o gołąbki na grafikach, tylko o nagie osoby uczestniczące w paradach, czego nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 11:17 Jedna normalizacja parafilii w przestrzeni publicznej średnio się różni od drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 11:48 Ale gołąbek w uprzęży bdsm różnie dobrze może reprezentować hetero - wiesz, oni też robią takie rzeczy, wg różnych badań nawet jedna trzecia z nich ma skłonności 🙂 Pytam konkretnie o golasów, którzy nago przechadzają się na paradach równości. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 11:55 sumire napisała: > Pytam konkretnie o golasów, którzy nago przechadzają się na paradach równości. Uspokoisz się jak ci napiszę, że parady gejowskich nudystów przechodzą zwykle osobno, a nie razem z elgiebete, bo potrzebują specjalnej zgody? Zmienia to coś w ogóle? Elgiebete się do niech nie przyznają, obkładają anatemą za nieprzystojne zachowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 12:19 Gdzieś ostatnio widziałeś paradę gejowskich nudystów? Opisz coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 12:37 sumire napisała: > Gdzieś ostatnio widziałeś paradę gejowskich nudystów? Opisz coś więcej. Bigzaganiacz/bigmax4 wkleił linka do takiej parady, ale możliwe że go przeoczyłaś, bo nacisnęłaś kosz pod tym postem. Co byłoby całkowicie w twoim stylu - cenzurować dowód i czepiać się, że nie ma dowodów Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 13:18 dramatika napisał(a): . > Bigzaganiacz/bigmax4 wkleił linka do takiej parady, ale możliwe że go przeoczył > aś, bo nacisnęłaś kosz pod tym postem. Co byłoby całkowicie w twoim stylu - cen > zurować dowód i czepiać się, że nie ma dowodów Ależ nie, mam tego agresywnego wsiura wygaszonego po prostu, ale skoro ma pod ręką linki do nagich penisów, to znaczy, że temat go interesuje. Wy wszyscy z jednego Kanthaka - sama obecność ludzi-literek w przestrzeni publicznej was gorszy, lecz fapfoldery pełne ciekawostek... 😂😂😂 I po co tak się bronić przed tym, co naturalne... Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 14:23 sumire napisała: > Ależ nie, mam tego agresywnego wsiura wygaszonego po prostu, ale skoro ma pod r > ęką linki do nagich penisów, to znaczy, że temat go interesuje. Acha. Przez cały wątek rzucasz się jak wesz na ogonie, że gdzie niby te golasy na paradach pod sztandarem elgiebete, a jak dostajesz info o istnieniu linka do dowodu, to walisz z drugiej mańki, że kogoś parady gejów nygusów interesują. Jak nie kijem, to pałką I jeszcze teraz powiedz, że nie, wcale nie jesteś trollem - prowokatorem > sama obecność ludzi-literek w przestrzeni publicznej was gorszy Drukowanymi mam napisać? Nic nikogo nie gorszy. Parady gejów są zwyczajnie krindżowe, bo sprowadzają człowieka do jego odruchów płciowych. Równie obciachowa byłaby parada heteroseksualnych facetów afirmujących swoją seksualność i domagających się legalizacji bigamii. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 14:31 Nie rzucam się, tylko uprzejmie proszę o dowody. Skoro ich nie ma, to nie ma, end of story. macie chłopcy niezdrową fiksację na punkcie penisów - panna dr amy zresztą też - i nie wiem, może spróbujcie umówić się, by ją wspólnie przepracować... Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 14:42 sumire napisała: > Nie rzucam się, tylko uprzejmie proszę o dowody. Skoro ich nie ma, to nie ma Robisz z ludzi idiotów za darmo czy ci płacą? Jak mam ci wkleić tego linka, jak zaraz poleci, tak jak poprzedni, bo emateczka jak widać bardziej pruderyjna od papieża? Z czym ty w ogóle dyskutujesz i po co? Wątpisz w istnienie organizacji gejów nudystów organizujących własne marsze, żeby potem walić w ludzi zarzutem, że się "penisami" interesują, gdy ci dają dowody? Ty poważna jesteś czy już oficjalnie zostałas trollem? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 11:20 sumire napisała: > Ja nie pytam o gołąbki na grafikach, tylko o nagie osoby uczestniczące w parada > ch, czego nie rozumiesz? Dokładnie. Jak nie całkiem nagi, i jak nie wyciąga penisa i cycków (ale tylko naturalnych), to żadnego krindżu nie ma A jest dokładnie odwrotnie - parada nudystów to małe miki w porównaniu z tym co się odwala na paradach gejów i bynajmniej nie chodzi o jakieś symbole BDSM czy kolorowe dilda, ale o ogólną atmosferę utożsamiania radości, szczęscia i miłości z ordynarnym rżnięciem. Obojętne czy w anusa czy po bożemu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 11:31 > ale o ogólną atmosferę utożsamiania radości, szczęscia i miłości z ordynarnym rżnięciem. Gdzie ty na te parady chodzisz? Nosi cie gdzies po spelunkach, a potem placzesz zgorszona. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 11:46 Się koledze parady pomyliły z jakimś darkroomem. Skądś się bierze ta wnikliwa wiedza na temat ordynarnego rżnięcia i nagich penisów. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 11:50 sumire napisała: > Się koledze parady pomyliły z jakimś darkroomem. Skądś się bierze ta wnikliwa w > iedza na temat ordynarnego rżnięcia i nagich penisów. Rżniesz to jak zwykle ty - głupa. Parady dumy gejowskiej to afirmacja seksu jako najważniejszego czynnika kształtującego ludzką tożsamość, bez znaczenia czy afirmują ją w uprzężach BDSM czy zapięci pod szyję. I to sprowadzanie człowieka do jego odruchów płciowych jest krindżowe, a nie cycki i penisy. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 11:26 A dlaczego uważasz że osoby należące do środowiska LGBT są słabsze. Dlaczego je dyskryminujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 11:29 Dlatego, że nadal muszà walczyć o równe prawa. I tym sposobem zasługujá na wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 10:42 Osoby-literki cieszą się w Polsce pełnią praw poza możliwością zawarcia związku jednopłciowego małżeńskiego. Które to dążenie oczywiście wspieram, ale zdaje się trochę już wypadło z listy postulatów. Odpowiedz Link Zgłoś
nicknanowyrok Re: Tęczowe zadupie 08.07.22, 20:23 Wiem, jakieś święto maryjne. abstract.desktopnexus.com/get/2214173/?t=gjgghl5pe55ufcq03khvlh3up662c875ed287ee Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 08.07.22, 23:11 Co w tym dziwnego? Kościół, tu protestancki czy tam anglikański to korporacja i jak każda korporacja podpina się pod tęczę, aby mu szury witraży nie zniszczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 08:07 KK tez korporacja a jakos sie nie podpina. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 08:51 Myślę, że niebawem sytuacja wymusi pewne zmiany. Oczywiście, nie takie jak na załączonym.obrazku w mojej parafii pani proboszcz jest szczęśliwa żona nie mniej szczęśliwej żony i ma kolczyk w języku. To nie przejdzie . No ale brak choćby jednego kandydata na studia księżowskie MUSI wywołać jakieś re. W końcu muszą się odbetonowac, bo jak wymrą ci już biesiadujący, to zostanie echo Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 09:08 A wiesz jak brzmią kazania z ambony przy wsparciu aparatu mowy takim kolczykiem? Inna sprawa, że te kazania to nie jest opierdalanie, umniejszanie, pogrążanie i straszenie, tylko motywowanie i chwalenie. Tfu! Tak do parafian podchodzą! Zamiast ognia piekielnego wokół , jest usmiech do brata mniejszego, który przyszedł.na msze z pancią. I to dokąd! Do katedry z XIII wieku! Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 10:25 Nie wiem czy w tym momencie nie zapędzili się za bardzo w kozi róg. Zniesienie celibatu to byłaby ogromna rewolucja, która mogłaby wywrócić cały KRK a na pewno mocno zachwiałaby jego posadami. Z drugiej strony nie bardzo widzę czym mogliby zachęcić młodych mężczyzn do wstępowania w kościelne szeregi. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 11:26 Ciekawe tylko czy pani proboszcz ma taka sama pensje jak pan proboszcz. W szwedzkim kościele średnio 3 tysiace koron różnicy nadal chociaż kobiety sà kapłanami od 40 lat. 🤗 I nikt lodówki na trzecie piętro nie wnosi w tej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 14:12 Szkoda, że nasz kk to totalitarna instytucja. Z dwojga złego - korpo lepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 09:23 Przykro mi, dopoki Kosciol nie przestanie byc pedofilska mafia (czyli nigdy) nie pomoze im doslownie NIC. Organizacja przestepcza zgnila do szpiku kosci- do zaorania. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 10:16 Kurcze, ten "moj" chyba nie ma takich jazd, bo oni mogą roochac po legalu. Nie dzieci, ofc Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 10:33 No to takiego sie w Polsce na bank nie doczekamy Juz predzej u nas powstanie jakis odlam pod wezwaniem swietego rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 10:38 Już mamy coś takiego jak Katolicki Kościół Narodowy 😉 pl.wikipedia.org/wiki/Katolicki_Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_Narodowy_w_Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 09:02 Ale to nie jest odłam rzymskokatolicki tylko starokatolicki, z KRK nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
error.404 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 15:37 fornita111 napisała: > Przykro mi, dopoki Kosciol nie przestanie byc pedofilska mafia A po czym to poznasz? Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 11:34 Mnie przyznam bardziej niż flagi jakiekolwiek uderzyło w małym kościółku gdzieś pod Birmingham, że w kościele, przy wejściu, urządzono kącik zabaw dla najmłodszych...kolorowe piłeczki, klocki - bardzo możliwe, że najmłodsi bawią się tam pod opieką któregoś z rodziców podczas gdy pozostali biorą udział w nabożeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 12:45 Kurczę, niby mieszkam niedaleko Birmingham, ale nie w małym miasteczku wiec kościółki chyba tez nie małe…? Koleżanka tutejsza, Polka, żona Anglika opowiadała mi kiedyś z przejęciem o tych kącikach zabaw dla dzieci w kościele jej męża i jej (chyba) teraz. Wychodzi na to, ze to norma. Tylko zastanawiam się co jest w tym takiego szokujacego dla katolików Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 13:24 Taki kącik zabaw dla dzieci widziałam w polskim kościele katolickim w południowej Anglii. Nie zszokowało mnie to w ogóle. W moim mieście, w którym mieszkam od 11 lat jeszcze nie dotarłam do polskiego kościoła katolickiego. Nawet nie wiem, gdzie jest. Za to przypadkiem znalazłam angielski kościół katolicki. Wiecznie zamknięty. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 13:32 rosapulchra-0 napisała: > Taki kącik zabaw dla dzieci widziałam w polskim kościele katolickim w południow > ej Anglii. Nie zszokowało mnie to w ogóle. "Kuzynkę" zszokowało (czy tam "koleżankę"), to wszystkich katoli szokuje, oczywista oczywistość Natomiast jak ktoś ma więcej niż trzy szare komórki na krzyż to powinien ogarnąć, że póki można, to KK nie będzie promował takich rozwiązań. Dziecko ma we mszy uczestniczyć i się wdrażać, a nie bawić klockami w przedsionku. Tęczowe banery i kąciki zabaw to swoisty marketing stosowany w miejscach, gdzie nastąpiła już praktycznie całkowita sekularyzacja i trzeba się chwytać różnych zabiegów, aby przyciągnąć wiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 14:12 KK jakby mógł to zostałby przy mszy po łacinie prowadzonej tyłem do wiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 14:15 profes79 napisał: > KK jakby mógł to zostałby przy mszy po łacinie prowadzonej tyłem do wiernych. A któż mu broni? Sami z tego zrezygnowali. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 14:19 Powiedz to dominikanom we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 15:27 Ja jestem w ogóle zdziwiona, ze kogoś to szokuje. Nie widzę tu żadnej kontrowersji, za to spore ułatwienie. Ciężko wymagać od naprawdę małych dzieci, powiedzmy w wieku 0-5 aktywnego uczestnictwa w mszy świętej. Za to do przebywania fizycznie w budynku kościoła i związanej z tym rutyny takie rozwiązanie je przygotowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 15:36 manon.lescaut4 napisał(a): > przebywania fizyc > znie w budynku kościoła i związanej z tym rutyny takie rozwiązanie je przygotow > uje. Nie, nie przygotowuje. Dziecko ma widzieć zachowania ludzi w kościele i cały rytuał. Kącik zabaw w przedsionku to rozwiązanie w krajach, w których prawie nikt już do kościoła nie chodzi. Lepiej tak niż w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 16:06 No tak, te káciki zabaw to wyłàcznie dla tych nieobecnych. Dramatisiowa logika. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 17:07 Dziecko dorastając może nawet cieszyć to, ze niedługo będzie już na tyle duże, by być godnym uczestnictwa w mszy na równi z dorosłymi. Za to małe dziecko nudzace sie na mszy i ciagle strofowane i uciszane, prawdopodobnie trwałe się do kościoła zniechęci. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 18:27 A znowuż ci dorośli, którzy chcą uczestniczyć we mszy, mogą to zrobić bez pisków i biegania w wykonaniu dzieci, w jako takim skupieniu. Zgroza normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 18:36 angazetka napisała: > A znowuż ci dorośli, którzy chcą uczestniczyć we mszy, mogą to zrobić bez piskó > w i biegania w wykonaniu dzieci, w jako takim skupieniu. Zgroza normalnie. Kolejny odcinek serialu "a na zachodzie trawa bardziej zielona i nawet kler bardziej cywilizowany". No nie. Jakby mogli, to dzieciaki przyspawaliby do ołtarza. Nie robią tego nie dlatego, że są jacyś lepsi niż polscy tylko dlatego, że mają inny rodzaj wiernego. U nich wierny to rzadki i wymagający gatunek, na którego trzeba chuchać, dmuchać i usuwać pyłki spod stóp, żeby nie wyginął. Te banery w oknach to też nie dlatego, że kochają elgiebety, tylko po prostu mają nadzieję, że z banerem nikt im kościoła nie podpali. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 18:40 Czy ty byłas w jakiś kościele niekatolickim i czegoś ty się najadła bo odlatujesz nadzwyczaj pokracznie 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 12:25 Nie widzę u nas tego. Nie, kiedy na ematce nie tylko trolliszcza, ale i niby ogarnięte kobiety dzielą ludzi na normalnych i nienormalnych, czyli hetero i niehetero. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 12:38 angazetka napisała: > niby ogarnięte kobiety dzielą ludzi na normalnych i nienormalnych, czyli hetero i niehetero. Biedne elgiebety, straszliwa krzywda im się w Polsce dzieje. Bicz, plis. Macie po swojej stronie największe korposy świata i większość mediów, a płaczecie, że proboszcz nie chce wywiesić waszego baneru w oknie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 13:10 a płaczecie, że proboszcz nie chce wywiesić waszego baneru w oknie. Rzadkie momenty, gdy wydaje się, że bywasz inteligentny ( i tylko dorabiasz pierdoleniem farmazonow) właśnie się wyzerowaly Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 14:09 Obecnie najbardziej pokrzywdzeni ludzie-literki to nastoletnie lub wczesnodwudziestoletnie potomstwo postępowych, otwartych, podążających za modą i wspierających, wykształconych i lewicujących czterdziesto- pięćdziesięcioparolatków z dużych miast. Bezczelna goowniarzeria, która śmie w ramach Miesiąca Dumy opowiadać o tym, jak to "przetrwała". (Tak, osoby LGB nie mają w Polsce pełni praw, bo nie mogą zawierać małżeństw ani nawet związków partnerskich, ale zdaje się ten postulat już spadł z podium). Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 11:12 > Tak, osoby LGB nie mają w Polsce pełni praw, bo nie mogą zawierać małżeństw Nieprawda. Moga zawierać małżeństwa. Tak, jak każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 11:39 prawackie_trolliszcze napisał: > > Tak, osoby LGB nie mają w Polsce pełni praw, bo nie mogą zawierać małżeńs > tw > > Nieprawda. Moga zawierać małżeństwa. Tak, jak każdy. > > Nie troliku, nie mogą zawrzeć związku z osobą tej samej płci, zgodnie ze SWOJĄ ORIENTACJĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 11:42 Omg i temu czemus sie jeszcze pewnie wydaje, ze jest blyskotliwe i zabawne. Trolliska ematkowe sa nawet jak na trolle slabiutkie Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:04 Prawda nie musi być zabawna. Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:07 A tak w ogóle, to co to za zaimek „temu czemuś”? Jak cię pozwę przed kanadyjski sąd, jak zapłacisz 30 tysięcy dolarów, to się nauczysz kultury i szacunku do rozmówców. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 14:13 prawackie_trolliszcze napisał: > A tak w ogóle, to co to za zaimek „temu czemuś”? Jak cię pozwę przed kanadyjski > sąd, jak zapłacisz 30 tysięcy dolarów, to się nauczysz kultury i szacunku do r > ozmówców. Ha ha ha, szajba odbiła przy rejestrowaniu nicka i nadal odbija, odbija, odbija az echo niesie Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:03 Związek osób tej samej płci nie jest małżeństwem. Bez względu na to, czy tworzą go osoby homoseksualne, czy heteroseksualne. Wymagania dot. małżonków nie mówią nic o orientacji, a jedynie o przeciwnych płciach. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:06 prawackie_trolliszcze napisał: > Związek osób tej samej płci nie jest małżeństwem. Bez względu na to, czy tworzą > go osoby homoseksualne, czy heteroseksualne. Wymagania dot. małżonków nie mówi > ą nic o orientacji, a jedynie o przeciwnych płciach. Może być małżeństwem co pokazuje sytuacja w wielu krajach Europy i nie tylko. Yo twoje zaściankowe myślenie mówi że TO WYŁĄCZNIE kobieta i mężczyzna tworzy małżeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:09 Nie. Ślimak nie jest rybą ani marchewka owocem, choćby w zdegenerowanych krajach Europy sądziło się inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 14:09 prawackie_trolliszcze napisał: > Nie. Ślimak nie jest rybą ani marchewka owocem, choćby w zdegenerowanych krajac > h Europy sądziło się inaczej. Dowiedz się tłuczku dlaczego w oficjalnej noemnllatirze ten ślimak jest rybą a marchewka owocem. Nota bene, z biologicznego punktu widzenia pomidor to właśnie owoc, u nas uznawany jako warzywo 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 14:24 paskudek1 napisała: > Dowiedz się tłuczku Prawacki słusznie ci wytyka, że histeryzujesz w kwestii zaimków i określonego zwracania się do osób trans/niebinarnych pod groźbą kary, a sama wyzywasz ludzi, przy czym "tłuczek' to nie jest szczyt twoich możliwości Jesteś tak odklejona, że aż zabawna Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 14:41 Zwracam się do troliszcza prawidłową formą rodzajową. Że jest tłukiem udowadnia tu na każdym kroku. Myślenie to. Ie jego mocna strona. Twoja zresztą też. Ale ok, od teraz do CIEBIE będę zwracała się per "tłuczko" czyli w formie żeńskiej. Ja tam z feminatywami problemów nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 14:46 paskudek1 napisała: > Zwracam się do troliszcza prawidłową formą rodzajową. Że jest tłukiem udowadnia > tu na każdym kroku. Masz oczywiście prawo do takich opinii. Tylko dlaczego ktoś ma nie mieć prawa do opinii, że do osoby niebinarnej/transseksualnej należy się zwracać zgodnie z jej płcią biologiczną? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 11:33 Dlatego, że ogólnie uznaje się wyższość mózgu nad penisem, ale wiadomo, że akurat po prawej stronie penis dominuje nad mózgiem, dlatego ordojurki rżną się z żonami przyjaciól, różne Kurskie po "unieważnieniu" ślubują kościelnie kolejnym kochankom, a poseł Pięta w wolnych chwilach między tropieniem złych elgiebetów posuwa chórzystki. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 11:46 memphis90 napisała: > Dlatego, że ogólnie uznaje się wyższość mózgu nad penisem Zdecydujcie się w końcu czy mózg ma płeć, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 14:31 paskudek1 napisała: > Dowiedz się tłuczku dlaczego w oficjalnej noemnllatirze ten ślimak jest rybą a > marchewka owocem. Marchewka jest owocem, bo Hiszpanie (czy tam Portugalczycy) robią dżem marchewkowy, a w UE dżem może być tylko z owoców. Jakby biurokratyzacja, przeregulowanie i błędne ustawodawstwo było jakimś usprawiedliwieniem dla takich przesunięć w klasyfikacji. Bareja śpi w nogach Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 14:38 No, widzisz dramatika, po prostu ułatwienie biurokratyczne i tyle. Nikt tu biologii nie zmienia. Tak jak i nas pomidor funkcjonuje jako warzywo chociaż, ano żywo, biologicznie to OWOC. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 14:54 paskudek1 napisała: > No, widzisz dramatika, po prostu ułatwienie biurokratyczne i tyle. Nikt tu biol > ogii nie zmienia. Ale przecież nikt nie twierdzi, ze UE zmienia biologię. Absurdalne i śmieszne są właśnie przesunięcia w klasyfikacji zwierząt/roślin z powodów biurokratycznych Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 15:27 Z tego samego powodu - lewicowego fałszowania pojęć dla doraźnych korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 15:32 No popatrz, a wasze fałszowanie rzeczywistości? Wasze "dziecko nienarodzone" czy "życie poczęte"? Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 15:47 W tym nie ma żadnego fałszu. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 15:52 Jest. Nie ma czegoś takiego jak życie dziecko nienarodzone albo życie poczęte Jest embrion, zarodek, płód, po porodzie DZIECKO. Życie to życie, to w macicy nie jest wcale wiele więcej warte niż to poza macicą. Wręcz przeciwnie, to kobieta w ciąży powinna mieć większą ochronę. ONA a nie płód. Jej zdrowie i jej życie oraz jej zdanie powinno być brane pod uwagę przede wszystkim. A nie wszystkich inny wokoło w imieniu embriona. Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 16:30 Lewackie zakłamywanie rzeczywistości w celu dehumanizacji ofiary potencjalnej zbrodni. Dziecko nienarodzone to dziecko, które jeszcze się nie urodziło. Jeszcze przebywa w macicy, ale jego obecność jest absolutnie realna. Przywoływanie określeń typu zarodek, płód czy embrion jest bezcelowe. Istnienie synonimów nie jest argumentem na rzecz nieistnienia pojęcia. I czego nie rozumiesz w określeniu życie poczęte? Której części? Dziecko, płód, embrion, zarodek - jak zwał, tak zwał - żyje? Żyje. Jest poczęte? Wczoraj nie było, a dziś jest, wiec jest poczęte. Wszystko się zgadza. Choćby tysiąc razy powtórzone, wasze kłamstwo pozostanie kłamstwem Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 17:18 Embrion czy zarodek to pojęcia biologiczne, nie ideologiczne. Kobieta ciężarna może mówić o zawartości swojej macicy "dziecko", bo ma do niej stosunek emocjonalny i to jest ok. Ale jednak prawo i medycyna mówią innym językiem i to też jest ok. PS Dopiero teraz widzę podpis Zabolało cię, widzę, ze zapisałam twoją doskonałą freudowską pomyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 17:39 Zwykle przejęzyczenie, kłamczucho, Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 15:56 I jeszcze jedno - małżeństwo to konstrukcja prawna. Nie ma ŻADNYCH przeciwskazań żeby w Polsce uznać małżeństwa jednopłciowe poza pierdolcem religijnych popaprańców. Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 16:32 Nie. Małżeństwo to pojęcie znacznie starsze niż jakiekolwiek ludzkie prawo. I istnieją ważne przeciwwskazania, żeby nie uznawać prawnie kłamstwa. A najważniejszym jest obrona porządku cywilizacyjnego, który wy, lewacy, chcecie tym kłamstwem „zdekonstruować”. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 16:38 Nie troliku, małżeństwo to organizacja spoleczno prawna a nie biologiczna. Doucz się. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 16:44 paskudek1 napisała: > Nie troliku, małżeństwo to organizacja Aleś ty głupia. Małżeństwo to "organizacja"? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 17:05 > Aleś ty głupia. Małżeństwo to "organizacja"? dla ciebie to moze jest swiety sakrament, ale dla innych juz niekoniecznie Zreszta w wielu krajach udziela sie slubu koscielnego parom jednoplciowym i jakos to u Boga dziala, jakos siedem plag egipskich na nikogo nie spada. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 17:33 A teraz bedzie magazyn ilustrowany dla niedowiarkow koscioly sie z oburzenia w gryzy nie zamieniaja po udzieleniu slubu parom, ktore tego pragna. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 17:21 dramatika napisał(a): > paskudek1 napisała: > > > Nie troliku, małżeństwo to organizacja > > > Aleś ty głupia. Małżeństwo to "organizacja"? No cóż, na pewno nie jest to żaden twór mistyczny kotku. Przykład państw w których zalegalizowano różne formy związków jednopłciowych, w tym małżenstwa prawnie równe tym heteroseksualnym pokazuje że nic złego się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 20:20 paskudek1 napisała: > > Aleś ty głupia. Małżeństwo to "organizacja"? > > No cóż, na pewno nie jest to żaden twór mistyczny kotku. Ale się wijesz Poybeało się z "instytucją". Ot aparat pojęciowy przeciętnej aborcjonistki walczącej Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 20:39 Zawsze to lepiej być "aborcjonistką walczącą" niż obrończynią pedofili i wszelkiej maści przemocowców Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 17:15 Łkam. Tak, małżeństwa są "od zawsze". Tylko że ich definicja różni się w czasie i przestrzeni na tyle różnych sposobów, że mózg by ci wyciekł. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 11:41 Ile kultur, tyle małżeństw... Chociaż najbardziej lubię tę wersję, w której rodziną zarządzała matka, a jej dzieci płci męskiej na zawsze pozostawały w jej rodzinie. Dorosły syn był jedynie "wypożyczany" na nocki innym domostwom celem poczecia potomstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 11:44 > Moga zawierać małżeństwa. Tak, jak każdy. Z tym z kim chce, yhy tak jest Trolliszcze jak cos palnie to samo sie skołuje Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 13:10 Nie, na normalnych i queerowych. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 13:13 Ach, to teraz już nie tylko trans, ale i queer ci przeszkadza? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 13:58 Trans mi nigdy nie przeszkadzali, pod warunkiem, że prawdziwi (porządna diagnoza, psychoterapia, operacja i na koniec sądowne uzgodnienie płci w papierach). Przeszkadza mi queer, nienaukowe bzdury o spektrum płci, tranzycja na żądanie, self-ID, dostęp osób zaburzonych do bezpiecznych kobiecych przestrzeni i męscy oszuści w kobiecym sporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 14:19 A tą prawdziwość oczywiście TY będziesz oceniać. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 16:16 Nie, wystarczy mi, jak będą to robili psychiatrzy, psychologowie, seksuologowie i sądy. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 14:23 Ty kompletnie nie wiesz, co to jest queer i tak strasznie mieszasz pojęcia, że już lepiej wróć do walki z krakowskimi rowerzystami i pieszymi. To przynajmniej było zabawniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 15:38 sumire napisała: > Ty kompletnie nie wiesz, co to jest queer Chyba nikt postronny nie wie co to jest ten cały queer, ale to chyba problem queer, a nie postronnych. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 15:39 Dlaczego queer ci przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 16:15 Bo nie mam obowiązku walidowania niczyich urojeń, a próbuje się mnie do tego zmuszać. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 16:29 Jak ktos twierdzi ze jest napoleonem to sie go w psychiatryku zamyka Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 16:36 Za to jak ktoś twierdzi, że dziewica nawiedzona przez anioła urodziła syna to wszystko jest cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 16:49 O, symetryzm! Nie, poj*banie jednych nie czyni poj*bania innych mniej poj*banym. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 16:49 borsuczyca.klusek napisała: > Za to jak ktoś twierdzi, że dziewica nawiedzona przez anioła urodziła syna to w > szystko jest cacy. Tak, jest cacy, jeśli nikt cię nie zmusza, żebyś w to wierzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
mister-monster Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 16:52 borsuczyca.klusek napisała: > Za to jak ktoś twierdzi, że dziewica nawiedzona przez anioła urodziła syna to w > szystko jest cacy. > Jakiego anioła? Urodziła syna bożego a nie syna jakiegoś anioła. Drugi dogmat maryjny w powszechnym nauczaniu Kościoła głosi, że Maryja bez uszczerbku dla swego cielesnego dziewictwa poczęła i porodziła Jezusa Chrystusa, Syna Bożego, i po Jego narodzeniu pozostała dziewicą po kres życia ziemskiego. biblia.wiara.pl/doc/1007125.Maryja-zawsze-Dziewica Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 17:50 Co nie zmienia faktu, że nawiedził ją anioł. Gabriel konkretnie. I wyjaśnił, o co cho, że urodzi Syna Bożego za sprawą Ducha Świętego. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 16:48 Tak, mężczyzna twierdzący, że jest kobietą, albo osoba płci dowolnej, twierdząca, że jest kotem, mają po prostu urojenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 17:23 Ale queer zupełnie nie polega na tym, że deklarujesz się jako osoba płci dowolnej, JPRDL... W tym w ogóle nie chodzi o płeć. Obejrzyj sobie "Kinky Boots" albo stary dobry "Cabaret", coś ci się może rozjaśni, bo wypisujesz w tych tematach bzdury trudne do czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 17:30 Na czym polega queer to często nie wiedzą nawet same osoby queer, ale to bez większego znaczenia, bo mnie niezbyt obchodzi, na czym polega queer. Obchodzi mnie to, że po 50 latach znajomości z Andrzejem jako Andrzejem muszę nagle mówić do niego per "Stefanio" albo że wymaga się ode mnie psucia języka przez używanie form "Każdmiau z nich chciałmiau czego innego." albo "zrobiłxbyć". Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 17:41 No więc nie wiesz, o co chodzi i pierdolisz kocopoły od rzeczy. Nie jest ci głupio przyznawać, że nie obchodzi cię w ogóle temat, który z lubością, maniakalnie wręcz atakujesz? Może lepiej przejdź się na spacer. A nie, zapomniałam, chodzenie urąga twojej godności 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 17:44 Którego słowa nie rozumiesz w zdaniu „nic mnie nie obchodzą cudze urojenia, dopóki się nie zmusza mnie do uczestniczenia w nim”? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 17:49 dr.amy.farrah.fowler napisał(a): > Którego słowa nie rozumiesz w zdaniu „nic mnie nie obchodzą cudze urojenia, dop > óki się nie zmusza mnie do uczestniczenia w nim”? > A KTO i JAK Cię zmusza w uczestniczeniu? Bo jak rozumiem prośba żebyś się od tych ludzi zwyczajnie odpierdolił i pozwolił im żyć to jest to zmuszanie? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 18:20 paskudek1 napisała: > A KTO i JAK Cię zmusza w uczestniczeniu? Bo jak rozumiem prośba żebyś się od ty > ch ludzi zwyczajnie odpierdolił i pozwolił im żyć to jest to zmuszanie? W Kanadzie za złe zaimki można beknąć 30 tys dolarów kanadyjskich. Ale owszem, po doświadczeniach za pandemii wiemy już, że nawet kara pienięzna czy pierdel to nie jest żadne zmuszanie Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 18:56 Ojej, bieda, trzeba się zwracać do kogoś tak jak on sobie tego życzy. No straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 19:04 paskudek1 napisała: > Ojej, bieda, trzeba się zwracać do kogoś tak jak on sobie tego życzy. No widzisz. Trzeba. Przymus. Przynajmniej w Kanadzie, ale przecież wszystkie "cywilizowane" kraje dążą do takiego stanu prawnego I ja rozumiem, że zamordystom się to podoba, ale czy przynajmniej teraz rozumiesz, że niektórym taki stan może nie odpowiadać? Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 20:52 Ojej, bieda, trzeba się zwracać do kogoś tak jak on sobie tego życzy. No straszne. to jak bys kiedys sie do mnie probowala odzywac to prosze mnie tytulowac , wielmozny panie imperatorze Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 22:28 bigimax4 napisał: > Ojej, bieda, trzeba się zwracać do kogoś tak jak on sobie tego życzy. No strasz > ne. > > > to jak bys kiedys sie do mnie probowala odzywac > to prosze mnie tytulowac , wielmozny panie imperatorze Wielmożny panie imperatorze pocałuj psa w dupę. Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 09:20 No nie wiem. Jakbyś musiała każdorazowo wyskoczyć z 30 tysięcy dolarów za to, że zwróciłaś się do kogoś np. „ty tłuku”, to byłaby bieda, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 15:41 Ja byłabym niezmiernie wdzięczna, gdyby to ci ludzie odpierdolili się ode mnie, niestety występują wobec mnie z postulatami a) nazywania mężczyzny kobietą bądź odwrotnie, b) zwracania się do nich i mówienia/pisania o nich z użyciem jakichś absurdalnych, dotąd niespotykanych w przyrodzie form, które w dodatku trzeba wcześniej z nich wydobywać, c) domagają się możliwości paradowania z p3nisami na wierzchu w szatni, z której korzystam, d) domagają się tranzycji na życzenie i za darmo z moich podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 15:59 Kotku, to że ty postrzegasz świat prostacko i dla ciebie jak ma penisa to facet a jak waginę to kobieta to na prawdę nie jest problem innych tylko TWÓJ. To że masz problemy językowe to kwestia twojego nieuctwa, czyli znowu TWÓJ problem a nie innych. Doucz się, dowiedz więcej o świecie może zrozumiesz. Chociaż wątpię. Ty pewnie nadal myślisz że jak bije serce to organizm żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 16:33 paskudek1 napisała: > postrzegasz świat prostacko i dla ciebie jak ma penisa to facet > a jak waginę to kobieta to na prawdę nie jest problem innych tylko TWÓJ Osobnik z penisem to niekoniecznie osobnik męski, a organizm rozwijający się w macicy to nie człowiek. Tutaj poziom odklepania zastępczego przebił skalę Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 16:33 Mowa oczywiście o ludzkiej macicy, dla czepialskich. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 16:37 Tak, organizm rozwijający się w ludzkiej macicy NIEKONIECZNIE rozwinie się w organizm ludzki. A nawet jeśli to ja nadal uważam że w tym duecie ważniejsza jest kobieta. A osobnik z penisem niekoniecznie jest mężczyzną bo o płci decyduje MÓZG a nie genitalia dramatisiu. Tak wiem, mózg to obcy ci organ. Często widać że ci go brak wielce Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 16:42 paskudek1 napisała: > Tak, organizm rozwijający się w ludzkiej macicy NIEKONIECZNIE rozwinie się w or > ganizm ludzki. W słonia się może na przykład rozwinąć I przypominam po raz kolejny, bo wiem z czym zaraz wyjedziesz - zaśniad NIE jest organizmem > A nawet jeśli to ja nadal uważam że w tym duecie ważniejsza jest > kobieta. Tak samo jak austriacki akwarelista uważał, że ważniejszy jest Niemiec od innego człowieka. Dlaczego? Bo tak > A osobnik z penisem niekoniecznie jest mężczyzną bo o płci decyduje M > ÓZG a nie genitalia dramatisiu. Trzeba to powiedzieć archeologom czy patologom rozpoznającym płeć u szczątek/osób zmarłych. Robią błąd, że nie badają mózgu (choć acheologów badających szkielety można jakoś usprawiedliwić ). Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 17:11 Osobnik z penisem to niekoniecznie osobnik męski, Powiedz mi, ty naprawdę aż tak mało wiesz/ czytasz/ rozwijasz się czy to tylko poza? Wydawałoby się, że pewne sprawy naukowe są już powszechnie pojęte, choćby dzięki internetowi. Pierwsze.moje zetknięcie się z zaprzeczeniem twojej "oczywistosci" miało miejsce jakieś 30 lat temu. Więcej może. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 17:44 Osobnik z p3nisem to osobnik płci męskiej, uczyli mnie o tym w przedszkolu i nic się od tego czasu nie zmieniło. Nie ma czegoś takiego jak "płeć mózgu", mózgi kobiece i męskie niczym szczególnym się nie różnią poza statystycznie mniejszą (w przypadku kobiet) objętością. Miejsce kobiet z p3nisem jest tam, gdzie kobiet z brodą. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 17:49 > Miejsce kobiet z p3nisem jest tam, gdzie kobiet z brodą. Do cyrku to ty sie nadajesz jako niedorobiony clown. Taki fikajacy nie do taktu Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 17:50 A osobnik z narządami i męskimi i żeńskimi to kto? Wiesz że są takie kraje, w których czeka się z operacją aż dziecko tak urodzone SAMO określi czy czuje się kobietą czy mężczyzną? Takie cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 18:53 A osobnik z narządami i męskimi i żeńskimi to kto? Sluchaj, ale rozmowa nie ma sensu. W pierwszej chwili nawet się zdziwiłam, że można aż tak bredzić, ale potem przypomnial.mi się daleki znajomy, który wie, że Ziemia liczy 5 tysiecy lat. I on w to wierzy. Wierzy po prostu. A z wiarą przecząca nauce nigdy nikt nie wygrał. Żaden naukowiec. Cos takiego jak nauka nie ma dla tych osobników znaczenia więc tracimy energię po nic. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 19:00 > który wie, że Ziemia liczy 5 tysiecy lat. A wie skad mu sie te 5 tysiecy wzielo, bo nawet biblia cos o 7 000 wspomina? 5 to bardzo cieniutko Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 19:04 Mówisz że siedem? To już lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 19:14 > Mówisz że siedem? Nie ja a biblia i na religii chyba tez tego ucza, bo jakzesz inaczej. Ja Ziemi wieku nie wypominam, mam swoj Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 19:57 lilia.z.doliny napisała: > Cos takiego jak nauka nie > ma dla tych osobników znaczenia więc tracimy energię po nic. Nauka to akurat cierpi przez oszołomów wierzących w mnogość czy "spektrum" płci. wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/8488064,niemcy-wyklad-plec-sedzia-trybunal-konstytucyjny-biologia.html?fbclid=IwAR1ZwOLj0_ftt5598gAbQ8da7idlGwMYnkUa5wbZKQ8Me3po4Sjs72Ud7tE Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 07:43 Bredzisz to najwyżej Ty myląc tożsamość płciową (zjawisko wyłącznie psychologiczne) z interpłciowością (czysto biologicznymi zaburzeniami rozwoju płodowego). Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 08:25 myląc tożsamość płciową (zjawisko wyłącznie psychologiczne Matkoboskoczestochowsko! To.moja ostatnia odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 09:18 lilia.z.doliny napisała: > myląc tożsamość płciową (zjawisko wyłącznie psychologiczne > Matkoboskoczestochowsko! > To.moja ostatnia odpowiedź Taktyczna ewakuacja. Zawsze spierniczacie na widok argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 09:55 Uprzednio robiąc taktycznie k...ę z nauki i sugerując związek między transpłciowością a interpłciowością (zawsze się w takich sytuacjach zastanawiam, czy to ignorancja Level Master, czy zwyczajna zła wola). Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 10:07 Zawsze spierniczacie na widok argumentów. Na widok argumentów nie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 10:10 Znakomicie. Obal argument, że między interpłciowością a transpłciowością istnieje najwyżej słaba korelacja, nie bezpośrednie wynikanie. Dajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 11:57 Interpłciowość oznacza uwarunkowany wieloczynnikowo nieprawidłowy względem płci chromosomalnej rozwój gonad oraz II rzędowych cech płciowych. Tożsamość płciowa może być tu zgodna z płcią chromosomalną lub nie i korektę przeprowadza się zgodnie z tożsamością płciową, a nie płcią chromosomalną. Tranpłciowość oznacza rozwój mózgu w kierunku płci przeciwnej niż chromosomalna/gonadalna. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 12:00 memphis90 napisała: > Interpłciowość oznacza uwarunkowany wieloczynnikowo nieprawidłowy względem płc > i chromosomalnej rozwój gonad oraz II rzędowych cech płciowych. Nie tylko i nawet nie przede wszystkim. Same geny mogą ulec takim mutacjom, że ustalenie płci jest niemożliwe i to właśnie tym jest interpłciowość. Zaburzeniem na poziomie genów. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 12:10 >Tranpłciowość oznacza rozwój mózgu w kierunku płci przeciwnej niż >chromosomalna/gonadalna. Nie łżyj, to tylko jedna z hipotez, która się nie potwierdziła. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 10:31 lilia.z.doliny napisała: > Zawsze spierniczacie na widok argumentów. > Na widok argumentów nie. To, że istnieje tak zwany "konsensus naukowy", że transseksualnośc nie jest chorobą, ani zaburzeniem, tylko jest możliwym prawidłowym wariantem stanu psychicznego, jest tylko kwestią umowną, a nie naukowym faktem. Po prostu siedli i przez głosowanie to ustalili, w założeniu, że to dla dobra osób transseksualnych. Nie możesz zatem mówić, że opinia, jakoby osobnik z penisem był zawsze facetem jest opinią nienaukową - bo opinia przeciwna nie jest faktem naukowym, tylko umową środowiska medycznego i to bynajmniej nie całego środowiska medycznego. Zatem po pierwsze istnienie czegoś takiego jak dowolność odczuwania tożsamości płciowej jest tylko umową społeczną (choć nie konsultowaną z opinią publiczną...), a nie faktem naukowym. Po drugie, choć w założeniach jest to umowa mająca służyć dobru osób transseksualnych, to odnosi odwrotne skutki. Bardziej przysłużyłoby im traktowanie transseksualizmu jako zaburzenia stanu psychicznego, a nie normy. Czynienie z choroby normalności tworzy naturalny opór społeczny i budzi więcej niechęci wobec osób dotkniętych tym zaburzeniem niż traktowanie tych osób jako chorych, wymagających leczenia objawowego (poprzez "zmianę płci"). O tak zwanej "niebinarności" nawet nie wspominam, bo to już jest kompletny cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 10:42 Nie możesz zatem mówić, że opinia, jakoby osobnik z penisem był zawsze facetem jest opinią nienaukową - bo opinia przeciwna nie jest faktem naukowym, tylko umową środowiska medycznego i to bynajmniej nie całego środowiska medycznego. Ty naprawdę, ale to naprawdę nie wiesz o czym mówisz. Jakie ustalili, jakie umowy? Męczarnie osób trans nazywa się ironicznie żartem pana Boga. Niezartem prowadzi się wielostopniowa terapię i uwalnia od fizycznych dolegliwości. Nie wiem, jak to wytłumaczyć. Jeśli jesteś kobieta, to wyobraź sobie, że w ciągu nocy wyrasta ci fiut, miewasz wzwody i takie tam. Jeśli jesteś faxetem- zwizualizuj sobie fakt, że jutro budzisz się i musisz lecieć po podpaski. Bardzo, ale to bardzo nie podoba mi się trywializowanie i umniejszanie cierpienia tych ludzi. To nie jest żadna kwestią umowna czy wybór, to cholerne, psychiczne męki. Chyba ze zabyrzenia/ choroby osychiczne/ etc też traktujesz po macoszemu Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 10:49 O, to jednak transpłciowość to zaburzenie, które wymaga skomplikowanych i kosztownych operacji, kuracji hormonalnych, „wielostopniowych terapii”, wiąże się z częstym współwystępowaniem innych zaburzeń psychicznych i zwiększonym ryzykiem popełnienia samobójstwa? No pacz pani, zaczynasz gadać z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 11:11 lilia.z.doliny napisała: > Ty naprawdę, ale to naprawdę nie wiesz o czym mówisz. Jakie ustalili, jakie umo > wy? A ty wiesz o czym piszesz? Dyskutuję z twoją opinią (bo domagasz się argumentów), że "wydawałoby się, że pewne sprawy naukowe są już powszechnie pojęte". No więc argumentuję, ze opinia, jakoby osobnik z penisem niekoniecznie jest facetem, nie jest opinią naukową. Jest tylko umową społeczną. Więc o jakich "sprawach naukowych" piszesz i co jest dla ciebie takiego nienaukowego w opinii, że osobnik z penisem to facet? > Bardzo, ale to bardzo nie podoba mi się trywializowanie i umniejszanie cierpien > ia tych ludzi. To nie jest żadna kwestią umowna czy wybór Na miłość boską, czytaj do czego się odnosisz, bo kompletnie nie jarzysz o czym piszę, mimo że staram się wyrażać precyzyjnie. Bynajmniej nie umniejszam cierpieniom osób chorych, wręcz przeciwnie - tyle że domagam się nazywania ich osobami chorymi, a nie normalnymi i domagam się tego nie dlatego, bo mi tak pasuje, tylko dlatego, że nazwanie transseksualizmu chorobą czy zaburzeniem (i oczywiście objawowe leczenie tej choroby) służyłoby bardziej tym osobom niż gwałcenie logiki i nazywanie transseksualizmu możliwym wariantem tożsamości płciowej. Ewidentnie ateizm klepie ci na głowę. Popadłaś, ja zresztą wiele osieroconych z chrześcijaństwa ludzi, w świecką ewangelizację, potrzebę umoralniania otoczenia z wyżyn własnej zajebistości, bo oczywiście tylko ty jesteś ematyczna i moralna, a reszta to homofoby i transfoby. Kościół wokeizmu i virtue signaling 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 12:03 >opinia, jakoby osobnik z penisem niekoniecznie jest facetem, nie jest opinią >naukową. Jest tylko umową społeczną. Oczywiście, że to opinia naukowa. Osobnik z penisem może być genetyczną kobietą z przeniesionym genem SRY, może być też na przykład zwirylizowanym płodem z zespołem nadnerczowo-płciowym. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 12:14 memphis90 napisała: > Oczywiście, że to opinia naukowa. Osobnik z penisem może być genetyczną kobietą > z przeniesionym genem SRY, Jeśli ma przeniesiony gen Y, to nie jest kobietą. > może być też na przykład zwirylizowanym płodem z ze > społem nadnerczowo-płciowym. Wtedy jest co najwyżej osobnikiem męskim/żeńskim z zaburzeniami hormonalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 12:40 Osoba z przeniesionym genem SRY nie jest żadną "genetyczną kobietą", jest osobnikiem męskim. Bezpłodnym, ale jak najbardziej męskim. Nie rób k...y z nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 12:38 No więc argumentuję, ze opinia, jakoby osobnik z penisem niekoniecznie jest facetem, nie jest opinią naukową. Jest tylko umową społeczną Tutaj rozmowa definitywnie się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 12:40 lilia.z.doliny napisała: > No więc argumentuję, ze opinia, jakoby osobnik z penisem niekoniecznie jest fac > etem, nie jest opinią naukową. Jest tylko umową społeczną > Tutaj rozmowa definitywnie się kończy. No mówiłam. Taktyczna ucieczka CBDU. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 12:44 To nie argument, to wyrażenie opinii. Postaraj się bardziej, linkując dowolne źródło naukowe. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 19:52 paskudek1 napisała: > A osobnik z narządami i męskimi i żeńskimi to kto? To osobnik interseksualny, u którego nastąpiły jakieś zaburzenia genetyczne, aberracje i mutacje genów zaangażowanych w determinację płci. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 07:42 >A osobnik z narządami i męskimi i żeńskimi to kto? Osoba interpłciowa, czyli taka, u której coś się mocno popieprzyło w rozwoju płodowym. Takich osób jest dobrze poniżej 1% i nie mają nic wspólnego z modą na queer, transpłciowość i milion urojonych płci, osoby transpłciowe i niebinarne w znakomitej większości przypadków mają wszystko w porządku z genami, chromosomami i narządami. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 08:42 Ale trzeba kiedyś zrobić operację żeby były narządy tylko jednej płci i w CYWILIZOWANYCH państwach robi się to wtedy, kiedy to dany człowiek wie czy jest chłopcem czy dziewczunką. Natomiast w prymitywnych ciacha się po urodzeniu wedle uważania mamusi i tatusia. A że potem dziecko mkze być nieszczęśliwe bo się płeć mózgu nie zgadza? A co go prymitywa obchodzi. Prymityw widzi penisa i wie że facet. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 09:29 paskudek1 napisała: > Ale trzeba kiedyś zrobić operację żeby były narządy tylko jednej płci i w CYWIL > IZOWANYCH państwach robi się to wtedy, kiedy to dany człowiek wie czy jest chło > pcem czy dziewczunką. Nieprawda. W takiej Norwegii, przynajmniej w jednym szpitalu, płeć ustala zespół lekarzy po odpowiednich badaniach, badają np czy niemowlaki chętniej sięgają po zabawki "dziewczece" czy "chłopięce". Było o tym w pewnym reportażu. I nie, nawet w Polsce żadnej operacji robić nie trzeba - to decyzja rodziców. No chyba że stan dziecka zagraża jego życiu czy zdrowiu na dany moment. A nawet jeśli robi się jakieś operacje, to co ma interseksualizm do "transpłciowości" czy "niebinarności"? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 10:06 Zjawisko interpłciowości jest wyjątkowo rzadkie (w przypadku ssaków przyroda jednak dąży do generowania osobników mogących rozmnażać się płciowo), w większości przypadków nie ma problemów z ustaleniem płci dominującej (wiele tych zaburzeń powoduje powstanie osobnika o płci dość oczywistej, acz niepłodnego), a decyzja o tym, co się z tym robi, zależy raczej od rodzaju zaburzenia (np. w zespole niewrażliwości na androgeny usuwa się jądra, bo ich pozostawienie wiąże się z ryzykiem nowotworu, a osoby dotknięte tych schorzeniem są co prawda chromosomalnie męskie, ale mają żeńskie cechy płciowe i uważają się za kobiety) czy jego zaawansowania, opcja "pozostawiania wyboru" jest stosowana najrzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 12:07 >osoby dotknięte tych schorzeniem są co prawda chromosomalnie męskie, ale mają >żeńskie cechy płciowe i uważają się za kobiety Czyli jednak uznajesz dominację mózgu nad penisem czy jądrami? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 12:12 Niezbyt, bo w tym przypadku osoby te uważają się za kobiety właśnie dlatego, że narządy mają żeńskie. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 12:04 Bzdura. Płci nie określa się na podstawie sięgania po zabawki. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 12:19 memphis90 napisała: > Bzdura. Płci nie określa się na podstawie sięgania po zabawki. Przynajmniej jeden lekarz w Norwegii ("kraju cywilizowanym") określa. Od 17.30 minuty: www.youtube.com/watch?v=B2kR_B3TIZc Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 12:25 > Przynajmniej jeden lekarz w Norwegii ... Tobie zawsze wystarcza jeden, tak jak ten gej co sie nie chcial zenic. Zwrocias uwage tylko na wybor zabawek czy jest tam jeszcze jakies inne kryterium? (video nie obejrze) Opowiedz co jeszcze do ciebie przemowilo. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 12:39 asia.sthm napisała: > Tobie zawsze wystarcza jeden Rządowi norweskiemu też wystarcza jeden, skoro pozwala mu leczyć Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 13:17 > Rządowi norweskiemu też wystarcza jeden, skoro pozwala mu leczyć tongue_out Ha ha ha, jestes pewna ze wszystko dobrze zrozumialas? Otworzylam link i juz widze w co z entuzjazmem wdeptujesz: Przemek Owczarski 2 170 prenumeranter Po publikacji tego filmu, norweski rząd wycofał wszelkie dotacje dla promowania ideologii gender. trzymaj sztame z Przemkiem i daleko zajedziesz Filmek kiedys obejrze bo ten norweski komik przedni jest i na zupelnie innym biegunie niz twoj idol imc Owczarski Trzymaj profil idiotow, trzymaj, wolnosc masz Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 14:06 asia.sthm napisała: > Ha ha ha, jestes pewna ze wszystko dobrze zrozumialas? > Otworzylam link i juz widze w co z entuzjazmem wdeptujesz: > Przemek Owczarski Ale czy ja ci linkuję wypowiedź jakiegoś Przemka Owczarskiego czy reportaż? Reportaż robił akurat norweski komik, ale czy zauważyłaś, aby profesor psychiatrii, z którym przeprowadzono wywiad, robił sobie jakiś żarty? Bo na moje to on całkiem serio daje niemowlakom z zaburzeniami płci zabawki "damskie" i "męskie" żeby określać ich płeć. I patrz na moje usta - norweski rząd na to pozwala, a przynajmniej pozwalał w 2011 r. > Po publikacji tego filmu, norweski rząd wycofał wszelkie dotacje dla promowania > ideologii gender. > > trzymaj sztame z Przemkiem i daleko zajedziesz Faktem jest, że rok po publikacji serialu (bo to była seria reportaży) zamknięto Nordycki Instytut Gender Studies na Uniwersytecie w Oslo, ale czy to było w związku z serialem czy nie to ja tego nie twierdzę. Jeszcze coś? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 10:35 dr.amy.farrah.fowler napisał(a): > Ja byłabym niezmiernie wdzięczna, gdyby to ci ludzie odpierdolili się ode mnie, Może gdybyś nie poświęcała im aż tyle uwagi, zauważyłabyś, że oni naprawdę nie chcą od ciebie niczego personalnie. > niestety występują wobec mnie z postulatami a) nazywania mężczyzny kobietą bąd > ź odwrotnie, b) zwracania się do nich i mówienia/pisania o nich z użyciem jakic > hś absurdalnych, dotąd niespotykanych w przyrodzie form, które w dodatku trzeba > wcześniej z nich wydobywać, c) domagają się możliwości paradowania z p3nisami > na wierzchu w szatni, z której korzystam, Tip: można patrzeć ludziom w oczy i nie widzi się wtedy ich genitaliów. Jeśli ma się obsesyjną potrzebę przyglądania im, to raczej nie powinno się chodzić w żadne miejsca, w którym są szatnie. d) domagają się tranzycji na życzeni > e i za darmo z moich podatków. I to wszystko na ogromną skalę, normalnie co drugi Polak chce zmienić płeć. Oh wait... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 22:24 Ale kto cię zmusza i do czego? Geje wystają ci pod domem i krzyczą, byś ich nazywała stosownie, czy po prostu czujesz się prześladowana niczym polscy katolicy przez "Dziady"!? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 13:08 Raczej koło 8%. Natomiast większość z nich to po prostu geje, lesbijki i osoby biseksualne, które chcą sobie spokojnie żyć ze swoim partnerami i z całym zbliżonym do 1% queerowym obłędem nie chcą mieć nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 18:01 ale nie będą - w USA to frajerstwo już się przekonało, że zdrada LGBT nic nie daje bo i tak po nich przyjdą Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 14:28 lilia.z.doliny napisała: > Ciekawe, czy uda się osiągnąć taki stan- lub chociaż zbliżony - kiedykolwiek w > Pl > jak bym miała już marzyć, to raczej o tym co jest w Czechach, czyli ateizm. Szkoda czasu i życia na rytuały i wiarę w coś czego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 15:47 Ateizm dla dużego procenta społeczeństwa nigdy nie będzie dostępny, bo część z nas ma dużą potrzebę prowadzenia jakiegoś tam życia duchowego. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 15:54 borsuczyca.klusek napisała: > Ateizm dla dużego procenta społeczeństwa nigdy nie będzie dostępny, bo część z > nas ma dużą potrzebę prowadzenia jakiegoś tam życia duchowego. To prawda. Główne religie trzymają ludzi w jako takim zdrowiu psychicznym. Jak się człowiek zateizuje, to od razu wpada albo w New Age, albo w fanatyzm antyreligijny, albo w ruch ośmiu gwiazd. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 16:00 Ale wszystko moze byc "religia"- nawet dla niektorych dieta Jakie potrzeby zaspokajaja religie? Rytualy, poczucie przynaleznosci, zbior zasad porzadkujacych zycie- to wszystko by mogly dawac inne grupy, stowarzyszenia. Troche trudniej tylko z obietnica zycia po smierci, fakt Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 16:06 No i właśnie przez to sprzedawanie marzeń o życiu wiecznym główne religie zrobiły taką "karierę". Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 16:11 To jest dla mnie fascynujace. Bo gdyby ludzie byli choc troche samokrytyczni, to by sobie zdawali sprawe, ze zasluguja na pieklo. No zajebiaszcza perspektywa Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 16:16 fornita111 napisała: > Jakie potrzeby z > aspokajaja religie? Rytualy, poczucie przynaleznosci, zbior zasad porzadkujacyc > h zycie- to wszystko by mogly dawac inne grupy, stowarzyszenia. Teoretycznie tak, ale te potrzeby to nie tylko jakieś zasady i rytuały. Tu chodzi o potrzebę transcendencji, szukania prawdy, dobra i moralności. Zatem statystyczny człowiek, jeśli nie zaspokoi potrzeby transcendencji, to zamiast skutecznie realizować tę przykładową dietę, to popadnie w spurkizm i porównywanie krów do ofiar Holokaustu. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 19:42 dramatika napisał(a): > Teoretycznie tak, ale te potrzeby to nie tylko jakieś zasady i rytuały. Tu chod > zi o potrzebę transcendencji, szukania prawdy, dobra i moralności. Ale tego nie musi dawać religia. Wystarczy zresztą popatrzeć na wyznawców. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 20:02 nenia1 napisała: > Ale tego nie musi dawać religia. Wystarczy zresztą popatrzeć na wyznawców. Źli katole, niedobrzy. Twój przykład obrazuje gdzie może skręcić ateizm - np. w kierunku bezmyślnego antyklerykalizmu. Generalizacja, nierozumienie podstawowego faktu, że jak ktoś ma problem ze stosowaniem się do zasad (bo na pewno wielu katolików ma z tym problem) to nie znaczy, ze te zasady są złe. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 20:50 dramatika napisał(a): > nenia1 napisała: > > > > Ale tego nie musi dawać religia. Wystarczy zresztą popatrzeć na wyznawców > . > > Źli katole, niedobrzy. no znam jeszcze gorszych, takich co w imię allaha rozjeżdżają niewiernych. Faktycznie do niezłej moralności doszło > Generalizacja, nierozumienie podstawowego faktu, że jak ktoś m > a problem ze stosowaniem się do zasad (bo na pewno wielu katolików ma z tym pro > blem) to nie znaczy, ze te zasady są złe. owszem, sensowne zasady są dobre, tak samo jak niereligijne zasady. Bo chyba nie chcesz teraz wmawiać że tylko religia jest źródłem zasad. Problem w tym, że bardziej niż o religijność należało by dbać o zdrowie psychiczne ludzi, w sensie samowiedzy i umiejętności rozpoznawania własnych emocji, tak żeby własne frustracje nie powodowały, że z religii wybieramy sobie to co nam pasuje. Bo tak fajnie jest odreagować kiepskie życie waląc w kogoś kamieniem w oparach religijnej szlachetności. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 21:04 nenia1 napisała: > chyba nie chcesz teraz wmawiać > że tylko religia jest źródłem zasad. Źródłem zasad etycznych i moralnych jest system filozoficzny. A religia jest rodzajem systemu filozoficznego. Jak sama będziesz próbować dochodzić do tego, co jest dobre, a co złe, przy pomocy "samowiedzy i umiejętności rozpoznawania własnych emocji" to jest wysokie prawdopodobieństwo, że skończysz jako wierząca w istnienie ludzi - jaszczurów, antyklerykalna oszołomka, furiatka "yebiąca PiS" albo nawiedzona weganka płacząca nad holokaustem krów. W Polsce wielu ateistom ostro klepie na mózg, ale też jest sporo ludzi rozsądnych, tyle że nie odżegnują się oni od chrześcijańskiego dziedzictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 21:25 > ale też jest sporo ludzi rozsądnych, tyle że nie odżegnują się oni od chrześcijańskiego dziedzictwa. Jakos pomijasz fakt koniecznosci odzegnania sie od poganskiego dziedzictwa zeby pozniej moc spokojnie odzegnac sie od nastepnego. Mozna nastepne przyszle dziedzictwo zaczac pielegnowac. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 21:39 asia.sthm napisała: > Jakos pomijasz fakt koniecznosci odzegnania sie od poganskiego dziedzictwa O, przypomniałaś mi, że ateista może jeszcze odpłynąć w neopoganizm i turbosłowianizm (choć neopogaństwo to w zasadzie New Age) Przyznaj się Aśka, co piąteczek tańczycie z koleżankami wokół ogniska? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 21:41 A co, tez bys z nami w tany poszla? Czegos ci brakuje, to widac Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 21:57 asia.sthm napisała: > A co, tez bys z nami w tany poszla? Dziękuję, postoję. Taki nazizm wyrósł wprost z niemieckego ruchu neopogańskiego, dlatego nie ulega wątpliwościom, że w tym pojedynku na systemy folozoficzne to raczej Jezus miał rację Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 22:00 > Dziękuję, postoję. Toz widac ze w miejscu stoisz od zarania twoich wystepow na forum. Jak juz ruszysz to za Jezusem, tyl bacz bysmy zauwazyli. Ha ha ha, poczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:07 dramatika napisał(a): > asia.sthm napisała: > > > A co, tez bys z nami w tany poszla? > > Dziękuję, postoję. Taki nazizm wyrósł wprost z niemieckego ruchu neopogańskiego Nie "nazizm wyrósł", tylko brunatni, szukając ideologicznego i mitologicznego zaplecza dla swojego politycznego zbójectwa, sięgnęli po przedchrześcijańskie kulty > , Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:13 potworia116 napisała: > Nie "nazizm wyrósł", tylko brunatni, szukając ideologicznego i mitologicznego z > aplecza dla swojego politycznego zbójectwa, sięgnęli po przedchrześcijańskie ku > lty Obawiam się, że to się odbyło bardziej naturalnie - nie było żadnego spisku zbójów "szukających uzasadnienia", tylko nazizm wyewoluował naturalnie z pradawnych wierzeń, w wyniku odrzucenia chrześcijaństwa przez pewną grupę Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:18 dramatika napisał(a): > potworia116 napisała: > > > > Nie "nazizm wyrósł", tylko brunatni, szukając ideologicznego i mitologicz > nego z > > aplecza dla swojego politycznego zbójectwa, sięgnęli po przedchrześcijańs > kie ku > > lty > > Obawiam się, że to się odbyło bardziej naturalnie - nie było żadnego spisku zbó > jów "szukających uzasadnienia", tylko nazizm wyewoluował naturalnie z pradawnyc > h wierzeń, w wyniku odrzucenia chrześcijaństwa przez pewną grupę Niemców. Obawiam się, że gówno rozumiesz z procesów historycznych, o nieznajomości faktów nie wspominając. Nawet różnicy między "uzasadnieniem" a konstruowaniem ideologiczno-mitologicznego zaplecza nie łapiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:25 potworia116 napisała: > różnicy między "uzasadnieniem" a konstruowaniem ideolo > giczno-mitologicznego zaplecza nie łapiesz. Zwał jak zwał, zakładasz jakiś spisek, celowe działanie polityków, a tymczasem nazizm miał jak najbardziej swoje mistyczne, neopogańskie podstawy (volkizm) i więcej, on z tych podstaw wyrósł. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:45 Spiski, misiu, to ja zostawiam tobie 😁😁 Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 11:05 dramatika napisał(a): > Źródłem zasad etycznych i moralnych jest system filozoficzny. A religia jest ro > dzajem systemu filozoficznego. Jak sama będziesz próbować dochodzić do tego, co > jest dobre, a co złe, przy pomocy "samowiedzy i umiejętności rozpoznawania wła > snych emocji" to jest wysokie prawdopodobieństwo, że skończysz jako wierząca w > istnienie ludzi - jaszczurów, antyklerykalna oszołomka, furiatka "yebiąca PiS" > albo nawiedzona weganka płacząca nad holokaustem krów. co za bzdura, to nie działa tak, że jak nie wierzysz w bogów to zaczynasz wierzyć w istnienie ludzi-jaszczurów itp. pierdoły. Religia jak każda inna filozofia została stworzona przez ludzi, a ludzie są niedoskonali. Oczywiście można przeczytać katechizm, tak prościej bo od razu wiesz, że masturbacja to grzech ciężki, a potem przychodzi nauka i pojawia się dysonans. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 11:52 nenia1 napisała: > co za bzdura, to nie działa tak, że jak nie wierzysz w bogów to zaczynasz wierz > yć > w istnienie ludzi-jaszczurów itp. pierdoły. Bardzo często tak to właśnie wygląda. Oczywiście nie zawsze, bo po prostu istnieja jednostki odporne lub nie potrzebujące w życiu transcendencji (a`ka "duchowości"), ale co do zasady człowiek jest wtedy naturalnie bardziej narażony na wpływy ideologiczne. Nieprzypadkowo zlaicyzowany zachód oszalał w zasadzie na punkcie ekologizmu. Jakkolwiek władze nie promują ekologizmu z przyczyn mistycznych, to do ludzi to trafia właśnie poprzez potrzebę realizowania mistycyzmu, gdzie "potrzeba mistycyzmu" oznacza potrzebę postępowania zgodnie z jakimiś normami moralnymi. Ekologizm zreszta jest właściwy dla sekt New Age i neopogaństwa i można powiedzieć, ze zlaicyzowane społeczeństwa zachodu przechodzą w praktyce na neopogaństwo, choć niekoniecznie w formie celebrowania święta Kupały. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:00 > i można powiedzieć,... ze wode lejesz jak zawodowy lejek Jakies kurde mistrzostwa w laniu wody zorganizuj, masz talent do lania na własne koło tyle ze najczesciej kataryna ci z tego wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:15 asia.sthm napisała: > > i można powiedzieć,... > > ze wode lejesz jak zawodowy lejek > Jakies kurde mistrzostwa w laniu wody zorganizuj, masz talent do lania na wła > sne koło tyle ze najczesciej kataryna ci z tego wychodzi. Pięknie ujęte 🙂. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 19:41 borsuczyca.klusek napisała: > Ateizm dla dużego procenta społeczeństwa nigdy nie będzie dostępny, bo część z > nas ma dużą potrzebę prowadzenia jakiegoś tam życia duchowego. > Ludzie w większości po prostu klonują zachowanie najbliższego otoczenia. Czesi nie są ewenementem, po prostu dużo osób tam nie wierzy stąd młodzież wychowująca się w takim środowisku również w większości deklaruje ateizm. Odpowiedz Link Zgłoś
mister-monster Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 15:09 paskudek1 napisała: > Na filmiku w dzisiejszych czasach możesz mieć i wampira przy pracy. > > Jakie prace wykonują wampiry? Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans011 Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 18:21 Miło . To nie jest kościół katolicki, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 23:21 Jak się człowiek zateizuje, to od razu wpada albo w New Age, albo w fanatyzm antyreligijny, albo w ruch ośmiu gwiazd. Z wyjątkiem.tych, którzy wreszcie zaczynają żyć. Bez żadnych jazd Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 23:26 lilia.z.doliny napisała: > Z wyjątkiem.tych, którzy wreszcie zaczynają żyć. Bez żadnych jazd Chciałabyś. Ty akurat masz ostrą jazdę antyklerykalną, czego możesz nie zauważać otaczając się podobnymi fanatykami Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 09.07.22, 23:40 > Ty akurat masz ostrą jazdę antyklerykalną,... A jak sie twoja jazda nazywa? Wyglada na multi jazde bez trzymanki Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 00:33 Nie wpadłam w nic zamiast. Nie ma potrzeby. Emana to jedyne miejsce, gdzie włączam się do dyskusji na ten temat. Nazywanie tego jazda jest nadmiarowe, ale o tym oczywiście wiesz, tylko demagogicznie wioslujesz. Bez sensu, ale rozumiem wysiłek. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 00:51 lilia.z.doliny napisała: > Nazywanie tego jazda jest nadmiarowe, ale o t > ym oczywiście wiesz, tylko demagogicznie wioslujesz. A gdzie tam. Specjalnie na tę okoliczność odpaliłam narzędzie szatana, czyli wyszukiwarkę i wystarczyło 5 sekund aby natrafić na twoje rewelacje, że kościół katolicki uprawia "systemowy sadyzm". Sorry Winnetou, to jest antyklerykalny fanatyzm, rodzaj religijnego obłędu. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 11:56 No jednak.vez względu na to, co sobie rpisz, to nie. Nie musiałam szukać amalgamatu na krwawiąca wyrwę po wychowaniu w katolickim uniesieniu. Nie chodzę i nie głoszę. Jest dyskusja- to się włączam. Gdy mnie zszokuja różnice w podejściu bliskich przecież odłamów religijnych- to.poruszam temat sama. Uparcie wciskasz mi vos, co jest twoim sennym rojeniem- że muszę zakitowac dziure Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:05 lilia.z.doliny napisała: > Uparcie wciskasz > mi vos, co jest twoim sennym rojeniem- że muszę zakitowac dziure Naturalnie, że będziesz zaprzeczać, ale niestety tak to wygląda - fanatyczny antyklerykalizm jest formą ideologii zastępczej. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:09 Dalsza dyskusja ma tyle samo sensu, co nic. Równie dobrze mogę Ci tłuc, że jesteś ukryta kesbijka/ transem, bo to jednak tak z boku wygląda. Albo że jsie nie myjesz. Podstawy do wydawania tych sądów są rownosilne. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:15 lilia.z.doliny napisała: > Dalsza dyskusja ma tyle samo sensu, co nic. Równie dobrze mogę Ci tłuc, że jest > eś ukryta kesbijka/ transem, bo to jednak tak z boku wygląda. Albo że jsie nie > myjesz. Podstawy do wydawania tych sądów są rownosilne. Przecież podałam ci merytoryczne uzasadnienie - twoje posty o kościele katolickim uprawiającym "systemowy sadyzm" świadczą o twoich odchyłach. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:24 Moje co? To.moj pierwszy założony post. Masz skłonności do hiperbolizacji i kochasz kwantyfikatory wielkie. Toteż ten... Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 07:59 Drasiu! Wypowiedzi lilii to nie antyklerykalizm tylko obiektywna opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 08:46 Oby nie. Gdzieś, choćby dla zachowania punktu odniesienia, powinno być miejsce, gdzie przechowa się ślady europejskiej cywilizacji. W całej powodzi lewicowego szamba, barbarzyństwa zdziczenia obyczajów i głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 09:04 W Polsce już łączą parafie z braku księży, a nowego narybku brakuje na tyle, że zamykają seminaria. Więc kwestia pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 19:58 bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz/7,48722,28626473,seminarium-duchowne-w-bydgoszczy-przeniesione-do-poznania-zbyt.html oj , będzie potrzebny import księży z Afryki , Filipin lub Wietnamu Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 20:00 wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,28597168,seminaria-w-legnicy-i-swidnicy-do-likwidacji-za-malo-chetnych.html?disableRedirects=true Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_kom Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 12:39 bigimax4 napisał: > Ciekawe, czy uda się osiągnąć taki stan- lub chociaż zbliżony - kiedykolwiek w > Pl > > > > > > mam nadzieje ze nigdy , troche podsmierduje III rzesza oby nie... Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 19:18 W Polsce coraz większa tolerancja dla LGBT+ Już wiejscy i małomiasteczkowi hloopcy i dziewczęta nie muszą chować się po seminariach duchownych i nowicjatach zakonnych . Dlatego pustoszeją seminaria duchowne i nowicjaty zakonne . Marsze równości już zaczynają odbywać się Pruszkowie ,Radomsku oraz Jaśle czy Sanoku warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,28673479,marsz-rownosci-przeszedl-ulicami-pruszkowa-nie-teczowy-kapitalizm.html#S.najnowsze-K.C-B.1-L.2.zw Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 19:25 masz gejowski seks jak chcesz, proszę! a teraz sobie odpowiedz, czy naprawdę chcesz żeby nasze dzieci musiały to oglądać i być deprawowane? naprawdę? www.instagram.com/p/CfDziE7gQua/ Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 19:31 No jak sie nie zdeprawowac chociaz to takie slodkie Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 07:50 Nawet w Pcimiu i Wąchocku. Ale nigdy równocześnie, prawda? Bo za każdym razem to ten sam teatrzyk objazdowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Tęczowe zadupie 10.07.22, 22:32 Coś czuję że niedługo odbędzie się Marsz Równości w Polkowicach wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,28663136,koscielno-polityczna-walka-o-dusze-jak-polkowice-oddaly-sie.html Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 08:31 Nie wiem jak w kościele anglikańskim ale w kk coś takiego to by było przyznanie się do stanu faktycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Tęczowe zadupie 11.07.22, 08:31 lilia.z.doliny napisała: Podobnie było rok temu w Norymbergii Odpowiedz Link Zgłoś