Dodaj do ulubionych

Polećcie audiobooki na urlop

19.07.22, 12:37
Bardzo proszę!! Wyszukiwanie coś nie działa a chciałabym coś, co wciąga (wiem, wiem że są różne gusty ale polecajki warto mieć) i co ważne, czytane jest "dobrym" głosem. Czyli nie męczącym, z akcentami, coś, co chce się słuchać.

Z góry dziękuję 😀
Obserwuj wątek
    • mhanutka Re: Polećcie audiobooki na urlop 19.07.22, 12:56
      Rok temu na urlopie z przyjemnością słuchałam serii z Grossem Roberta Małeckiego. Nie pamiętam, kto czytał.
    • sueellen Re: Polećcie audiobooki na urlop 19.07.22, 13:56
      Wszystko czytane przez Krzysztofa Gosztyle. Kiedy on czyta możnaby się zasłuchać nawet w książce telefonicznej.
      • mrs.solis Re: Polećcie audiobooki na urlop 19.07.22, 14:20
        Potwierdzam, to chyba najlepszy lektor, drugi w kolejnosci to Filip Kosior.
        • 35wcieniu Re: Polećcie audiobooki na urlop 20.07.22, 07:53
          Marcin Popczynski jeszcze.
          Wolę od dwóch wyżej wymienionych. Gosztyla jest spoko ale czasami się tak wczuwa że mam ochotę go uspokoić że naprawdę luz, panie Krzysztofie, to tylko książka, będzie dobrze big_grin
    • kafana Re: Polećcie audiobooki na urlop 19.07.22, 14:09
      Audioserial Głosy
    • purchawka2020 Re: Polećcie audiobooki na urlop 19.07.22, 14:18
      Książka w sumie dla młodzieży ale bardzo mnie wciągnęła.
      "Wrony" Petry Dvorakovej.
      Bardzo daje do myślenia.
      "Dwunastoletnia Basia, jej starsza siostra Kasia oraz rodzice tworzą na pozór typową i szczęśliwą rodzinę. Jednak pod powłoką tak zwanej normalności skrywają się wzajemne pretensje, problemy i brak zrozumienia. Dojrzewająca Basia odkrywa w sobie talent plastyczny, lecz im bardziej próbuje żyć w zgodzie z własną naturą, tym usilniej rodzina ściąga ją ku przeciętności i życiowej bierności.

Czy tak młoda dziewczyna ma szansę ucieczki z życiowej pułapki? Czy jako społeczeństwo wykształciliśmy odpowiedni system pomocy dzieciom? Czy przepaść między córką a rodzicami jest możliwa do przeskoczenia?

Petra Dvořáková, jedna z najważniejszych czeskich pisarek współczesnych, bezkompromisowo porusza ważne tematy społeczne, ubierając je w świetną fabułę. Ta książka to lektura obowiązkowa dla wszystkich, którzy pragną znaleźć klucz do świata dziecięcych emocji."
    • andaba Re: Polećcie audiobooki na urlop 19.07.22, 16:15
      Ostatnio słuchałam pierwszej części "Sióstr Jutrzenki" Renaty Kosin, czytanej przez Joannę Domańską - uważam, że czyta świetnie, a kobiety w tej roli rzadko mnie zachwycają. Sama książka też nawet nie najgorsza, choć nie jestem fanką ckliwych historycznych opowieści, ta mnie mocno wciągnęła. Ale fakt, autorkę lubię.
    • asiairma Re: Polećcie audiobooki na urlop 19.07.22, 17:20
      A często słuchasz? Wiele osób na początku odlatuje myślami. Wtedy lepiej zacząć od słuchowisk. Zobacz czy pasuje Ci coś takiego: www.youtube.com/watch?v=yygcww0Otsk
      • asiairma Re: Polećcie audiobooki na urlop 19.07.22, 17:27
        Akurat to jest 3 tom, ale znajdziesz próbki pierwszego. A tu masz więcej słuchowisk:
        audioteka.com/pl/audiobooks/superprodukcje-audioteki
        Mi się podobał Upadek gigantów, Filary ziemi, Blade runner.
        Dary bogów jest fajne - słuchałam przed spaniem.
        • elieka Re: Polećcie audiobooki na urlop 19.07.22, 21:14
          Dzięki za wszystkie odpowiedzi! Będę szukać zgodnie z wytycznymi 😀

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka