sueellen 23.09.22, 17:49 Lubię takie klimaty: The fall The killing Hinterland Oraz polski Znaki Co by poleciła ematka do tego zestawu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-ola Re: Seriale kryminalne 23.09.22, 17:54 Tylko The fall z tego znam, więc nie wiem, czy się wstrzelę. Obejrzałam ostatnio Zaginięcie w Lorenskog i polecam. Specyficzny klimat, mnie wciągnęło. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Seriale kryminalne 23.09.22, 18:01 Ależ mnie to wynudzilo. Ja lubię wolne, skandynawskie, brytyjskie kryminalne. Ale ten, to jakaś parodia. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Seriale kryminalne 23.09.22, 18:04 Wszystko oprócz Znaków mi się podobało, więc może trafię: Happy Valley Broadchurch Most nad Sundem nieco inny klimat, belgijski, ale bardzo mi się podobał: Hotel Beau Séjour Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Seriale kryminalne 23.09.22, 18:10 Dzięki. Popatrzę. Lubię takie klimaty jak w powyższych. Raczej zimno, raczej mokro, fajnie jeśli są jakieś ładne widoki do tego. Ludzie nie za piękni, kobiety bez makijażu. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Seriale kryminalne 23.09.22, 18:14 No to powinny Ci się spodobać. W Broadchurch widoki piękne, bo nadmorska angielska prowincja, w Happy Valley spracowana i zmęczona życiem policjantka wychowująca wnuka. Most nad Sundem duńsko-szwedzki, więc mokro, zimno i ciemno fxuj. Odpowiedz Link Zgłoś
hungaria Re: Seriale kryminalne 23.09.22, 18:27 Happy Valley mnie potwornie zdolowalo. Moim hitem wszech czasow jest Line of duty, ale to troche inny klimat. Fajny byl jeszcze Endeavour, niespieszna akcja i angielskie retro. Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Seriale kryminalne 23.09.22, 18:34 Line of duty też polecam. Niestety na polskim Netfliksie wciąż brakuje ostatniego sezonu Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Seriale kryminalne 23.09.22, 18:37 Oooo, Line of Duty też, ale trochę inny klimat niż klasyczny kryminał. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Seriale kryminalne 23.09.22, 18:38 Sueellen moze obejrzec Line of Duty na BBC iplayer Odpowiedz Link Zgłoś
hungaria Re: Seriale kryminalne 23.09.22, 18:40 No wlasnie mozna obejrzec jakies spiracone na chomiku, ale nie chce psuc sobie przyjemnosci. Mialam nadzieje, ze pojawi sie na prime, bo w UK jest na amazonie, ale to chyba plonne nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
hungaria Re: Seriale kryminalne 23.09.22, 18:41 Netflix tyle szitu wypuszcza, a taka perelke blokuje, chlip Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Seriale kryminalne 23.09.22, 18:52 hungaria napisał(a): > No wlasnie mozna obejrzec jakies spiracone na chomiku, ale nie chce psuc sob > ie przyjemnosci. Mialam nadzieje, ze pojawi sie na prime, bo w UK jest na amazo > nie, ale to chyba plonne nadzieje. Nie wiem, ale dobre seriale wyprosukowane przez BBC sa najpierw w TV np Bloodlans (swietny) season 1 na BBC iplayer a season 2 wlasnie 1 odcinek w tygodniu bo dopiero wyszedl. Swietny jest Vigil, Shetland i wiele innych, jesli sueellen ma ochote to moze bez prpblemu obejrzec. Wymienilam sporo nizej. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Seriale kryminalne 23.09.22, 18:38 Moro, zimno i ciemno fxuj 😍. Idealnie Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Seriale kryminalne 25.09.22, 10:16 Broadchurch zaczęłam oglądać i już mnie wkurza ten zapyzialy policjant prowadzący o wyglądzie zapitego narkomana, oczywiście w domyśle z trauma z przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Seriale kryminalne 23.09.22, 18:14 Obejrzalam i polecam Vigil, Bloodlans ( nowy season wlasnie jest) Silent Witness Shetland (season 7 skonczyl sie w ub srode) Guilt Four Lives Line of Duty Spiral Dublin Murders Inspecor George Gently Grace The Bay Manhunt (z Martin Clunes, oparty na prawdziwych wydarzeniach) The Sister Unforgotten The Theif, His Wife And The Canoe (oparty na prawdziwych wydarzeniach) The Loch Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Seriale kryminalne 23.09.22, 18:57 Miłością wielką kocham Kości, a ostatnio wciągnęłam się w Astrid i Rafaelle Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Seriale kryminalne 24.09.22, 22:38 O tak, Astrid i Rafaelle ogląda się świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Seriale kryminalne 23.09.22, 21:20 Irlandzki Smother, mała miejscowość nad morzem, zabójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
elle-joan Re: Seriale kryminalne 23.09.22, 23:13 Mare z Easttown Kasztanowe ludziki Sniezne anioly Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Seriale kryminalne 24.09.22, 00:07 The Valhalla murders Kasztanowy ludzik - początek ok, w miarę upływu czasu coraz gorzej Marcella - I seria super, II znośna, III nie oglądać za nic Czy jest gdzieś Most nad Sundem? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Seriale kryminalne 24.09.22, 08:04 Do kasztanowych ludzików i Marceli podchodziłam, ale jakoś mnie nie wciągnęły. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Seriale kryminalne 24.09.22, 10:56 www.filmweb.pl/serial/Most+nad+Sundem-2011-603823/vod Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Seriale kryminalne 24.09.22, 13:34 A, z nowości Układanka. Może być. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Seriale kryminalne 24.09.22, 10:55 Trapped. Wszystkie trzy sezony. I wiele innych o których pisałam już sto razy. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Seriale kryminalne 24.09.22, 11:58 Broadchurch Mare z Easttown Prawnik z Lincolna Zostań ze mną Odpowiedz Link Zgłoś